RuneScape - MMORPG

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Disno
küldd el endrúnek.
növénytermesztéssel már találkoztam a Dransikban, nagy lol :-D túl nagy veszõdség, nem érné meg az idõt. na meg túl kevés szántóföld van a gémben. az állattenyésztés meg szvsz végleg felesleges. ha arra költöd a zsét hogy egy tehénbõl 6 hús jöjjön ki, hááát :-/ csirkefarm rlz :-P

Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People

Taranov
Írj egy emilt nekik, ne az "üzenõfalon", hanem rendes E-mail.t

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
De nem muszály leölni. Mondhatod, hogy gonosz, aki leöli.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Taranov
Ami a lap tetején vagy általában bal oldalon van. Ami fix, minden lapon ott van.

Crokin
De hát most is leölik a tehenet, oszt jól megeszik nem?

Repatarurgyán

Taranov
Nem is tudom.

Taranov
Szerintem semmi képpen sem rakják be az állatgyilkolást. Nem szabad az állatokat megölni, illetve az embereknek nem kell megtudniuk, hogy az az álat amit esznek, azt megölték 😊)
Szóval ez ki van lõve, nem valósulhat meg.
Egyébként Görögország EU-s ország, és tilos otthon Deesno-t ölni, csak vágóhídon.
Szal én nem örülnék, ha állatgyilkolászás lenne, szerintem ilyet nem akarnak beadni az amerikaiaknak, azok nyagon életpártiak.Bush is béke dumát adja be.

Szerintetek hol érdemes a javaslatot benyomni? Hol olvassák el leginkább? 400 karakterbe nem igazán fér bele, azt a retek szutyok scapeboard-ot meg útálom, hányok tõle.

androidus.freeblog.hu

Disno
eddig én is tudom :-)
meg addig is hogy navigációs menü...

Az emberi hülyeségnek csak alsó határa van! Nokia - Connecting People / Hackers - Disconnecting People

Disno
éppen akkor mentem el :-/

Én nem vagyok ennyire pesszimista. Látom, hogy a legtöbb játékos még soha nem vett részt ilyen dolgok fejlesztésében, ezért nem tudja, hogy mik azok a szempontok, amiket muszáj figyelembe venni. Tele vannak az ötleteik már elsõ ránézésre is megvalósíthatatlan részletekkel. Aztán csodálkoznak, hogy a Jagex "nem csinál semmit". Ugyanez a verzió akkor, amikor a javaslattevõ abszolút nem gondolja végig, hogy a meglévõ dolgok mennyire ki vannak egyensúlyozva, és az õ javaslata mi mindent borít fel.

Pedig én azt látom, hogy naponta vannak hírek a fejlesztgetésekrõl, van egy új térkép, új küldetések stb. Persze az egy dolog, hogy elsõsorban a fizetõsnek dolgoznak, de hát ez elég nyilvánvaló, ha belegondolunk.

Arra is gondoltam, hogy úgy kéne benyújtani ezt a javaslatot, hogy a fizetõsöknek tartalmazzon elõnyöket. Mint a pecázásnál a cápa mondjuk. Legyenek olyan növények, amiket csak a fizetõsök termeszthetnek, és olyan állatok is.

androidus.freeblog.hu

Taranov
Jópofa, szerintem ezt így lehet javasolni, az állattenyésztést igazságszerint nem tartom jó ötletnek, de ez jópofa, küldd el a Jagexnek!

Crokin
Legegyszerübb lenne felhúzni egy lakótelepet pár betonkockával 😊)

Repatarurgyán

Crokin
Tetszik az ötlet, de sajna max akkor fog megvalósulni, ha írunk egy új játékot.

Repatarurgyán

Nem hiszem, hogy egy görög kecskepásztor a vágóhídra viszi az állatot, ha húsra van szüksége. Különben meg a középkorban vagyunk 😊

De most hogy mondod, az automata lõfegyvereket és a gépjármûveket is kifelejtettük belõle eddig 😊))

Vagy szerinted ez az állatvédelmi buziság annyira terjed, hogy ellenszenves lesz az állatok leszúrása?

