20837
Segítséget kérek
-
szando #834 sziasztok!
Le szeretném formázni a winchesteremet egy másik gépen, de előtte le szeretném menteni a dokumentumokat ennek a másik gépnek a vinyójára. Azt gondoltam ez egy egyszerű dolog lesz, de azt írja, hogy nincs jogom hozzáférni a documents and settingsben a mappához. Lehetséges hogy vírus okozta ezt, de a víruskereső se tud hozzáférni a mappához, ezért szkennelni sem.. mi lehet a probléma, hogy tudom megoldani?
help plz thx! :D -
YakHead #833 Üdv népek mindenkinek!
Kérdésem az lenne, hogy a WinXp Professional oprendszernél 2 felhasználói fiókot hoztam létre. Az egyiknél le akarom tiltani a nethasználatot. Vagyis, ha a szegény pára belépne a "mindenkinek" fiókba nem használhatná a netet. Mert aztat meg én fizetem és a többieknek meg coki.
Na szóval, hogy a fenébe tudom úgy megoldani, hogy az én fiókomban legyen engedélyezve a nethasználat, de az ő fiókjukban ne?
A segítséget előre is köszi mindenkinek.
Csövedék -
#832 sikerült meg crackolni,el is fogadta.
magát a fordítás menetét sem tudom elkezdeni, be kell állítani egy halom funkciót,stb...
pedig a neurotran2000 a nyomába sem érhet,nagyon jó.
egyedül ijen profi a mobicat van egyedül,de annak tényleg kellene
a megprüzykölés mert csak 10 percewt engedélyez naponta! -
#831 Ha demó, akkor lehet, hogy pont az a trükkje, hogy a mentés funkció van letiltva. Logikus is lenne...
-
#830 Ha van helyi Matáv központ és lehetséges rajta ADSL kapcsolatot átvinni és a Matáv számára elegendő leendő előfizető lenne, aki szándéknyilatkozatot tenne feléjük, akkor hosszabb távon a telefonvonalas megoldás. Előnye a hátránya is: fix kapcsolat, azaz költözés esetén az áthelyezés költsége most kb. másfél havi díj (15e körül) és kb. két hónap.
Ha ezek egyike sem áll fent, akkor marad a mikró. Az sem rosszabb, csak kicsit érzékenyebb az időjárási zavarokra és más beltéri szerelést kíván. Előnye, hogy a körzeten belül oda teszed, ahová akarod, csak a fő antennára legyen rálátása. Az előfizetése vszleg ennek olcsóbb, de az egyszeri beruházása biztosan drágább (tekintve a mostani ADSL akciókat).
-
#829 heló!
Ki ért a trados fordító progihoz?
na nézem a demót, arra rájöttem hogy analize->translate a folyamat, sikerülr egy doc formátummal angolról-magyarra. de hova menti el? mert a doc fájl eredeti maradt?? -
nagybajszu #828 T. Fórumozók !
Az egyik kollégám megkért, hogy kérjek tanácsot az interneten:
Kis településen lakik, jónéhányan szeretnének ADSL internetkapcsolatot.
Önerős volna a kapcsolat kialakításának fizikai része, két lehetőséget kínálnak nekik:
Mikrohollámú, vagy hagyományos telefonvonalas.
Melyik megoldás az előnyösebb hosszútávon? -
#827 Nagyon köszi a részletes felvilágosítást. Nekem egyébként NTFS a fájlrendzser és Win XP prof Sp2-vel. -
#826 Attól függ, milyen oprendszered és milyen típusú partícióid vannak.
A fragmentálódás azt jelenti, hogy az egy fájlhoz tartozó fizikai adatblokkok a diszken szétszóródnak. Ahogy dolgozol a gépen, fájlok törlődnek vagy bővülnek, új fájlok keletkeznek, stb., és elsősorban az oprendszertől függ, hogy ezeket a műveleteket hogyan kezeli le.
Régebben az volt az elv, hogy ahol lyuk volt (pl. fájl törlés miatt), oda kezdődött az új fájl írása. Ha az új fájl nagyobb volt, mint a lyuk, akkor átmászott a következőbe és így tovább. Ez rettenetesen generálta a fragmentációt, de mivel akkoriban elég kicsi fájlok voltak a jellemzőek és a diszkek amúgyis lassúak voltak, nem volt jelentősége.
Aztán a W95-nél már kezdtek kiütközni ennek a hátulütői (a szétdarabolt fájlokat nem lehet egy menetben beolvasni, újra és újra át kell pozícionálni a fejet), erre születtek az első defrag programok. A W98 már annyiban okosabb volt, hogy megjegyezte, hol mekkora lyuk van és igyekezett az új fájlokat minél kevesebb lyukba begyömöszölni (előnyben részesítette azokat, amelyekbe egybe belefért, de elsősorban a diszk hátsó régióiba írt, aztán ha betelt, rátért a régi lyukakra).
