Segítséget kérek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem kell paráznod, nem zárlat volt a biztosíték-tábládban, csak egy egyszerû kontakthiba. Vagy a fázis, vagy a nulla vezeték kötése nem érintkezett rendesen, ettõl volt a sercegés, terhelés alatt. A tápodnak ettõl nem lesz semmi baja, hiszen pump tápegység, alacsonyabb bejövõ feszültség esetén is képes megfelelõ kimenõ feszültséget szolgáltatni. Minden esetre, nem érdemes ilyen rossz minõségû csatlakozást használni hosszú távon, mert a terheléskor fellépõ tûimpulzusok elõbb - utóbb károsíthatják tápodat. Fõleg a nulla szakadásának lehetnek káros következményei, többfázisú hálózatnál, hiszen akkor más fogyasztón keresztül egy másik fázis feszültsége kerülhet a nulla helyére, ami 230 Volt helyett akár 400 Volt is lehet.Ilyenkor, ha a tápbiztosíték nem old ki, megnövekszenek a mágneses erõvonalak ami erõs zúgásnak/búgásnak hallatszik a tápból, az elektrolit kondenzátorok maximális töltöttsége pedig csattanó hangokat hallat miközben kisül.
Üdv: howarju
Szóval az albérletben ahol lakom most, picit tönkrement a biztosíték-tábla, úgy ahogy van ki kellett cserélni az egészet. Kontakt-hiba volt, ilyen sercegõ hangot lehetett hallani a biztik hátuljából, meg is égett a kicsike, szóval nem tegnap óta ment benne a buli.
A lényeg most jön, mert a számítógépem is megérezte a végén, ugyanis a tápomból is ilyenféle sercegõ hangok jöttek már ki. Inkább ki is kapcsoltam a fenébe, nehogy áthúzzon valamilyen zárlat az alaplapba, bár elvileg túlfeszvédõ van a tápon, azt hiszem Enermaxom van most, 650W-os, ha kell megnézem a pontos típust is. Amikor bekapcsoltam az elosztót az is eljátszott egy ilyen villogós dolgot, mintha szintén kontakt hiba lenne benne. Furcsa jelenség volt az szent. Csere után megnézte a szaki és azt mondta, hogy nem tapasztal semmi rendelleneset - nem vagyok otthon, melózom, asszony mesélte -, szóval most elvileg fasza minden.
Kérdésem az annyi lenne ezzel kapcsolatban, hogy mi lehetett ez a hang? A tápon belül kontakt-hiba?? Hogyan? Más is tapasztalt-e már ilyet vagy sem? Lehet-e ennek valamilyen káros következménye a jövõben, attól függetlenül, hogy most úgy néz ki semmi baja nem lett a gépnek?
The Matrix has you...
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
http://www.all-driver.com/search/gigabyte%20ht%2030
http://www.orgsoftcom.org/fileht30.htm
[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417
van valami tippetek esetleg hogy a max payne 3 miért indul nálam így:
tehát indítom a játékot és nem vált át az ablak, csak a játék ikonja villog lent a tálcán narancssárgán, majd ha az egérrel kattintok egyet akkor átvált a játékba, ezt egy lefagyás óta produkálja, fél évig mûködött normálisan, kb mindent megpróbáltam már a játék és a win beállításaiban is de semmi, a rockstar support sem tudott érdemi választ adni, csak a sablon dolgokat, semmi alt+tab meg hasonló megoldások nem segítenek... sõt közbejött egy win reinstall is az se segített 😄 és a neten se találok semmit ilyen hibajelenségrõl, és egyedül ez a játék csinálja ezt
Kb. ezt keresem XP alatt: Cikk
Az is jó ha külön programmal oldom meg, nem pedig Windowsba beépített lehetõséggel.
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Kivételek fülnél?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Windows 7 alatt a "Fokozott biztonságú Windows tûzfal" menü alatt, meg tudom azt csinálni, hogy egy programnak a be és kimenõ adatforgalmát letiltsam. Mûködik, nincs vele probléma.
Kérdés: XP alatt ezt hogyan csinálom meg?
Segítséget elõre is köszönöm!
Lenovo Y580 (i7 3610QM, 8GB RAM, GTX 660M 2GB, Samsung 840EVO 120GB SSD+1TB HDD)
Hello.
Van egy program, amihez a licensfájlt csak egy adott épületbõl lehet elérni (tehát IP-hez van kötve). Elvileg otthonról is el lehetne érni, de ehhez trükközni kell.
Ha jól tudom, megoldható lenne itthonról felcsatlakozni egy szerverre (talán proxy-szerverre), és akkor én is megkapnám az ottani IP-t, és így én is elérhetném a fájlt.