androidus.freeblog.hu

Hoppá 😊 Hát én meg pont azt tartom a javsalat leggyengébb pontjának, hogy elsüti ezt a teleportálós ötletet, amit valhol látott, de valójában a problémát nerm oldja meg vele. Valójában tökmindegy, hogy a mostani térképtõl keletre kezdõdik egy lakópark szekció, ami tart, ameddig tart, vagy valahol a mostani térképtõl távol van ugyanez. A probléma ugyanaz. Le kell kezelni azokat a dolgokat, hogy a teleporthoz közeli házhelyek drágák lesznek, a távoliak olcsók. Kérdés, hogy lehet-e választani. Ha nem, akkor azt, akié a közeli, széjjel fogják lopkodni, hogy elmeneküljön belõle. Ha igen, akkor még mindig nyitott, hogy a beinduló telekspekulációkat hogyan kezelik. Ha nem kezelik, akkor az oda fog vezetni, hogy gyakorlatilag azért adnak-vesznek majd karikat, mert egy jó házhelyük van, ami egy olyan vagyontárgy a játékban, ami pótolhatatlan. Ha megoldják az edás-vételt, az meg iszonyú bonyolult, szerintem. De a lényeg, hogy ezekrõl egy sort se ír a srác, csak olvasta valahol, hogy külön hely, beírta, és ezzel meg van oldva a dolog számára. Jelzem, hogy nincs.

De hogy ne a levegõbe beszéljek: képzelj el lakótornyokat. Simán elférnek a tájban, mert lakásfajtánként 1-1 tornyra van szükség, ugyanis minden szinten csak 1 lakás lenne. Van hozzá lift, amivel elmész a saját szintedre, mirõl nem tudni, hogy hányadik. Ha látogatóba akarsz menni, a nevet kell beírni. Így lehet korlátlanul sok ingatlan, kieshetnek, fogyhatnak stb., nem lesz gond. Nincs egy bejárható lakópark, igaz, de legalább nem okoz annyi problémát. Tulajdonképpen lehetne egy torony is, csak azért érdekes, hogy fajtánként különbözõ legyen, hogy a mostani térképen bejárható legyen a bemutató változata.

Nem olvastad, amit a területekrõl írtam? Elég hosszan kifejtettem 😊

A növény és a táj megváltoztathatóságával belekérdeztél a dologba. Különösen a föld színérõl gondolom, hogy gond lehet vele. Mindenesetre azért gondoltam erre, hogy látványos legyen a dolog. Mindenesetre a térképen közlekedve a talaj színét változtatja az engine a távolság függvényében. Hátha ez használható arra, hogy hasonló módon besötétítse/kivilágosítsa a megmûvelt kockát.

A növény változása szerintem egyszerûbb. Most is van olyan, amit meg tudunk változtatni. Ha ledobsz a földre valamit, az ott látszani fog neked, majd egy idõ után másoknak is látszani fog, majd eltûnik. Ha a fát kivágod, megváltozik tõle a megjelenése, majd visszaváltozik idõvel. A Hard rock színe is megváltozik, ha bányászod. Szerintem ettõl nem feltétleül komolyabb, ha van egy olyan tárgytípus (az ültetett növény), ami elõször nem látszik a földön (ledobott tárgy), majd átmegy néhány alakon (fa), és az alak függvényében lehet vele ezt vagy azt tenni.

Végülis van egy primitív változatom, miszerint nincs felásás, és bármelyik kockára bárki ültethet, ledobja, felszedi, ennyi. Csak ez így sokkal egysíkúbb lenne.

androidus.freeblog.hu

Taranov
ami sosem lesz meg...

Közben rájöttem, hogy a korlátozott kupacolhatóság nem jó ötlet. Félõ, hogy nem tudná lekezelni jól az engine. Ezért most azt gondolom, hogy vagy ne legyen kupacolható egy termény mégse, vagy lehessen korlátlanul, vagy pedig legyen certelhetõ. Például:

Legyen mondjuk a fejlettebb típusú káposzta korlátlanul kupacolható. De természetesen továbbra is csak 1-et gyógyít minden adagja. Viszont egy kockában el lehet vinni korlátlan mennyiséget. Emiatt ebbõl lehet egy "alternatív energiaforrás" 😊 Önmagában nem lehet rá támaszkodni, mert egy örökkévalóság, mire felgyógyít egy jól besérült karit, viszont életet menthet. Még így is nagyon jó szerintem, ezért megnehezíteném a termelését. Például kerüljön mondjuk 10 aranyba egy mag, a növény teremjen max. 1 adagot, illetve összesen 2 darab magot adjon, ha megszedik. Kelljen hozzá igen magas szint, mondjuk 70. Természetesen ezek után adhat nagyon sok xp-t a termelése, a lényeg, hogy a földmûvesek lehetõleg aranyáron adják, és akkor nem borul fel a játék egyensúlya.

A kezdõ termény lehetne a krumpli, ami egyben a saját magja is, és 2-5 gumót lehet fölszedni, a skill fejlettségétõl függõen, változóan. Gyorsan teremne, tehát kevés kockán el lehetne lenni vele. Nem lenne se certelhetõ, se kupacolható.