Az NT vonal (és az NTFS partíció) már más technológia, egészen máshogyan viselkedik ilyen szempontból, a fragmentálódás jelentősége minimális. Bár értelemszerűen itt is ugyanúgy előfordul.
A W98 óta egyébként minden Win verzióban van defragmentáló (vagy töredezettségmentesítő). Lehet, hogy a W95-ben is volt már, de erre nem emlékszem.
Tehát egy defragmentált partíción a fájlokhoz tartozó fizikai blokkok elvileg egymás után helyezkednek el, ami az újabb, előolvasási cache-sel rendelkező diszkek esetén azt eredményezi, hogy a diszk előre feltöltött memóriájából gyorsabban felolvashatók az adatok. Ha nincs cache, akkor pedig az oprendszernek nem kell újra és újra átállítani a diszk fejét, egy menetben, egymás után be tudja olvasni a blokkokat.
-
#825 Üdv mindenkinek! Nekem egy olyasmi kérésem lenne, hogy valaki hozzáértő ajánlhatna nekem egy defragmentáló progit,mert hallottam, hogy jó ha van. Mondjuk, nem teljesen tudom, hogy mikor és mit gyógyít, ha valaki felvilágosítana, nagyon megköszönném! -
#824 Köszi!!! -
Chaos25 #823 Hello kéne egy kis segítség! Pár napja ha bekapcsolom a gépet és elindul a nav2005, email ellenörzése folyamatosan emailokat küldök de nem tudom, hogy állítsam ezt le! Gondolom, hogy valamilyen trójai cucc lehet a ludas! Valaki legyen kedves segítsen legalább abban hogy megmondja hogy ez mi? -
#822 Próbáld meg a még VLC Media Playerrel vagy még esetleg a VirtualDub progival.
A VLC innen letölthető:http://www.videolan.org/vlc/download-windows.html
A VirtualDub pedig innen:http://heanet.dl.sourceforge.net/sourceforge/virtualdub/VirtualDub-1.6.3.zip
-
nagybajszu #821 neelix31 !
Végül is sikerült megoldanom a problémát a DaemonToolssal, amit ma mutattak meg a kollégák.
Sajnos a létrehozott fájl mpeg2, még a PowerDVD(más meg se nyitotta)is igen gyatra minőségű lejátszást produkált. Pedig DVDRip a film neve szerint.
Mpeg2 decodert meg nem merek telepíteni, nehogy összeakadjon a többivel.
Vagy merjek? -
#820 Nero Expressben ha beállítom a CDolvasás sebességét 8xosra, ez a szemét progi akkor is maxszal olvassa.
Mi a fenétől, ha egyszer beállítom??? -
#819 A "bin" ez esetben bináris cd/dvd képfájlt jelent, ami több információt tartalmaz, mint az "iso" formátum (elvileg bitról-bitre másolat, de gyakorlatilag nem pontosan az, de mindegy). Bármilyen képfájl kezelő meg tudja nyitni, én a DaemonTools-t ajánlom. A legtöbb írószoftver ki is tudja írni. A "bin"-hez viszont kell egy "cue" fájl is, anélkül a legtöbb képfájl kezelő/író nem tudja megnyitni. Ha nem volt hozzá, akkor kézzel kell létrehozni.
-
#818 WinXP, vagy vmi hasonló (NT, 2K)? Ha igen, akkor ezért. A mappát a te jogosultságaiddal hozod létre és az megmarad akkor is, ha másik gépbe dugod a vinyót. Ugyanez fordítva is igaz. Többféle megoldás is elképzelhető, a legegyszerűbb, ha a mappát a létrehozás után mindenki számára hozzáférhetővé teszed (jobbklikk a mappán és Biztonság menüpont).
-
#817 egy kérdés!!
a norton personal firewall ua. mint a norton internet security??
-
#816 Az IsoBusterrel is próbáltad? A fájl menü Image fájl megnyitása, majd utána megpróbálhatod kibontani merevlemezre.
Itt van hozzá sorozatszám:http://www.crackdb.com/get_10999_IsoBuster.Pro.v1.6.0.19_crack.html
-
nagybajszu #815 neelix31 !
Nem boldogulok a NeroExpressel!
