34580
RuneScape
  • Disno
    a faxt nemsokára, nem is jáccol :-(
  • Androidus
    Ja, és a cuccok, bocs :)
    - adamantite a nadrág, a fejsze, és a sisak
    - a kabát és a pajzs steel
    - van egy emerald amuletem, amit hullarablással szereztem. (Szégyellem is magam érte, elmondtam pár miatyánkot meg üdvözlégyet, de ha én nem kapom fel,a kkor más, nagyon sokan voltunk :)

És van 4k aranyam, meg 110 ezüstöm, szóval ha beesik valamelyik vevőm, meglesz a kabát :)
  • Disno
    Szia!

Megpróbálok minden kérdésedre értelemszerűen válszolni :-)

- Ha megölsz egy szörnyet akkor összesen Szörny szitnje*2+20 mennyiségű tapasztalatot kapsz. Ennek az 1/4-ede mindig az élet szinthez adódik hozzá, a többi pedig attól függ, milyen módban harcolsz [+3 találat;erő;védelem - ilyenkor amelyiket választod, arra adja a fennmaradó 3/4-ed tapasztalatot vagy +1 összesre - ilyenkor mind a három képességhez 1/4-ed tapasztalatot kapsz].
    - A combat szint 7 összetevőből áll. A találat, védelem, erő és élet minden egyes szintje 1/4-ed combat szintet ad, míg az imádkozás és a mágia képességek minden szintje 1/8-ad combat szintet ad. Az íjászat ha 5 szinttel nagyobb mint a combat, csak akkor számít bele, azt hiszem szintenként 1/4-ed combatot.
    - A szerverek csak annyiban különböznek, hogy más helyeken vannak [Anglia, Amerika két partján]. Az ércek, újra megjelenő tárgyak a szervereken lévő emberek mennyiségétől függ [minél több ember, annál gyorsabban jelenik meg újra].
    - Egyetlen kapu van amit meg lehet kerülni, mert az nem fizetős részre vezet, Lumbridge és Al Kharid között van. A többi fizetős területre vezet.
    - Külön vannak fizetős és ingyenes szerverek is, így nem tudnak az emberek keveredni, bár a fizetős karakterek át tudnak jönni az ingyenes szerverre, de csak az ingyenes világban tudnak mozogni, és e világ tárgyait tudja használni.
    - A pure karakterek arra törekednek, minél gyorsabban tudjanak végezni ellenfelükkel a vadonban, ezért nem lépnek varázslás szinteket, 25-34 körül van az imádkozás képességük és az erő szintjüket az égbe emelik. A "scam" a csalást jelenti, például ha cserében átvernek, kiszedik belőled a jelszót, stb.
    - Színes üzenetekhez két '@' jel közé kell beírni a három betűből álló színkódot. Pl. gre=zöld blu=kék szín, a ran pedig a villogó szín.
    - A maci bundája semmire sem használható. A piros póktojást és a 'limpwurt' gyökeret erőital készíttetésére szokták gyűjtögetni [Varrock Apothecary. 5 gp is kell a két hozzávaló mellett] ami erő szintedtől függően ad ideiglenesen erő szintet. A koponya a 'Nyugtalan Szellem', a patkányfarok a 'Boszorkány Itala', a gyöngyszem az 'Impfogó', a goblinpáncél a 'Goblin Diplomácia', a méreg az 'Ernest a csirke', a lapát a 'Kalózkincs' és a 'Ernest a csirke', a festék pedig a 'Goblin Diplomácia' küldetéshez kell. Festéket köpenyek festésére is lehet használni. Festékkészítéshez kell 5 gp és különféle alapanyag [kék levél, hagyma, piros bogyó], amiket Aggiehez kell vinni Draynor falujába.
    - A mágusköpeny a mágiát segíti, a szakácssapka a szakács céhbe jutáshoz kell.
    - Jól sejted :-)
    - Az amuletek hatását a fegyver találat, erő; páncél; mágia; imádkozás adatoknál lehet észrevenni [zafír amulet: kb +16 mágia ; smaragd amulet: +10 páncél ; rubin amulet: +10 fegyvererő ; gyémánt amulet: +6 fegyvererő, -találat, páncél, imádkozás, mágia]
    - Az érc tanúsítványok 5 ércet tartalmaznak, de ezek könnyebben cserélhetők, mivel egy hátizsákhelyet foglalnak. Ugyanígy van a fémrudakkal és sült és nyers halakkal.
    - A fegyverek csak adatokban különböznek.
    - A java mindenkit kivág :-(
  • Androidus
    Azannya :) Köszi, erre sose jöttem volna rá magamtól :)
  • Tarhonya
    az arra való, hogy megtaláljon a tömegben,
    pl. "hit 555 to buy xyz"
    ha meg akarod venni a tárgyat, beírod hogy 555, és könnyebben megtalál a tömegben
  • Androidus
    És egy utsó kérdés: amikor azt írják, hogy gépejle be, hogy 555 meg 1234, akit érdekel valami, az mi?
  • Androidus
    csak majdnem :)
  • Norbesz
    full addyja van :]
  • Tarhonya
    milyen cuccaid vannak?
  • Tarhonya
    lol :)
  • Norbesz
    Várjál nincs még vége :)))
  • Norbesz
    Minjlárt jön Deesno verzioja, ami nagyobb hosszabb és vágatlan :-]]]
  • Tarhonya
    Rs nevem :Tarhonya
    combat 64
  • Androidus
    Hű, de gyorsak vagytok :) Köszi a válaszokat.
  • Tarhonya
    -amuletek hatását kiírja a statsban.
    -certek: 1 cert= 5 ore. könnyíti a kereskedelmet
    -csak a paraméterek számítanak (kivételek a 2 handed swordok)
    -azért loggol ki, mert inactive voltál.Akkor van ez ha nem mozogsz.
  • Norbesz
    Sok szerencsét :)
  • Norbesz
    Egy egy server ugyanaz a világ csak a playerek olyan sokan vannak (:-P) hogy nem férnek el egyen ezért van több server.
    Ha már fenn vagy az egyiken nem tudsz másikra menni szóval nem lehet fenn egyszerre két Androidus.
    Miközben harcolsz látod bal felül a kis mezőt hogy milyen stilusban verexel.
    Amelyikre mész, amelyiket választod arra megy a szörny legyőzéséért kapott experience.
  • Tarhonya
    Hi!
    -ha megölsz egy szörnyet, kapsz x xp-t. ennek egy része a hits-re megy, a maradék a harcra. Azért marad le a hitsed (és ez természetes) mert sokkal kevesebb xp jut a szönyekből rá. Itt nincs mit tenni.
    -a combat szintedet aí harci képességeid, hitpointjaid, prayered, és a magic szinted adják.
    -bármelyik serverre mehetsz, nem egy serverre vagy regisztrálva. azért vannak, hogy mindenkinek legyen "hely"
    -a fizetős részlegre csak akkor jutsz be, ha fizetsz :P
    -keveredhetnek, de a member itemek nem használhatók/eladhatóak free serveren
    -pure= ha nincs magiced, magas a str-ed, és alacsony a def-ed.
    -scam=átvágás
    -villogós üzenet @cya@ üzenet
    -maci bunda eladható, pók tojás potionhoz kell, stb. nem fontosak igazán.
    -ruha leginkább poén, de pl. adhat magic vagy prayer-t
  • Norbesz
    @ran& villogo
    @ora@ narancs szinű
    @red@ piros
    @blu@ kék
    @cya@ cián :)
    @gre@ zőőd
    @mag@ lila
    @bla@ fekete
    @whi@ fehér
    ez után ird be a szöveget és olyan szinű lesz
    Segitséget kérj nyugaodtam válaszolunk :)
    továbbá ez egy magyar klánlap innen lvasgathatsz quest leirásokat, skilleket és mindent ami fontos szóval nézegesd :) hunger001.fw.hu---> Hunger klánlapja
    nickem: Norbesz
    combat level : 83 (nemsoká 84) :-P
  • Androidus
    Sziasztok!

