20838
Segítséget kérek
  • pxxl
    2 külön hangot akarsz egyszerre, más-más hangszóróval? az érdekes lesz :D elvileg sztem megoldható lenne 2 hangkártyával, és ha be lehet állítani a programnak, hogy melyiket vegye alapul, akkor más hangot kreál le. talán. nemtom
  • akyyy
    az a szinkron nem? az a probléma hogy nem otthon vagyok itt meg fenetudja hol lehet olyat kapni :DDDD
  • karajjj
    ha itthon vagy, bemész a márkával szemben a panelház aljában lévő híradástechnikai boltba és vagy 150 forintért adnak elosztót
  • Metalmilitiakid
    nem de létezik olyan, hogy jack elosztó és kb 300 ft ajánlom figyelmedbe
  • akyyy
    létezik olyan valami, amivel a laptop mikrofon csatlakozojába bedugva egy fülest, vagy hangszorot, hang jön ki rajta? igy lehessen két füllhallgatót bedugni?
  • kl24h
    Vírusdetektálásban jobb az Avira az avast-nál.
    Úgy értem, hogy a kérdésed arról szól, hogy melyik jobb: az Avira free vagy az avast! free.
    Mint tűzfalvédelem, akkor az avast! jobb, az Avira-nál, mert van egy beépített tűzfala.
    Az a helyzet, hogy az ilyen ingyenes védelmi szoftverekben sokminden/kevés minden hiányzik.

Ha akarod, hogy ne legyen gondod, akkor inkább egy fizetéses Avira Premium Security Suite (másképpen mondva Avira Internet Security).
    Az APSS lehet 3 hónapos kulcsot szerezni: bővebb informázió az Antivírusok és Antispyware topikban (csak itt a Felhasználói programok keretén belül.).
  • móni76
    Sziasztok!És mi a véleményetek az Avira AntiVir Personal Free v10.0.0.609 vírusírtóról?Jobb mint az avast!?
  • Evin
    Állítólag a Windows vírusirtója is jó, a Security Essential. Akinek legális Windows-a van, de nem akar költeni, otthonra szerintem tökéletes.
  • Balumann
    Közben megtaláltam, a Vipre -t próbáltam.
  • Balumann
    Én az mellett vagyok, hogy Avast Free, Windows tűzfal + egy időnként futtatott ccleaner + valamilyen spyware írtó (spybot) elegendő egy karbantartásához. És tapasztalat is, nem egy ismerősömnek állítottam be már így a gépet. Avast eszi a legkevesebb erőforrást is tudtommal.

De Avast helyett felőlem lehet Avira, nem ismerem, nem szólom le, de felesleges 20 vírusírtót felrakni.
  • Balumann
    Az Avast nem tűzfal, csak vírusírtó, vagyis semminek a kapcsolatát nem blokkolja. Én mondjuk asztalin itt nem, de a másik gépen meg a netbookomon a Windows tűzfalat használom, 100% -os védelmet meg amúgy sem fog egyik ilyen sem adni, ha nagyon be akarnának törni a gépbe. Arra jó, hogy tudjam mi szeretne felmenni a hálózatra és letiltani.

Avast nem tudom hány vírust fogott meg nekem, vagy anyám gépén, mivel csendes üzemmódra van téve (csak nagyon sürgős esetekben küld bármit), egyről tudok, hogy vírus volt, amit hiába indítottam el, nem sikerült. Aztán rájöttem, hogy Avast tiltotta le. Én tökéletesen meg vagyok elégedve az Avastal, szerintem teljesen jó védelmet biztosít így otthoni felhasználónak.

Amúgy nem biztos, hogy az a jó, ami több kártevőt észlel, például abban az esetben, ha azok éppenséggel mégsem kártevők! Most nem jut eszembe a vírusírtónak a neve, amit először próbáltam ki a gépemen (NOD -ot használtam korábban, csak kicsit elegem lett belőle, meg nem is ingyenes), mindenesetre kapásból kitörölte vagy 30 indítófájlom, olyat is amit már 4 éve használok, egyik sem volt vírus.

Szinte biztos vagyok benne, hogy az a 34 sem vírus volt, amit az Avira talált.
  • gergely1991
    csak lehetőleg tegye az aktív vírusirtója kivételei közé mert idegesítő dolgokat csinálhat(nak)
  • kl24h
    Ennyivel csak lassítani tudod a gépet, inkább tennél fel egy Avira Premium Security Suite, kevésbé fogja a gépet és biztonságba bőngészel az interneten.
    Még lehet egy Malwarebytes Antimalware Free-t scannolásra, de csak különleges esetben használnád, mert annak nincs aktív védelme, ezért csak akkor használ a RAM-ból, mikor felnyitod.
  • karajjj
    Avira sokkal inteligensebb szerintem mint az Avast, melóban is az volt felpakolva, raktam helyettem Avirát, talált 34-et, amit az Avast észre sem vett és nem kérdezgeti, hogy blokkolja-e a firefoxot, vagy a photoshopot, hanem tudja magától, hogy mit engedhet a netre és mit nem
  • Evin
    Teljesen fölösleges, mert duplán fogják a gépet, ráadásul összeakadhatnak. Válassz ki egy jót, és csak azt használd.
  • Metalmilitiakid
    Nekem van egy Nod32, meg van mellette egy Ad-Aware mert a Nod nem fogja meg a spyware eket, meg most került fel egy kasper de az csak akkor van elindítva ha vmi vész van.
  • Balumann
    Hogy a fenébe szedtek be annyi vírust, anyukám meg az én gépem is több mint 1 éve lett feltelepítve (enyémen Win7, neki XP sp3), Avast! free vírusírtóval, és nincs vírus sem, tökéletesen működik minden. Jó anyám telepített fel jó dolgokat, amiket le kellett törölnöm, de amúgy semmi.
    Pedig egyikünk sem netezik óvatosan.

