20838
Segítséget kérek
  • péntek józsef
    Nem dehogy olyant akarok mint pl.van itt az sg-n hogy regisztrálás után lehessen letölteni nyugi nem ilyen warez-os oldal lenne!!!!!!Ha meg nincs normális válaszod akkor inkább ne írj!!!!
  • mrzed001
    PHP, ASP, dot.net, + adatbázis .... szóval szerveroldali scriptelés nélkül nem megúszható
  • zakika
    ja, es gondolom a registracio penzert lenne :) ez csupa warez amit osszeszedtel ingyen es te meg penzt keresel rajta (de nem sokat talasz)
  • JoeFromHun
    Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem... Valaki nem ismer valami jó progit mappa szinkronizálásra??(TotalCommanderen kívűl)
    Leszedtem egy Allway Sync nevezetű progit a honosítóműhelyről... Állítólag ingyenes de 3-4 szinkronizálás után nyavékol, h vegyem meg 30$-ért! Amúgy jó kis progi lenne.
    Segítséget előre is köszönöm!

Üdv:Joe!
  • péntek józsef
    Na most lenne egy olyan kérdésem hogy hogy tudom úgy megcsinálni hogy regisztrálni tudjanak az oldalamra és csak regisztráció után tudjanak letölteni akármit az oldalmaról!???
  • technodome
    hali!
    Segítséget szeretnék kérni windows xp témában!!!
    A problémám az lenne ,hogy többen is használják a gépemet(tesóm,anyám) és olyan dolgokba is belekontárkodnak amibe semmi közük. A lényeg az lenne h hogyan tudnám letíltani a gépemet h csak mondjuk netezni tudjonak rajta azonkívül semmi. Se total commandert,se képernyő beállításokat változtatgatni se semmit se tudjonak rajta használni illetve átállítani. Aki tudja h hogyan lehetne ezt +oldani annak várnám a válaszát.
    Előre is köszi
    [email protected]
  • Tomicsek
    Ha verziószámot is írnál akkor talán.
  • petyboy
    Sziasztok tudtok segiteni a Tweak Xp pro regisztrálásában?Elöre is kösz
    .
  • mrzed001
    Igazán rányomhatnál arra a k-baszott VÁLASZ-ra, hogy tudja a jónép hogy mégis kinek és mire írod ... a gyökér meg nemtom kinek ment de szégyeld magad alpári személyeskedő stílusod miatt. Ez itt NEM arról szól, szóval fogd vissza magad

Mellesleg irányított antennát beltéren dettó lehet használni (két géped kötöd össze, és nem akarsz a fél utcának ingyen netet biztosítani), körsugárzósat meg kültéren szintén (kertben bárhol lefekhess letyitotyival napozni), mivel teljesítményre kb azonosak, csak az egyik irányított, a másik nem (az egyikkel nagyobb távra lehet nagy sávszélt átvinni, a másikkal kisebb távra)
  • tomo
    nyugodj meg , hogy cdrol is lehet bios t frissiteni. ( sot vannak olyan gepek, amikben nincs is floppy )
  • péntek józsef
    De nemigaz már hogy nem érted hogy nekem flopyra kell csinálom mivel cd-ről nem lehet BIOS-t frissíteni!!!!!
  • DrNo
    " Boot CD készítéshez boot floppyra vagy boot image-re lesz szüksége"
    igy van de benne van a Nero-ban,nem akarok erősködni,de mindig a leggyorsabb
    és legegyszerübb tanácsot ajánlom,amúgy peddig nem CD pazarlás , mert inditó lemezre mindig szükség van es mint már mondtam sokkal gyorsabb!
    téma lezárva.
  • Dj Faustus #5864
    Akkor leginkább 1./2.3. lehetőség lesz a legjobb számodra.

Pontosan mi a célod?
    Személyes bemutatkozóoldal?
    File-okat akarsz megosztani (jogdíjas műveket - filmet, zenét, szoftvert a szerző beleegyezése nélkül megosztani nem szabad!)?
    Van egy klán-od (számítógépes játékosok egy csoportja), és annak akarsz weboldalt?