Én csak most ismerkedem ezzel a játékkal. Hát mit ne mondjak, a "Sensitive use" nevű figyelmeztető szöveget rólam írták :))) Napok óta ki se jövök úgyszólván a játékból, teljesen megfogott.

Viszont lenne pár kérdésem. Ne haragudjatok, ha előfordultak már, próbáltam visszaolvasni, de semmi ilyesmit nem leltem. Na mondom sorban.

- Hogyan is működik a harci pontrendszer? Annyit kifigyeltem, hogy amikor megölök egy szörnyet, akkor kábé a szintjének megfelelő mennyiségű élet pontot kapok. Ez eddig oké. Nem nagyon szoktam hagyni túlélőket, mégis kezd lemaradni az életem a combat szintemhez képest. Ez miért van, és hogyan lehetne hozzá feltornászni? Nem akarom mások öléseit ellopni, mert az szemétség szerintem.
    - Ehhez kapcsolódik a következő is. Ha 30-as a találatom, 34-es az erőm és a védelmem, és a távolsági támadásom 1-es, akkor mitől 36-os a combat szintem? Mi számít ide?
    - Nem teljesen világos, hogy az egyes szerverek teljesen külön világokat jelentenek-e. Csak azokkal találkozhatok szembe, akik ugyanarra a szerverre regisztráltak? Egy másik szerveren lehet egy másik Androidus?
    - Ha egy kapunál azzal a szöveggel nem engednek tovább, hogy csak fizetősök léphetnek át, az azt jelenti, hogy az a _terület_ fizetős? Tehát nincs rá mód, hogy megkerüljem a kaput, és átjussak oda?
    - A fizetős és ingyenes karik keverednek? Amit mondjuk csak egy fizetős kari készíthet, azt én, mint ingyenes, megvehetem tőle?
    - Folyton kérdezgetik, hogy "Are you pure?". Ez mire vonatkozik? És mit jelent az, hogy "scam"?
    - Hogyan kell színes és villogó üzeneteket csinálni?
    - Mire jók (illetve jók-e valamire) a következő tárgyak: maci bundája, piros pók tojása, gyögyszem, festék, méreg, lapát, patkányfarok, koponya, goblinpáncél, gyökér?
    - Van-e jelentősége az olyan ruhadaraboknak, mint mágusköpeny, szakácssipka? Vagy ezek csak dekorációk, és poénból hordják őket?
    - Ugye jól sejtem, hogy a térkép baloldali harmada a fizetősöknek van fenntartva?
    - Az amuletek hatását nem írja valahol ki számszerűen?
    - Mire jók az érc tanusítványok (certificate)? Néhány ember nagyon nem akar leszállni a többiekről, mindenáron ilyet akar rájuk sózni jó drágán :)
    - Különbözik-e jellegében a kard és a fejsze a harcban? Vagy csak a kiírt paraméterek számítanak, semmi más?
    - Engem folyton kivág a java, pedig bizisten mindig kilépek, ha befejeztem. Nem jutok el a konyháig, hogy egy kávét töltsek magamnak, mire visszaérek, már a login van. Vagy csak nézegetem az értékeket, elfelejtek kattintani, és bummm, logout. Nem lehet ez ellen tenni valamit?

