20837
Segítséget kérek
  • Peteyy
    Örömmel láttam, hogy a szaktárs.hu oldalra végre feltettek többek közt egy olyan könyvet is, amire már évek óta reménytelenül vadászok a netes oldalakon vagy az antikváriumokban. Április 23-ig ezek ingyenesen el is érhetők, utána azonban már nem. Tud valaki esetleg olyan módszert ajánlani, amivel a fájlokat mégiscsak le tudnám menteni a gépre?

https://www.szaktars.hu/osiris/view/canning-joseph-a-kozepkori-politikai-gondolkodas-tortenete-300-1450-historia-philosophiae-2002/?pg=0&layout=s
  • gergely1991
    Vagy esetleg láthatatlanok: Total commander ki fogja listázni őket elméletileg,illetve majd találhatsz köztük egy jó adag autorun.inf-et is a gyökérmapában.Ez egy jókora vírus lesz.
  • kl24h
    Vírusos lett és szerintem a gépeden van aktív vírus is, ezért ajánlom lefuttatni mindent (tehát bedugva az USB adattárolót) a Malwarebytes-el, majd mikor tiszta lett, akkor törlöd a Malwarebytes-t.
    Arra is fel kell készülni, hogy az adatok a vírus általi mappába maradnak és ezért majd vissza kell helyezni a megfelelő helyre.
  • Dokee #20793
    Üdv mindenkiNet!

Egy olyan problémám lenne, hogy némelyik usb-s vinyón láthatatlanok lettek a mappák.
    Viszont helyettük parancs ikonok lettek, amibe ez az útvonal van: %windir%\system32\cmd.exe /c "start %cd%.Trasher\9fae82eb.exe &&%windir%\explorer.exe %cd%--== 2017 Movies ==--
    Nem tudom mi csinálhatta, de mindegyik parancs ikonba ugyan ez van.
    Mit tehetnék ellene?
    Járt már ugyan így valaki?
  • wollnerd #20792
    Ha Windows 10-ed van akkor még egyszerűbb megoldás van: Win+Printscreen, Ezzel a windows közvetlenül elmenti a képernyőtartalmat a Képek könyvtáron belül a Képernyőképek mappába, .png képként.
    Én szeretettel használom. :)
  • Noodlee
    Fapados módszer, de printscreen, majd Paint :D
  • kutyakiki81
    Sziasztok

Egy videóból kellenes screenshot-ot csinálnom. A videó 720x416 felbontású, de a VLC snapshotja mindig 723X406 lesz, nem értem hogy. Próbáltam más programmal is, ugyanaz a helyzet. Nekem a rendes méret kellene, tud valaki segiteni?
  • gergely1991
    Jobb egérgomb>futtatás rendszergazdaként?
  • wollnerd #20788
    Én a helyedben először megnézném hogy a hozzáférés hogy van ezeken az .exe fájlokon (vagy úgy általánosságban az exe-kkel.) azon a kérdéses meghajtón. Sőt, a tulajdonbevételt is ellenőrizném. (Elég csak azzal a mappával foglalkozni, amikben több telepítőfájlt tárolsz) LINK 3. módszer
    Mindenesetre a windows fiók amit használsz, rendszergazdai jogú? Ha nem, én olyan fiókba bejelentkezve megnézném hogy fennáll-e a probléma. (Jobb klikk, "futtatás rendszergazdaként"-et is próbáltad?)
  • Mumtaz
    Sziasztok. Adódott egy problémám már egy ideje, amire nem tudok rájönni, hogy miért van több windows újratelepítés után is. Bízom benne, hogy valaki tud segíteni.

Az a gondom, hogy Windows Installerből (.msi) csak a rendszer partícióról ( C:\ )tudok telepíteni. Más meghajtóról nem. Így meg minden .MSI telepítőt állandóan át kell másolnom a C: meghajtóra, hogy használni tudjam. Minden más meghajtón az alábbi hibát dobja. Tudna valaki segíteni?

