20837
Segítséget kérek
  • tegretol
    Bocs, hogy rádragadok, hátha lesz egy kis időd segíteni.
    Ha már úgyis újra kell rövidesen telepíteni az operációs rendszeremet, melyiket javaslod?
    Kollégáim szerint a "nagy számitógépes szakemberek", maradjanak csak meg a Win98-nál. Szerintük az XP azoknak való, akik már rendelkeznek akkora ismeretanyaggal, hogy bele tudnak nyúlni a rendszerbe, átállítani, kiszedni bizonyos elemeket.
    Vagy ne sajnáljak néhány tízrezerforintot, menjek el a szakboltba, vegyek egy origi XP telepítő CD-t, és akkor aztán még az unokáim is azt fogják használni?
  • cSuwwi
    ez természetes, mi olyan furcsa ezen? a w98-at amúgyis max. 1 óra feltelepíteni, fullosan, minden kiegészítővel egyetemben...

ha meg unod, akkor szedd le ghostba, és csak 5 perc, az újratelepítés, és pont olyan lesz, mint a régi :)

én az xp-met 1-2 havonta legalább 1x újratelepítem. (igaz, hogy a változó hardver miatt) :)
  • tegretol
    Valamilyen frappáns ötletetat keresek a következő problémámra:
    Sajnos félévente, háromnegyedévente újra kell telepítenem
    a Windows98-amat( előtte format C:),mert az innen -onnan szerzett, leginkább az internetről letelepített programok-at eltávolítva annyi maradvány, szemét marad a winchesteremen, hogy a számítógépem tűrhetetlenül lelessul,
    óránként lefagy, végül már a szabályos kikapcsolás előtt is
    resetelni kell. Ha leformázom a winchestert, újra telepítek mindent, akkor nyugtom van egy pár hónapig, majd kezdődik minden előről. Kinek van ötlete?
  • Yeahhh
    Üdv!Talán valaki tapasztalt ilyet.rar file összerakásánál "helytelen vagy sérült hitelességi bizonyitvány" hibaüzenetet kapok.Svf ellenőrzésen minden Ok.Mi lehet a baj?
  • Dj Révész
    Köszi! Ez is egy lehetőség meg nézem!
  • Roll
    Véletlenül a videokártya beállításainál nincs bekapcsolva a nagyítás?

2hete a havernál elcsesztünk erre 2 órát, vett új videokarit, aztán beállította, a nagyítást is bizgerálta => a filmek nagyrésze nem látszott.
  • Dj Révész
    Sziasztok! Az a nagy gondom, hogy bármilyen filmet( avi, mpeg, vcd)akarok lejátszani, csak a két harmadát látom a képnek. Előre is kössz!
  • Vernoon
    Ja, es tapot is csereltetek?

Ujraindulast okzhatjak:

- Softwarehiba - Virus
    - Softwarehiba - pl. rossz os vagy appl. telepites

- Hardwarehiba memoria - a rendszer olyan memoraireszt cimez meg, ami hibas
    - Hardwarehiba alaplap - a rendszer olyan memoriat cimez meg, amit az alaplapi chipkeszlet vagy mas nem bir lekezelni.
    - Hardwarehiba processzor - hasonlo, mint fentebb

- Energiaellatas - TAP (nem a megfelelo feszt adja le, igy az alaplap -mertbe van allitva vagy automatikusan- resetel )
    - Energiaellatas - TAP tulmelegszik es a tap "resetel"
    - Energiaellatas - Feszultsegingadozas vagy mas zavaras pl. "tuskek"

Ha a hardware es software hibakat mar kizartad!!!, akkor ezek maradnak.
  • Vernoon
    Ha tudtok szerezni egy szunetmentest, vagy valami zavarszurot (220V illetve mostmar 230V AC) probaljatok ki azzal, mert lehet feszultsegingadozas is. En mar talakoztam ilyennel.
  • Rage47
    Sziasztok!

