34580
RuneScape
  • Androidus
    Hmmm, hát majdnem így csinálom magamtól :) Most éppen abban utazom, hogy megyek szerverről szerverre, és felvásárolom Gerrantnál a tollat meg a rákot. Közben néha fogok egy-egy madarat, aki éppen tolja befele a nyers rákot a boltba. Így nekem most 15 olyan halászom, aki boldog, ha többért adhatja nekem a portékát, mint a boltnak :)

Azt mondod 84? Az tök jó. Abszolút nem tűnik elérhetetlennek. No akkor addig tuti nem fogok halászni :)
  • Disno
    nekem még a gTA3 rész se műxik :-P
  • Disno
    én 2001 február óta nyomom és azóta még nem álltam meg, nem is áll szándékomban :-P Tarhonya is nyomja, csak ő nem fórumozik, na meg Csabee/Norbesz is visszatért már. De én most d e e s n o nevű pürémet is fejlesztem pár xtra cucc beszerzés céljából >:-]#. És ha kell kaja, majd rád gondolok :-P
  • Disno
    egy ipről akárhányszor nézik meg egy nézést számol?
  • Disno
    argh... hát te nagyon nyomod a cookot :-)
    nekem még csak 59 :-/
    de az expertek is azt mondják: 60as szintig könnyű eljutni [főleg ha fishingelsz közbe és halakat megsütöd], ezután vegyél pár ezer raw lobbi certet és süsd meg az egészet... és azután már nem égetsz oda lobbit. aztán jöhet az asszem 84es szint amikor már a kardhalak se lesznek feketék :-)
  • Disno
    mwhaha RS calc rlz :-P
  • Taranov
    nem valószzínű, e írhatsz a supportba :-)
  • Taranov
    Sajna az RS a f×××t sem érdekli, ezért az nincs is kész :(
    Mitóta van GTA 3 rész, már kb. 50-en megnézték tegnap este 9 óta, amikor csak RS volt régen, akkor napi 3-4 ember. Sajna a statisztikák szerint jobban szeretik a GTA-t.
  • Androidus
    Disno, teljesen olyan, mintha te fejlődtél volna :))) Csak nem valaki rajtam kívül még tolja az xp-t? ;)
  • Androidus
    Hát, majdnem :) 110-ből 2 viszont már kezd hasonlítani a 0-hoz. Ha jól emlékszem, és 69-nél volt kábé 10%, akkor gyanús, hogy 73-nál nullázza magát.

Van valaki, aki még cokking-ra gyúr? Nézegettem, de nem találtam senkit így kapásból 60-as cooking felett. Ha van, akkor szeretnék érdeklődni a tapasztalatairól :)

A többieknek pedig tisztelettel felajánlom az igyen lobby sütést :)
  • Androidus
    Hmmm, lehetséges, hogy cooking 72 felett egyáltalán nem ég a lobby? :)
  • Androidus
    Juhé, úgy néz ki, fogtam egy verebet, aki versenyt akar horgászni az én sütögetésemmel :) Ő tudja, neki ebben mi a jó. Mindenesetre ha ez bejön, az katapultálni fogja a pontszámomat.
  • Androidus
    Csak nekem nem jön be semmi az RS részlegben?
  • Androidus
    Igen. Előző életemben F1 drukker voltam :)
  • Androidus
    Hmmm, egyikünknek sincs igaza. Az olvasztásról elfeledkeztem. Akkor elég a két harmada, ami olyan 100k cert körül van. Bagatell :)

Disno-nál az igazság :)
  • Disno
    én viszont úgy számoltam hogy 30as szintről ha smelted & smithed steel barokkal akarod csínni akkor 480k szén kell. :-)
  • Taranov
    :)

www.versanus.hu
  • Norbesz
    Uh te nagyon szeretsz számolgatni? :-Ð
  • Norbesz
    Nem fogom örökké tartogatni (bár lehet:-P).
    Nem hinném hogy ujra fognak dobálni, erre még nem volt alkalom soha RS történelmében. De ha mégis akkor cumi :)
  • Taranov
    Jó, akkor meg se állj 76 milláig. :)
  • Androidus
    Nem értek egyet. Azt a bizonyos vagyont az rs-ben is valahogy össze kell gyűjteni. Kérdés, mivel keres pénzt az illető olyan gyorsan, hogy megérje a veszteséget ezen az oldalon?
  • Androidus
    Persze, én is így kezdtem, de az elég fáradságos. Kemény meló a kereskedés akkor, ha kifejezetten azt akarod csinálni, és vadászol arra, aki pont azt akarja venni/eladni. Az igazán jó üzletek viszont röptében köttetnek, amikor alkalom szüli a profitot elv alapján sikerül lecsapni bármire, ami mellett elmegy az ember, és még csak időbe se kerül :)
  • Androidus
    No várjál csak :) Nézzük, mit tartok érdemesnek készletezni, csak úgy alapban, a mihez tartás végett:
    - 20 full rune: 3,4m
    - 30 r2h: 2,1m
    - 100k feathers: 2m
    - 100k arrows: 4m
    - 10-10k az alap rúnákból: 2,4m
    - 1-1k a húzósabb rúnákból: 1,6m
    - 1k death: 1m
    - 5-5k minden fish certből: 40m
    - 10k coal cert: 10m
    - 10m cash :)