A búza a jelenlegi kalászt teremné, de az certelhetõ lenne. A magot a kalászból lehetne visszanyerni, kalászonként 10-et, erre lenne valahol cséplõgép rendszeresítve. A búzához 20-as szint kellene. Lassan teremne, szép nagy búzamezõt lehetne befogni, ha elférne a termény az inventory-ban, ehe 😊 Ezt ki lehetne úgy tökölni, hogy sehogyse legyen tökéletes, és a játékosra legyen bízva, hogy szaladgál certelni, vagy inkább megvárja, amíg termõre fordul a gabona. Esetleg lehetne azzal ökörködni, hogy ha megöntözi, akkor kirohad. (Átvált a leszüretelt kóró verzióra.)

A paradicsomhoz már 40-es szint kellene. Ebben az lehetne a poén, hogy a boltban 100 aranyba kerül egy mag, de ha megszedi, akkor tövenként 50 magot kap.

androidus.freeblog.hu

Crokin
Talán majd az uj 3d-s engine

Repatarurgyán

Taranov
magas nekem a ti társalgásotok... 😊

Taranov
Mining, Smithing és legfõbb a combat. Nagyrészt azt értem fõ skill alatt, amellyel pénzt lehet szerezni új cuccokra.

Tarhonya
No, elõször is nem mondtam hogy nincs benne hiba. Az üllõ és a thieving tényleg szar ötlet benne. amire rá akartam mutatni, az az volt, ahogyan megoldaná a házakat, azaz nem óriási lakóparkok vannak, hanemoda "teleportál" egy leválasztott részbe, ami az rs tájban nemfoglalja a helyez
t. A halászat tényleg nem jellemzõ RPG tevékenység, de ebben a környezetben legésszerûbb healing módszer.Különösen így, hogy a herblaw members only.Ha pedig healing potot is lehetne csinálni az apothecarynál, nem lehetne mozdulni a környékén, annyian lennének. Az alapanyagok beszerzése is nehéz lenne.(lsd. str pot alapanyagok) (a herblaw elég nagy buziság szvsz)
A földmûveléssel 2 nagy baj van: a megmûvelhetõ terület, ezt már megtárgyaltuk, és a technikai probléma: ugyanis a RS úgy mûködik, hogy az engine betölti a fenekünk alá a szép kis térképet, és mi mászkálunk rajta, de NEM tudunk rajta semmit megváltoztatni. Különösen a növényzet színét. (most egy két mozgatható dolog, pl. ajtók kivételével)Olyannyira igaz ez, hogy NPC-k ha pl egy questben máshol is elõfordulnak, nem tûnnek el a régi helyükrõl, hanem mindkét helyszínen ott álldogálnak. (ez elég olcsó megoldás, de nincs mit tenni) A föld színe és a növényzet nem változhat csak úgy , a mostani engine nem teszi lehetõvé!!!
Taranov
Az állatok legyilkolása az nagyon magyaros. Magyarországon mindig van deesnovágás stb. de másutt ez nincs, hanem vágóhídon történeik ez...

Taranov
az állattenyésztés és gyilkolás

Hmmm... most felállítottál egy kategóriát, kijelentetted, hogy ennek márpedig abba bele kell illeszkedni, és ebbõl a nézõpontból kritizálod 😊

Szerintem minden játék olyan, amilyenné teszik. Itt már van halászás, bányászás, sütögetés, el lehet bolhászni örökké anélkül, hogy ütne valaki, szerintem a mezõgazdaság nem okozna gondot. Ellenkezõleg: életet jelentene, mert végre lenne egy olyan skill, ahol nem egymáson áll mindenki, aki épp nyomatja. Jönni-menni kell a palántázáshoz, eközben változik a termõföld színe, változik a palánták állapota, lehet látni, hogy az illetõ éppen ás, öntöz, vet, vagy szüretel. És mindenki jellemzõen külön kockán állna.

De akkor visszakérdezek. Szerinted a jelenlegi felállás szerint azok a dolgok, amik nem tartoznak a szerepjátékos dolgokhoz, feleslegesek?

A termõföldet kigondoltam, csak lehet, hogy nem részleteztem eléggé. Úgy képzelem, hogy kb. 20 kockányi termõföld elég a földmûvesnek. Felássa, elveti, felássa, elveti, közben a háta mögött már nõ is a palánta. Többet nem érdemes elkezdenie, mert csak lenyúlják a termést.

