20837
Segítséget kérek
  • nyirog
    hát miközben listázza az az érdekes h én eddig még nem vettem észre h a listán feltűnt volna az sptd.sys
  • nyirog
    hát most nyomtam egy csökkentett módot, de mikor elkezdte kilistázni a beötlött fájlokat és akkor nyomogattam az esc-et veszettül nem történ semmi, betöltött a win7 csökkentettbe megpróbáltam megint kitörölni az sptd.sys system32\drivers mappából és szokásos törlés megtagadó üzit dobta ki. Nem tudom ha cmd-n keresztül próbálnám meg kitörölni az jelenten valamit? mondjuk sajnos dos navigálásban elég zöldfülű vagyok :$
  • gergely1991
    Ha jó a figyelőképességed ott alul ki is írja mikor elkezdi listázni a betöltendő fájlokat.
  • nyirog
    azt most ki is próbálom, mikor listáz a csökkentett mód betöltésénél ott még sose nyomtam ESC-et, mindjárt írom a tapasztalataim
  • gergely1991
    És ha miután kiválasztottad a csökkentett módot utána mikor elkezdi listázni a fájlokat akkor megnyomtad volna a ESC billentyűt úgy sem tudod kitörölni?
  • nyirog
    hozzáférési engedélyeken meg nem tudok változtatni, elv rendszergazdaként nyúlok bele, de törlésnél azt írja ki h h engedélyért forduljak a rendszergazdához
  • nyirog
    igen, ott se engedte valamiért
  • Balumann
    Próbáltad már csökkentett módban kitörölni (vagy esetleg átnevezni) a driver fájljait?
  • nyirog
    már elbasztam sajnos, azóta sok mindennel próbálkoztam és már nincs az azelötti időről rendszer-visszaállítási pontom
  • gergely1991
    Esetleg csinálsz egy Rendszer-viszaállítást?
    Xp esetén start>minden program>kellékek>Rendszereszközök
    Megkeresed azt az időpontot mikor még nem törölted le.De figyelmeztetlek hogy ha azóta telepítettél valamit azok eltűnnek,de vissza is állíthatod.
  • nyirog
    80%-ban biztos vagyok benne h ez volt az a pro verzió amit le akartam törölni: DAEMON.Tools.Pro.Advanced.4.41.0315.0262.Incl.Patch-SND
  • nyirog
    arra már sajnos nem emlékszem, 2 hete töröltem le, aztán el kellett utaznom és most akartam megcsinálni :\ de mivel nem enegedi manuálisan törölni tegyük fel h sikertelen volt a letörlése, ilyenkor hogy pucoljam ki rendesen?