• Metalmilitiakid
    Attól függ milyen programmal csinálod, milyen formátumból mibe kerül, milyen minőséget állítasz be és társai. Egy 240p s videót is átlehet konvertálni úgy hogy a youtube 4k nak mutassa és egy rohadt nagy fájl lesz belőle. Feltehetőleg a renderelési beállításoknál van valahol a gond.
  • blc
    Üdv Mindenkinek!
    Kérnék egy kis segítséget valakitől. Egy IP kamera rögzített videójából egy 3 perces részt szerettem volna kivágni mert a többi nem fontos. Gondoltam így kisebb lesz a mérete is és mellékletként el tudom küldeni.Tévedtem, a 30 perces felvétel 66 MB, a kivágott 3 perc viszont 88 MB. Nem értem valamiről lemaradtam? A fájl mp4 formátum.Hogyan kell megoldani, hogy a 3 percnyi rész eredeti felbontásban csak 6-7 MB legyen? Köszönöm előre!!
  • gergely1991
    Nem hiszem mert két külön programról van szó: Amíg az egyik meg van nyitva addig a másik "nem fér hozzá" max olvashatóként lehet.
  • Metalmilitiakid
    Próbálnék megosztani egy fájlt Excel és Libre office között. Az a probléma, hogy amíg valaki Libréből be van lépve addig az excel-es nem tud belelépni a fájlba egyáltalán. De amúgy excelesből bármennyi ember használhatja egyszerre nem okoz gondot. Sajnos a cég pénzügyi döntése miatt használunk kétfajta programot ami nagyon hatékony... Próbáltam .ods be lementeni excel-ből, de az excel viszont nem tud .ods-be megosztani. Esetleg van valami megoldás amivel ezt átlehet hidalni ?
  • Tetsuo
    Nem értek hozzá, de úgy hallottam, sok helyen kell linkelni, hogy előbbre kerüljön, ergo a weboldal azzal még nincs kész, hogy "elkészült", be kell reklámozni. (Terjeszd a linket, esetleg fizess a Google-nak.)
    Érdekes az is, hogy a weboldal címe helyesírási hibát tartalmaz, nem is egyet. :-S (Az ékezetnélküli címek talán még mindig könnyebben kereshetők.)
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2020.01.06. 11:21:04
  • mekxa
    Hello. segítséget szeretnék kérni! blogger.com oldal problémám van.
    Problémám a következő. A kész oldal a Google helyezésben egyenlőre 16-19-oldalon található. De egy hete, a következő probléma lépett fel. a blogger oldalam eltűnt a keresőből.....

Blog oldal link: Klímaszerelés-klímatisztítás

De ha Google Search Consol- nál újra indexelem az oldalt akkor ismét látható.
    Majd ismételten nem található a következő nap...
    Nem igazán értem a problémát..Ebben szeretnék segítséget kérni!
    Köszönöm előre is a segítséget. .
  • zitababa5
    A privát email címem helyesen: [email protected]
  • zitababa5
    Sziasztok !

A FB-on cégünk jó hírnevét sértő 2 darab poszt eltávolítását sem nekem sem ügyvédeim felszólítására nem volt hajlandó a FB és a FB oldal tulajdonosa sem eltávolítani. Segítséget keresek, jól meg is fizetném aki ebben tud segíteni . Privát email: [email protected]

zita
  • Metalmilitiakid
    Sziasztok!
    Van egy érdekes memória problémám. Van egy régi AsRock 970 Extreme4-em amibe szeretnék életet lehelni, egy régi AMD FX 4350 van mellette és egy GTX 660 2GB OC. Windows 10 Pro 64bit van rajta. Probléma a következő.
    2x4 GB 1600 as Kingston RAM-ot(egy kitbe tartozó egyforma ramok) szeretnék bele tenni amit fel is ismer, hogy 8GB de az vele a baj, hogy ha bemegyek Win be akkor ott azt mutatja hogy: Memória 8 GB (3.96 GB használható). Ha futtatok rá egy resmon.exe-t ugyanezt a választ kapom, annyit bővít, hogy szerinte hardware-nek van lefoglalva. Kicsit gugliztam erre-arra, az alábbiakat próbáltam.

Egyesével végigmozgattam a ramokat a slotokban. Rájöttem hogy az utolsó slot om rossz de a többivel mind tökéletesen működik a 4 GB magában valami 120 MGb hardware foglalással. A maradék 3 slotba a két memóriát mindegy milyen kombóban helyezem el a végeredmény a fenti.

Msconfigban max memóriát maxolni, nullázni, kivenni a pipát. Semmit nem segít.

BIOS-ban nem találtam hardware memória foglalásra opciót, elviekben újabbakban már van ilyen, ebben még sajnos nincs. Nincs under-over voltage, próbáltam autó és kézzel állított MHz-t, nem változtatott semmit. Legfrissebb P2.80 BIOS van fent. Másik érdekesség a BIOS nem érzékeli dual chanelnek hiába rakom a két kék slotba a RAM-ot és nem találok rá beállítást a BIOS-ban.

Most futott le egy Win Memory Diagnostic, nem talált hibát.

A Single Channel probléma miatt azt hinném, hogy valamelyik RAM nem működik rendesen, de mégis ha külön rakom be azt a RAM ot akkor rendesen megy vele a Win amit nem értek.

