20838
Segítséget kérek
-
balcsi70 #5596 Sziasztok.Tud valaki erre választ? Van egy NEC DVD RW ND 2510A és most olyat csinál hogy mikor berakok neki egy dvd-t (mondjuk progi van rajta) és probálom bemásolni a vinyora nem pörög föl mint eddig.(végül mindegy hogy milyen dvd-t rakok be akkor sem pörög föl.(és a bemásolás nagyon lassan történik).És sok hibát vesz észre a dvd-n,amit persze eddig nem csinált.Szerintetek? -
Semmit nem reagál rá, daemon alapból képtelen mountolni. Valszeg olyan lejátszó kéne, ami alapból visz .iso-t. -
péntek józsef #5594 Hát szerintem az nem lessz könnyű!Falsh-animációt szeretnél szerkezteni?
-
nagyimamma #5593 Sziasztok! Jó dolgomban elhatároztam, hogy animációt szeretnék készíteni. Tudnátok nekem progit mondani hozzá, és hogy honnan tölthetném le??? köszi előre is. -
toniX #5592 ziasztok
a problémám a következő
PowerDVDvel szeretnék filmet nézni, de F4D41436 kódjelű hibát ir ki és azt hogy bekapcsolt TV kimenettel nem játszahtó le ez a másolásvédett film. Utánanéztem a problémának, és azt találtam hogy egy videokártya driver frissítés elég. a videokártyám: NVIDIA RIva TNT2 Model 64 pro
FrissÍTettem a drivert de semmi változás. Mi a megoldás?
köszi -
drob #5591 ultraiso, ezzel próbáld -
Sziasztok!
Van egy másfél gigás dvd képem, .iso-ban. Egyszer néztem meg, már nem tudom, hogyan, talán VLC-vel. Most viszont VLC képtelen megnynitni, el sem indítja, csak a WinMP viszi, de az meg nem tud képet lopni belőle. Tudtok esetleg valami mefgoldást mondani? Köszi! -
Sziasztok!
Nem tudok Windows-t telepíteni a vinyómra
Amikor elkezdem telepíteni megfagy
Miért van ez? 
Előre is köszönöm! -
Privát üzi ment. -
Kalmopyrin #5587 Hello!
Van esetleg valakinek KitchenDraw 4.53e verziója vagy tud egy működő linket?
Előre is köszönöm... -
Blanc #5586 sziasztok.
Az a problémám,hogy létrehoztam néhány mappát aminek a végeegy .(pont) Ezeket hogyan tudom eltávolitani,mert amikor törölni próbálom,vagy már a jobb klikknél,vagy a törlés opciónál azt irja,a forrásfájlt nem lehet olvasni... elöre is köszönöm a segitséget. -
Valaki nem tudja, hogy tudom megszüntetni a felugró AMERICAN GREEN CARD ablakot, mert a tiltást valahogy kikerüli és ugyanez van az egyik fogadóiroda ablakjával, csak ez a 2ő tud átmenni a szűrőn, de nemtom hogy! -
Tegyél fel egy proxy-t az internetes gépre és csak azon keresztül engedd ki a jónépet. A proxy-n meg aztán már terméktől függően rengeteg mindent konfigurálni tudsz (hova mehet, hova nem, tartalomszűrés, kiterjesztés szűrés: ne tölthessen le exe-ket, ppt-t egyebek , ...)
Nod az minden gépre ajánlott, meg egy anti spyware (mert az biza könnyen becsúszhat a legjobb firewall-okon is).