(kicsi tnézelődtem és az stpd verziója 1.78 és a verzió frissítésének\településnek ideje körülbelül az a hónap amikor a pro-t felraktam, szal valamilyen szinten összefüggés van a 2 dolog között; csak semmit nem tudok kezdeni az egésszel a leírtak miatt se az sptd telepítőjét nem tudom pucoláshoz használni, se a regeditben a számokat mert alapból 4-re van állítva)
  • kl24h
    A letörlése sikeres volt a Daemon Tools Pro-nak?
    Másképpen mikor letörölted a Daemon Tools Pro-t, azután már kell engedje manuálisan törölni az sptd.sys fájlt.
  • cenobite
    Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Ma cseréltem le a régi 17-es monitoromat egy 22-es Samu-ra. Felraktam a legújabb Nvidia driver-t, és a monitorhoz mellékelt cd-ről amit tudtam. Mert volt amit valami vc_ msi hibával kiírt.
    A lényeg: ha elindítok egy játékot az fut full hd-ben, de most pl. 640x480-ban gépelek, mert többet nem enged ez a genya. Márpedig nekem elsősorban munka miatt kellett a monitor, de így "használhatatlan".ű
    Kérdésem, mi lenne a teendő. Win XP sp3 van a gépen a legfrissebb Nvidia driver-el. Néha (random) rundll32 hibát ír ki.
    Hol csesztem el? Nem ez volt az első monitor beüzemelésem, eddig semmi gond nem volt. Köszönöm a választ előre is!
  • nyirog
    Már próbáltam így, daemon amúgy felmegy csak az sptd nem, sptd nélkül meg nem tudok virtuális meghajtót leképezni se képfájlt olvasni. regeditben meg vannak valamiféle maradványai, sptd -n belül belül a start értéknél alapból 4-re van állítva (ami a fórumok alapján a disable-t jelenti), átírtam nullára újraindítottam és win betöltésténél kék halál aztán indítási segéddel vissza kellett állítanom a beállításokat korábbi értékre. Másik érdekesség h néha megjelenik a hibaüzi mikor ügyködöd és kiírja h a daemon tools pro hibát észlelet holott lite van rajta, pro-t már rég letöröltem meg szarakodott
  • wollnerd #19181
    A webkamera problémámat ide írtam. Egy hozzáértő segítsen!
  • gergely1991
    Erre vannak a "Ghost" szerű szoftverek például Norton Ghost.
  • kl24h
    Mikor telepíted a Daemon Tools-t, akkor rendszergazdai joggal telepítsd (Run As Administrator). Ekkor kell sikerüljön.
  • kl24h
    Lehet, hogy egy backup (az egész C-ről készítené egy backup adatot) módszerrel működne, de én nem próbáltam. Mikor kész van a backup adat, akkor azt felmásolni egy pendriverre és bemásolnád az új gépbe és ott alkalmaznád.
    Lenne egy másik módszer, a Midnight Commander. Le kellene tölteni az AVG Rescue CD-t, ez egy Linuxban írt vírusellenőrző, de nem foglalkozol a vírusellenőrzéssel, hanem az Utility-ben megtalálod a Midnight Commander-t (hasonlít a Total Commander-hez) és ezen keresztül az egész C tartalmát másolhatod pendriverre. Ezek után a pendrivert átteszed az új gépedbe és csak a Midnight Commander-rel bemásolsz mindent. Mivel ott már szerepel a Windows, akkor lesznek olyan fájlok, amiket felül kell írni. Ezt sem próbáltam, de lehet működik. Miután ez meglett és a Windows nem indul el, akkor csak egy Windows Repair-t kellene adni.
  • nyirog
    Halika. Azért írok mert már második napja szopóvárizok a virtuális meghajtó rendbeszedésével. Anno volt fenn a gépen daemon tools pro, egy darabig jól ment aztán láttam h nem tölti be rendesen magát mikor indul a windows, ezért letöröltem. Szerettem volna felrakni DT Lite-ot (legújabb ver), fel is ment, csak nem tudott virtuális meghajtót leképezni (error code 1500); akkor odassa neki sptd-t szerettem volna feltelepíteni de az meg telepítésnél hibaüzit dob ki h file write error, diasble all antivirus program (nincs is aktív antivírus program a gépen, vagy ahhoz hasonló). Regedtiben kikerestem az értékeit, kitöröltem nagy kínszenvedés és engedély átállítások után, viszont magát a fájlt az sptd.sys-t a windows\\system32\\drivers attriobumból képtelen voltam kiszedni- se törölni, se átnevezni nem tudom, ergo sptd-t se tudok telepíteni, se uninstallálni mivel a program saját telepítőjén a menük közt nem elérhető az uninstall gomb... nem tudom mi tévő legyek, win7-et meg ezért nem akarom újratelepíteni, viszont így semmilyen emulátor program nem megy mert mindegyik sptd alapú :\. Ötlete valakinek?