Haveromnak következő a problémája a gépével:
    Egyszerűen egy idő után (kb. 5-15 perc) mindig újraindul a Windows. Már kicserélte az egész gépe belsejét, kipróbálta WinXP-vel meg Win98-al is.
    A hőmérsékletet is nézte, az is rendben van, nem megy 50°C fölé.
    A konfigját, ha kell leírom majd. Most nem tudom fejből pontosan...

Miért indul mindig újra nem tudja vki?
    Nagyon megköszönném válaszaitokat!
  • tegretol
    Nagyfiúk!
    Kétévvel ezelőtt vásároltam a számítógépemet.Az alaplap: Acorp 694, ami az eladó szerint is már akkor "gyengének" számított. A processzor 1G-ás Celeron.
    Olvasom a hirdetésekben, hogy már a Sulinetes gépekben is
    2-2,6G-ás a processzor.Most volna anyagi lehetőségem "megerősiteni" a gépemet.Hogy döntöm el, milyen alaplap és processzor az ami napjainknak megfelelő?
    a WWW.cb2000.hu/arlista html
    étlapja van hozzám helyileg legközelebb.
    (Elnézést a hülye kérdésekért, de ezt az oldalt találtam meg).
  • units
    olvasd el!
    de előbb FxNetsky.exe
  • scheri
    És ha a Task-ban az ikonon jobb gomb?
  • Kras
    Nem ez DVDx 2.0
  • scheri
    Hmm...Ez a PowerDVD?
  • Kras
    Hello.Lenne egy olyan kérdésem hogy mitol lehetaz,hogy:elinditottam egy programot eloszor rendese futott,aztan masodszor amikor el szerettem volna inditani akkor a START melle kidopta hogy fut a program-a Task Manager is azt jelzi hogy fut-viszont ha rakattintok hogy jelenitse meg akkor nem csinal semmi.Mitol lhet es mit csinaljak hogy fusson?
  • scheri
    CTRL+ALT+DEL és állíts le azt a munkafolyamatot ami 100%-ra terheli a géped, vagy ha tovább mész teljesen tiltsd le az indulását is.
  • bb
    Kérdés: Mit tegyek? Olvastam a Microsoft.com-on, hogy a Service PAckok már javítják a hibát, de nálam még mindig ez van.
  • bb
    Szakik!
    Services.exe néha 100%-ra terheli a procit és kész. Restart.

Antivírus, tűzfal, ad-aware van.
  • sirjan
    Próbáld meg az Ad-aware progival. Nekem is állandó problémám. Az leszedi, de valmilyen oldalról majd úgyis visszatelepszik.
  • PetruZ
    Csak simán nevezd át, azok a fájlok már nem rar-ok, hanem maguk a szövegfájlok (töltsd be pl. Notepad-be és látni fogod).
  • fifi
    Annyi lenne a bajom, hogy az utóbbi 4-5 napban akármit is töltök le a feliratok.hu-ról, azt nem tudom kitömöríteni. Hibás fileként kezeli, még akkor is ha a hibás rész megtartását választom. Viszont a máshonnan letöltött rar-okat gond nélkül kitömöríti, és illeszti össze. Mi lehet a gond?
  • Zsömbi
    Sziasztok

Lenne egy olyan kérdeésem, hogy a Winamp 5.02-ben hogyan tudom beállítani a hangfalakat? Mert nekem 5.1-es hangfalrandszerem van és nem tudom stereo-ból 5.1-re állítani. Pedig a Windows arra van beállítva és úgy is szól csak a Winamp nem. Remélem tud segíteni valaki. Válaszotokat előre is köszönöm. Sziasztok
  • Spike
    Hi all!!!

van egy kis problémám:( felraktam a nerot aztán ujraindítittam a gépet de utána már tnem látta a gépem a cs meghajtóim hiába indítgattam újra szedtem le a gépről a nerot nem találja őket ....a hardwer kezelőnél ezt írta ki:
    Windows cannot start this hardware device because its configuration information (in the registry) is incomplete or damaged. (Code 19)