Nézzük, hányan fognak földet túrni egyszerre. Induljunk ki a halászásból, ami egy népszerû skill. Ez nem lesz az, de tegyük fel. Igazából két helyen halászik masszívan a nép: Karamján vannak olyan 20-30-an, a barbár falunál meg olyan 10-en, rendszeresen. Páran még lent a félszigeten kezdenek, és kész. Lumbridge és Al Kharid mellett még embert nem láttam pecázni. Ez olyan 50 ember szerverenként, folyamatosan. Ha ugyanennyien túrják a földet, akkor 20-asával számolva ezer kockát telepítenek be folyamatosan.

Nagyjából felmértem a meglévõ, bekerített földeket (Draynor és Lumbridge között, valamint Varrock és Falador irányában). Nagyságrendileg 1500 kocka összesen. Ha azt akarom, hogy legyen egy kis levegõjük (de ne sok, mert akkor pangás hangulata lesz), akkor mondjuk veszem háromszorosára a rendelkezésre álló területet. Az három ezer kocka, vagyis duplája a mostaniaknak. Csak nézzetek rá a térképre, a mostani termõföldek alig látszanak. Simán be lehetne iktatni még ennyit, vannak elég kihalt részek, egy-egy kockányi mûvelhetõ föld nagyon sok helyen elfér.

Elolvastam nagyjából azt a játékos házas javaslatot. Szerintem egyáltalán nem jól átgondolt. Attól, hogy jár az agya, és leír mindent, csak a sallangot növeli, nem az átgondoltságot. Egy üllõ lehetõsége teljesen megkavarja a dolgokat. Akkor most kovácsoljon mindenki otthon? Ez nagyon nem jó ötlet. Nagyon szépen ki vannak egyensúlyozva a dolgok, hogy most mi hol van, és mi mennyi séta. Aki fölveti azt, hogy lehessen otthon kovácsolni, az nagyon nincs képben.

Viszont a lényegi dolgokkal nem foglalkozik. Hogyan lehet kiválasztani a házat? Mi van, ha a belsõ részeken megüresedés van? Át lehet-e adni egymásnak az értékesebb házhelyeket? Ezekkel kellene foglalkozni, nem azzal, hogy tegyünk tányért a hal alá, mert az úgy szép. Persze, kellenek az ilyen dolgok, mert ettõl lesz hangulatos a játék. Jó esetben egy ilyen ötlet nem borít fel egy meglévõ egyensúlyt a játékban. De nem csak olyan ötletei vannak, amik nem borítanak fel semmit.

Az nagyon nem jó ötlet, hogy a zárakat fel lehessen törni. A magas szintû tolvajokat hihetetlenül motiválná, hogy betörjenek a nekik ellenszenves játékosok házába. Emiatt az egész házas project elértéktelenedne. Ha én házat akarnék venni az RS-ben, akkor nem azért akarnám, hogy oda betörjenek.

Az árakkal sincs képben. Hogy én a jelenlegi vagyonkámmal meg tudjak venni egy tornyos kastélyt? 😊 A háznak értékének kell lenni, az nem jó, ha mindenkinek van a legnagyobb.

De nem sorolom, szerintem a srác csak abban jó, hogy gondosan leírja, amit kigondolt, és npc párbeszédekkel fûszerezi 😊 De ennek tuti köze nincs ahhoz, ami jól megvalósítható. Szerintem a benne lévõ buktatók miatt valószínûleg az egész a dugába dõlne, ha megcsinálnák. De nyilván nem fognak semmi ehhez hasonlót megcsinálni, mert az õ oldalukról nézve tele van olyan kunsztokkal, amik abszolút nem hoznak elõnyt a játékba.

androidus.freeblog.hu

Tarhonya
Én is kibírom, szoktam nyilat venni boltból. Tudom hogy szar
Tarhonya
Hmm de ismerõs ez 😊
Csak nem rsinter.tk?
Szerintem az se reális, hogy harc közben benyom egy egész kardhalat, és ettõl jobban érzi magát, meg az sem, hogy orrba-szájba gyógyítgatja magát 😊 De egy ilyen játéknak szerintem játszhatónak, és nem reálisnak kell lennie. Nem esne jól, ha az elsõ betalált kardcsapás után szanitécet kellene hívni a földön fekvõ karihoz 😊

Ettõl persze még lehet jobb a gyógyító skilles megoldás, csak még nem volt szó arról, hogy mitõl lenne jobb. És egy ilyen javaslatnak ki kell térnie arra, hogy mi lesz a jelenlegi gyógyító rendszerrel. Ugye nem lesz igény a halászatra, fõzõcskézésre, ezt nem lehet elintézni annyival, hogy naésakkor.