Írd le egy kicsit konkrétabban az esetet (akár privát üzenetben is), talán több információval tudok szolgálni.
  • Camaro SS
    végülis nincs kedvem sokat kinlodni vele. és jó lenne ha ingyenes is lenne, sok hellyel. lehetséges, vagy álmodjak még?
  • Camaro SS
    nagyon köszönöm, az oldalakat végignéztem (nagyjából) de még maradt egy csomó kérdésem... aki ráér végighallgatni, irjon a [email protected] -ra előre is kösz
  • Dj Faustus #5861
    fenomen18!
    Legyél szíves egy kicsit visszaolvasni!
    Pár hozzászólással előbb megadtam (#5856-os hozászólás) egy pár linket!
  • DonPapa
    én megprobálnám F8-al befékezni bootolás közben és belépni a rendszergazdába
  • fenomen18
    Sziasztok! Azt szeretném kérdezni hogy honnan lehetne ingyenesen , honlapkészítő progit letölteni????
    Köszi
  • zserrbo
    Jó napot?

Hogyan állítsam e a Kerio tűzfalamat(4.2), hogy a játékokat tudjam
    online is játszani? Több játék egyetlen szervert sem mutat: Freelancer, Haegemonia: Solon hagyaték, a Halon látok egyet-kettő, de
    nem tudok belébni. Egyedül a Trackmania Nationsben látok egy csomó
    szervert és játszani is tudok rajtuk. Bár kiírja az online játék előtt, hogy
    módosítsam a tűzfalambeállításait, de az OK gombra kattintva indul a
    játék gond nélkül.

Arra már rájöttem, ha a hálózatbiztonság menüben az alkalmazások
    fülön belül az internet/befelé pont alatt mindent engedélyezek, akkor
    látok szervereket a Freelanceren és a Haegemonián játékosokat(van mikor nem, lehet, hogy akkor nincsenek is).

A csomagszűrővel próbálkoztam és látszólag sikerült, de nem tudom,
    hogy mit írjak a protokoll, a helyi és a távoli pontok alá? Remélem tud
    segíteni.

Előre is köszönöm.
  • pacman
    Segítséget kérek .
    Oprendszer Win XP SP2_hu.
    Letiltottam afelhasználói fiókot és nem tudok az oprendszerbe belépni .
    Ilyenkor mit lehet tenni ,hogy ne kelljen új oprendszert telepíteni.
    Hogy lehet belépni és a rendszert vissza állítani ?
    segítségeteket előre is köszönöm...
  • Dj Faustus #5856
    Nos,
    döntsd el magadban, hogy mennyiere akarsz elmélyedni az egészben, mennyire akarsz igényes oldalakat csinálni.

1. Ha nincsenek nagy igényeid, és jószerivel nem akarsz semmi újat tanuulni, akkor vannak erre szakosodott portálok:
    *
    *
    *
    *
    *

2. Ha már egy kicsit igényesebb vagy, és nem ijedsz meg egy ici-pici tanulástól, akkor használj CMS-t (Content Managment System - tartalomkezelő rendszer).
    Ilyesmiket találhatsz:
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *

3. Ha igényesebb vagy, és magad akarod összerakni, felépíteni a weboldalt, de azért nem akarsz túlzottan elmélyülni a dolgok sűrűjében, akkor használj grafikus (WYSIWYG - What You See Is What You Get - amit látsz azt kapod) szerkesztőprogramot. Ilyesmik:
    * NVU - ingyenes, magyarul tudó, kezdőknek ajánlott
    * Amaya - magyarul tudó, ingyenes program
    * Frontpage express - a Windows Xp elepítő CD-jén van rajta
    * Frontpage - a Microsoft Office Professional telepítőlemezén van rajta
    * Dreamweaver - ez utóbbi nem tud magyarul! És nem éppen kezdőknek való (kissé sok lehetőség van benne), ráadásul sajnos nem ingyenes.

