962
1231mod2kep2.jpg
Elég, ha a reklamált topic címét linkeled, a hsz. számát pedig kiírod!
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
A privát üzenetekkel - mivel nem tudják elolvasni - nem foglalkoznak a moderátorok, ne panaszkodj miattuk.

Mielőtt ebben a modtopicban folytatnád a veszekedést, !! KLIKK IDE !!

SG.hu Discord
  • Bradock
    Válasz: #139 #140 -re

"Ezenkívül azt is hülyeségnek tartom, hogy csak is pontosan a topic témáról lehessen írni. Ekkora fegyelmet nem lehet és nem is kell tartani... még a parlamentbe sincs ilyen rend." #139

No akkor:
    Ez a parlamentes hasonlat nagyon tetszett, igen szépen tükrözi az itteni valóságot. Pontosabban, ha nem lenne a parlamentben házelnök, már rég működésképtelen lenne a Tisztelt Ház.
    Mégegyszer mondom nem szándékozunk "vasfegyelmet" csinálni, mert ennek semmi értelme. A cél, hogy érezze jól magát mindenki a Fórumban, találja meg a számítását, és tudja kifejteni a hasznos véleményeit.
    Mindehhez szükség van az alapvető szabályok legalább minimális szintű betartására. Egyébként ezek íratlan szabájok, aminek a betartása illetve be nem tartása az illető kultúráltságát is tükrözi egyben.
    A három hónapos működésünk alatt eddig összesen két említésre méltó reklamáció érkezett. Ez nem azt jelzi, hogy a moderátorok rosszul végzik a dolgukat, főleg ha a hozzászólások számát is figyelembe veszük az értékelésnél.

A GeForce 3 tényleg elég sz*rul néz ki, főleg az első oldala. Ahogy néztem a hozzászólások időpontját a "félrebeszélések" javarésze az első oldalon ugyanazon a napon történt és szinte egymás után. Lehet, hogy akkor nem volt itt egy moderátor sem, de utólag nem sok értelme a törlésnek.
  • kowajano
    teljesen egyetértek Vampire val. Emléxem rá hogy Vampire miröl irt és semmi kivetni valo nem volt benne. Ha neked Borg a vita már lázitás akkor nálad nemtom mi a vita. merthogy anno amikor indult ez a moderátor baromság a viták meg az ilyenek megengedhetö voltak. Még1 másik srácnak is törltétek a hozászolását . A másik Borg amig én nem huzom le a te hozzászolásaidat addig neked se kéne. Egyébbként meg olyan hirt vágok be amilyet akarok mégha nem kedvez a P4 nek akkor is az meg hogy kamu e a cikk az meg marhára nem érdekel, na mind1 . Ilyenek szerintem még a terminalon, vagy a hwsw forumon sincsenek .
  • Borg
    Itt csak az a gáz Vampire hogy ezzel csak magadat égeted le, mer más is olvasta, hogy nem ez, illetve nem csak ez állt a hozzászólásodban.
    De txtbe lemented igen.... ne röhögtess már!
  • Bradock
    Vampire !

A moderálások az SG szerverén loggolva vannak, amik valóban visszaállíthatók. Nekem ehez nincs hozzáférésem, csak St a főszerkesztő tudja megtenni.
    A másik: én nem olvastam azt a hozzászólásodat amit Borg törölt, ezért ebben nem tudok érdemileg nyilatkozni.

Abban igazad van, hogy a többi topicokban is vannak kissebb, a témától eltérő hozzászólások, de ezeket teljes mértékben nem lehet kiszűrni, mert az már tényleg nagy felháborodást keltene.
    Azért, hogy egy kicsit megértsd, hogy mi lenne a moderátori munkánk lényege olvasdd el a #130 as hozzászólásom. Hidd el nem szándékozunk visszaélni a kezünkben lévő eszközzel. A mi munkánkat egyébként St ellenőrzi.

A GeForce 3 -ba holnap (ma) szétnézek, most már késő van le kell feküdnöm.
  • Bradock
    © Vampire !

Csak ennyit kértem az előbb a "P4 tuning" -ba, hogy a moderálással kapcsolatba IDE írjál és ne firkáld össze a többi topicot.
    Vagy szándékosan csinálod?

Bradock
  • Borg
    Úgyvan!

(egyetértek :)
  • kowajano
    N
    lebuktál! :))
  • Dikkma
    Szerintem is normalizálódott a helyzet, ami lehet véletlen egybeesés, vagy a kivágástól való félelem miatt is. Bízom benne, hogy amit mostanában tapasztalok - megint rengeteg újonc van -nem csak egy kis fellendülés, hanem egy tartós tendencia kezdete.
    A Gamez Fórum újra szép lesz, méltó régi nagy híréhez... :-)))
  • Bradock
    N!