A gyorsaságot meg pontosan értem, de ez az engine láthatóan nem áll jól fps-sel, nincs mihez képest gyorsítani. Szerintem.

Az úszás így végülis nem hangzik olyan rosszul. Mondjátok tovább 😊 Mi lenne a fejlõdés benne, mire tenne képessé stb.

Az inventory-val az a baj, hogy minden fajta cucc külön kockában kezelhetõ csak, és igen sokféle kell a sokféle tevékenységhez. Én például rühellem, amikor keverednek a különbözõ dózisú str lötyik, és a bankot megnyitva 3 kockát foglalnak. Ugyanez lenne, ha tuningolhatnánk a cuccokat. Lenne 8 fajta r2h, a benne lévõ rúnának megfelelõen, satöbbi, szóval a világ összes inventory-ja se lenne elég szerintem.

Nem tudom, de nekem nem úgy tûnik, mintha nem foglalkoznának a játékkal. Napi gyakorisággal jönnek ki a hírek. Az más kérdés, hogy nem pont azt csinálják, amit mi szeretnénk.

androidus.freeblog.hu

Igen, tudom, hogy ez gyengeség, mert ha member skill lehetne, több esély lenne rá. De mit csináljak, ha ez jutott eszembe 😊 Azért hátha van rá esély. Egy idõ után õk is belátják, hogy a p2p játékosok az f2p felõl érkeznek, ezért néha azt is kell fejleszteni. Mit értesz fõskill alatt?

androidus.freeblog.hu

Tarhonya
Csak egy baj van: A szerepjátékok nem növény és állattenyésztésrõl szólnak, hanem harcról varázslatról, stb. A RS is szerepjáték. Ha ilyen (mezõ)gazdasági dolgok érdekelnek egy játékost, akkor nem egy szerepjátékot fog elõvenni. Arról nem is beszélve, hogy a sok ezer, tízezer RS játékosnak nem lenne elég termõföldje. (legalábbis erre nem eszeltél ki megoldást)
Szerintem teljesen felesleges csavar lenne ezt belevinni a játékba, mert NEM errõl szól.
Egyébként ajánlom figyelmedbe ezt a cikket player házakról, elég jól átgondolt ötlet: http://www.runenews.net/ubb/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=6;t=000458
Ezt nem értem. Ki tudnád fejteni, mi az, amitõl nem illik bele?

androidus.freeblog.hu

Lehet, nem tudom. Én is csak feltételesen vetettem fel. Ez csak akkor mûködhet, ha a torlódás nem okoz nagyobb problémát, mint mondjuk ha a bányában nem férünk egymástól.
Egyébként szerintem azzal a fajta állatvásárlással, amit én leírtam, nem is az lenne a korlát, hogy csak x mennyiségû boci létezhet mondjuk összesen, hanem az, hogy ha azoknak a gazdái mind odasereglenek a bolthoz, arra várva, hogy újabbat vehessenek, akkor hogyan fogja kezelni az engine a tumultust.

androidus.freeblog.hu

Taranov
Maradjunk abban hogy szar ez a játék 😊

Lord Marcus
nincs gondom a te javaslatoddal, csak a jagexxel, hogy nem foglalkozik semmivel se. egyébként állítólag újraírják maj az rst, 3 világ lesz, amit több szerver fog ellátni, a világot is lehet hogy átírják. Ez a motor ez szar. Laggol minden, stb.
Szal végülis a gyógyító skill. Sztem az teljesen nem reális, hogy egy félhalott katona rohangál, aztán megeszik egy kardhalat, és felgyógyul -). Nemasszondom hogy teljesen reálisnak kellene lenni, deh ez kissé túlzás. Helyettesítené a gyógyító italok, és a gyógyítás, és persze a gyógyítást is cask egy bizonyos fokig lehtne használni, és a fataiguet is viszi. A gyorsaság meg nem olyan hogy felviszi valaki 99-re és nem is látod hol van -). Mivel harcolás közben ha valaki legyengül, akkor lelassul, és ekkor jönne be a gyorsaság, hogy nem alssulna el anynira. Egyébként nem lenne annyira nagy mértékû gyorsaság. Úszásra meg nem kell újrarajzolni a térképet. A nehéz páncélt horóknak hidan kellen átmenni, a könnyû páncélosoknak, vagy qaki nem si használ az meg át tud úszni. És hogy érted hogy hogy tuszkolható be a jelenlegi inventoryí rednszerbe? Maradna a Sisak, a páncél, stb, csakhát lennének spec tulajfonságai...
Igaz hogy teljesen felborítja a rendszert, deh ezé mondom hogy kissé újrakellene írni a gamet. Csakhát nincs pénzük, ezért nem is valósítják meg az ötleteket. Meg azé mert gazdasági problémákat is okozhat, és már így is csak foltozgatják azt...
Taranov
Nem olyan egyszerû ezeket megvalósítani.
Androidus: Egy valamibe gondolj bele a pásztorkodással kapcsolatban!
Meg is mondom mibe 😊
Abba, hogy nem éri meg nekik free skillt csinálni, mert azért nem kapnak pénzt, csak új játékosokat, de csak keveset, mert az állatpásztorkodás nem lehet fõskill.

