20838
Segítséget kérek
-
Limewire pölö. -
amadeus1992 #9035 Hy Valaki tud mondani egy jó fájlmegosztó progit?
THX -
monyesz #9034 Köszi mindenkinek a segíséget
-
Az én tudásom eddig tartott. 
Ha garis vidd vissza. (De lehet, hogy a kábelben van a baj, nem a gépedben) -
Az FFDShow nevű kódekcsomagnál be kell állítani az AMR audióformátum, és a H.263 videóformátum támogatást, és már működik is.
Bővebben: -
Quick Time 6.0 -tól bármelyik. -
de milyen telcsihez?
- rakj fel egy ac vagy klm codeket, elvileg jó kell hogy legyen :)) -
monyesz #9029 helló.
Nem tudtok egy olyan progit ami a számítógépre felrakott telefonos videót lejátsza?(a pc suit-on kívül?(de nekem ugy küldték a videót nem én raktam fel)
Ha valaki tudna vmit akkor megköszönöm
helló -
Kipróbáltam egy másik, teljesen eltérő paraméterű gépen is és ugyanaz a helyzet. Friss WIn, vírusok nélkül. Gyanítom, hogy interferencia van a gép, a modem és a kábeltévé között. Az avermedia dvd quality pedig kihagy pár képkockát felvételnél, pedig jóval nagyobb teljesítményű a gépem az előírtól. VideoStudio 8, Nero, AverMedia saját progijával is ugyanez a helyzet. -
Akkor lehet, hogy az a .dds fájl, nem is Nvidia .dds fájlt. Ha pl az IrfanView vagy Xnview megnyitja, akkor passz.
Nekem PS8-9 mellé felrakva a plugin, tökéletesen megy. -
nekem is ket hangkartya van a gepemen C-media es Soundblaster. A C-mediat alapbol meg instalalas elot letiltottam biosban. Problad ki, hatha sikerul. -
sziasztok!
elnézést hogy nem progit keresek hanem egy kis problémám lenne.
Olyan tételt kaptam hogy sorozathoz egy érték rendelése (ez programozés)
ehhez kéne pici help.Bármi help jól jön.
Előre is kössz -
Sziasztok!
Van a gépemben egy ASUS M2N-E SLI alaplap, és ezen egy integrált 7.1-es C-Media hangkártya. Az előző C-Media hangkártyámmal nem voltam megelégedve, ezért az új gépbe a 7.1-es mellé egy PCI-os Sound Blaster Audigy hangkártyát tettem. De ha telepítem a Sound Blaster driverjét, akkor a gép "USB Audio Device"-nek vagy "PnP Audio Device"-nek ismeri fel, és a kártyához kapott progik nem működnek (nincs hatásuk a kártya működésére). Ha a Vezérlőpultban beállítom a Sound Blastert alapértelmezettnek az "Usb audio device" helyett, akkor nincs hang.
Mit csináljak, hogy a Sound Blaster működjön és a progik is hassanak a kártyára?????
Plíííz help!!!!! Előre is köszi!!!!!
-
Esetleg egy konvertálóeszköz:
Meg az Irfanview is meg tudja nyitni - ha Direct Draw Surface-ről van szó.
-
KoPf04 #9022 Sajnos nem tudom megnyitni vele sehogysem egyszerűen nem támogatott formátum.Hiába van fennt a plugin,semmi nyoma nem látszik a photoshopban. -
Két lehetőség van: bluetooth és wireless (vezetéknélküli) lan.
Az előbbi a mobiltelefonnal való kapcsolatot hozza létre, és egyes alaplapokon van hozzá csatlakozó, amire antenna köthető;vagy beszerezhető ilyen USB-re köthető kütyüként is. Laptopoknál elérhető beépített változatban, vagy USB kütyüként, esetleg PCMCIA kártyaként.
Az utóbbi a Wireless routerrel/access pointtal való kapcsolatot hozza létre, viszont ehhez külön kártya/USB kütyű kell. Laptopoknál elérhető beépített változatban, vagy USB kütyüként, esetleg PCMCIA kártyaként. -
Hi!
Olyanról hallottam, hogy 4000Ft-ért lehet venni egy antennát gépbe, és így lehet netezni.Ezmiez, hogy működik? -
Ha telepítetted, akkor kész. Attól, hogy nem társul hozzá, még meg tudod vele nyitni, vagy ki tudsz menteni .dds-be! -
KoPf04 #9018 Hello!