A kivágott hozzászólásod © supervisor néven lett írva. Illő lett volna a reklamációdat is ezen a néven megtenned.
    Emlékeztetőül írom, hogy a SuperGamez főszerkesztője azért hozta létre a Hardver fórum moderálását mert az utóbbi hónapokban a hozzászólások igen nagy hányada kritikán aluli, személyeskedő és sértegető jellegű volt. /Tisztelet a kivételnek, és akit nem érint ne vegye magára./
    A legtöbb veszekedés a "csakazértisAMDakurvaanyád" és hasonló fanatikus megnyilvánulásból indult.
    Mivel Te a "PIII Csökkenő árak!" rovatban eleve off-topic jelleggel és érezhetően feleslegesen vitátkavaró hangnemben tedted meg a hozzászólásodat én töröltem.

Emlékeztetőül az SG főoldalán a moderálás létrejöttekor ez volt olvasható:

" A SuperGamez hardware fóruma a legjobb magyarnyelvű fórum a hardware témában, amely óriási értéket képvisel a hardware információkat kereső olvasók számára. Ezért elengedhetetlen, hogy a jővőben az olvasók által közkincsé tett értékes tudást megvédjük az adott témába nem illő, szándékosan vitát gerjesztő, és esetenként trágár hozzászólások kiszűrésével. "

Megítélésem szerint a moderálás óta visszatért a Harder fórum a régi megszokott légkörébe. Javaslom gondold át amit leírsz az alkotó, vagy romboló hatást fog -e kiváltani a többiekből.

Megnyugtatlak, hogy a moderátorok működése loggolva, van amit az SG főszerkesztője figyelemmel kísér.
  • Dikkma
    Ez a téma pedig már eléggé lerágott csont, egy kicsit visszaolvasva minden, 2 hónapnál régebbi topicban erről van szó. Tudom, hogy te most lennél erre kíváncsi. De még mindig sokszor megy erről a vita, olvass csak el egy főoldali hírt.
    Ez persze nem pótolja a te hozzászólásodat.
    (Amúgy nem én voltam , az tuti )
  • Dikkma
    Nézzétek meg a Programok beszerzése témakört.... ez a Tom egy hülye.
    Asszem kipróbálom, milyen az a Nuke.
  • Dikkma
    A tapasztalatok alapján nem elég, ha figyelmeztetik a társai. Ajánlom figyelmedbe a régebbi topicokat, főleg az itt szidjuk snaket topicot. És tényleg nem ugyanaz. Amúgy nem kap senki semmit azért, hogy moderátorkodjon. És... vágta már ki valaki is akár csak egyetlenegy hozzászólásodat is??? Mert azt írod, hagyjon minket békén.
  • St
    A szólásszabadság és a bunkózás egy fórumon nem ugyanaz...

• St
    Hefe: hamarosan. Habár most nincs az Sg fórum fejlesztése napirenden, de amint lesz időm ezt belerakom, azután meg 1 keresőt.
  • St
    Most olvastam vissza: igen, a cookie néküli dolog pont úgy fog működni, ahogy "diszkrét" írta.
  • St
    Hefe: rengeteg kellemetlenség volt már abból, hogy anonim nyithatott bárki topicot, ezért azt visszaállítani semmiképp sem szeretnénk. De nem akarjuk ezzel senkinek sem a kedvét szegni, ezért meg fogom oldani, hogy tudj cookie nélkül is regisztrálni, és úgy már fogsz tudni topicot nyitni.
  • snak3
    most nemazer mondom de semmi durvat nemirtam...inkabb huzzatok ki a francba minthogy tok ertelmetlenne teszitek a sok csillaggal...
  • snak3
    mivan emberz nemtudtok emberi nyelven hogy kukikat irogattok ******* ****** *********?
  • kowajano
    Dikkma
    szivesen
  • St
    Akkor majd ha lesz időm csinálok egy olyan regisztrációt, ami kuki nélkül működik.
  • Dikkma
    OK.
  • Dikkma
    Hefe: egyet nem értek csak, hogy miért nem akarsz kúkit. Biztonsági okokból?
    Ha így van, akkor használj valami kúki-figyelőt.
    Ha nem biztonság, akkor nem értem, mi a kifogás.
    Ha úgy jobb, akkor csinálj egy "hefe" vagy "Hefe2" vagy "Hefe_reg" nicket, és azzal megnyitod a topicot, aztán letörölsz utána minden kúkit. Nem hiszem el, hogy egy kúki miatt nem fogsz tudni megnyitni egy topicot.
    Amúgy, amikor belépsz ide, akkor mindig újra beírod, hogy Hefe? Mert ha nincsenek kúkik a gépeden, akkor elég fáradságos lehet, hogy minden nap, amikor hozzá akarsz szólni, be kell írnod a nicket.
    Ha meg a Hefe el van tárolva, akkor nem értem, miért kellene a regisztrációs kúkiktól félni.