A firewall-t ajánlott külön gépre tenni (merthogy proxy-t hackerek képesek úgy megakasztani, hogy összeomlik a firewall és szabad a pálya), tehát ez kapcsolódjon a netre, és ehhez csak a proxy-s gép (FW gépnek elég egy linux-os p2-es bőven)
Bloklistát mindenképpen használj a FW-os gépen (1001 módszer van a PeerGuardian blocklistájának mindenféle FW alá konvertálására) -
tomo #5583 esetleg megnezheted ezt :
http://lacy.hu/mrxp/index.php?oldal=jobb
itt van egy csomo leiras, mit hogyan kell letiltani. -
tomo #5582 asztalon par ikon, ez a bongeszo, ez a "word" ez az "excel" kb ennyi.
ha meg nem ert se winhez se linuxhoz, nagyjabol mindegy melyikhez nem ert , es melyiket tanulja meg kezelni.
persze ahogy gondolod. -
már kipróbáltam de nem jártam sok sikerrel. Az oké hogy én elvok a linuxon, de akiknek még a winnel is gondjuk akad, azoknak nem raknám fel a linuxot. Tény hogy kevésbé lehet szétbarmolni ugyanannyi erővel, de sztem ők megoldanák. Meg mivel nagyrészt azt átlagfelhasználó winnel találkozik a nagyvilágban, ezért célszerünek tartanám annak a használatát. -
tomo #5580 lehet , hogy linuxot kene feltenni rajuk. az nem lesz se virus , se juzerszetbarmolas aldozata. -
Az msconfig -of futtatva ott van a SYSTEM.INI, WIN.INI és a BOOT.INI.
Jobb esetben, de az ismerősömén nincs ott alapból a BOOT.INI. Ezt hogy lehet előhozni?
Mert mindig egy olyan partícióról akar bootolni, ami már nincs is. A BOOT.ini-ben meg lehet ellenőriztetni, hogy elérhetőek e a partíciók, de boot.ini hiányában nehéz. -
Üdvözletem
Olyan kérdésem volna a hozzáértőkhöz, hogy milyen programokat és beálíltásokat ajánlanak egy körübelül 10 gépet számláló kis hálózathoz. A rendszert eléggé amatőr, hozzánemértők fogják használni, akik szeretnek mindenre ráklikkelni és letölteni. Milyen programokkat ajánlotok, amelyekkel teljes mértékben szabadon letilthatok jogosultságokat, funkciókat, beállítási lehetőségeket. Internet elérés korlátozására, oldalak letiltása, kulcsszavak alapján, de nem böngészőből, mert abban akár módosíthatják is őket. Továbbá az MSN, Skype és társai blokkolása és az eredetileg win-be integrált messenger 4.7 letiltása. A cél az lenne hogy lehessen az internetet hazsnálni, de ne magánjellegü dolgok intézésére, és szórakozásra. Valamint a könnyű karbantarthatóság is fontos lenne. Ezekre keresek programokat.
Tudnátok írni megfelelő vírusírtót, tűzfalat valamint egy rendszerkarbantartót amelyek nem esznek sokat?
Én NOD32-re, Outpost-ra és egy System Mechanic 6-ra gondoltam. Ezen kívül még miket ajánlotok az előbbi problémákra?
Csak azért kérem ezeket, mert eddig egész jól működött a rendszer, bár múltkor valaki nem tudom hogyan, win-en, limitált user-ből olyan sikeresen leamortizálta a gépet, hogy még a win se tudott betöltődni és csak az újrahúzás segített rajta.
Előre köszi. -
izb #5577 ez egy professzionális progi.ez az ára.ez van. -
Tudod erre a kérdésre #5465 itt válaszoltam, ha nem jött be sajnálom. Ha meg sem nézted a kérdésedre 2006.jún.13.07:08, a választ akkor még jobban.