Szerk1.: A CPU-Z szerint is 8GB Single Channel.
    Utoljára szerkesztette: Metalmilitiakid, 2019.10.23. 21:33:30
  • pxxl
    "enable frame color indicator"-t kapcsold ki. (azt írja a barátom)
  • Dante73
    msi afterburnerhez kellene némi segítség.
    Újabban, ha elindítom, akkor oldalt, a monitor szélén megjelenik egy színesen villogó csík.
    Valakinek van tippje, mitől lehet?
  • szoltang
    Sziasztok! Segítségetekre lenne szükségem. Keresek egy egyszerű videoszerkesztőt, minimális vágásra. Semmi extra csilivilire nincs szükségem, de az fontos lenne, hogy a megvágott anyagnál az audiót ne kódolja át, magyarán ha valami ac3 5.1 volt, vágás után is maradjon az, na meg kezelje a több hangsávot pl angol magyar
  • Tetsuo
    Gondolom ennél értelmesebb megoldás kellene neki.
  • Synchronous
    Tiltsd le a meghajtót ha annyira zavar. Vezérlőpult --> Hardver--> Eszközkezelő
    Ha kelleni fog újra engedélyezed. Pár kattintás az egész.
  • Bokafix2
    Azt hogy lehet megcsinálni, hogy ne ellenőrizze a gép minden egyes program indításakor a dvd meghajtót? Állandóan, ha elindítok egy programot, mindig vizsgálni kezdi az optikai meghajtókat. Pedig nincs bennük lemez. Kicsit már idegesítő. Eddig nem csinálta. Nem tudom mi változott.
  • Tetsuo
    Mostanában gyakori Avast üzenet: "Opera.exe is trying to modify a protected registry key."
    Évekig nem volt ilyen... Előfordulhat, hogy valami kártékony jószág tevékenysége?
  • pasztva1
    Még egyszer köszönöm a segítséget, nagyon jól bevált.
  • pasztva1
    Köszönöm, hogy segítettél! Egy dolgot nem értek, ebben az évben mindössze egy játék program mod raktam fel úgy kb. 3 hónapja. Ezek a valamik múlt vasárnaptól szórakoznak velem. Eddig miért nem jelentkeztek?
  • nordan
    ezek telepóltek mikor valami egyább programot felraktál...menj be a programok hozzáadása/eltávollítása helyre és egyszerűen szedd le őket egyesével
  • pasztva1
    Sziasztok!
    Na megint bekapcsoltam a gépem és a SafeZone jelentkezett be. A többi: Yahoo, Bing, Ask, DuckDuckGo, Yandex, Wolframalpha, Wikipedia, Amazon, eBay, Twitter, YouTube, Facebook.
    Ezek közül 3 oldalt szoktam használni a Facebook, YouTube, Wikipedia. Ezeket sem kereső motorként. Csak a Google van beállítva.
    Mit tudok ezek ellen tenni, mitől lehet?
    Előre is kösz!
  • pasztva1
    Sziasztok!
    Segítségeteket kérném, mert az utóbbi napokban a gépbekapcsolása után a Beállítások-Keresőmotor beállítása oldallép be. Olyan oldalak szerepelnek ott amiket soha nem használok pl: Yahoo, Wolf..., Sen.., Amazon stb. Az alapértelmezett a Google.
    Miért csinálja ezt a rendszerem, és hogyan tudom kivédeni?
  • Ironman2
    Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem,hogy megvettem ezt a Dolby Acces alkalmazást a Microsoft storeból,és ki is választottam a fejhallgatómra,mivel 5.1-es a fejhallgató.Be is jelöltem a windowsban alul a dolby atmost,és kipipáltam a fejhallgató beállitásainál a 7.1-es térbeli hangzást is.
    Viszont az illesztőprogramnál,még mindig a C-media usb headfone set van hozzáillesztve a fejhallgatóhoz,és a tulajdonságoknál maradt a stereo beállítás,nincs is olyan hogy 5.1 lehetőség.
    Szóval fel kell telepitenem a Home Theathert is,és az hozza az illesztőprogramot magával,vagy hol a fenébe találom meg a Dolby Acces illesztőprogramját,amit hozzá tudnék rendelni a fejhallgatómhoz?
    Utoljára szerkesztette: Ironman2, 2019.03.08. 13:03:56
  • Tetsuo
    Ha a kurzort le vagy fel mozgatod, közben nyomod a Shiftet, illetve a Controlt, kijelölődnek a sorok.
  • akyyy
    ha egérrel és a ctrl billentyüzettel ki tudok jelölni egy monjduk táblázatból vagy bárhol dolgokat egyesével, egyszerre többet, ugyanezt, csak billentyüzettel, hogyan lehet megoldani? van rá gomb?
  • Tetsuo
    A munkahelyről hazahozott (vitt) szoftveres munka része egy X-lite nevű "softphone" program, amivel telefonszámokat lehet hívni, de egyelőre nem működik, mert...
    Nos, én nem vagyok a helyszínen, és még soha nem használtam ilyen jellegű szoftvert, de az elmondások alapján nincs valami SIP által támogatott DPX. (Hát, utánaolvasva sem igazán értem, hogy mi az az SIP, a DPX meg valami titkosítás lehet?)
    Tud valaki esetleg segíteni, tanácsot adni?
  • Metalmilitiakid
    Sikerült szereznem egy új egeret melóban nagy nehezen, kb fél napot használtam, egyelőre jónak tűnik. Remélem így is marad.

Más kérdés, ez már otthoni gép.
    Időnként használtam VPN-t 1-2 oldal eléréséhez minden különösebb gond nélkül. Utoljára kb 1 hete. Most próbáltam használni és feldob egy ablakot hogy a proxy szolgáltatás bejelentkezést kér vagy vmi hasonló és feldob egy name/password ablakot és ha nem fogadja el akkor 404 az oldal. Eddig soha nem volt ilyen és nincs is a VPN hez nevem és jelszavam, szóval innentől megvagyok lőve. Próbáltam letörölni és újrarakni a VPN-t, felrakni másikat ami még soha nem volt fent, de az is ezt kéri. Tudtommal a szolgáltatónál és a gépemen/routeremen nem történt változás az elmúlt héten, legalábbis aminek ezt érintenie kellene. Chrome böngésző és Win10 es gép.
  • cement
    hi,
    kipróbáltad már, mi van, ha a másik egeret használsz? lehet, hogy csak véletlen egybeesés, hogy a win7-ről win10-re váltáskor jött elő a gond, először is próbáld ki, hogy tuti nem-e az egérrel van a baj. ha nincs másik egér a közelben akkor állítsd át, hogy a balkezes legyen az egered, azaz cserélődjenek meg a gombok. használd így egy ideig az egeret és ha a jobb gomb nem produkálja ezt a problémát, akkor az egér bal gombjával van a baj, lehet, hogy valami dzsuva bekerült a gomb alá, stb..
    így tudod átállítani

ha ez nem segít, akkor az alábbiakat próbáld végig, ha még nem tetted volna:
    https://www.thewindowsclub.com/windows-10-mouse-clicks-twice
    Utoljára szerkesztette: cement, 2019.02.11. 09:48:47
  • Metalmilitiakid
    Jelenleg még nem megoldható tudtommal. Akkor lehetséges, ha van két teljesen külön kimeneted pl 2 hangkártya és társai és beállítod hogy az egyikre a játék menjen a másikra a zene. Esetleg az az opció van még amiről már hallottam, hogy telefonról tolod a zenét, azt csatlakoztatod jack el a géphez valahol és azt külön a sztereó keverőben beállítod, hogy halld azt az inputot, de ez is elég macerás.
  • nordan
    Sziasztok!

OBS-ben belehet állítani,hogy csak a játék hangját lehessen hallani ha streamelek? a Youtube-ot hallgatok közben azt ne lehessen? köszönöm
  • Metalmilitiakid
    Van egy érdekes problémám.
    Melóban kaptam egy új gépet és Win 7-ről Win 10-re váltottam a gép cserével együtt. Az egerem maradt ugyanaz és amióta a Win 10-en vagyok néha duplakottol az egerem, Win 7 alatt egyszer sem csinálta ezt. Az egér egy full basic dell egér, semmi driver semmi különlegesség, plug and play.
    Tesztegettem az egeret egy click counterrel online és azt vettem észre, hogy általában csak akkor történik hogy ha az egyik programból a másikba váltok és utána valahol 4-8 klikk után. Ha folyamatosan a click counterben vagyok, akkor az első hiba után simán 50-60 klikkig elmentem és semmi nem történt. De ha átléptem excelbe kattingattam párat, és visszaléptem akkor megint csinálta a problémát. Excelben pl nem tudok kijelölni egy területet rendesen mert a húzás után ha felengedem a bal gombot akkor általában bekattintja az utolsó mezőt elsőre. Outlooknál szintén hasonló, hogy ha kapok egy új levelet és átkattintok az ablakba, hogy elolvassam már nyitja is meg nagyba mert úgy érzi, hogy dupla kattoltam rá. Belenéztem az egér beállításokba, de semmi különlegeset nem láttam. Már próbáltam azt, hogy felhúztam maximumra a dupla kattintás sebességét, de nem segített semmit. Nem hiszem, hogy számít, de dokkolóval és +2 monitorral használom a laptopot. Próbálgattam az összes létező USB portot, semmi nem változott.
    A gépen minden eredeti, alig van rajta pár program és kb 2 hete lett telepítve, lévén céges laptop.
    Remélem valakinek van vmi jó ötlete.