4. Ha magad akarod elkészíteni az oldalt,nagyon igényes vagy, és nem ijedsz meg attól, hogy sokat kell tanulni akkor bizony el kell sajátítani a webes nyelveket ((X)HTML, CSS, Javascript, PHP, stb...), és érdemesebb kódszerkesztőt (ez lehet akár egy egyszerű Jegyzettömb, de érdemesebb erre alkalmas programokat - Notepad2, Notepad++, EditPlus, HTMLKit) használni.
    Néhány oldal erre az esetre:
    * - kezdőknek
    * Almási Pál - Hogyan szerkesszünk HTML lapokat?
    *
    *
    *
    *
    *
    *
    *
  • Tomicsek
    Ez is jó oldal. http://www.ingyenweblapok.hu/
  • gordonmail
    Most mondtam, hogy körsugárzó antenna 10dBi-s....
  • gordonmail
    Tényleg nem? nemhiszem, hogy 15km-es antennák beltérbe valóak......gyökér. Hiszen KÜLTÉRI antennákról beszélünk.
  • InfectedMann
    Legegyszerűbb a Macromedia Dreamwaver ! http://www.adobe.com/downloads/

vagy használhatsz PHP NUKE -ot ami egy előre elkészített portál rendszer admin felülettel és rengeteg kiegészítővel, stílussal->
    http://www.nuker.hu/ (az ezzel kapcsolatos kérdéseket a nuker.hu fórumán tedd fel)

php nuke -hoz hasonló rendszerek ->
    http://postnuke.fpn.hu
    http://www.textportal.hu

további weblapszerkesztéssel foglalkozó oldalakat itt találsz->
    http://php.lap.hu/
    http://javascript.lap.hu/
    http://html.lap.hu/
    http://css.lap.hu/
    http://script.lap.hu/

remélem tudtam segíteni...
  • m66
    hali,
    egyszerű weboldalt vmilyen WISYWIG szerkesztőprogival (pl. Dreamweawer) tudsz gyártani. Ha komolyabban akarsz vele foglalkozni, akkor ajánlom az EditPlus 2 nevű szövegszerkesztőt, ami direkt erre van kihegyezve. Persze van másféle is (pl. UltraEdit), de én ezt ismerem és csak ezt használom rendszeresen. Azonban nem árt belemélyedni a leíró nyelvek megismerésébe, úgymint HTML, PHP, JavaScript és CSS. Utóbbit kifejezetten tanácsos tanulmányozni.
    Kell még egy használható grafikus util, erre a célra sztem jó a Photoshop.
    Segítségként egy nagyszerű oldalt is ajánlhatok
    Pixel2Life, ahol rengeteg hasznos infót találsz szinte minden ezzel kapcsolatos témakörben. Instant segítségként pedig Dj Faustus-t említeném, véleményem szerint otthonosan mozog e témákban.
    Jó tanulást.
  • Camaro SS
    weblapot szeretnék késziteni.... mivel és hogy lehetne?
  • péntek józsef
  • péntek józsef
    Bocs a sok hülyeségért de azért nem kellet volna ennyi "hülyeséget" beírnod azért nem voltam ennyire "szenya"amúgy meg még mindig nem sikerült leszedni!
  • Dj Faustus #5847
    "Köszi rendes vagy csak az a gond hogy a 3.lépésben lévő "ebben"nevű link-re rákattintok és nem történik semmi mértem tudom letölteni?"
    Pedig ez egy egyszerű FTP-link. A böngészőnek le kellene töltenie.
    A #5841 hozzászólásom 3. pontjában szereplő "ebből" link megegyezik a #5779-es hozzászólásom 4. pontjában szereplő "legfrissebb BIOS (R1.17 2003. 02. 15.)" linnkel. Ha ez utóbbiról letöltötted a 3sp117.zip-et akkor OK.
  • Dj Faustus #5846
    "Nem kell egy kérdésemre se vállaszolnod ha ilyen undok válaszaid vannak ennyit erről!!!"
    Undok? Korrektül elmagyaráztam, hogy 1. hol találhatod meg a megoldást 2. előzőleg erről már beszéltünk. Semmi személyeskedést nem tettem irányodban.
    Aki Flash animációt akar beilleszteni a weboldalába, attól azért elvárható lenne, hogy alapfokon tisztában legyen a webszerkesztés alaplépéseivel (HTML dokumentum elkészítése, kódrészlet beillesztése, file-ok feltöltése).