Taranov
elolvastam, nagyon ügyi vagy, de szerintem nem fogják megvalósítani, mert nem nagyon illik bele a játék image-ébe, és ezt minden rossz szándék nélkül mondom...

Taranov
nem is tudom, ez az utóbbi nem lenne túl demokratikus...

Hmmm, nekem így elsõ ránézésre elég problémásnak tûnnek ezek a dolgok. Nem tudom, hogy gondolod ezek megvalósíthatóságát, mert:
- Egy gyógyító skill konkurál az eddigi ételgyártással, amihez ha hozzávesszük a halászatot, hát kábé a játék felét borítja.
- A gyorsaság kezelése nem hiszem hogy menne ennek a primitív grafikus motornak. Az meg nem javaslat, hogy "írjanak másik játékot" 😊
- Honnan hova lenne az úszás? Szerintem át kéne hozzá rajzolni az egész térképet.
- A tárgyak felturbózása jó ötletnek tûnik, csak itt meg az a kérdés, hogy ez hogyan tuszkolható be a jelenlegi inventory rendszerbe. Ahány féle tárgy, annyi kockát foglalna, pedig így is szûkös a hely.

Kíváncsi lennék rá, hogy ezekre tudsz-e megoldási javaslatot. Nem mondom, hogy megvalósíthatatlanok ezek a javaslatok, de az ilyen problémákra választ kell tudni adni.

Szerintem egy javaslat ha csak abban merül ki, hogy ilyen levegõben röpködõ ötleteket dobál, akkor az elég kevés. Én igyekeztem úgy átgondolni a javaslataimat, hogy azok illeszthetõek legyenek a jelenlegi játékrendszerhez. Azért is kérdezlek benneteket, mert több szem többet lát 😊

androidus.freeblog.hu

Naaaaaa, légysziiiiiii, olvasd eeeeeel 😊))

androidus.freeblog.hu

Hát, ha jobban megnézed, ez nagyon nem lehet member skill 😊 A member skillek mind figyegnek a játék rendszerén, amirõl meg én beszélek, az eléggé alapot cserél. Viszont érdekelne a _véleményed_ is 😊

androidus.freeblog.hu

Hoppá, akkor javítsatok ki, de én úgy tudom (asszem pont ti mondtátok 😊, hogy a varázsló sipka a magichez, a szakács sipka meg a cookinghoz tesz hozzá. Hát én csak annyira gondoltam, mint amennyit azok csinálnak. Vagyis hogy legyen egy pásztor öltözet is, ha már van szakács meg mágus.

A bocik öldösését az állattenyésztéssel kapcsolatban biztosan át kell gondolni. Vagy más állattal behelyettesíteni, vagy meghagyni a vadteheneket, vagy valami más megoldás. De a tenyésztett bocik eltûnése azért fontos, mert ha ez nincs, akkor túlszaporodhatnak a szerveren alkalomdtán. Akár szerver támadásra is alkalmas lehetne: felvásárolom a bocikat, kilépek, vissza, megint felvásárolom, és ezzel folyamatosan egyre több lenne, ha épp nincs valaki, aki a gazdátlan bocikat megfelelõ ütemben öldösi. Tehát ezzel kijátszható lenne a jelenlegi létszám korlát.

Hmmm, azt is lehetne, hogy a tehénkék egy idõ után visszacsámborognak a központba 😊 Sõt, akár azt is lehetne, hogy legyen egy össz bocilétszám, és ha felvásárolták az összeset, akkor a bolt kiürül, és nem termelõdik újabb, amíg nem vágnak.

androidus.freeblog.hu

Norbesz
Figyelj ezen nem kell buslakodnod mert örüljünk hogy ennyi van freen.
Ugyanis szerintem ha megnézel 1 ilyen sokoldalu játékot mint a runescape az nem biztos hogy FREE.
Taranov
Bocsi csak az elsõ három sort olvastam el, szerintem nagyon jó, hogy nem csak player vagy, hanem ötletadó is, de szerintem számtalan ötletök van új skillekre, csak nem akarják megvalósítani.
Egyetértek Ron Ragm-mal, hogy úgyis csak a memberesek kapnák meg, de szerintem, ha egy magyar, ha a te ötleted megvalósításra kerülne, sokan befizetnének legalább egy hónapra, legalábbis én biztos. Hát sok sikert, és bocsi, hogy nem bírtam ennyit elolvasni 😊

