20838
Segítséget kérek
  • trimre
    Sziasztok!
    Tudom, hogy ez nem szoftveres dolog, de ide is beírom, hátha a szoftvereseknek jut eszükbe valami okosság...

Naggyon nagy gondom van a gépemmel!
    Hogy milyen alkatrészek vannak a gépemben, az aláírásomban láthatjátok.
    Szal az utóbbi időben egyre lassabb lett a gép, gondoltam valami vírus vagy ilyesmi és nem nagyon foglalkoztam vele. De ma amikor bekapcsoltam egy kicsit, minden ok nélkül lefagytak a programok, csak a restart segített, vagy volt, hogy magától újraindult. Aztán újra és úrja. A legutóbbi indításkor a boot menü helyett (XP és Vista van telepítve) egy hibaüzenetet kaptam, amiben az volt, hogy a lemez olvashatatlan. Megpróbáltam reinstallálni a windowst, de a partícionálásnál megállt a telepítő, mintha nem tudta volna olvasni a winchestert, és nem látta volna a partíciókat. Azóta nem működik a gép. Szerintem leégett a winchester.
    Most mit csináljak hogy megmaradjanak az adataim??? Nagyon fontos lenne!! Plíííz segítsetek!!!

A második kérdés: van egy Samsung SyncMaster 765MB CRT-monitorom. Ha a Vista 20 perc után kikapcsolja a monitort, akkor színes csíkok jelennek meg, csak restart segít. Volt már XP-n is hogy játék közben színes csíkokat kaptam. Monitor hiba lehet????? (Ha a játékot tálcára teszem és újra vissza, eltűnnek a csíkok.) Egy TFT-monitorral ez megszűnne???

Huhh ez jó hosszúra sikerült... :) Akinek bármi ötlete van, kérem, segítsen!!!!! (A winchesteres dolog nagggyon fontos lenne)
    Előre is nagyon köszi mindenkinek!!!!!
  • foldi6
    csak magyar hang legyen
  • zakika
    levenni szeretned, hogy ne legyen a filmen vagy azt szeretned, hogy csak a magyar hang menjen a masik meg nem?
  • foldi6
    Hali, Ace mega pack codec csomagom van fent+MP11, egy dual hangos filmről szeretném az angol hangot levenni, h csak a magyar maradjon. Hol tudom ezt beállítani?(gondolom az Ace-ben, de azon belül merre?)
  • aszizoli
    Aki keres, talál.
  • zserrbo
    Van egy elég fura és bosszantó problémám. Nemrégi a gépem és valamelyik nap formáztam. Azelőtt nem emlékszem, hogy figyeltem volna, de lehet mégis. Szóval hiába akarom készenléti állapotban tenni a gépet nem megy. Olyannira, hogy helyette hibernálja a gépet. Pedig nincs beállítva ez az opció, stő már be-ki is kapcsoltam, hogy "nem ragadt-e be", Persze közben alkalmaztam. Nem fertőzött a gép. Valakinek van valami ötlete hogyan csináljam meg? Please
  • Programvadász
    Oké van jó szótárom csak beírtam hogy esetleg van-e magyar kösz a válaszokat!
  • Dj Faustus #9069
    "Milyen tűzfalat használjak? "
    Zonealarm (normál változat), Sunbelt Kerio Personal Firewall, Comodo - ezek mind ingyenesek

"Most vettem egy SMC7004VBR nevű router volt a csomagban egy kézikönyv is de a kézikönyvben nincs magyar leírás"
    Tanulj meg angolul. Használj szótárt (dict.sztaki.hu).
  • Programvadász
    Milyen tűzfalat használjak?
  • Programvadász
    Sziasztok!Most vettem egy SMC7004VBR nevű router volt a csomagban egy kézikönyv is de a kézikönyvben nincs magyar leírás esetleg ha valakinek vagy tudja hogy valahol van magyar leírás az közzé tehetné nekem...előre is kösz!
  • zakika
    nem az en gondom, hanem az unokaocsme - a nero nem ismeri fel a CD-Rw lemezeket. nem tudja letorolni oket se a total comander burner pluginja. de viszont az alkohol 120% igen. probaltam volna valamit athozni tole es ezt dobalta ki. atinstalaltam a nerot ujabb verziora 3valami, de igy se megy
    mi lehet a gond?
  • slylecz13
    Sziasztok! Dupla képernyőt szeretnék használni és ehhez kellene nekem valami szoftver vagy driver, mert jelenleg van egy régebbi laptopom amiben egy Trident videókártya ketyeg. Ha valaki tud, segítsen!
    Előre is kösz!!!
  • billywood
    thx!
  • Dj Faustus #9063
    TMPGEnc - ingyenes, egyszerű kezelni
  • Dj Faustus #9062
    "De 99% hogy nem vírus, mert azokat eleve nem engedi át a tűzfalam"
    A tűzfal nem kifejezetten a vírusok megakadályozására alkalmas (bár abban is tud segítséget nyújtani).