kowajano: köszönöm. Tök jól esik.
  • Bith
    LOL :)))
  • St
    Hefe: a probléma az, hogy míg te egy értelmes hozzászóló vagy akinek legnagyobb hibája csak annyi, hogy fél a kukiktól és azért nem regisztrál, addig a néhány másik felhasználó, ki gonoszságból, ki érdekből visszaél ezzel a lehetőséggel. Azért is gátoltuk meg a reg nélküli topic nyitogatást, mert bajunk akadt ezzel a szűk réteggel, és csak ez az egy rovat moderált az sg-n, tehát nincs mindig itt vlki, aki a játék témák közül a "Vajonmilyenízűageci?" típusú topicokat kitörli.
  • Bradock
    Az igazság az, hogy mint utóbb kiderült a fórum tényleg nincs benne a dologba. Azért gondoltam erre mert ezt a mail címet csak itt használom, és hirtelenjébe ezt a következtetést vontam le belőle.
    Egyébként valóban névtelen a levél, de a feladó IP címe egyértelműen benne van. A szolgáltatóm is azt javasolta, hogy ne foglalkozzak vele mert ugyan visszalehet keresni a küldőt, de semmi értelme mert nagy valószínűséggel nem is tud róla. A vírus alattomosan legtöbb esetbe a felhasználó tudta nélkül terjed.
  • kowajano
    és honnan tudod hogy a forumbol kaptad valakitöl?
    én általában az ilyet ugy kapom hogy se név semmi nincs tök névtelen :)
  • Bith
    Én már 4 ilyet is kaptam Bradock (persze egyből töröltem is...nem volt feladó). De ezeket állítólag a freemail server küldözgeti.
  • Bradock
    Kaptam valakitől a fórum tafgjai közül egy levelet.
    Köszönöm neki a vírust. Ha van még jöhet ugyanis gyűjöm őket.

"This file: "EPJKJPEP.EXE" was infected with the: "W95.Hybris.Gen.dr" virus."
  • kowajano
    Dikmma te meg a moderálás???
    ne röhögtesss nem ártott volna hogy ha a körmödre néznek miket is müveltél
  • Dikkma
    Már jó! Megjelentek "Törlés Szerkesztés" feliratok a szövegek alatt.
    Köszi szépen.
  • St
    Huh dikkma, hát mértnem szólsz. Szerencsétlen kijelöltünk moderátornak csak épp nem tudsz törölni :D
  • Dikkma
    Nagyon THX!
  • Bradock
    Így gondoltad?
  • Dikkma
    Bradock/Borg!

Elrontottam egy linket az Ati Radeon 32 mb sd/ddr -es topicban, ki kellene javítani. Ha nem nagy gond. Csak azért szólok, mert én nem tudom ( hiba!nincsenek moderátori jogaid :-( )!!
  • Dikkma
    Ok, köszi.

Lehet, hogy elbírna még egy Sport részt az ált. témák mellett. De akkor nem lenne olyan jó, mert nem biztos, hogy aki az ált. témákba betér, az betér a sportba is. Az emberek lusták.
    Amúgy magát az ált. fórumot tényleg nincs értelme rendszeresen moderálni, nem is akarom, csak az ember elhűl egy kicsit, amikor valaki azt kiabálja, hogy ő addig ütne minden McLarenest, amíg meg nem döglik.
  • St
    Kitörölgettem ott a anyázás, de sztem az általános fórumot nincs értelme moderálni, mert felesleges hozzányúlni a TUTI TIPPEK A CSAJOZÁSHOZ típusú topikokhoz.

Arra gondoltunk nemrég, hogy az általános témát le lehetne bontani +2 kategóriára, pl Sport, és Mozi, mert azokat külön külön lehetne moderálni.
  • Dikkma
    St! Nincs időm, de a McLaren vs. Ferrari-ba egy kicsit bele lehet piszkálni.
  • Coine
    Meglátjuk mi lesz.
    Moderátorok még csak béta verziójuak :)
    Kíváncsi leszek, hogy mit húznak ki...
    Ja és csak a fórumot moderáljátok? Mert, szerintem a főoldalra is ráférne egy rakat moderátor...
  • Bradock
    Szerintem nem is olyan nagy baj, hogy nincs külön felhívva a figyelem arra, hogy új témát csak regisztrált felhasználó nyithat. Így legalább a regisztrálni nem szándékozó fórumozókat nem riasztja el. Ha pedig új témát akar létrehozni, akkor a szoftver ezt mindenképp kiírja neki. Amennyiben tényleg fontos neki az új téma akkor regisztrálni fogja magát.
  • Bith
    Jaaaaaaaaaa, akkor bocsesz :)! Ezt nem tudtam, mert én egyből regisztráltam magam, amint lehetett.
    Mindenesetre az állításom ettől még így is igaz, mert itt nem volt ez írva :),meg máshol sem láttam.