Norbesz
Jo hogy nem oculust akarsz a kezükbe adni 😊
Norbesz
A végén találtam egy kis dio beütést (1 to állattenyésztés skill 😊)
Szerintem jo, de ez elég nagy melo lenne nekik és a carpentry skillt és igérgetik jo ideje és mégse történt semmi... :-/ Ez meg fõleg tökölõdõs lenne nekik de mindenesetre nekem tetszik az ötlet.
Mondjuk a bocik, csirkék eltünése nem lenne célszerû mivel a bocinak a husa a legutolso amiért ölik (a lower pure fighterek kedvelt tréning helye a bociknál van).
De mindenesetre sztem mindent egybevéve jo ötletek, kis finomitással persze.
Ron Ragm
tökmindegy, ha lenne úgyis csak a memberesek kapnák meg...

-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?

Ez most kicsit hosszú lesz, bocsi 😊

Szeretnék a Jagexnek javaslatot tenni két új skillre, és elõtte kíváncsi lennék a véleményetekre. Én kábé erre gondoltam:

Növénytermesztés skill

Leváltaná a különféle termények jelenlegi termelõdését, vagyis minimálisra redukálódnának az öntermõ szántóföldek. Ami maradna, az is csökkent minõségû portékát teremne, lásd lentebb.

Kijelölésre kerülnének mûveletlen szántóföldek, hasonlóan a mostaniakhoz, csak üresen. A skill gyakorlása abból állna, hogy ezen a szûz területen növényeket termeszteni, és azt learatni. Ezt a következõképpen képzelem el:

A játékosnak két dolgot kellene beszereznie a boltból: ásót és magot. A magot lophatja is, de ezt majd késõbb. A lényeg, hogy az ásójával odabattyog a szántóföld bármelyik parcellájához, és felássa azt. A termõföldnek három féle színkódja lenne:
1. Mûveletlen
2. Felásott, saját
3. Felásott, de más játékosé
Ha folyik a mûvelés intenzíven a játékban, akkor a föld mindenféle furcsa mintázatokat mutatna aszerint, hogy melyiket éppen hogyan mûvelik. Növényt ültetni csak a saját felásott kockán lehet, és felásni csak a mûveletlent lehet. A máséval nem lehet mit kezdeni. A felásás hatása egy idõ múlva elmúlik, ha nem csinál vele semmit a játékos.

A felásott földbe el kell vetni a magot. A mag stackable cucc. Ha elvetette, a játékoson múlik, hogy akarja-e öntözni. Az öntözés roppan egyszerû: a már bejáratott vizesedényeket kell használni a parcellán. Ha kapott vizet, felgyorsul a növekedés, és nagyobb lesz a termés, lásd lentebb.

Az elültetett magból kikel a palánta, aminek a grafikája 4 fázison megy át.
1. Kis növény
2. Kifejlett, de még nem termõ növény
3. Termõ, vagyis szüretelhetõ növény
4. Maradvány kóró
Ez viszonylag hamar végbemegy, szóval nem kell rá órákat várni. Ha nekiáll a földmûves, és megy körbe a földön, mire körbeér, már szedheti is le. A termõföld felásás után ugye saját földként indít, és ezt meg is tartja a szüretelhetõ állapotig. Eddig nem nyúlhat más a növényhez. Ha azonban egy bizonyos ideig nem szedi le a tulaj a termést, akkor átvált alatta a föld színe, és innentõl szabad préda. Felásható, szüretelhetõ, és magot is lehet róla szedni.

Amikor termõre fordult egy növény, onnantól két opció nyílik meg rajta: vagy leszüretelik, vagy magot szednek róla. Az külön szabályozási lehetõség, hogy melyik növényfajta mennyi magot adjon növényenként, de nyilván egynél többet. Ha magot szedtek róla, akkor már nem lehet szüretelni. A tulaj elõvigyázatosságán múlik, hogy szed-e idõben friss magot, mert ha nem, mehet érte ismét a boltba.

Minden termesztett növény termése stackable, tehát bevezetésre kerül az eddigiek mellé ugyanannak a terménynek egy ilyen változata is. Az egymásra pakolható mennyiség viszont korlátozott, ez szintén lehet terménytõl függõ mennyiség. Az, hogy egy palánta mennyit terem, függ az öntözéstõl, és a skill fejlettségétõl. 1-es szintû skill mellett elõfordulhat, hogy csak magot bír szedni, de a termés nulla.