Továbbá én vagyok "szenya", undok hogy felhívom a figyelmedet arra, hogy vannak kiváló katalógusooldalak, online árverések, online apróhirdetések - és te erre "leszenyázol", mert nem olvasom el helyetted a hirdetések szövegét, nem keresek neked való terméket, nem hívom fel a delikvenst, nem fizetem helyetted ki a pénzt, nem rakom be a gépedbe - és nem veszek neked egy üveg jéghideg sört (a végét ironikus viccnek szántam)... Lásd ugyanezen topik: #5678, #5679, #5680, #5681, #5687, #5698, #5714, #5717, #5720, #5721

Ezúton ajánlom neked az alábbi fórumetikettet. Általános, minden segítségkérő "szakmai" fórumra érvényes dolgokat ír le.

[abbahagyja a lelkizést]
  • péntek józsef
    Eggyik mirror-ról se!
  • péntek józsef
    Az "ebből"nevű link akar lenni bocsi!
  • péntek józsef
    Köszi rendes vagy csak az a gond hogy a 3.lépésben lévő "ebben"nevű link-re rákattintok és nem történik semmi mértem tudom letölteni?
  • Dj Faustus #5842
    "ok rajta vagyok,de miert akarsz floppy-t használni mikor CD-ről 10x gyorsabban betölt?"
    1. Megszokásból.
    2. Rámentheted a BIOS előző példányát.
    3. Nem kell CD-t pazarolnia rá (OK van újraírható CD).
    4. Boot CD készítéshez boot floppyra vagy boot image-re lesz szüksége.
  • Dj Faustus #5841
    Rendszerindító lemez készítése:
    1. Sajátgép ikonon dupla bal klikk
    2. A 3,5"-es hajlékonylemez (A:) ikonon jobb klikk.
    3. Formázás menüpont
    4. MS-DOS rendszerindító lemez létrehozása
    5. Vársz türelmesen. Ha elkészült szólni fog.

Ezek után a floppyra felmásolod az előbb említett állományokat, újraindítod a gépet, a BIOS-ban beállítod, hogy a hajlékonylemezről bootoljon a rendszer elsődlegesen, és utána mennie kellene, mint a karikacsapásnak.

Egy másik alternatív megoldás, ha a 3sp117.exe nem működne.
    1. Létrehozod a rendszerindító lemezt.
    2. Innen letöltöd a BIOS frissítéshez szükséges programot.
    3. Az awd822a.exe-t és az ebből a zip file-ból kicsomagolt 3sp117.bin-t felmásolod a floppyra (a 3sp117.exe nem kell).
    4. Bebootolsz a floppyról.
    5. A parancssorba beírod: awd822a.exe 3sp117.bin.
    6. Bejön egy ehhez hasonló képernyő. Arra a kérdésre, hogy le akarod-e menteni a BIOS-t Y-t nyomsz. Ekkor megkérdi, mi legyen a lementett file neve - megadsz neki valamit (példa), és Entert nyomsz.
    7. Ezek után megkérdi, hogy frissítse-e a BIOS-t. Természetesen ez a célod, Y-t nyomsz.
    8. Ezek után a progi elvégzi a szükséges teendőket (példa).
    9. Ha elkészült, kiveszed a floppyt, és újraindítod a rendszert.
    Forrás: Egy másik alaplap gyártójának weboldala.
  • DrNo
    ok rajta vagyok,de miert akarsz floppy-t használni mikor CD-ről 10x gyorsabban betölt?
  • tomo
    kicsit több alázat nem ártana, ha már itt olyanokat kérdezel, hogy az ember arcán ég a bőr...
    persze, lehet, hogy neked ilyen a stilusod.
  • tomo
    azt jelenti, hogy vagy rosszukl irtad be, vagy nem talalja a filet ( tedd path ba , vagy valts abba a konyvtarba ahol van ( CD konyvtarnev ))
  • péntek józsef
    Amúgy meg flopyról és BIOS frissítésről van szó nem pedig cd-ről!