"Legalább 2x egy héten futtatom is"
    1. Nem elég. Memóriarezidens védelemnek be kell kapcsolva lennie (folyamatosan figyelje a memóriát).
    2. Mint említettem csökkentett módban (Windows indulása előtt nyomni kell az f8-at, és a megjelenő menüből kiválasztani a csökkentett módot), és kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett (Start/(Beállítások/)Vezérlőpult/Rendszer/Rendszer visszaállítása fül/A rendszer-visszaállítás kikapcsolása az összes meghajtón legyen bejelölve), frissített adatbázisú vírus és kémprogramirtó használata javallt. Ezek azért fontosak mert egyrészt csökkentett módban nem minden töltődik be (így a egyes vírusok se mindig ;) ), másrészt a rendszervisszaállítás nem állítja vissza a talált vírusokat.
    3. Próbálj meg más vírusirtót (előtte kapcsold ki az Avastot), meg más kémprogramirtót (előtte kapcsold ki a másik kémprogramirtót) - hátha (több szem többet lát elven)
    4. Futtasd le (katt a linkre, töltsd le a file-t, tömörítsd ki egy üres könyvtárba, Do a system scan and save a log file, és a kapott naplóállomány tartalmát másold be ide nekünk vagy analizáltasd ezzel a weboldallal) a Hijackthis nevű programot (ne csökkentett módban).
  • billywood
    Hali!

Valaki tud egy olyan progit mondani nekem, ami avi-ból mpeg-2 PAL formátumba konvertál?

Előre is köszönöm!
  • voixter
    Hali!
    Vlaki kérem szépen segitsen nekem, bár nem vagyok profi ezen a téren, de miért van az, hogy felraktam a vistát a gépemre. és nem tudom visszatenni az xp-t? Hiába formáztam a gépet, nem tudok bootolni csak a vista dvd-ről!!! Légyszi valaki segítsen!!!! Elöre is kösz: Voixter
  • Viviszkusz
    Hát én nem tom, nem értek hozzá.
    De 99% hogy nem vírus, mert azokat eleve nem engedi át a tűzfalam, de ha mégis akkor az avastom rögtön legyilkolja. Legalább 2x egy héten futtatom is, és semmi baja ezen kívül a gépemnek. Nem is szokott soha semmit sem találni. Kémprogramom sincs, azt is mindig ellenőrzöm...
    Szal nem tom mi lehet a baja... :(
    Egyéb ötlet?
  • Dj Faustus #9058
    "Amikor megnyitok egy mappát - bármelyiket -, rövidesen kiír egy hibaüzenetet az internet exploreremről és leállítja a mappát."
    Az valószínűleg nem az Internet Explorer, hanem a síma Explorer (a Windows felületét biztosító rész).
    Esetleg nem kaptál valami vírust, vagy spyware-t?
    Frissített adatbázisú vírusírtó (Nod32, Avast), kémprogramírtó (Ad Aware, Spybot S&d), csökkentett módban kikapcsolt rendszervisszaállítás melletti futtatása javallt.
  • Dj Faustus #9057
    "hogy ha a kerio personal firewallomat"
    Vedd elő a telepítőjét, és telepítsd felül.
    Ha szerencséf van, a telepítőben van külön eltávolítás opció is. Ha nincs szerencséd, újra kell telepítened.

"Hogyan tudok a hangkártyához drivert telepíteni?"
    1. Tudd meg pontosan, milyen hangkártya lapul a gépedben (Realtek, Creative Sound Blaster, stb...)
    2. Keresd fel a hangkártya/hangchip gyártójának weboldalát
    3. Keress olyasmi hogy Download (Letöltés), Support (Támogatás), Driver (Meghajtóprogramok).
    3. Ott keresd meg a PONTOS típusát a hangkártyának/-chipnek.
    4. Onnan töltsd le a telepítőállományt. Azt kell elindítanod.
    5. Általában a gép újraindítása után tudod használatba venni a hangkártyát.
  • shrek82
    sziasztok!