Volna egy gondom amihez kérnék kis segítséget.dds kiterjesztésű cuccost szeretnék modosítani de nem megy,mert hiába telepítem a pluginját photoshophoz,továbbra sem támogatja.
Esetleg igényel-e valami mást is ez a művelet?Vagy mit ronthattam el?
Előre is kösz -
Próbáld ki másik gépben, és ha ott is rossz, akkor szerintem a kártyával van a gond.
Vagy ha minden lehetőséget ki akarsz zárni, fiss win-en próbáld ki, hátha vírus vagy bot stb. a felelős. -
az lenne a gondom,hogy windowsban,a start menüben,egészen pontosan a programoknál eltűntek azon progik ikonjai amiknek nem volt könyvtáruk,pl phtoshop,msn,stb...
nem vagyok topa a win-hez,tehát nem állítottam el semmit,sőt ahhoz hogy ezeket csak úgy eltüntessem pikk-pakk tudnom kéne valami szerintem,de lehet tévedek,bár most váltottam klasszikus nézetre,de pár napig nem volt meg ez az anomália,most meg előjött
ja igen,maradt egy szép nagy üres terület ott most,jobb gombot nyomva rajta villanik egyet az egész menü :S
ez valami bug,vírus,vagy mi lehet? -
Kamerával, videóval jó a képminőség. PWR 2 progival sem jó, pedig ez az új driver hozzá. A külső tkártya VideoStudio 8.0 működik, de csak néhány percig, utána nem rögzít minden képkockát. -
Pontifex 2 topicban már kérdeztem de itt sok oskos megoldás születik, hátha tudtok rá gyógyírt
a fent említett hídépítős programot szeretném futtatni (link alul), de nagyon szaggat.
Valahol azt olvastam hogy ATI kártyákkal ilyen, esetleg tudtok rá megoldást? -
Én az ilyen "véges" esetekben szooktam újradobni a rendszert. -
Próbáld másik gépben, hátha az alaplap a ludas, és próbáld meg nem-kábeltévével, dugj rá kamerát/videót stb.
Ha mindenféleképp ugyanaz van, tölts le hozzá új drivert, hátha a hozzá adott már elavult. -
P4VMM2 (V7.3)
P4VMM2 (V8.1)
De ha boltban vetted, rajta vannak a driverek a hozzá adott CD-n!
Az, hogy neked a 2ből melyik verzió van neked, csak te tudhatod! Az alaplapra vagy a kézikönyvben benne van! -
bjudit #9010 sziasztok!
ki hallott már ilyet? ismét ugyanaz a problémája a gépemnek, mit tegnap volt! ennyit a teljes takarításról! pár órára rendberakta a gépet, ennyi. :S (#9005)
szóval, ha esteleg új ötletetek lenne, szívesen hallanám!
-
VTomi75 #9009 Sziasztok! Sokáig Motherboard Monitort használtam, de most, gépcsere után a jelenlegi alaplapomat már nem támogatja, így áttértem Everestre (Ultimate). Ezzel az a gond, hogy a hőmérsékletjelző tálcaikonokat csak minden MÁSODIK bootoláskor hajlandó kitenni, "páratlan számú" indításra viszont lefagy. Úgy értem, az Everest kis kör alakú ikonja OK, de elindítani nem tudom, és a hőfokokat se írja ki. Hibás lehet a program vagy esetleg van valami ismert inkompatibilitás az MSI lapok és az Everest között? Segítsetek, fontos lenne. Köszi előre is. -
Ismét megkérdezem:
"Üdv! A problémám a következő:
Van egy külső(avermedia usb2.0) és egy belső(Winfast TV2000) tunerkártyám. A belső tkártyánál, amint összekötöm a kábeltévével, erős vizszintes csikozódás jelentkezik. A külső tkártyával pedig lehetetlen folyamatosan rögzíteni. Mindig remegve és képkockákat kihagyva rögzít. A gépem 3.0 Intel, 512/400 DDR. SATA120 GB vinyó, ASROCK alaplap. Tudnátok segíteni?" -
Örülök hogy sikerült. Amit előbb küldtem üzenetet, vedd semmisnek, kivéve a második részét, az hasznos lehet. -
Amire X-et kaptál az oldalon, azt úgy távolítsd el, hogy lefuttatod megint a hijack this-t, majd kijelölöd CSAK azokat, és Fix Checked. Azonban ITT találsz pár oldalon keresztül egy elég szigoró beállítást a nod számára. Én a helyedben beállítanám ez szerint a mélyrehatót, és lefuttatnám még egyszer. -
bjudit #9005 sziasztok!
