20838
Segítséget kérek
-
tökéletes lett
-
Sajnos ingyenes szoftvert Windowsra nem nagyon tudok ilyen célra, de megoldható egyébként ilyenek nélkül.
itt van egy részletesebb leírás, egy kicsit bonyolultan van leírva (ez RAR -ba csomagolva menti le valahova).
A lényeg, hogy hozz létre egy barmi.bat fájlt, írd bele az utasításokat amiket szeretnél.
Például:
copy "c:\munkak" "d:\backup\munkak"
...
A bat fájlt pedig beállítod a Feladatütemezőben. (idézőjel nem kötelező, csak ha szóköz van az útvonalban) -
Csak lejátszáskor akarom lelassítani!
JetAudioban.. köszi -
Lejátszáskor vagy pedig úgy szerkeszteni a videót?
JetAudio -ban lehet lassítani a videót, de csak 0.8x ill 0.5x -ösen.
Corel VideoStudio/Ulead Video Studio -ban is lehet lassítani (ott akármilyen mértékben), akár elmentés nélkül is. -
üdv,
tudtok olyan programot, amivel egy videót le lehet lassítani?:s
köszi előre. -
DecenS #18192 hdd backup programot keresek, lehetőleg FREE szoftvert, ami minden nap egy meghatározott időpontban automatikusan mentést csinál arról a néhány mappáról (egy másik hdd-re), amelyek fontosak.
jó lenne, ha a szoftvernek megadható lenne, hogy ne az egész partíciót tükrözze csak általam kiválasztott mappákat, és jó lenne, ha figyelné ezekben a mappákban a változásokat és csak azokat a file-okat mozgatná, amelyek az előző mentés óta módosultak.
tudtok ilyet? -
eleje nem jó
sajátgép>hálózati kapcsolatok>kapcsolat kiválaszt>.... -
meglehet adni egy ip címet bár nem ajánlott(nagyjából nem igazán van értelme)......
hálózati kapcsolatok>kapcsolat kiválaszt>(jobb gombos) helyi menü>tulajdonságok>tcp/ip protokol>tulajdonságok gomb (itt egy fix-et beállíthatsz) -
Anonymusx #18189 Helló!
Azt be lehet állítani xp-én hogy az ip címem ne változzon? -
PagoPago #18188 Sziasztok!
Levelezésre XP alatt Outlook Expresszt használok.
Mit és hogyan kell beállítani csoportos e-mail küldésnél, hogy az egyes címzetteknél ne jelenjen meg a többi címzett felsorolása?
Azaz, hogy mindenkinél csak a csoport neve jelenjen meg, részletezés nélkül.
Ha az OE-ben nem lehet megoldani, esetleg ismertek olyan levelező rendszert, amivel ezt korrekten le lehet kezelni?
-
kösz, megpróbálom! -
vga driver frissítés -
peti2773 #18185 Sziasztok!
Újra kellett telepítenem a Total Commander 7.50a de nem tudom úgy beállítani,hogy a egérrel rámutatok a jpeg képre és mutatja a méretét pl.(150×200).Hogyan tudnám úgy beállítani hogy ez a funkció működjön.
-
Sziasztok
a youtube így játsza le a videókat mostanában.
Mi lehet a gond.
-
Hali, a Win7-es aknakeresőt nem lehet valahogy rávarázsolni az XP-re? -
Áh végülis mind1, hogy elől van mögötte van a Windows partíciója fizikailag a vinyón, úgyhogy azt visszavonom. A lényeget nem írtam, hogy töröld a partíciót amire a Wint szeretnéd telepíteni, majd hozd létre újra, (primary, NTFS -re formázva). Windows telepítésénél meg már csak válaszd ki azt a partíciót, formázás nélkül. -
Nem teljesen értem most, hogy hogy cserélődött meg a partíció betüjel, egyébként nem hiszem, hogy ennek problémát kellene okoznia. Általában ha nem elsődlegesre települ az XP és van mellette msik oprendszer, akkor kap másik betüjelet (tehát nem a C -t), ez nem okozott gondot.
Az én javaslatom az, hogy töltsd le az Eazeus Partition Master -t, csinálj vele egy boot lemezt, és azzal állítsd be a partíciókat, elől legyen a Windows partíciója (primary partíció), és a másikat meg mögé tedd (ennél mind1, hogy primary vagy logikai partíció), nagy valószínűséggel nem fog elveszni az adat, ha nem törlöd, hanem csak átméretezed illetve helyezed, de csak óvatosan a progival :-)
(az áthelyezést úgy értem, hogy mondjuk a csíkon elől van az adatokat tartalmazó partíció, és utána amire a Windows menne, akkor a windowsét töröld ki, a másik partíciót nagyítsd ki, majd az elejéből vegyél el helyet a Windowsnak).