Nemtom volt-e már téma, de most nincs időm visszaolvsani 9000 hsz-t, szóval azt szeretném kérdezni, hogy ha a kerio personal firewallomat nem találom a programok hozzáadása/eltávolítása listán, és a program könyvtárában sincs uninstall opció, akkor hogyan tudnám mégis leszedni a gépemről?? Valaki segítsen pls!

Előre is köszi!
  • kas123
    elindítod a telepítőjét, és felrakja -.-
  • prucsii
    Hogyan tudok a hangkártyához drivert telepíteni?
  • Viviszkusz
    Nem otom hogy ez ide tartozik-e, de van egy kis gondom.
    Amikor megnyitok egy mappát - bármelyiket -, rövidesen kiír egy hibaüzenetet az internet exploreremről és leállítja a mappát. Ez a hibaüzenet azért is furcsa, mert nem is szoktam használni a jó öreg explorert, mert operám van helyette. Próbáltam már úgy is, hogy megy mellette az explorer, de akkor is csak a mappát zárja be, a netes ablakom megmarad.
    Nem tudok sajna vele semmit sem csinálni...
    Egy sima xp frissítés vajh megoldaná a problémát? Vagy ne is próbálkozzak vele, mer ez vmi komolyabb hiba?

Lécci-lécci segítsen vki!!!!!!!!
    Előre thx! pussz
  • tobias88
    a netlimiter nem nagyon lassít, és mindent tudsz vele korlátozni, nagyon jó kis progi
  • akyyy
    már megvan, és total commanderbe gondoltam, fölöslegesen vmi külső programot nem fogok emiatt feltenni hogy lassítja a gépet.
  • tobias88
    netlimiter 1.3
  • akyyy
    +van
  • akyyy
    ha töltök total commanderrel ftpről, hogyan tudom lekorlátozni a sebességet?

de ne úgy hogy háttérben csinálom aletöltést, mert az valamiért nem müködik:S
  • Evin
    Már nagyon rég használtam, de megnyitod és új hangsávként szerintem be lehet rakni hangot. Biztosra én sem tudom.
    Ha avi,ogm,mkv lenne, ott 100%, hogy meg lehet csinálni.
  • Serpa
    én ebben nem találok semmi olyan opciót, amivel rá lehet rani.
  • Evin
    Van többféle progi, nekem most csak a Windows Media Encoder9 jut az eszembe.(persze ez ingyenes)
  • Serpa
    wmv filehoz mivel tudok hangsávot hozzáadni?
    virtualdubmoddal nem sikerült.
  • Evin
    Nincs hangkártya a gépedben, vagy nincs hozzá driver telepítve.
  • prucsii
    Hali.Ha hangot akarok lejátszani winamppal ezt írja ki:Bad directsound driver.Please install proper drivers or select another device in configuration.Aki tud segítsen!
  • jan123
    Hali mindenkinek tud vki segíteni excellel kapcsolatban?
    Probléma: van A és B és C B-C összetartozik oszlopom tele adattal szám és betű vegyesen
    -- vizsgálja végig A oszlop elemeit és kerrese meg a azokat a B oszlopban majd nézze meg a hozzá tartozó adatot a C oszlopban és azt írja ki a D-ben (az A oszlohoz tartozva). hol kell egyátalán ilyen scroptet írni az excelben meg mi enek a megoldás? köszi mindenkinek
  • izb
    ??????????????????
    rakd fel ezt a progit és írtsd le a kémprogramjaidat...
    Így el fogod tudni tüntetni őket...
  • tobias88
    és hogy tüntessem el?
  • izb
    counterspy
  • tobias88
    hell, tudnátok segíteni?
    van két dolog a folyamatok között, ami sztem vírus:
    isamini.exe
    isamntr.exe
    ezeket hogy tudnám eltávolítani?
    onnan goöndolom hogy vírus, mert feltettem a kasperskyt és az leszedte ezeket:
    pramini.exe
    pramntr.exe
    és utána jöttek ezek, de ezeket se a nod 32 se a kasp nem szedi le, és folyamatosan a kettő összesen 10-15% procit eszik