20838
Segítséget kérek
  • Bokafix2
    Üdv

Valaki tudna segíteni? Mostmár tudom, mi a probléma a géppel, de a megoldás nem megy.
    Szal, nem tudtam miért jöttek be idegen oldalak, ha a keresőben rákattintottam egy találatra. Nos, tüzetesebben utánajártam és annyit megtudtam, hogy egy szemét trójai vírusról van szó, ami a gépre kerülés után törli saját magát, így a vírusírtók nem ismerik fel. Viszont előtte még csinál egy olyat, hogy bejegyzéseket hoz létre a Registryben a HKLM/System/CCS/Tcpip/parameter/interfaces részben (lehet máshol is, ki tudja) ahol 85.255.119.186-ra változtatja az ip címet. Interneten utánanéztem ennek az ip címnek és bár angol nyelvű oldalakon volt róla szó, de a "Trojan" címszó is ott díszelgett a cím mellett. Tehát innen világos, hogy mit jelent az ilyen ip cím a Registryben. Ezt meg is néztem a reg-ben és télleg ott figyel a kis tetű.

A DHcp Name Server, NameServer, Dhcp Ip Adress és DHcp Subnet Mask bejegyzéseit változtatja meg - eddigi tudomásom szerint.
    Kipróbáltam a HJT-t, ki is jelezte a mocskot az adott helyen és le is fixáltam de ez nem oldja meg a gondot. Fogalmam sincs miért. Talán újra másolja magát, mivel lehet egy központi magja, de ezt nem találtam meg.

Aki tudja, hogy kell elbánni vele az leírhatná, mert már rohattul unom a kis drágát.
  • TCelica
    Ajánlom az Everest progit, azzal próbálkozz.
    Sztem meg a panda nem jó, átengedi a vírust... :))
    Én inkább az Avastot vagy az AGV-t.
  • jbal
    Sziasztok!
    Azt nem lehet megcsinálni hogy az ilyen netes alkalmazásokat(rádió,videó)ne a media playerrel nyissa meg hanem a winamppal?
    köszi!
  • floydie1980
    Hali!

Lécci segítsetek!!!

Letöröltem a gépemről a Panda internet security 2007-et,hogy felrakjam a NOD32-t azt hittem az jobb lesz,de nem tetszett és vissza akartam rakni a Pandát,de már nem engedi,mert azt írja,hogy fut már egy ilyen progi a gépen.Nem tudjátok,hogy kéne tökéletesen eltávolítani, hogy újra fel tudjam rakni???

Kössz,
    Bye
  • immovable
    Kössz szépen!
  • Evin
    Az AudaCity ingyenes, de WAV-ban szerkeszt. Tehát betöltöd vele az mp3-at, azt wav-ba alaktíja magának, megszerkeszted, és kiexportálhatod mp3-ba(ha van winamp).
    Én ezt az ingyenest ismerem.
  • immovable
    Sziasztok!

Ha vki lenne olyan kedves, tudna nekem mondani egy olyan free progit amivel meg tudom vágni az mp3-at. Tehát modjuk le akarom vágni az elejét, egy kis hangerő szabályozással, stb.

Előre is thx!
  • moon21
    köszi szépen a válaszokat!
    holnap átbogarászom őket alaposan! :)
  • Dj Faustus #9188
    Egyébként MP3 kódolásnál magas minőség eléréséhez a CBR kódolás javallott magas (320 kbps) bitrátával.

A LAME 3.97-es parancssoros változatánál van egy --vbr-new kapcsoló, ami egy "újabb"/"gyorsabb" VBR-tömörítési-metódust használ.

További információ itt, illetve a LAME-hez csomagolt HTML-formátumú súgóban (html könyvtár).
  • Dj Faustus #9187
    Mint mondtam, 2 lépéses VBR MP3-nál nincs említve (mondhatni nincs is, hisz különösképpen nincs rá szükség).
    Nem is fogod észrevenni, hogy 2 lépéses VBR kódolóval lett kódolva-e az állomány.

Egyébként az Easy CD-DA Extractor a Lame MP3 kódolót tartalmazza, ami ingyenes. Forráskódja innen, stabil, Windows-os parancssoros változata elérhető innen.
    Grafikus felület az utóbbihoz elérhető innen.

A parancssoros eszközt és a grafikus felületet egy üres könyvtárba tömörítsd ki, és máris használatba vehető.

Ugyanezt a Lame kódolót használja az Exact Audio Copy és az Audiograbber ingyenes CD-rippelő programok.
  • moon21
    köszi a választ!
    azt nem tudja valaki, hogy mivel lehet VBR 2-be konvertálni?
    Easy CD-DA Extractor 10-zel nem lehet?
  • Dj Faustus #9185
    Az MP3 állományok tömörítésénél 2 mód van alapvetően: a CBR és a VBR.
    A CBR a Constant Bit Rate (konstans bit ráta) rövidítése. Azt jelenti, hogy az adott hangot mindig azonos bitrátával tömörítik, azaz egy másodpercnyi hang például mindig 128 kilobitnyi (vagy más méretű, a bitrátától függően) lesz.