Előre is köszönöm a választ\segítséget
  • Schmidt0000
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni egy telepítési problémában. A helyzet a következő: van egy laptopom, rajta Win XP fut, a C partíció kb. 25 GB, erre van telepítve az op. rendszer és minden egyéb program is. Most kaptam egy új laptopot, feltelepítetem a C partícióra a Win XP-t, és a kérdésem az lenne, hogy tudnám átvinni egy az egyben minden programot az új gép C meghajtójára, hogy ne kelljen mindent újra felinstallálnom, hogy megmaradjon minden beállítás ami a régi gépen is volt…

Minden segítség jól jönne…

Előre is köszönöm.
  • pett3rson
    hú, ez tök jó progi.
  • kifli
    fölösleges usb eszközökezt iktasd ki, és használd a lentebb írt blue screen view progit
  • The FlashBack
    Sziasztok! Egy egyszerű flash animációt szeretnék elkészíteni, amiben lényegében mozgások vannak, de a vége nem sikerül. Ha valaki ért esetleg a flash-hez, nem segítne nekem egy kicsit?
    Köszi
  • Jakuza001
    http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html
  • gergely1991
    Milyen kóddal áll le a gép?
  • setuh
    Nem probaltam,feltelepitettem es hagytam h magatol tegye fel a drivereket csak video kartya drivert toltottem hozza.Virusirtom AVG mas nincs.
    Am most jutott eszembe h talan,de nem biztos lehet h mar elotte is,egy progi telepitese ota csinalja; K9 web protection a progi neve,mostanaban kezdtem hasznalni,most letoroltem,kivancsi leszek hatha ez volt a baki.
    Nagyon remelem h nem hardver hiba...
    Koszonom a segitseget ;),ha nem jelentkezek helyre jott.
  • kl24h
    Itt most nem arról van szó, hogy agyontömd programokkal a gépet, hanem arról, hogy ne legyen programütközés, ekkor elég ha két program ütközik.
    Azon gondolkozom, hogy ha lenne valami hardver probléma, akkor neked nem menne annyi ideig a géped, rövidesen be is következne a kekhalál (itt gondoltam túlmelegedésre).
    Nem két antivírust használsz valós védelemben? Valamilyen programod kell legyen telepítve, ami ütközik egy másikkal.
    Még egy kérdésem lenne: hogy tiszta Windows + az alaplap CD meg a videokártya CD feltelepítése esetében is jelentkezik a hiba? Vagy ezt nem tesztelted, hanem feltelepítettél mindent egyszerre?

Az is megtörténhet, hogy egy vírus szórakozik veled, ami a Windows újratelepítésével megmaradott vagy valamelyik programról úgy tudod, hogy tiszta, de közben nem és pont egy megadott idő után nekifog futni és utána eredményezi a kékhalált.
  • setuh
    Memtest megvolt semmi errort nem irt ki...A wint pont ezert tettem ujra most 1 hete kb mert kekhalalozott,de azota se hagyta abba pedig nincs agyontomve progikkal :-S.Teszter programok kozul nincs meg valami?
  • kl24h
    Én nem tudom, ha létezik olyan program, de a probléma egyszerű: vagy hardvere vagy szoftvere probléma lehet. Ha szoftvere probléma, akkor bonyolultabb a helyzet.
    Egyelőre azt ajánlom, hogy ellenőrizd le, hogy nincs-e baj a RAM memóriákkal: MemTest 86 vagy AVG Rescue CD-ben is van Memtest 86. Ezek bootolható cuccok, az AVG esetében az egy vírusellenőrző, de még mikor bejön a boot menüje, akkor máris lehet a Memtest 86-ra menni és nem kell a vírusellenörzőjét használni. Ha a gépedet lehet USB-ről is bootolni, akkor az AVG ajánlanám, mert ott van USB verziója is és egy *.iso fájlért nem kell CD elrontani.

Ha szoftvere probléma, akkor valószínű, hogy programütközésről lenne szó, ami a nap 3/4-ik részében kezd futni és ütközik a másikkal. Erre csak azt tudom ajánlani, hogy a fölösleges programokat kell törölni.
  • setuh
    Hello!

