20838
Segítséget kérek
-
Ha szét lehet szedni a gépet, akkor az alaplapra rá van írva, mi a neve. Az alapján abit.com vagy abit.nl-ről leszeded ami hozzá van, és felrakod. Szerinbtem az a két ismeretlen dolog az alaplap valamije.
Vagy SIW, talán kiírja mi az ismeretlen, és ez is megmondja az alaplapod nevét. -
Az sose lesz meg.. De akkor mindegy, majdlesz valami.
Azért htx.
-
ehhez kéne az alaplapi cd, az valszeg megoldaná a problémádat. így esélytelen kitalálni hogy mi az a 2 ismeretlen cucc.
-
Most perpill ez a helyzet. Hangkarit már sikerült találnom, szoval hang oké:) Ott van valami Ati, a videoval a Win valamit csinált automatikusan, nemtudom.
Az a kettő ismeretlen valami meg fogalmam sincs micsoda.
-
Te tudod, hogy gáz-e, hogy nincs hangod..
Rakj fel w7-et, az felismeri, vagy olyan xp-t, amibe vannak integrálva driverek. -
Esélytelen.. Fogalmam sincs, hogy holvan. Azgáz?:D -
kezd úgy hogy megkeresed az alaplap cd-jét és onnan telepíted a cuccokat (hang, lan stb) -
Sziasztok!
Ma estem túl életem első Windows XP újratelepítésén.:D És csak azt szeretném kérdezni, hogy a hang- illetve videodrivereket miképpen keressem meg és telepítsem? Már próbáltam egykettőt (Realtek..), de egyikkel sem volt hang. Fentvan valami ATI Display Driver, de szerintem ez nem az ami ide kell. A Windowsba bejelentkezés előtt ki-be kapcsol a monitor..
Ami szinte biztos, hogy reinstall előtt ATI videodriver volt a gépen, és szerintem Vinyl Deck hangdriver (vagy valami ilyesmi..).
Aki tudna segíteni, hogy hogy kezdjek hozzá akár linkekkel, akár tanácsokkal, nagyon szépen köszönöm!
Üdv.: Máté -
polarka #17469 Rendben, köszi. -
Az ogg akárcsak az mp3 VESZTESÉGES tömörítés, tehát minden esetben amikor konvertálsz valamivel rosszabb lesz a minősége is. Ha veszteségmentes hanganyagot szeretnél konvertálni (pl. audio CD, wav, flac), akkor az mp3 helyett talán érdemesebb OGG -t választani.
mp3 -at már nincs értelme (tovább) konvertálni ogg -be, a minőség az mp3-hoz képest már csak rosszabb lehet, és a mérete sem lesz sokkal kisebb.
És ha azt még visszakonvertálod az mp3 lejátszódra, lehet számolni, hogy hányszor esik át veszteséges tömörítésen, amikor minden esetben romlik a minősége.
Remélem egyértelmű a válasz :) -
polarka #17467 Szted, akkor megérné a gépemen levő mp3-akat átkonvertálni ogg-re és ha csak mp3-at támogató kütyüre akarom tenni, akkor konvertáljam vissza (megjegyzem, nem túl gyakran kéne visszakonvertálni)? -
polarka #17466 Közben átolvastam a többi hasonló kérdést és a rájuk adott válaszokat.
Azt állítják a youtube fejlesztői, h a fő oldalon levő keret van arra, h új videókat nézzen az ember. Vagyis a Subscriptions menüpontot le se szarják. Sztem elég igénytelenek. -
A Xiph.org Alapítvány a Vorbisszal egyesek szerint ugyanazt nyújtja, mint az MP3 és a WMA, de anélkül, hogy annak használata után jogdíjat kellene fizetni; mások – és a legtöbb gyakorlati teszt – szerint a Vorbis alacsony bitsűrűségen jelentősen jobb minőségű, és magasabb bitsűrűségen is jobb dinamikával és nagyobb tömörítéssel rendelkezik az előbbieknél.