A VBR a Variable Bit Rate (változó bit ráta) rövidítése. Azt jelenti, hogy az adott hangot a hang bonyolultságától függően egy felső és egy alsó bitráta között állítják be.
    Ennek egy vállfaja az ABR (Average Bit Rate = átlag bit ráta), ami abban különbözik a VBR-től, hogy a bitrátát átlagban adják meg (például egy 96 kbps-160kbps VBR MP3 128 kbps ABR MP3-nak felel meg).

A VBR2 valószínűleg a videótömörítésből (DIVX, XVID,...) átvett 2 lépéses (2 pass) VBR tömörítés lehet.
    A 2 lépéses tömörítés lényege, hogy az első lépésben csak statisztikát készít a kódoló, a második lépésben a statisztika alapján végzi el a tömörítést.
    Ez videóknál azért hasznos, mert egy-egy jelenet "bonyolultságát" eléggé jól el lehet dönteni, vannak benne gyorsabb jelenetek, vagy hosszú/lassú snittek.

Hangnál kevésbé használják ki (WMA-nál hallottam ilyesmiről, MP3-nál/OGG Vorbis-nál nem emlegetik ennyire). Nem is csodálom nem annyira szükséges.

http://forum.doom9.org/showthread.php?p=272394
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?act=ST&f=1&t=2454
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?&act=ST&f=9&t=5279
    http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?act=ST&f=16&t=4581
  • moon21
    Üdv!
    mostanában egyre gyakrabban használják az .mp3 állományok tömörítésére a VBR 2-es eljárást (VBR V2). Kérdésem az, hogy mi a különbség az előző VBR és e között?
    Illetve mivel tudok VBR 2-be konvertálni? Tudja ezt esetleg az Easy CD-DA Extractor 10?
    előre is köszi!
  • kisradai
    Akkor bocsi.És köszönöm.
  • zvaragabor
    Nem ebben volt, indítottak neki egy külön topikot: Phonespinner
  • Dj Faustus #9181
    Lehet szoftveresen is megváltoztatni a MAC-címet, csak akkor egyszerre csak egy géppel tudsz Internetet használni.

Esetleg még az is megoldható, hogy abba a gépbe, amelyikkel sikeresen fel tudsz menni a netre, abba veszel még egy hálókártyát, és azzal osztod tovább a netet a következő gépnek. Viszont akkor ennek (a két hálókártyás gépnek) akkor bekapcsolva kell lennie, ha a másik gép használni kívánja az Internetet. Akkor inkább használj routert.
  • JYeti
    Lehet hülye kérdés, de akkor ehhez full külön vennem kell egy routert is ? Nem lehet valahol szoftveresen beállítani ?
  • nemechek82
    Sziasztok!Azt szeretném megkérdezni hogy hol lehet beállítani az xp registryében hogy csak akkor swapelgessen ha ténylegessen szükség van rá!Válaszokat előre is köszönöm!
  • JYeti
    Köszi :P
  • kisradai
    Sziasztok!
    Azt hiszem ebben a topicban volt egy video amin egy srác a telefonját pörgette az ujjai között.A telefonon pedig volt egy gyűrű féle amibe a srác beledugta az ujját.Már visszakerestem de nem találtam de szerintem nem voltam elég figyelmes.Aki tud segítsen köszi!
  • Priger
    Sziasztok!

Remélem valaki tud segíteni !

XP alatt Thundebird 1.5.10-et használok levelezéshez!Az ikonja ki van rakva asztalra.A problémám az (már korábbi verziónál is) ,hogy egy idő után (pár nap pl.) ha el akarom indítani , és rákattintok ,akkor a gépem egyszerűen lekapcsol , és újra indul.(Újraindulás után persze jön az üzenet ,hogy a rendszer súlyos probléma után állt helyre)
    Na ezek után ,még letörőlni sem tudom a programot (csak csökkentett módban)Nem tudom mi lehet a baj...Amióta megjelent a Thunderbird ezt használom,és csak az utóbbi két verzió óta csinálja ezt.
    Segítő jellegű válaszaitokat előre is köszönöm .
  • Dj Faustus #9175
    Routerrel. Klónozni kell az eddig hálózatra csatlakozó gép MAC-címét a routerben, és a router az eddig hálózatra csatlakozó gép MAC-címét fogja hazudni a szolgáltatónak.
  • JYeti
    Huj

Nem tudom mennyire tartozik ide a téma. Ismerősöm most költözött új albiba, de nem működik a net, arra gyanakszik, lehet azért, mert a szolgáltatónak ilyen csomagjai vannak, hogy 1 gépre, 2 gépre.. ergo korlátozza a felhasználó gépek számát.

Ezen hogy lehetne segíteni ?

Üdv

Yeti
  • Dj Faustus #9173
    "Put the language file in the same directory as Audiograbber."
    Azaz másold az Audiograbber könyvtárába a letöltött (hivatalosan innen érhető el) nyelvi állományt.
  • blackgamer
    USB-s mp3 lejátszóknál az a probléma hogy nagyon megszívja az áramforrást, ezért a nagyon feltöltött akkumlátor is hamar üzemképtelenné teszi a playert, közben pedig szinte alig fogyott az akku töltöttsége, viszont a feszültségszint alacsonyra zuhant a pendrive igényéhez képest

két megoldás:
    1, vegyél elemet és ne akkut használj
    2, térj át cd lemezes lejátszóra, azok két AA akkut használnak és nincs semmi bajuk
  • BB7
    Na az a bajom hogy bekapcsolom a gépem ki is írja:
    FUJITSU SIEMENS Computers
    Azt utána FEKETE KÉPERNYŐ és SEKÉPSEHANG!
    Na de nem most keztem én se! XD
    F8----->Csökkentett mód...
    Elkezdi tölteni a fileokat!
    ÉS megakad egy bizonyos:
    MULTI(0)DISK(0)RDISK(0)PARTITON(1)/WINDOWS/System32/confing/system.log
    fájlnál megakad és utánna vagy leagy vagy nemtom mert semmi nem történik!
    Rákerestem GÚGLI de nem találtam semmit! Csak hogy ez egy NAPLÓFILE! Meg még vmit Portugálul! Vagy Spanyolul!
    De már naon akarok gépezni! (Főleg Silkroad-ozni meg F.E.A.R.-ezni! )

!!!HELP PLS!!!
  • units
    Tegyél be egy hjt logot!

http://www.merijn.org/files/HiJackThis_v2.exe
  • tigrispenge
    Valaki segítsen!
    Letöltöttem az audiograbber-t, majd a magyar kiegészítést. Mit kell vele csinálni, hova kell bemásolni, hogy tényleg magyar nyelvű legyen?
  • Bokafix2
    Hy

Az a problémám, hogy mikor a google-ba beírok valamit és rákattintok egy találatra, sose az az oldal jön be, amire az adott találat hivatkozik, hanem automatikusan egy teljesen ismeretlen oldalra kerülök, amire nem vagyok kíváncsi. Én kémprogira gyanakszok, de sem a vírusírtó (többet is kipróbáltam) sem a spyware programok (ebből is többet kipróbáltam) nem találtak sem vírust, sem semmit.

Pedig valami biztos van a gépen, szal nem tudtok valami tanácsot adni, hogy milyen progit használjak, illetve hogyan tüntessem el ezt a vackot a gépről mert már nagyon idegesít.

előre is thx
  • alioka
    még azt szeretném megtudni h van olyan lehetőség h firmware upgrade progi is van,de nem találok frissítést merre kellene keresnem??
  • zvaragabor
    ha garanciás, vidd vissza. Nekem elemes, de szokott ilyet csinálni. Biztos nem érintkezik olyankor egy pillanatra.
  • alioka
    dimarson dm10256os mp3 lejáccóm folyton kikapcsol és újraindul,töltött akkuval is mit tudnék tenni ellene segítsetek előre kösz
  • foldi6
    köszi
  • Evin
    Ha beöltötted a videót, az alsó sávon ki tudod jelölni, hogy mekkora részt akarsz kimenteni új avi-ba. Kijelölöd, ami kell, majd a menüben: Video->Direct stream.
    Ezzel azt éred el, hogy ne kódolja újra a videót.
    Ha Video->Fast stream recompress, akkor a Compress menüpontban megadhatod a kódolót, amivel kisebb méretre is letömörítheted a videót. Ha divx vagy Xvid volt alapból a videó, valószínűleg csak minőségromlással kapsz kisebb méretet így.
  • foldi6
    probálom, de mindig nagyobb méretű lesz. azt hol tudom beállítani, hogy akkora maradjon mint volt (pár másodpercel és megával kisebbet szeretnék)
  • zsoleszq
    én ezt használomVirtual dub
  • foldi6
    Sziasztok, lenne 1 kérdésem: lenne egy film avi formátumú, és az utolsó 4-5 másodpercet kiszeretném vágni, mert különben nem fér rá egy cd-re. Mivel csináljam szerintetek??
  • blackgamer
    Feladatkezelőben nézd hogy emelkedik-e folyamatosan a program memóriaigénye
    Vista-t használsz? 512 MB memóriával? ott sajnos ez előfordul, nekem a böngésző is meghal sűrűn
  • blackgamer
    bootvis program lehet segít, topic
    persze lehet hogy valami hardware miatt lassul, esetleg cd a meghatóban, nyomtató bekapcsolva, ilyeneken is szokott néha akadni, talán valami progi alapból indul ami rögtön frissítést keres a neten, ezeket érdemes korlátozni msconfig-ban
  • FRenkie
    Sziasztok!

Ha nézek bármilyen filmet, bármilyen lejátszó programmal kb fél óra után beszarik a program, és indíthatom újra. Mi lehet a gond?

köszi,
    Frenk