A termések egymásra pakolhatósága kicsit azt is hivatott elérni, hogy a fõzõcskének ezekre alapuló tevékenységei kicsit fel legyenek turbózva.

Értelemszerûen a különbözõ növények termesztése különbözõ fejlettségi szinteket igényel. A skill fárasztó, bár a pecázáshoz hasonlóan eléggé sokat lehet vele tevékenykedni pihenés nélkül. A skill fejlõdésével egyre jobb termés érhetõ el, és egyre kevésbé fárad a delikvens.

De a legnagyobb poén a kijelölt szántóföldön sürgõ-forgó földmûvesek látványa lenne a játékban 😊 Látszódna, hogy a másiknak hogyan nõ a palántája, lehetne látni, mikor öntözi, szóval ez nem olyan lenne, mint állni Karamján a mólón, huszan egy rakáson.

Állattenyésztés skill

Ez pedig az össze-vissza kolbászoló teheneket, tyúkokat, birkákat váltaná fel. Maradna belõlük mutatóba, de azok csökkent értékûek lennének, lásd lentebb.

Minden állatfajtának lenne egy központi "bázisa", olyan mint egy bolt, azzal a különbséggel, hogy nem kell a kereskedõvel közvetlenül beszélni. A boltban szépen termelõdnének a friss állatok, amiket nem lehetne támadni, csak megvásárolni. A vásárlás az állat kijelölésével történne. Mondjuk rákattintok a tehénkére, és azt választom a menübõl, hogy "Buy cow". Kifizetem, és rákerül a biléta a fülére.

Minden tehénen, ami valakié, van ilyen biléta, csak más színû. Pontosabban két színkód van: enyém és másé. Az enyém tehénnek van egy bizonyos hajlandósága arra, hogy kövessen engem. Ez a szint növekedésével fejlõdik, szóval kezdetben még hajlamos arra, hogy elcsatangoljon. Van viszont egy opció a tehénre kattintva, amivel lehet mozgatni: a hívás. Erre minden esetben odajön.

Az állatokat lehet etetni is, bár nem kötelezõ. A tehén mondjuk a kalászost eszi, azzal lehet etetni. Ha kapott enni, gyorsabban fejlõdik, és több húsa lesz.

Az állatok fejlõdése nem látszik rajtuk (szerintem túl bonyolult lenne). Az "Examine" opciót választva lehet megtudni, hogy mekkora a fejlettsége az adott példánynak. A fejlõdési sebesség és az elérhetõ fejlettség függ a skill szintjétõl.

Ha elég fejlett az állatunk, levághatjuk. Ehhez kés kell, amivel leölve nem védekezik. Ha fegyverrel támadjuk, védekezni fog, és csak annyi húst meg egyebet kapunk, mint most egy "vadtehén" legyilkolásával. Szóval késsel kell, diszkréten levágni.

A növénytermesztéshez hasonlóan itt is bevezetésre kerül az egymásra tornyozható húsfajta, mint fejlettebb változat. Tehén esetén az egymásra tornyozható irha (ez se fog ártani a bõrmûvességnek), birka esetén az egymásra pakolható gyapjú stb. A tenyésztett csirkék sokkal több tollat adnak.

Minél magasabb szintû a skill, annál több állat tartása engedélyezett egyidõben. Annál kevésbé fognak elkóborolni, és annál több jó dolog lesz belõlük, ha levágják õket.

Ha egy állat eltávolodik a gazdájától (vagy a gazdi kilép a játékból), akkor az támadhatóvá válik (és egy idõ után el is tûnik a játékból). Le lehet ölni, mint egy vadtehenet. Ezért lényeges, hogy magas szinten az állatok már elég szépen együtt maradnak. Mondjuk 10-nél több állat egyidejû tartása nem lenne célszerû. Az is elég épületes látvány lenne, ahogy vonul a pásztor a nyájával 😊 Ja, és természetesen lenne pásztorbot, ami hozzátenne egyet a skillhez 😊))

Egyszerre csak egy fajta állat lenne tartható. Az állatok hívása mindig az összes állatra vonatkozik. Az egyes húsfajták, irha, gyapjú csak korlátozottan lennének tornyozhatóak.

Na mit szóltok?

androidus.freeblog.hu

Dead Neo
STENOIS: Eminem - Till i collapse <----itt van amit kértél...
Taranov
Navigation Bar

Taranov
Ott vagyok, de elég szótlan vagy... 😊