Ha eljutok addig, hogy "LemezCD/DVD-Kép vagy elmentett Project ( merthogy a KÉP szó csak itt szerepel), lenyílik egy ablak, ahol meg kellene nyitni a kívánt fájlt, de az általam megjelölt könyvtárban nem lát semmit. -
#814 Töltsd le innen az IsoBustert, azzal ki tudod csomagolni merevlemezre.
http://www.honositomuhely.hu/ism/kat8/cd/isobstr.php
Esetleg a Nero-val ki tudod írni cd-re. NeroExpressben pl. a CD-Kép írása.
-
nagybajszu #813 Letöltöttem egy filmet .rar állományokban. Amikor ezeket a Winrarral kicsomagoltam, kaptam egy .bin állományt. Mikor ezt dupla kattintással meg akartam nyitni, a következő üzenetet kaptam:
"Bin-t kíván megnyitni. Ezeket az operációs rendszer és a programok használják. A fájlok szerkesztése, vagy módosítása a rendszer károsodását okozhatja."
Fölkínál még társítási lehetőséget az üzenet, de így nem mertem tovább lépni.
Van-e lehetőségem mégis megnézni a filmet?
-
foxxi #812 Köszike! :-))) -
#811 Fastnet99 4.3
http://www.majorgeeks.com/download3623.html
illetve online:
http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/kombinalt.shtml
-
#810 Sziasztok!
Ezt a titkot nem tudom megfejteni, ezért hozzátok fordulok. A köv.-ről van szó: újmappát hozoklétre a vinyómon és elviszem a vinyót egy másik géphez és az már nem tudja megnyitni, de látja azt a újmappát, amit én létrehoztam. Kiírja azt, hogy: hozzáférés megtagadva, és törölni sem lehetett. Sajnos fordítva is igaz, azaz a vinyómon másik gépen lértehozott újmappát azt a sajátgépemen szintén nem tudom megnyitni, ugyanaz a bibi! Ha tudtok vmit segítsetek, előre is kösziszépen -
foxxi #809 Azt hogy beírok egy IP-t és kidobja hogy melyik hálózatról van..honnan..meg ilyenek... -
#808 Ezt még akár az M$-féle beépített hangrögzítő is meg tudja neked csinálni. Felveszed a hangot wav-ba, aztán virtualdub-bal, vagy MovieMaker-rel összefűzöd a filmmel.
-
#807 Hy all! Tudnátok mondani vagy linket adni olyan progiról amivel filmekre beszélhetek? Avi formátumra kéne hangot ráadni!
HTX!!!4 -
#806 És az mit tud(na)? Mit értesz "IP kereső" alatt?
-
foxxi #805 Sziasztok!
IP kereső progit tudna nekem valaki linkelni ahonnan le lehetne tölteni!
Fontos lenne!
Nagyon szépen köszönöm! -
Zenekaloz #804 Sziasztok!
Egy mobil csengőhang progit szeretnék letölteni (Mobile Music Polyphonic), de sajnos otthon nincs saját gépem, itt a munkahelyemen viszont a netszerveren le van tiltva (blokkolva) az ftp kapcsolat, így nem tudom letölteni.
Tudtok valami más megoldást?
Pl. ha valaki megtenné azt a szivességet, hogy email-hez ([email protected])csatolva elküldené nekem, azt nagyon megköszönném, vagy bármilyen más segítséget is.
Üdv. Zenekaloz -
foxxi #803 Valami linket vagy leírást nem tudnál? -
lovacska #802 ok. Petruz megnezem es
koszi -
titike #801 valahol olvastam nemrég, hogy van egy progi még XP-alá is dos emulálásához keres rá a pc ujságok honlapjain. -
#800 Milyen CD-ről? Mi van a CD-n? Üres CD-ről nem fog menni, de pl. egy W98 install CD tökéletesen jó egy DOS prompt-hoz.
-
lovacska #799 Sziasztok,
tudnatok segiteni abban, hogyan tudok cd-rol egy DOS-t, prompt-ot
boot-olni
Koszi -
foxxi #798 Sziasztok!
Tudna nekem valaki mondani vagy linkelni 100%-an jól működő emulátort win XP alá ami régebbi oprendszert emulál? (win 95,98/ME..stb.)
Mert a "kompatibilitási mód" semmit nem segített..az Ultima IX-et szerettem volna installálni és semmi...semmijen kompatibilitási módban :-(( és sok más régebbivel is ez van. Ha van rá megoldás azt megköszönném!
Köszi
-
titike #797 pontosabban ez a cime:
http://www.calvinclark.com/The_hardware_book.htm -
titike #796 de miben?
külömben itt találsz bekötéstől-kezdve mindent:
www.hardwarebook.net
-
#795 Help! Ha videó filmet nézek mindig megszakad a net, miért van ez?