A másik megoldás amit gergely1991 is javasolt, hogy bebootolsz egy Ubuntu destop lemezzel, és az segítségével kimásolod az adatokat (akár pendrive/külső vinyó, de ha egy lan kábellel össze tudod kötni a gépeddel, akkor átrakod a gépedre és úgy). Ez mondjuk a biztosabb megoldás :-)
Az sincs kizárva valóban, hogy a vinyó sérült. -
Akkor készülhetsz rá hogy begyakorold a szöveged :D
Egyébként ha más nem drukkolna elő más javaslattal akkor egy live CD-vel még kimentheted az szükséges állományokat.Letöltöd mondjuk a Ubuntut kiírod cd-re vagy másolod USB-re(persze ha a gép támogatja a USB-ről való bootolást) Beteszed kiválasztod "Ubuntu kipróbálása telepítés nélkül" funkciót (legalább 512 MB RAM kell) betölt és hozzáláthatsz a mentőakcióhoz... -
nem szívesen állnék azzal a mondattal a gép tulajdonosa elé, hogy bocsi de elvesztek az esküvői képeitek... :D -
Quantumleap #18178 Nem tudom hova írjak, jobb híján ide teszem. A nemrég vett Samsung mobilomat csatlakoztattam a laptopomhoz. Elkezdte telepíteni az illesztőprogramokat, de kiírta, hogy nem sikerült mindet, tehát az eszköz telepítése sikertelen volt. Lefuttattam a frissítések telepítését, azt hiszem települtek a szükséges dolgok. De a probléma, hogy azóta hiába dugom be akámelyik USB-portba, nem csinál semmit neki. Mit lehetne tenni? -
esetleg törölhetnéd a két partíciót és létrehozhatnád ugyanazt...(partíció betűjel visszaállítása miatt)
bár az is lehet hogy a lemez sérült (ez lehet indoka a lassulásnak ):S
ebben próbálkozhatsz ha telepítő lemezen előhívod a konzolt és az emlékeim szerint ezt beírod: chkdsk -f -
Üdv!
Egész rutinosnak mondom magamat az újratelepítések terén, pláne ha az p-ről van szó, ám most a segítségetekek kérném egy komplikált ügyben.
Egy compaq nx 6110 -es hp lapit kaptam, hogy telepítsem újra, mert tetű lassú. Neki is láttam egy sp3-mas normálisan működő rendszert szerettem volna feltenni rá... formáztam az eredeti c-t, a szerencsétlen persze megcserélte a két meghajtó nevét így eredeti d-ből c lett, így az új d-re elkezdtem másolni a cuccost. Újraindulás után azonban rögtön ezt dobja: Lemezolvasási hiba történt, crtl alt del - újraindít. Gonodltam régi biztos az SP3 miatt csinálja... kipróbáltam egy service pack nélküli rendszerrel, sajnos az eredmény hasonló. Mi lehet a baj?
Üdv. -
pett3rson #18175 csinálni szokott az öreg, pár hsz-el korábban már elsírtam ide bánatom vele kapcsolatban :)
de most újra raktam a firefoxot meg mindent ami kell hozzá, leszedtem a 4 bétáját, nehogy az kavarjon be esetleg, de nem javult a helyzet. gyanítom Én is, hogy maga az oldal szar, valami gebasz van ott. mindegy, majd játszik mással :) -
hát a bejelentkezés úgy látom a JavaScripttel történik a jól ismert php-ben(szóval összegezve sem a java-tól sem a flashtől nem függ ez szerintem).
Az a gyanúm hogy a problémát a portálnál kell keresni hacsak az illető a probléma előtt nem csinált-e valamit a gépen:S -
pett3rson #18173 ja, de ha ezt IE7 vagy 8 alatt is eljátssza akkor mivan? -
pett3rson #18172 azt nem próbáltam ki, de egyet megér. olyan nyilvánvaló, hogy ezt másnak kell elmondani :) köszi :) -
és ha a adblock kiterjesztést kikapcsolnád akkor se jó?:S -
gyűjtő #18170 Szia!
A tűzfal a Windows XP része. Antivírusként az avast!Antivírus Free 5 fut valósidőben.