Tényleg ezer bocs, ha triviális dolgokat kérdezek. Ha ezekről megtalálható infó bárhol, azt is megköszönöm. (Végignyálaztam a manual-t, nem volt benne semmi ezekről.)
  • Tarhonya
    LOL 25 gp/death?
  • Norbesz
    12k :))
  • Disno
    ecsém :-)
    eredeti ár úgy +488k :-D
  • Disno
    a secret of mana egyik reszet ismerem :-)
    a zelda is nagyon fasza :-)
  • Disno
    lol :-)
  • Disno
    legalább mesélj róla valamit :-)
  • Disno
    na bazz, ennyi erővel rabold ki a boltot ott 4 gp/db. nem hiszem hogy 20 gp/db alatt tudnál nyilat venni...
  • Disno
    ehh, pont ez a jo hogy olcson adja!
    egyebkent TE vagy az aki nem szokott itt lenni :-)
  • Norbesz
    Death rune nem 25gp enyhén szolva sem.
    500-1000
  • Sushi Ulla
    Én csak azért nem félek, mert kb másfél hete már megvan, szóval tudom hogy nagyon király, bár szerintem az emberek kicsit kissebbek is lehettek volna, mert a tankok mellett viccesen néznek ki (főleg a kínaiak, akik ugye köztudottan kosarazós magasságúak ).
  • Hagane
    SNES-re jó játékok : Chrono Trigger, Monstania, Hagane (...onnan van a nevem), Seiken Densetsu (Secret Of Mana 3)
  • Hagane
    Ja igen, vennék Death Rúnát, 25 GP darabjáért, és círka 500 kéne, magyarul aki ad, annak tejelek 12K GP-t.
  • Hagane
    Na, elvileg még kapok : Fifa 2003, GTA III, GTA 3 Vice City (PSX 2 Emura), Hitman 2, meg még valami volt...
  • Hagane
    Tök jó, angoltanárunk beteg, első két óra elmarad.
    Megvan a C&C:Generals, ami ma jelent meg Európában!FÉLJETEK!^_^.

ÉS IGEN, FÉLJETEK, MERT KIBEBAXOTTUL MARHANAGYONIZÉ SZÓVAL TUDJÁTOK ÁLLATI!^_^.
  • Hagane
    Na, attack Lv 55-lesz nemsokára, Lv 60-ig gyúrom azt, utána keményen az STR-re helyezem 75-90 ig a hangsulyt 57-ről ^_^.
    Ehhez kéne, vagy egy R2H, vagy egy Rune Kite.Van nálam KB 50 K KP, egy adam kite meg még rengeteg rúna.
  • Hagane
    Főleg mivel tyúkoktól potyán lehet kapni XD.
    Na, egyébként én is úgy 5 GP per áron rendelnék círka ezer nyilat ^_^.
    Azonkívül még egy Rune Large kéne.Elsóztam valakinek 90K GP-ért.A balfasz, heh heh ^_^.
  • Taranov
    Most EZT ABSZOLÓT NEM DEAD NEO LEHURROGÁSAKÉNT MONDOM, de betegesen alacsony ár a 3gp. :)
    8-10-12 is lehetne, és az nem mindegy 2500 feathernél, főleg nem a szegényebb játékosoknál.
    Nem akarok beleszólni Dead Neo, de rossz üzletet csinálsz a 3 gp-vel, szerintem emeld fel az árát pl. 10-re. az még nem is pofátlan ár.
  • Norbesz
    Feather 3gp lol
    Enyhén olcsó, 10gp+ is lehet szvsz
  • Norbesz
    :-P jo neked
  • Taranov
    Deesno: Most őszíntén, nem gondolod, hogy Dead Neo egy kicsit túl olcsón adja? Esetleg alulértékelte a feather-t.
    Egyébként Deesno: Ritkán szoktál mostanában itt lógni. Régen edig milyen jókat spammeltünk! :)