megoldódott, a problémám, gondoltam megosztom veletek, hogyan, hátha még valakinek jól jön! #8988
nod, ad-aware, hijack nem használt, rendszervisszaállítás sem.
ez viszont igen:
link
mindenkinek ajánlom, beletelik pár órába, de működik :D -
thx -
foldi6 #9003 Hali, egy ECSP4VMM2 alaplapm van, de sehol sem találok audio drivert hozzá, hogy legyen hang. Valaki tudna egy linket adni ahol letölthetném a megfeleő drivert. kofi elore is -
Üdv! A problémám a következő:
Van egy külső(avermedia usb2.0) és egy belső(Winfast TV2000) tunerkártyám. A belső tkártyánál, amint összekötöm a kábeltévével, erős vizszintes csikozódás jelentkezik. A külső tkártyával pedig lehetetlen folyamatosan rögzíteni. Mindig remegve és képkockákat kihagyva rögzít. A gépem 3.0 Intel, 512/400 DDR. SATA120 GB vinyó, ASROCK alaplap. Tudnátok segíteni? -
bjudit #9001 dester és zvaragabor!
köszi a tippet! az biztos, hogy valami tök újat mondtatok...életemben nem hallottam még ezt a hijack dolgot
megcsináltam a logfilet, kipróbáltam a hijack oldalon, van 2 X-em, megnéznétek?
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 1:30:59, on 2007.03.05.
Platform: Windows XP Szervizcsomag 2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe
C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
C:\Program Files\ASUS\WLAN Card Utilities\Center.exe
C:\Program Files\ASUSTek\ASUSDVD\PDVDServ.exe
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\Motorola\SMSERIAL\sm56hlpr.exe
C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe
C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe
C:\Program Files\gmailnotifier\Gmail Notifier\gnotify.exe
C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe
C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe
C:\Program Files\itunes\iTunesHelper.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
C:\WINDOWS\ATK0100\ATKOSD.exe
C:\Program Files\winzip\WZQKPICK.EXE
C:\Program Files\MSN Messenger\usnsvc.exe
C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
C:\Program Files\Winamp\winamp.exe
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.EXE
c:\Program Files\hijack\HijackThis.exe
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Hivatkozások
O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O2 - BHO: (no name) - {7E853D72-626A-48EC-A868-BA8D5E23E045} - (no file)
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [HControl] C:\WINDOWS\ATK0100\HControl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ATIPTA] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI Control Panel\atiptaxx.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SynTPEnh] C:\Program Files\Synaptics\SynTP\SynTPEnh.exe
O4 - HKLM\..\Run: [Control Center] C:\Program Files\ASUS\WLAN Card Utilities\Center.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RemoteControl] "C:\Program Files\ASUSTek\ASUSDVD\PDVDServ.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [Alcmtr] ALCMTR.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [SMSERIAL] C:\Program Files\Motorola\SMSERIAL\sm56hlpr.exe
O4 - HKLM\..\Run: [ISUSPM Startup] C:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\ISUSPM.exe -startup
O4 - HKLM\..\Run: [ISUSScheduler] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start
O4 - HKLM\..\Run: [nod32kui] "C:\Program Files\Eset\nod32kui.exe" /WAITSERVICE
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [{0228e555-4f9c-4e35-a3ec-b109a192b4c2}] C:\Program Files\gmailnotifier\Gmail Notifier\gnotify.exe
O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1033
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [iTunesHelper] "C:\Program Files\itunes\iTunesHelper.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\jusched.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [MsnMsgr] "C:\Program Files\MSN Messenger\MsnMsgr.Exe" /background
O4 - HKCU\..\Run: [FreeCall] "C:\Program Files\FreeCall.com\FreeCall\FreeCall.exe" -nosplash -minimized
O4 - HKCU\..\Run: [VoipCheapCom] "C:\Program Files\VoipCheapCom\VoipCheapCom.exe" -nosplash -minimized
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O4 - Global Startup: WinZip Quick Pick.lnk = C:\Program Files\winzip\WZQKPICK.EXE
O8 - Extra context menu item: E&xportálás Microsoft Excel formátumba - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_11\bin\ssv.dll
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: livecall - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~2\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: msnim - {828030A1-22C1-4009-854F-8E305202313F} - C:\PROGRA~1\MSNMES~2\MSGRAP~1.DLL
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: ASWLSVC - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ASWLSVC.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: iPod Service - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\iPod\bin\iPodService.exe
O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
O23 - Service: NOD32 Kernel Service (NOD32krn) - Eset - C:\Program Files\Eset\nod32krn.exe
remélem nem kell újra rakni a gépemet,
a) mert kb 2 hónapos és még mindig telepitgetem a szükséges programokat, szar lenne előröl kezdeni
b) én finnországban vagyok, a telepítő cd-k, filmjeim, zenéim kiirva meg minden egyéb magyarországon...hehe -
"Nem, én csak anyagot kértem hozzá, nem kész fogalmazást. Egyébként a fogalmazáshoz KÖTELEZŐ a forráshasználat. Azért kösz a semmit!"