Ha így van, akkor milyen programot kellene használnom?
Elvileg tudom a proxy-szerver címét és a portot, és van felhasználónevem és jelszavam is.
Böngészõbõl már sikerült ezt megcsinálnom (IE-ben), de szerintem ha ott beállítom, úgy a program nem fogja megtalálni.
Elõre is köszönöm, ha valaki tud segíteni! 😊
Nagyon megköszönném. Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Van egy számítógép, asztali. Eddig másfél évig normálisan mûködött. Pár hete játék közben egyszerûen leáll. Elõször videókártya ventire gyanakodtam, letöltöttem egy hõmérséklet figyelõ programot, és feltettem 100%-ra a ventit. Nem ment 60 fok fölé, ismét kikapcsolt. Most a tápra gyanakszom, az produkálhat ilyen problémát, ugye? És ezt hogy tudom megállapítani, hogy ténylegesen-e a tápegység ment-e tönkre? Van valami software rá? Nem nagyon értek ehhez.
Köszönet a segítségért!
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
YouTubbal kapcsolatos kérdésem lenne, mert nem egészen értem. Játék videókat akarok feltölteni, és ezekkel bevételt is szeretnék. Olvastam doksikat, néztem ehhez kapcsolódó videót és azt szûrtem le belõle, hogy ha a játékot nem én csináltam már az is szerzõi jog megsértésének minõsül még ha én is játszom vele. Most kéne írnom a játék fejlesztõinek hogy adjanak engedélyt? Ezt én kétlem mert elég sok ilyen jól menõ channel van YT-on és kétlem hogy bármi engedélyt kértek volna. Vagy ne féljek, simán pipáljam ki a "Tudom igazolni a kereskedelmi célú felhasználáshoz való jogaimat" checkboxot és válasszam a Videómban csak a saját, eredeti tartalmam látható opciót?
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../
Valami ötlet? Elõre is köszönök minden segítséget.
\"Ha a cápa a kezedből eszik a lábadból is fog\"
The Matrix has you...
Futtasd le a következõket:
Avast
Hitman Pro
Malwarebytes
10bit Malware Fighter Free (Ez is kutat a legrejtõzöttebb vírusokra, worm-okra,rootkitekre)
Lehetõség szerint mindnél ajánlott a teljes ellenõrzés.
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Egy picit talán mélyebb winfos tudást igénylõ kérdésem lenne:
Melóhelyen a szg-ünk úgy viselkedik, hogy amit kirakunk asztalra parancsikon, azt rögtön lekódolja (Encrypt contents to secure data). Ahogy megfigyeltem ez word illetve excel fájlokkal csinálja, többnyire ezeket használjuk, párszor volt pdf is, azt érdekes módon nem védte így le - bár ennek is biztos lenne magyarázata. Ha egy asztalon lévõ mappába mentek le valamit, akkor azt nem kódolja.
Elsõ kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy hogy lehetne ezt a szokását megakadályozni?
Már megnéztem a Desktop mappát, arra nincs beállítva ez az opció, már ha ez ezzel összefügg egyáltalán.
Eddig úgy csináltuk, hogy jobb-klikk a fájlon, properties-general-advanced és pipa ki az encrypt elõl. Ha nem csináljuk ezt meg, akkor kb 12 óra múlva már nem lehet megnyitni a fájlt, nincs jogosultságom hozzá, ami érdekes, mert felhasználót nem váltok és a rendszergazdai jogkör is megvan.
Novell Client 4.91 for Windows XP/2003 van feltelepítve még a gépre, ha ez számít.
Tippek, hogy miért csinálja ezt és ki lehet-e kapcsolni valahogy?
The Matrix has you...
★★★★★
van egy konvertáló (egy DXF->TAP konvertáló,CNC /Mach3/ programhoz csinál Gkódot ACAD-os rajzokból) ami 64 bites win7-en nem akar elindulni,32 bit-es verzión pedig megy. Valahogy mûködésre lehet bírni egy ilyen programot Virtual PC nélkül?
Olyan problémám lenne, hogy játék közben Mumble-n és TS3-on nagyon rossz hangom van játék közben. Ha kilépek a játékból a játékból tökéletes, de ha játszom akkor nem, pedig az lenne a lényeg... Egy ideig azt hittem csak a Mumble hibája, de TS el is jelentkezett a probléma. Gondoltam arra is, hogy a tf2 configfájljaiban van valami ami elrontja a mikrofonom hangzását, de más steames (source engines) játéknál is ugyanez a probléma.