Kalmopyrin helyett Cavinton? -
Kalmopyrin #5575 Sziasztok! Egy olyan "kérdésem" illetve tanácsra lenne szükségem, hogy a KitchenDraw 5.0-as verziójánál (http://www.kitchendraw.hu), hogyan lehetne kitolni a 30 órás korlátot? Vagy esetleg korlátlanra megcsinálni? Mert az irodában is a demo változat fut, de mivel ott nincs internet (talán ezért is) már 1 hónapja simán megy napi 5-6 órában. De itthon viszont nem.::(
Megkérdeztem a forgalmazót, hogy mennyi is lenne az annyi (mert naívan gondolván kis program "kicsi" az ár is), ám a 400.000 + Áfa azért kicsit sok..:(
Köszönöm előre is a jóótanácsokat.::)
-
ehez egy másik pl ez az oldal: http://www.titanquestgame.com/
nekem ez jön be: HIBA
van flashplayerem .. :(

-
izb #5573 multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(0)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
igy másold be,majd metsd el. -
Ilona2 #5572 Kedves Faustus,
zseni vagy! Nagyon köszönöm! Már én is értem a logikáját, de soha nem jöttem volna rá magamtól.
Üdv,
Ilona -
hell, nekem van egy néha felmerülő próblémám!
A windows fogja ésegyszerűen eltűnnek az ikonok és alul a start, és csak a háttérkép látszik, és újra kell indítani!
Ez miért van?? -
üdv mindenki! a következő problémám lenne: volt fent 2 windows, 2 külön particion, ment remekül, minden, aztán ugy döntöttem h az egyiket újrarakom, mert már szét volt szemetelve. ez sikerült is, müködik faszán tinyXP-m, ellenben a boot.ini-t úgy formázásnál eltüntette, majd csinált újat jelenlegi win, ennek következtében most nincs bootmenüm, hanem simán elindul a frissebbik windows. namost, a kérdés h most mit kell bütykölnöm?
így néz ki most boot.ini:
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
namost, elég az h a végére bemásolom ezt, vagy vmi egyéb trükk is van?
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
előre is kössz a segítséget, Calver -
hello! kéne help!
mostanában nem tudok oyan flash/animációkat betölteni, aminél aztírja, h kell flashplayer, meg javascript bekapcsolva.. nos flashplayerem van, és tudomásom szerint a javascriptel sincs gond, mégsem jönnek be a dolgok.. keresgéltem, h merre lehetne babrálni iyesmit, de nemigen jártam sikerrel.
pl a youtube -os videók közül semmi nem jön be.
remélem vki tud megoldást, mert kicsit idegesítő :) -
patiang #5568 Miért van, amikor rendesen kilépek /win98/ megjelenik :most a win98 kilép vagy valami hasonló, és ez így marad akár fél óráig is. Resetelni kell. Köszi !! -
Kedves Ilona!
1. Az alábbi linkre kattintva letöltheted a videót: .
2. Lejátszása - mivel Flash-videóról (flv kiterjesztést lehetne neki adni) van szó - VLC media Player-rel (az előzőekben beszéltem róla), illetve FLV-lejátszóval (például ezzel) lehetséges. -
Ilona2 #5566 Sziasztok!
Segítsetek, légyszi! Van valaki, aki túl tudna járni az oldal eszén, és le tudná szedni róla ezt a videót? Külön a kép, külön a hang nem gond, csak valahogy meglegyen....
A videó: http://video.tinypic.com/player.php?v=14ipkc5
Köszönöm, nekem sajnos sehogy sem ment...:( -
Köszönöm a segítséged!Az Mplayer bejött nagyon jó kis progi -
VLC Media Player, vagy MPlayer. Kicsi gépigényűek, ingyenesek (nem kell warezolni), több platformra is léteznek, nagy többségében mindent lejátszanak, és nem kell a kódekek összevadászásával foglalkozni.