Először is: a kötelező forráshasználat nem feltételezi azt, hogy nem használsz saját kútfődből ötleteket.
Másodszor: van egy remek találmány (ami nélkül a web eléggé nehezen lenne meg), amit úgy hívnak hogy kereső. Be kell neki írni kulcsszavakat és remek weboldalakat lehet találni vele.
Nézzük ezt a te esetedben:
1. Adatátviteli eszközök sebességének fejlődése - ebből következtethetsz hogy a távközlés történetét (Első 3-4 találatból már lehet olyan remek esszét írni, hogy csak na) kell feldolgoznod (amibe rengeteg dolgot beleírhatsz akár az ókori rómaiak fáklyatávírójától kezdve, a távírón keresztül, a telefonon át, a mobiltelefonon keresztül egészen a nagysebességű hálózatokig bezáróan)
2. Felhasználóközpontúbb eszközök: mutasd be például a számítástechnika történelmén keresztül. Hasonlítsd össze például az Eniacot (banándugós dugdosás, csak hozzáértő technikusok kezelik), a mostani gépekkel (már egy csomó háztartásban van, mindenféle hozzáértés nélkül, szórakoztatóelektronikai eszközként használva)
3. Helyesírás: mutasd be a ezen fórumon, vagy a privi.hu/hotdog.hu/gportal.hu oldalakon keresztül.
Csökkenő élettartam (ezt bárki tapasztalhatja, ez a profitmaximalizációból kifolyólag természetesen módon létrejövő modern kori átok): A felhasználók meg fogják szopni
Környezetszennyezés: Itt az sg.hu-n is volt róla egy csomó cikk - valószínűleg más technikai magazinban is írtak róla.
Spam: ugyancsak volt róla szó a magazinban.
Harmadszor: ha már a váza megvan a beadandó munkádnak, akkor keresővel seperc alatt lehet találni hozzá cikkeket. Kezdve az online magazinoktól, a különböző oktatási anyagokon keresztül (Sulinet, Wikipedia, stb...),... Amikor nem volt Internet, akkor elment az ember a könyvtárba, most itt van a kereső. Tessék használni! -
Hát ha friss vírus def. adatbázissal sem szedi, akkor érdekesebb a helyzet. Szedd le a hijack this-t, készíts vele egy logfilet, aztán töltsd fel IDE, és kielemzi neked dolgot, hogy mit szedhetsz le. Esetleg IDE is bemásolhatod a tartalmát, biztos tud valaki segíteni.
Végezhetsz online scan-t. (Panda, Trendmicro, Bitdefender, F-Secure)
Másik vírusírtót ha telepíteni akarsz, akkor azt rádbízom, hogy melyiket teszed fel. Van választék. Sokan mondják hogy jó még a Kaspersky. De persze a többi is jó. Csak legyen frissítve.
Ha viszont sehogysem megy, akkor tedd újra a windowst. ;)
-
Link
Töltsd le, indítsd el majd do a system scan and save a log file.
Ezt a log filet másold ide.
-
bjudit #8997 a frissítés nem használt (várható volt, kb minden nap frissíti magát amugy is)
egyéb jótanács? próbáljak ki valami más vírusírtót? mit?
(#8988)