Milyen megbizhato progival tudnam leelenorizni,h mitol kap a gepem naponta 1x(a nap 3/4-ben bekapcsolva van) kekhalalt?
  • JethroHUN
    Van valakinek ötlete h lehet letiltani a frissítések keresését az Adobe CS5ben? Még csak a PS van fent, de majd felrakom a flast is. Nagyon zavaró hogy amit elindul a gép, jön vagy 5 üzenet h van update a ps hez acrobat readerhez, bridgehez extendsripthez, stb...
  • FlDutchman
    hi, van a Virtual Dub-nak alternatívája, amivel hangsávot tudok cserélni a videó újrarenderelése nélkül? Sony Vegas 11 tud ilyet?
    wmv-ben van a videó, vagy mp4-ben (ha visszatöltöm youtube-ról), de azokat pont nem kezeli a VDub..
    Köszi!
  • kl24h
    Olyan program van, amelyik kiírja hogy az alaplapon az alkatrészek mekkora feszültséget kapnak, mekkora a hőmérsékletük, stb.. Az olyan programot meg lehet szerezni az alaplapod típusa szerint.
    Nálam pl. ASUS alaplapom van és az alaplap CD-jére már fel volt téve az Utilities részben az ASUS PC Probe, amit telepíteni kellett és ez kiírta a fent említetteket.
    Külön a tápegység paramétereit nem hinném, hogy program által meg lehetne jeleníteni, mert az alaplap a feszültséget szálakon kapja és nem hinném, hogy külön szálat vezetnének az alaplapra, ami átadna az információkat a tápegységről. Oda megint egy IC (Integrált Áramkör) kell illetve az alaplapra is, ami azokat az infókat átveszi. De lehet ezekkel az új gépekkel ilyent is beépítettek a tápegységbe illetve az alaplapba.
  • pett3rson
    nem a leadott feszkó meg ilyesmi érdekelne? mert azt alaplap figyeli, de mást értéket nem nagyon szerintem sem. ezekre az aida vagy az everest is jó gondolom, bár ha próbáltad ezen progikat, akkor téged más érdekelt :)
  • kifli
    Nemnagyon van ilyen. A táp nemnagyon kommunikál a géppel azon kívül, hogy ellátja árammal. Ami kiolvasható azt aida 64 kiírja.
  • tommygear
    olyan programot tudnátok mondani ami kiírja a tápegység paramétereit??
  • kl24h
    És lehet, hogy *.docx kiterjesztést kellene adjon lementéskor, de valami miatt csak *.doc kiterjesztést ad és mivel ahogy írtam csak a 2003 verzió részét használja főleg megnyitáskor, akkor máris megjelent a gond.
    Ez csak feltételezés, lássuk milyen verziójú Office csomagot használsz, aztán meglátjuk.
  • kl24h
    Régebben találkoztam ilyen problémával, hogy ilyen kínai betűk jelentek meg, de csak abban az esetben, ha nem *.doc fájlt nyitottam meg. Ha *.zip fájlt nyitsz meg pl. Word-al, akkor tényleg olyan kínai betűk jelennek meg, mert akkor a Word felnyitja azokkal a karakterekkel, amiket lát benne. Elárulom, hogy a 2007 Office csomag tud lementeni ilyen *.docx formátumban. A *.docx olyan *.zip féle. Ha megfigyeled azokat a kínai betűket és PK-val kezdődik, akkor *.zip-re utal, ami Word esetében *.docx. Mivel neked nem tudja megnyitni, az azt jelentheti, hogy az Office csomagodnak csak a 2003 verziónak megfelelő része működik, ami miatt van ez gond.
    A kérdésem az lenne, hogy milyen Office csomaggal dolgozol és milyen betűkkel kezdődik a dokumentum, ami olyan kínai neked (mert csak kell legyen rendes betű benne)?
    Ha 2007 office csomagot használsz vagy újabbat, akkor ha nem vírus okozza ezt a problémát, akkor újra kell telepíteni az egész Office csomagot (Word, Excel, PowerPoint).
  • amdopteron
    doc. xls.be vannak és adatmentés után csinálják ezt és más dokumentum normálisan megjelenik....