Ami a hibásan működő videókat illeti, nekem is gyanús, hogy az eddigi ellenőrzéseim szerint a különböző weboldalakon minden rendben van a videolejátszással (pl.: az ingyenfilmek.hu oldalon is #18166).
Eddig csak a megjelölt oldalakon találtam problémát. Valami ott blokkolja a lejátszást.
#18165 Evin! Kipróbálom az ajánlatodat -
pett3rson #18169 antivirus a winfos új tákolmánya, nem tudom pontos nevét, tűzfal szintén winfosos, az xp-s, blokkoló a firefoxon belül a AdBlock+, de maga az oldal bejön, csak belépésnél fagy ki. más nem tudom mi kéne még. nem az egész géppel van gond, csak a jójátékkal amúgy :) -
#18164 #18166,#18167
Nem fut valami blokkoló?
Milyen antivírust használtok(vagy milyen tűzfalat)?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Röhögni fogok ha ugyanazt a szoftvert használnátok.... -
pett3rson #18167 nah, akkor egy hasonló probléma, egész pontosan a jójáték.hu-val vannak gondok egyik rokon gépén. amikor be szeretne jelentkezni egyszerűen kilép az oldal, mármint kifagy vagy mi és kikapcsolja a böngészőt vagy hogy mondjam :)
ie-vel és firefox-szal is megcsinálja. java alapú, de az friss van fent, más oldalaknál nem csinál ilyet. flash is friss rajta. egyszerűen nem látom, hogy mi lenne a megoldása. -
kl24h #18166 Nálam is van hasonló probléma, pedig minden friss.
Az általad belinkelt oldalak nálam perfekt mennek, de nálam egyetlen oldalról nem tudok videókat nézni, az ingyenfilmek.hu, pedig telepítve van a Silverlight, de azért nem megy, mert gondolom valami gond van a szervernél, ahonnan kapom az internetet.
Nézd meg te is, hogy nem-e valami hasonló a probléma nálad is. -
Csak tedd fel amit linkeltem. Benne van minden a DirectX9-10-11 -hez.
gyűjtő
Talán frisítsd a vga drivert. -
gyűjtő #18164 Szia!
Egy technikai tanács a linkek használatához:
Jelöljétek ki a linkeket majd Enter és a képek megjelennek. -
gyűjtő #18163 Szervusztok!
Néhány weboldalon flash video megjelenési problémám van. A videókat nem tudom lejátszani.
A hibák IE, Chrome, Firefox és Opera böngészőben ugyanúgy megjelennek.
Az Adobe Flash Player és Shockwave Player programok legfrissebb verzióit használom.
A videók indítása után (3 különböző oldalon) az alábbi képek jelennek meg:
1./ 168 óra.hu
http://img4.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/10622523_db58a17e05c0b8ccc2a081453c359db9_m.jpg
2./ Inda video
http://img9.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/10622521_f5801221ebbb21589aa6bd46a62e8320_m.jpg
3./ Index video
http://img9.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/10622521_f5801221ebbb21589aa6bd46a62e8320_m.jpg
Megjegyzem, hogy ugyanakkor az összes TV portálon és egyéb helyeken (YouTube,Videa stb.) rendben működnek a videolejátszások.
Op. rendszer: Windows XP SP3.
Az a gyanúm ,de nem vagyok benne teljesen biztos, hogy egy PC takarító program után jelenhettek meg ezek a hibák, mert az megelőzően pl. az inda videó emlékezetem szerint működött.
Mi lehet a probléma? -
csak a kartyam directx 10 es es azert kertem...vagy hulye vgyok?:)) -
Nincs olyan, hogy directX 10 letöltés. Van A directx és kész: Letöltés
-
sziasztok valaki tudna adni egy mukodo linket directx 10 hez h letoltsem mert nem tlalok -
balcsi70 #18159 Sziasztok.Van egy ASUS F3T-AP045-as gép.Egyik napról a másikra bekapcsolásnál semmi a képernyőn,se Bios ,se semmi.Szerintetek? Én így első gondolatra video chipszettre gondolnék,szerintetek? Köszi az infókat. -
kl24h #18158 #18157 jó ötlet, csak akkor a felhasználót limitálni kell, mert akkor a videóknál meg fog jelenni, hogy nincs telepítve a Flash Player, és akkor ne legyen lehetősége feltelepíteni.
Hasonlóan működik az Internet Explorer 8-ban is (Tools > Manage Add-ons > Toolbars and Extensions > Shockwave Flash Object: Disable)