Tudtok valamit segyteni?!!!
  • janos666 #90
    Kb 2 hete ha megopróbálok megnyitni egy divx/xvid-es videót vagy kilép a lejátszó, vagy azt mondja "bsrendv.dll is too old!". Ha intézőben belemegyek a film mappájára és 1X rákattintok az előnézet megnyitásakor újraindul az egész explorer a windowsban és bezár minden alkalmazást. Azóta felnyomtam egy másik codecpackot is, de semmi! Mit csináljak, mert már gyűlnek a filmek amiket törölni kéne (előtte megnézni)???
  • scheri
    Nem kell ahoz progi.Boot biztonsági módban és máris rendszergazda vagy.Kell még több?
  • davos80
    Plíz valaki! #86
  • wazzup
    Valaki megtudja nekem azt mondani, hogy hogyan lehet megnézni hogy mi a windows XP felhasználói jelszava??? vagy feltörni vagy ilyesmi??
  • davos80
    Van valami új gépkikapcsoló Worm vírus.
    Valaki mondja már meg, hogy honnan szedjem le a legújabb javítás, írtót!

• rushman
    letoltes.com
    download.com
    origo szoftverbázis ect...ect

tömkelegével vannak capture programok! Az ilyen üzeneteket simán megspórolhatnád
  • tomasz
    VALKI TUDNA VALAMI JÓ KÉPLPÓ PROGIT ADNI VAGY OLDALT???
  • Impi
    A ParticioMagic progival tettem olyat, hogy C:\ particiohoz,
    melyen a windows is volt, hozzáfűztem még 5 GB-ot.
    Minden rendben volt, csak nemérte meg!
    28 órát kerregett a gép mire végzett. Ezalatt 10-szer is
    végeztem volna, hagyományos módon.
  • Fred10
    HElloka!olyat csinálntam hogy particionáltam a winyot
    de túl kevés lett és nagyobbra akarom tenni formázás nélkül azt lehet??És ha igen van olyan program??Vagy ahoz is az Fdisk kell??
  • marsu
    A windows commandert be lehet e úgy állítani, hogy a 21-es porton keresztűl csatlakozzon a netre????
  • chadi
    megcsíptem a kis szemetet:o))
    örök hála
  • rushman
    kiegészítés:
    a %windir%/downloaded program files mappában ugyanígy körültekintően körülnézni
  • PetruZ
    Akkor minden bizonnyal a szolgáltatások között is ott ficánkol. Nézd meg, mi az, ami aktív és válogasd ki a gyanúsakat. Ezeket egyenként meg kell nézni, hogy micsodák, mit indítanak. Ami továbbra is gyanús, az le kell lőni és disabled-be rakni, majd újra kiírtani őket a hijackthis-szel és a cwshredder-rel. Előszeretettel álcázzák magukat víruskeresőnek, vagy rendszermenedzsernek, az elnevezésük is nagyon hasonló és megtévesztő lehet!
  • chadi
    Hi!!!
    Egykis helpre lenne szükségem.
    volt már itt róla szó.Az internet explorer-ben valami átírta a kereső-oldalt + a kezdő-oldalt.a hijackthis progival vissza is tudom állítani de kb 10-15mp múlva valami kis szemét újra visszaállítja. de nem találom meg ,hogy mi.(spybot lett még lefuttatva)
    valaki segítsen légyszi
    köszke
  • janos666 #76
    Kéne nekem valami olyan hangszerkesztő szrűség ami valós időben (nem felvételben hanem azonnal, mentés nélkül) leadja a hangszórókba a bejövő (Line-in) hangfrekvenciák 'ellentétét' (nem tudom hogy hívják rendesen). Vagyis ha a két hangot összeeresztem 1 helyen nem hallok semmit. Azt tudom, hogy létezik ilyen, de mi a neve?
  • maxtor
    k7öszi a segítséget