Jogi helyzet
Az MP3 eljárás szabadalmi oltalom valamint licenc alá esik, melynek tulajdonosa a Thomson Consumer Electronics. A licencelési forma az, hogy mindenki, aki MP3 fájlokat kezelő programot, hardvert, eljárást készít, vagy MP3 kódolású fájlokat terjeszt (azokból bármilyen formájú bevételt szerezve), azután jogdíjat köteles fizetni. Ez programonként 1–5 USD, de évente minimum körülbelül 15 000 USD. 2002-ben a licencfeltételekből kikerült az a kitétel, hogy az ingyenesen terjesztett programok után nem kell jogdíjat fizetni. Ezen változtatás is elősegítette az Ogg Vorbis szabadon és ingyenesen elérhető szabványának elterjedését, mely kiváló minőségű alternatívája a jogdíjas MP3 eljárásnak. -
polarka #17464 Azért nem semmi, h eszerint több mint 1 éve nem tudják még a youtube fejlesztői sem a választ x) -
Egy olyan kérdésem lenne a hozzáértőkhöz, hogy van egy gép (xp), csináltam egy korlátozott fiókot, mivel az a célom, hogy a többiek a családban ne piszkálhassák a gépet, telepítés, meg ilyenek, csak én, rendszergazdaként tudjak nekik telepíteni, elállítani dolgokat. Erre elég a korlátozott fiók, vagy valami progit ajánlotok -e pluszba? Köszi! -
polarka #17462 Valaki összetudná foglalni, h mik az .ogg előnyei és hátrányai? (1.sorban az mp3-mal összehasonlítva, átlag felhasználói szinten)
Mert én összesen annyit tudtam meg, h kevesebb helyet foglalnak így a zenék. És gugliban így hirtelen nem találtam 1 jó kis leírást, több időt meg szánnék a keresgélésre. -
biborgaj #17461 Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy egy mappát,hogy tudok lekódolni?????!!!!!
ELŐRE IS KÖSZI!
-
karajjj #17460 max plugin lehet hozzá, de ez nem így működik -
ok, mindenesetre köszi majd akkor ott megejtem, csak gondoltam van valmi külső progi amivel a vendégek kiszűrhetők -
karajjj #17458 na most szerinted ennyiből ki tudja megfejteni, hogy neked mi is kellene? minden fórummotor más és más, honnan tudhatná bárki is, hogy te éppen melyikre gondolsz, meg miért nem kérdezed a php-s topikban? talán esélyesebb lenne ott, ha leírnád pl azt is, hogy milyen fórummotor és milyen verzió -
de hát azért érdeklődik itt mert ott nem tudjuk, gondoltam itt valakinek van tippje -
karajjj #17456 aha, akkor a magyar nyelvű fórumán érdeklődj szerintem és ne itt -
nyilvános, olyan modul szerkezetű, csilivili, php meg ilyenek ami mostanában divat -
karajjj #17454 saját fórummotor, vagy valami nyilvános free cucc? -
Helo!
Tagja vagyok egy zárt fórumnak. Jelszóval és azonosítóval lehet belépni.
Azonban mindig látható a főoldalon hogy Vendég néven is vannak bent emberek,néha többen is és hogy hol tartózkodnak, milyen topikot olvasnak.
Ip cím alapján ki lehet őket zárni de nyilván ez hadakozás a lehetetlen ellen))
Van rá valamilyen progi vagy megoldás hogy az adminok kizárhassák a vendégeket? mert azért vannak bizalmas információk is a fórumon.
?? -
Egy tipp: Ha a C-n nincs olyan mappa, hogy Program Files (x86), akkor több, mint valószínű, hogy az nem 64 bites rendszer Win esetében. -
Ildikó18 #17451 Nagyon köszönöm! :) -
ez 32 bites rendszer (Intel(R) Celeron(R) CPU - 560 @ 2.13GHz ) -
Ildikó18 #17449 Igen, elvileg ott kellene lennie, de nekem valamiért nem írja ki.
Ennyit ír ott:
Microsoft Windows XP
Home Edition
2002-es verzió
Szervizcsomag 3
A termék használatára jogosult:
Ijó
69831-640-1780577-45389
Számítógép:
Intel(R) Celeron(R) CPU
560 @ 2.13GHz
2.13 GHz, 0,99 GB RAM
Fizikai cím kiterjesztése
Vagy nem az általános fület kellene nézzem? -
ingyenes:avira avast,avg,rendszerbarát az avira(freeben kevés funkció érhető el mint a utolsó kettőnél) -
geo91 #17447 köszi mindkettőtöknek -
nod, csak kell hozzá egy login view-er
-
karajjj #17445 én az avirát használom lassan fél éve, eddig hibátlan -
geo91 #17444 szerintetek melyik a legjobb, ingyenes vírusírtó? -
karajjj #17443 start >> vezérlőpult >> rendszer -
Ildikó18 #17442 Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy hol tudom megnézni, hogy 32 vagy 64 bites-e a rendszerem? Előre is köszi. -
anonym92 #17441 De a divxet is le tudja játszani, sőt még 1080p felkonvertálású is(1-1,5 éve vette). Egyébként a konvertálóprogramban több lehetőség közül is választhatok: divx40, divx50, xvid csak nem tom h melyik jó. -
Valószínűleg neki nem divx-es van. Konvertáld dvd formátumba és azt minden ősrégi dvd lejátszó viszi. -
anonym92 #17439 player és converter természetesen... -
anonym92 #17438 Egyébként a total video player nevű progit használom.