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
windóz felismerte, elvileg mûködnie kellett volna, gyakorlatilag nem volt hang.. újraraktam driver-t, semmi... újraraktam windózt.. semmi.. kipróbáltam telón a hangfalrendszert, szólt.. végül vettem olyan 6k körül egy usb-s, 7.1-es külsõ hangkártyát...
a lényeg, hogyha windóz felismeri, de nem szól, akár az is lehet, hogy beadta a kulcsot...
ismeretlen eszköznek, vagy felismerte-e, lehet máshol van a hiba...
találkoztam olyan esettel is, ahol véletlenül rossz lyukba dugták a jack dugó-t, s olyannal is, hogy a hangkeverõbe be volt pipálva a némítás..triviális baki, de nem árt ellenõrizni..
ha nem ismerte fel, akkor keresgélj tovább driver-t, vagy ha nagyon nincs hozzá kedved, vagy nem jutsz semmire, akkor 2-3000 ft-ért már kaphatóak sima, tök alap hangkártyák..
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Tegnap szétszedtem, kiporszívóztam, összeraktam barátnõm régi számítógépét, nem melegszik, semmi baja nincs már hardveresen.
Az a gond, hogy win 7 van a gépen, de az alaplap egy viszonylag régi Mercury PVM266aM-P típusú cucc, és az istenért se tudok hangot varázsolni rá.
Barátnõm azt mondta, hogy régen mikor még ment a gépe kb 1 éve, biztosra állítja, hogy volt hangja win7-en. Tehát valahogy meg volt oldva.
A mercury oldaláról esély sincs leszedni az alaplap drivereket, mert azt a választ kapom, hogy a szerver nem tárolja már az adatot. Az alaplaptelepítõ cd nem mûködik már. Ilyenkor mi a teendõ? a 4. drivert szedem le, de nem akar mûködni. Valaki tudna mondani erre valamit? Elvileg AC'97 Audio Codec van benne.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
Idefigyelj, és programot keresek nem 3.630.000 találatot, ere én is képes vagyok, sõt az enyémnek 49.800.000 találata van 😛, de ez nem jelenti azt hogy jók, én olyan programot keresek ami használható, mint anno a Virtualdub.
És nem nem képes megnyitni, mielõtt azt javasolnád 😛
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
link
All hail the double x!
A VOBot nem nyitja meg a plazma tévém, ezért akarom átkonvertálni 😊
win7 help kellene ty 😊 (nem írom le mégegyszer)
All hail the double x!
Van egy kis problémánk. Rendelkezünk egy Dell INSPIRON 5110 N típusú laptoppal. A gond az, hogy néha gondol egyet a gép, és elmegy a hang pl. youtube-on. De ugyanakkor rendszerhangok vannak. Tettünk fel új hang driver-t, codec pack-et, mégis fenn áll ez a hiba. Elég idegesítõ tud lenni. Tudna valaki megoldást a problémára?
Elõre is köszönöm a válaszokat.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Köszönöm mindkettõtöknek. 😊
Igen, így már ismerõsen cseng, hogy "ghostolás", és szerintem a Norton Ghost-ról is mesélt... 😊
Akkor ez csak az op.rendszer állapotát menti, vagy a programokat és a beállításokat is?
Egyébként nem akarom több gépre vinni, csak a sajátomra kellene, unom már a telepítés után programtelepítéseket és a rendszerhangolást... :S 😊
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Köszi. 😊
És valakinek nincs ilyesfajta tapasztalata? Jó dolog ez, vagy inkább bírjam ki a telepítgetést? 😄
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Igen, lehetséges. Nem jut eszembe a program neve, de találtam egy leírást ami jónak tûnik: link
Hello.
Még régebben hallottam egyik tanáromtól, hogy suliban nem telepítik fel egyenként a közel 50-60 db számítógépet, hanem az egyik géprõl rögtön telepítés után lementett állapotot "másolják rá" mindre, ezzel az op.rendszer mellett minden szükséges program és beállítás azonnal felkerül a gépre (nem kell külön telepítgetni).
Ilyen valóban van? 😄
Én is megcsinálhatom az én gépemmel? Ha igen, milyen programmal?
És akkor ez hogy mûködik? Mikor újra akarom tenni a gépet, elõtte leformázom, majd csak rámásolom?
Elõre is köszönöm.
Üdv.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
ncpa.cpl>kapcsolat tulajdonságok>ipcímet automatikusan kéri a windóz?
Javítás funkció vagy a ipconfig/renew(parancs) se segít?
Nem a modem döglõdik?
Már nagyon kezd elegem lenni, a t-onlájnál nem is válaszolnak.