Avast teljesen megfelelő otthonra, több vírusírtót felesleges felrakni szerintem. Mellette egy CCleaner -t, illetve valami spyware írtót (pl. Spybot vagy Spyware doctor) érdemes lefuttatni időnként.

Böngésző akármennyi lehet, Internet Explorert viszont szerintem ne használjatok (biztonsági okokból sem, bár a 8-assal már talán nincs, de sok mindent nem támogat), Chrome, Opera, Firefox, akármit lehet.
  • móni76
    Szia!Köszönöm a hozzászólást!Az Avast! miért nem ajánlanád?
  • Metalmilitiakid
    szépen egymásra épültek ahogy jöttek olyan vírusok, amiket az egyik le tudott szedni a másik meg nem
  • karajjj
    3 minek?
  • Metalmilitiakid
    hmm akkor az lehet hogy baj hogy nekem 3 van és ebből 2 fut állandóan ?
  • gergely1991
    annyi böngésző amennyit akarsz de vírusirtóból csak egy lehet
  • karajjj
    az két böngésző, nem internet, vírusirtó pedig elég egy a gépre, bár az avastot nem ajánlanám
  • móni76
    Szeretnék érdklődni,hogy árt-e a gépnek ha 2 internet(internet explorer,és google crome)van a gépen és egy a vírusírtójuk(Avast!)!?Egyébként mindkettőt használjuk!Köszönöm a segítséget!
  • pett3rson
    amit mondtam az kezeli a feliratot is. Én rengeteget használom, mert avi-kat konvertálok dvd-be emberkéknek akiknek nincs olyan dvd-je ami divx-t játszik, legutóbb pedig mkv-s amerikai focis videót konvertáltam magamnak, hogy melóba meg tudjam nézni, igaz, ahhoz nem kellett felirat:)
  • Japep

Köszi.
    Azt nem tudom, milyen hibája lehet... :S
    Az .avi lenne jó, mert felirat is van, amit csak úgy ismer fel, ha ráégetem - az meg csak .avi-t kezel... :S
  • pett3rson
    Ha már itt járok:

Firmware-t hol tudok találni hordozható DVD-hez? A típusa elég ritka, de talán a LASER fajhoz tartozik. ezt hogyan tudnám megállapítani?
  • pett3rson
    az nem jó, ha DVD-be konvertálja? nem lesz sokkal nagyobb és azt bármi lejátssza. én a convertX-et használom ilyen célra, mostanában a hordozható dvd-m nem akarja az új bunyós videókat lejátszani, ha jól értem 5.x divx hibája van.
  • Japep

Hello.
    Tudtok nekem mondani egy olyan konvertáló programot, ami .mkv-ből .avi-t csinál, de olyat, amit a divX-es asztali lejátszóm is felismer (mert próbáltam már 1-2 programot, ami után betettem az asztaliba és kép nem volt, csak hang)?
    Köszönöm előre is. :)
  • Metalmilitiakid
    Az lenne a kérdésem, hogy próbálom futtatni a cod uo t a laptopomon SIS mirage 3 kártyával, a sima cod az ment most felraktam rá az uo t és kiírja, hogy nem megfelelő a driver és fatal errorral dobja ki a gép. Viszont bármilyen drivert akarok rárakni akárhonnan, akkor meg ezt írja, hogy ellenőrizzem, hogy megfelelően van e kártya. És itt így megállt a tudomány, mert én nemtok drivert rakni, de a játék meg kéri a drivert. Légyszi valami megoldást.
  • huncsik
    köszi szépen a segítséget!
  • Evin
    Csinálsz egy nem rendszergazda fiókot és kész. Te meg rendszergazda jogokat hagysz a fiókodnak, meg jelszóval levéded.
  • huncsik
    Sziasztok!

Segítségeteket kérném, mert úgy akarok egy gépet megcsinálni hogy rajtam kívül senki se tudjon rá telepíteni semmit. úgy tudom ezt vhogy egy jelszóval lehet eléri talán a windows telepítésekor. Lécci segítsetek
  • huncsik
    igen tudom.mindegy megnéztem és a helyükre vannak dugva úgy hogy úgy kell jónak lenniük. köszi azért a hozzászólást.
  • bigapó
    az olyan, mindegy hogy dugod be, nincs zárlat benne vagy mitomén mire gondolsz, le van az szigetelve, azért van rajta az a fekete bigyó. pici betűkkel oda van írva, hogy melyiknek hol van a csatija. ezek egyébként csak LED égők, szóval ha nem működnek sem gáz, a gép működését nem befolyásolják, csak monitorozásra vannak.
  • huncsik
    nem a két végéről ebszélek hanem a 2 lapjáról, ez egy lapos vagy ilyen téglalap alakú dugó, és van az egyik lapja ahova a neve van leírva a másik oldalán szemeb vele meg egy ilyen fémes rész arról ebszélek
  • adios
    Jah okés, köszi a segítséget!
  • Evin
    Normál esetben az egyik fele műanyag dugós, ami az alaplapra megy, a másik felének meg be kellene lennie forrasztva. Ha már összeérnek a drótok az elég nagy baj.
    De nem tudom milyen fémes részről beszélsz.
  • huncsik
    figyu, 2 oldala van a drótnak amire van írva a neve meg a másik oldalon ilyen fém van, össze szabad érni az alatta lévő fémmel? vagy úgy kell rádugni hogy a fémes rész kívülre esen?
  • Evin
    Alaplap kézikönyve elő, és nézd meg jó helyre vannak-e dugva a LED-ek drótjai. (elvileg az alaplapra is rá van nyomva mi micsoda, de könyvből egyszerűbb kinézni)