Eladási árakon. Ez úgy 76 milla, feltűnés nélkül. Csak ahhoz, hogy bármikor, bármiből legyen elegendő készletem. Amíg ez nincs meg, addig szerintem nem aktuális arról beszélni, hogy mire költöm. Majd ha ezt az eszközkészletet pörgetem, akkor lehet arról beszélni, hogy mire költöm a nyereséget, lol :)))

Végülis, "csak" 160k coal cert kell a 99-es smithinghoz :)))))))))
  • Taranov
    hmmmm
  • Taranov
    ők nem nézik az ár/érték arányt :) XP-re hajtanak,nem magyarosan gondolkodnak, nem spórolnak...
    ...az életben bővenm lehet spórolni, az RS-ben nem kell...
  • Androidus
    Ehe, én meg kifejezetten pont abba nem mernék fektetni :) Valahogy nem érzem biztonságos dolognak olyan költeni egy kisebb vagyont, aminek csak a ritkasága érték. Mi van, ha kitalálják, hogy a követkző akármilyen ünnep alkalmából orrba-szájba fog potyogni? Pá-pá vagyon.
  • Androidus
    Köszi, igyekszem :)
    Viszont én nagyon nem értem azokat, akik steel bart vesznek. Tessék mondani, mi az a tevékenység, amivel olyan gyorsan lehet pénzt keresni, hogy megéri ezzel nagyzolni? A steel bar marha drága, viszont az olvasztása 17,5 pont, a kovácsolása 32,5 pontjához képest. Egy steel body-hoz való szén 1600 gp, és ha nem egyszerre akarom eladni az összeset, amit kovácsoltam, akkor 1000 körül eladható. Több, mint a fele visszajön.
  • Androidus
    Kösz :)
  • Taranov
    kewl
  • Norbesz
    k thx
  • Disno
    ja, multkor akartam mondani de nem voltal :-)
  • Norbesz
    Már 6 milla....
  • Disno
    már láttam hogy vki 6 milláért akart venni
  • Disno
    a kezdő alapnak elég kevesebb is a kereskedéshez. pl vki 400k-ból 8 milkát csinált egy hónap alatt először kisebb cuccok majd party hatok kereskedésével
  • Taranov
    nekem ez magas. Azért Androidus: HA gyűjtöd a manit, mit érsz vele? Ha "XP-re költöd" közvetettten, legalább valamire elköltöd
  • Norbesz
    Igen, mi valoban teljesen máshogy játszunk mivel én nem szoktam a vagyonomat ilyen mértékben forgatni mert nekem a vagyonom be van fektetve egy kék party hatbe.
    Ami ugy 5 milla és emelkedik az ára
  • Norbesz
    Ehe na ezaz te üzletelsz, de vannak akik a pénzt exp gyüjtésre használják (steel bar vevés, coal certek) és ilyenkor a pénz nemigen jön vissza.
    Ellenben jol fejlődsz.
    Viszont te ebben a játékban kereskedsz és egyre több értéket halmozol fel ami azt jelenti , hogy forgatod a pénzed.
    De egy kovács hogy forgassa ha steel bar ára a csillagos ég és az elkészült steel plate pedig tizedannyi mint az alapanyag.
  • Taranov
    erre szerintem mindenki csak annyit tud mondani, hogy sok szerencsét a megvalósítsához :)
  • Androidus
    Érdekes, úgy tűnik egészen másképp játszunk :) Én a 10 millát nem úgy értettem, hogy annyit össze akarok dolgozni, hogy elkölthessem. Én azt szánom egy kezdő alapnak a kereskedéshez :) Most az van, hogy vagy van nálam rune páncélból készlet, vagy r2h-ból, vagy halból, vagy másból. Mindből egyszerre nem bírok készletezni, ezért lemaradok egy csomó üzletről. Az a vágyam, hogy 10-esével álljanak raktáron a full rune-ok, meg a r2h-k, meg legyen ott 100k toll, ugyanannyi nyílvessző, certekből se árt 1k fajtánként, meg még mellé 2-3 milla készpénz, és akkor már nagyon kevés jó alánlatot kell elszalasztani :)

A múltkor egy őrült kitett a scapeboard-ra ajánlatot full rune-ra 2h-val, összesen 120k-ért darabját. Aszonta csak az első 10 set ennyi, utána már több lesz. Nem tudom, ez kamu volt-e, de csak reménykedni tudok, hogy igen, mert egy kanyi garasom se volt éppen. Pedig ha ez valódi ajánlat, akkor én lenyúltam volna azt a 10 készletet :)

Szóval a 10 milla ahhoz kell, hogy gyorsan legyen belőle 20 milla, 30 milla, 100 milla :))) Persze költöm is, de azt lassabban, vagyis többé-kevésbé gyarapszik a vagyon. Tulajdonképpen ha a mining nem hagyná le a smithingot olyan reménytelenül önkitermelésnél, akkor csak rúnát és nyílvesszőt vásárolnék saját használatra, semmi mást.
  • Androidus
    Jobban lebukok, mint most, amikor a manuális klikkelgetésemet bannolja? Komoly nehézségeim vannak azzal, hogyan vegyek meg 200 nyílvesszőt a boltból bannolás nélkül :)