http://www.videolan.org/vlc/
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
http://mpf.dzm.hu/ -
Sziasztok!segitséget szeretnék kérni(mint általában itt mindenki) a Power DVD-vel gyült meg a bajom egyszerűen nem akarja kezelni a feliratot,van a kezelőfelületen ugyebár egy olyan kis ikonocska hogy következő felirat ami nekem szinte mindegyik filmnél ellhalványodik tehát használhatatlan.Na ezt kellene megoldani.Kérlek ha tudtok segítsetek már!az is jó lenne ha valami másik lejátszót ajánlanátok amivel biztos jól tudom kezelni a feliratokat!előre is kösszönöm! -
mustar #5562 Na megint szarakodik a gépem. Az első tünet az volt, hogy a LFS-ból kilépve egy nínó-záshoz hasonló hangot adott ki a gép és újraindult. Aztán próbálom indítani, megint nínó, várok még 2 percet és elindult. Elindult egészen a boot képernyőig, valószínűleg kiír valamit, hogy miért nem indul el. Csak a del gombbal tudok belépni a biosba vagy próba cseresznye alapkán rájöttem, hogy az F1 megnyomásával elindul a windows. Marhára örülök ennek a procedúrának... -
Bármilyen meglepő, de a SE oldaláról egy csomó dolgot letölthetsz...
-
Sziasztok
Nemtud valaki olyan Program Windows XP SP2-re, ami a SonyEriccson K500i -t lekezeli olyas módon, hogy a telefonról a fájlokat egyszerre lehessen le és feltőlteni, tehát Total és Windows Commander szerűségre gondolok. -
Roll #5559 Nagyon szépen köszi a segítséget, nagyon jókor jött a válaszod, épp most írom tanárnak a mailt. :D -
Egyébként ajánlom figyelmedbe az oldalt. -
"Nyílt rendszerű titkosításról van szó."
Ezt nem így hívják. Nyílt kulcsúnak nevezik.
"2. Titkos kulcs tárolható-e olyan gépen, amiben hálókártya van?"
Ha nagyon félted az adataidat, és a hálókártya hálózatba van kötve, akkor nem. Elég egy rosszul konfigurált tűzfal, egy operációs-rendszer-sebezhetőség, egy vírus, és a titkos kulcs már nem titkos többé.
"Honnan lehet tudni, hogy a nyílt kulcs azé, akinek mondja magát?"
A rendszer működésének egyik sarokköve, hogy megbízható harmadik fél vállaljon garanciát az egész külvilág felé arra, hogy adott kulcs-pár, adott aláíróhoz tartozik. Erre szolgál a tanúsítvány. A tanúsítványok kiadását és egyéb kezelését végző szervezet a Hitelesítés Szolgáltató.
A hitelesítés szolgáltató olyan, a tanúsítvány kibocsátásra specializálódott szervezet, amely arra vállalkozik, hogy egy adott földrajzi területen belül fellelhető esetleges aláírókat az adott terület jogi, közigazgatási, gazdasági rendszerének alapos ismeretében felépített eljárásrend alkalmazásával hitelt érdemlően azonosítsa, és ezek alapján igazolja akár az egész világ felé létezésüket és adataik valódiságát.
A rendszerben kiemelt jelentőséggel bír a hitelesítés szolgáltató magánkulcsának védelme, mivel ezzel az eszközzel fogja a Szolgáltató az általa kibocsátott tanúsítványokat hitelesíteni, azaz elektronikusan aláírja azokat.
A hitelesítés szolgáltató létezését önmaga igazolja önmaga számára kibocsátott tanúsítvánnyal. Az ehhez az úgynevezett főtanúsítványhoz kapcsolódó bizalmat a szervezet - pl. pénzintézetekhez hasonlóan - hagyományos üzletpolitikai eszközökkel építi ki, amelyek közül a legfontosabbak a következők: transzparens, stabil, erős pénzügyi hátterű működés, büntetlen előéletű, magas szakmai felkészültségű vezetők és munkatársak, auditok elvégeztetése, ezek eredményének nyilvánosságra hozatala, bekerülés a nemzetközi hitelesítés szolgáltatói listára, felelősségbiztosítás, pénzügyi garancia nyújtása a tanúsítványokkal történő esetleges visszaélésből eredő kár megtérítésére.
Forrás: