20838
Segítséget kérek
  • kl24h
    Lehet nem te tetted fel, de valamilyen vírus feltette. Ha esetleg Balumann javaslata szerint nem sikerűl, akkor ott van az Antivírus Antispyware topik, ahol a Biztonsági Segédprogramok-nál találsz Reacue CD cuccokat, amivel a detektált fertőzéseket sikeresen kitörölheted. Én a Kaspersky Rescue Disc 10 ajánlom.
  • mumeen
    Na kiikszeltem az indítópultnál,és a mappából is eltűnt.Nem is kellett törölnöm...
  • Balumann
    Rákerestem, nem sok dolgot találtam róla. file.net -en azt írják, hogy az MS-DOS/Win3.1 alkalmazása valami "tiszta boothoz", illetve alaplapi driverekhez néha alapméretezettként települ (?). Kommentek szerinte nagy valószínűséggel vírus. Szedd ki az msconfigból és restartolj, majd próbáld meg kitörölni (most így gondolom nem megy, mert fut).
    Mindenesetre eléggé gyanús, hogy a géped újraindulgat, és pont egy reboot.exe indul el az indítópultból :P

Ha nem engedi úgy sem kitörölni, akkor csökkentett módba indítsd el a gépet (indításkor F8 -at nyomogasd, és kiváalsztod), és úgy töröld ki.
  • mumeen
    Fogalmam sincs miez a reboot fájl,nem én tettem fel az tuti,nem hiszem hogy bármire is jó lenne,megnyitni meg nem akartam.Ilyen:
  • kl24h
    A második képen a Rendszerkonfigurációs Segédprogram ablakban az a Reboot gyanús és látom, hogy a /Document and Settings/-ben van, mi a neve a programnak? Normális esetben nem fut program a Documents and Settings mappából, ez már vírusra utal.
    Úgy látom, hogy kiszedheted a pipa jelet a Reboot-nál és akkor megoldódhat a problémád. De mielőtt ezt megtennéd, mi annak a programnak a neve?
  • Balumann
    Nah az msconfig -ból szedd ki azt a "reboot" -ot és azt a legelső "RunDll32..." akármit, OK és indítsd újra (kérdezni fogja). Utána teszteld.
    Érdekes, hogy ezt a reboot -ot nem is írja az advanced systemcare -es izé. A másiknál Cmaudio -nak írja, de nem látok a tálcádon semmilyen hangkártya szoftvert, kibocsátónál is unkown. Telepítettél hangkártya drivert, kellett külön?
  • mumeen
    Ez itt az AdvencedSystemes Screenshot:

Ez meg amit mondtál:
  • Balumann
    Eh, azért az ilyeneket illik ismerni, főleg ha már rendszert telepítesz :-) (meg googleba beütöd, bármelyik találatnál leírja akkor, hogy hol van ez! ;) ).
    Tehát ahogy gergely1991 írta, start menü - futtatás - msconfig, ott "automatikus indítás" és "szolgáltatások" fül, szolgáltatásoknál alul lesz egy pipa amit említettem. Ezekről csinálj print screent, mert ezek a programok indulnak el a rendszerrel, márpedig ha kártevő szoftver van (és nem vírus), akkor az itt látszani fog.
    Ha ebben az Advanced system (care?) bigyóban van automatikus indításos listázó arról is csinálhatod a fényképet.
    Egyébként ezt az msconfigot nem árt ha ismered, érdemes karban tartani, hogy mi induljon el a rendszerrel.
  • kl24h
    Próbáld meg ezt: DoPDF
    Ez egy olyan program, ami beépül mint nyomtató és mikor felnyitsz egy oldalt, akkor rámész a Print opcióra, ott kiválasztod a doPdf és az neked készít egy *.pdf dokumentumot. Ez részletesebben le van írva a fenti hivatalos oldalon is.

Nemcsak Internet Explorer esetén lehet használni, hanem minden olyan programnál, amiben benne van a nyomtatási funkció.
  • cookelair
    Üdv néktek!

Azt szeretném megkérdezni, hogy ismer-e valaki olyan neten vagy gépen futtatható pdf konvertálót, ami képes "védett" lapokat pdf-be konvertálni. A védetten pl az iwiw, facebook és hasonló, regisztrációval nézhető oldalakra gondolok.
    Egyszerű, netes konvertálókat már találtam, de azok nem képesek az átalakításra a fent említett oldalaknál.

Kössz az infot.
  • gergely1991
    start>futtatás>msconfig>automatikus futtatás fül:)
  • mumeen
    Bocsáss meg,de én ezt nem igazán értem.A screenshotot csapom,de ezt a többit hogyan kell kivitelezni?:D
  • Balumann
    A temp könyvtárban többnyire az alkalmazások által használt ideiglenes fájlok vannak, úgyhogy előfordulhat, hogy azoknak afájloknak csak köze van ahhoz a programhoz, ami miatt újraindul.
    Csinálj egy screenshotot az msconfig -> automatikus indítás -ról és a szolgáltatásokról (alul pipáld be, hogy a microsoftos szolgáltatásokat rejtse el).
  • mumeen
    Az imént említett fájlokat nem is jelezte,semmit nem is csinált,pedig a hibajelentés egyértelműen arra mutat,hogy ezek miatt indul újra a gép...Most akkor was ist das??
  • Me0w
    Segitseget szeretnek kerni. Alaphelyzet: Win7 x64, 32 bites windows media player, FLAC formatumban a zenek a libraryben. Mgtek dopisp-al syncelnek ipodra, ugy, hogy mp3-ba kellene konvertalni a pluginnak. XP-n gond nelkul ment a dolog, FLAC album be Sync-be es kesz. A hibajelenseg itt, hogy a FLAC zeneket gond nelkul lejatssza a wmp, de szinkronizalni nem hajnaldo, a hibauzenet az, hogy 'the Player does not support the format'.

Amivel probalkoztam: wmp tag extender, wmp tag plus, es a softpointeres tag support. Filterek kozul: madFlac, a xiph.org fele filterek, KLite, CCCP, CoreFlac.

Koszi elore is.
  • mumeen
    Most fogom majd lefuttatni,de előbb megnéztem,hogy mikor újraindul a gép,utána a bejelentkezésnél miféle információkat mutat a hibajelentés.Két fájlra utal (c/documnets.../local/temp/egy mappa amiben van a két fájl).Ezeket mikor kiakarnám törölni,eltűnnek maguktól,de a következő bekapcsnál megint ott vannnak.Most mindenen átfuttatom az AVG-t,azt meglátjuk mi a termés...
  • mumeen
    Formáztam a c-t,és van más partíció is.De azóta nem néztem vírusírtóval,bár mondjuk nem is jelzett semmit AVG,ami nem jelenti azt,gondolom,hogy nincs is.De most lefuttatom,aztán majd mondom a többit:D
    Kössz a tanácsot!
  • Anaid
    Dolphin Knight szűrőszoftver
    Nehezen bár, de ezt találtam. Honnan szerezhető be, honnan tölthető le?
    Szal van ilyen, csak még nemtom hogy működik:)
  • Anaid
    Kell hogy legyen.
    Annyi bonyolult program van....
    Aki tud ilyenről légyszííí írjon!
  • Evin
    Telepítéskor formáztad a c-t? Azóta nézted vírusirtóval a gépet? Mert ha van másik partíció a -c kívül, ott is megélhet még az a vírus, és visszamehetett a c-re.
  • pxxl
    pedovadászat? :D am sztem nincs.
  • Anaid
    Hallott-e bárki olyan programból, amely szűri a NET-en folytatott (pl. MSN, facebook...stb.) beszélgetéseket tartalmilag és ha bizonyos kifejezések megjelennek a szövegben autómatikus letiltást végez az üzenet küldőjével szemben vagy bizonyos beprogramozot helyre üzenetet küld?
  • mumeen
    Sziasztok!
    Nekem volt egy vírusom a gépen (system 32-ben),nem igazán lehetett likvidálni a betyárját,azt újra kellett tennem a c meghajtót.Sajnos a progik nagyrésze is ott volt,és nem volt biztonsági mentés sem.Na mindegy,megcsináltam,feltettem nagyjából a régi progikat,örültem meg minden.Ártatlan és naív módon jútubon akartam megtekinteni egy videót,azt fogja magát a gép és újraindul,mielőtt a videót elkezdené lejátszani.Ezt kipróbáltam 4-szer,hogy biztosra menjek.Aztán mondom,ha már valami szaftos kis videót nem tudok megnézni,akkor kockulok egy még szaftosabbat.Klikk a spiel-re,azt restart.Boom basszameg,ideges voltam,de gondoltam csak véletlen,rosszul helyezkedtek el a bolygók,meg biztos takarta a hold is az univezumból beáramló energiát.Mégegy próba,azt az előbbi replay-e történt.De ez egy olyan játék volt,amivel a sima,fapados,mezei driverrel is nyomtam,mindenféle problematika nélkül.De a Fájörfoksz is sokszor kilép.Nem tudom,hogy mit tegyek,be vagyok pánikolva.AVG vírusírtó van fennt,KMPlayer,Winrar,Daemon Tools,Utorrent,Adobe After Effect meg Advenced System.Ha valaki a segítségemre tudna sietni,annak nagyon hálás volnék,mert ez így nem állapot,egy igazi dráma,mint egy rossz álom.Most valami startlapos játékot keresek,hátha az megy...
  • pett3rson
    :DDD az túl egyszerűűűű :DD
  • FlDutchman
    Hi!
    Ha van egy OpenType-készletes, ProScript körvonalas betűtípusom, akkor abból, hogyan konvertálhatok kifejezetten TrueType körvonalas betűtípust?

Merthogy, hogy pl ezen a netes konvertoldalon: http://onlinefontconverter.com/ úgy konvertál, hogy OpenType készletes lesz TrueType körvonalakkal. És mint kiderült ez az összeállítás egyben nem szimpatikus a Firefoxnak, és nem jeleníti meg, amikor egyedi fontface-t állítok be. Egy sima TrueType körvonalas betűtípust viszont gond nélkül megjelenít.

Ez a firefox korábbi verzióinál is így volt valószínűleg, most a 4-es verzió sem gondolkodik másképp. (amúgy lehet, hogy az Arial Black és Arial Narrow betűtípus is ezért nem jelenik meg?)

Ha bármi tipp van, örülnék neki.. (:
  • gergely1991
    Jobbat tudok: elég leszedned a gépházburkolatát és belenézel:)
  • KAKOLUKIA
    Everest-tel meg lehet nézni, hogy az alaplapomon hány hely van még a memóriának (hogy belefér-e még egy RAM)?
  • gergely1991
    ha az adott szektor nincs felülírva akkor van rá esély(mondjuk gyorsformázással mentél át rajta) esetleg az avira unerase- javasolnám:)
  • Mixe3y
    recuva-t próbáld meg :D
  • dragon11
    Üdv,

kb 1,5éves anyagot (MSN által naplózott beszélgetést) szeretnék visszaállítani, amit html kiterjesztésben ment el automatikusan a WLM. Azóta volt már format.

Nagyon fontos lenne.

1Winchester van a gépben, 2partícióra osztva.

Melyik programot hívjam segítségül szerintetek? Egyáltalán van rá esély?:\

elég fontos lenne.

köszönöm.
  • amdopteron
    Halli valaki véletlen nem tud nekem adni egy Itry webcam drivert vista...az ugyis jó win7 alá megvolt valamikor csak nem tanálom
    eszközkezelő ezt írta ki Usb PC CAMERA 168
  • Mixe3y
    van itt olyan, aki shell scriptingben képben van? ^^
  • gergely1991
    keresd meg azt a programot csinálj egy parancsikont majd parancsikon>helyi menü(jobb egérgomb)>Tulajdonságok>futtatásnál kiválasztod a kisméretű opciót majd OK gomb majd ezt a parancsikont tedd a indítópultba(startmenü>minden program részlegnél megtalálod).Esetleg az msconfig>autoamatikus futtatás fülön vedd ki a pipát a az adott programból.
  • Noodlee
    Hello!

Van egy program, ami úgy van beállítva, hogy win induláskor induljon el.
    Azt szeretném megoldani, hogy ne kelljen minden alkalommal leraknom tálcára.
  • Monoton
    Hűtés rendben, úgy hogy akkor kártya csere lesz. Köszi mindenkinek.
  • Balumann
    Ez szinte biztos, hogy hardveres hiba. A videókártya hűtése működik megfelelően, pörög, nem ad nagy zajt? Ha igen, akkor valószínűleg nem túlmelegedéssel van a gond, hanem más hardveres hiba, nagy valószínűséggel annak annyi.
  • pxxl
    nem melegszik túl véletlenül? vagy lehet hogy vram hiba és akkor vége van...
    másik gépben is szar?
  • Monoton
    Legfrisebb driver-t tettem fel csökkentet módban, betöltőképernyő után szétesett. Egy korábbi driver telepítése után szintén ez történt.

Reinstall után a kártyához kapott CD-ről telepítettem a driver-t. Install közben a kép szétesik majd reset után a betöltö képernyőig sem megy el.
  • gergely1991
    Szerintem a driverrel lesz a probléma.
    Driverfrissítés is volt akkor?:S
    Vagy esetleg egy előző változatot feltenni.....
  • Monoton
    Sziasztok!

Tegnapi nap folyamán mikor bekapcsoltam a gépet az XP betöltő képernyő után szétesett a kép, majd kikapcsolt a monitor. Csökkentett módban és vga támogatással elindul, csak ugye ott kicsi a felbontás. (800x600) Így tudtam driver-t cserélni de nem segített. Másik monitornál is ez a probléma, tehát a kijelző és a kábel rendben van.

Windows újratelepítés után rendesen betöltött, viszont vga driver install közben újra szétesett a kép és lefagyott a gép. Újraindítás után már a betöltő képernyőig sem megy el.

Újra XP reinstall, a windowsos driver-el megy magas felbontáson is csak lassú. Nvidia driver-t már nem is próbálom mert attól csak rosszabb lesz.

Szerintem a videokártya mehet a kukába, de azért érdekel mások véleménye is.

A kártya típusa: Inno3D GeForce 7600GS 512 MB

Köszönöm