20838
Segítséget kérek
-
balcsi70 #11076 Adott egy gép,ezen van egy iso file ami 2,41 Gb.Nincsen ebbe a gépbe csak cd-iró.Hátul a csatlakozoknál csak 3 USB-t látok meg a dugaj amibe bemegy a net kábel( UTP ???).Hogyan tudnám átvinni az anyagot mondjuk a Notebookra? gondolom usb-n keresztül nem lehet.Vagy vegyek egy UTP kábelt? Vagy hogy ? Fel lehet darabolni azt az Iso filet és majd a másik gépbe valamivel összerakni? mert van egy 1Gb os Pendrive-m.Kössz a választ -
Boroskóla #11075 Itt nézz szét: Vista driverek -
balcsi70 #11074 Közbe megprobáltam felrakni egy Vista-t.Nem megy.Ugyan ugy boot- kiirja hogy Windows is loading files.Aztán:Windows filed to start.A recent hardware or software change might be the cause.To fix the problem:
1.Insert your windows installation disc and restart your computer.
2.Choose your language settings,and the click"Next".
3.Click repair your computer.
If you do not have this disc,contact your system administrator or computer manufacturer for assistance.
File: windowssystem32bootwinload.exe
status:0xc000035a
Info:Attempting to load a 64-bit application,however this CPU is not compatible with 64-bit mode.
Nem nagyon tudok angolul de ebböl azt veszem ki hogy ez a CPU nem kompatibilis a 64-bit essel?
Vagy mit kéne másképp csinálni?Vagy másik Vistát? Jó nekem az XP-is csak találnám meg mostmár hozzá a driver-t. tényleg hálás lennék,legalábbis szobelileg ha valaki segitene hogy megtaláljam hozzá azokat a rohadt driver-eket.Mert az Intel oldalán nekem nem akar bejönni.Elöre is THX.
-
balcsi70 #11073 Sziasztok a tegnapi #11063-as ra esetleg választ tudna valaki.Ezen kivül itt a gép adatai,ezt irta ki az Everest :
Számítógép
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév OTHON-CC883D484
Felhasználó neve bucso
Alaplap
CPU típusa Mobile DualCore Intel Pentium M, 1666 MHz (10 x 167)
Alaplap neve Intel Corporation MPAD-MSAE Customer Reference Boards
Alaplapi lapkakészlet Intel Calistoga i945GM/PM
Rendszermemória 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)
BIOS típusa Phoenix (12/22/06)
Multimédia
Hangkártya Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller
Háttértár
IDE vezérlõ Szabványos kétcsatornás PCI IDE-vezérlõ
IDE vezérlõ Texas Instruments PCIxx12 Integrated FlashMedia Controller
Lemezes meghajtó HTS541080G9SA00 (80 GB, 5400 RPM, SATA)
Optikai meghajtó Optiarc DVD RW AD-7530A
SMART merevlemezek állapota OK
Kötetek
C: (NTFS) 76316 MB (73403 MB szabad)
Bevitel
Billentyûzet Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyûzet
Egér PS/2-kompatibilis egér
Perifériák
USB1 vezérlõ Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller
USB2 vezérlõ Intel 82801GBM ICH7-M - Enhanced USB2 Controller
Akkumulátor Microsoft AC-adapter
Akkumulátor Microsoft ACPI szabványnak megfelelõ vezérlõmódú telep -
"tudnátok mondani egy olyan progit amivel windows alol megtudnám frissíteni a biost???? "
Nézz szét az alaplapod gyártójának weboldalán.
Mellesleg jobban javaslom a bootfloppyról/-CD-ről való frissítést, mert egy sokkal egyszerűbb rendszer alól megy végre a frissítés, ami kevesebb hibalehetőséget nyújt.
"Ha azóta is áram alatt hagyom magától bekapcsol. XP SP2"
Valószínűleg a tápkapcsoló-gomb problémája lesz... Vidd vissza a gépet - hátha kicserélik.
"Ez így nem fog menni ,csak úgy,hogy először fölrakod az XP-t,utána a Vista-t."
Menni menni fog, csak - mint említetted - a sorrendre kell ügyelni.
Először XP utána Vista, utána Debian.
Miért? Mert a Debian-hoz adott bootmanager (egy kis része) az MBR-be (Master Boot Record - ez a vinyó egy kis "része") települ, amit a Windows is előszeretettel piszkálna telepítéskor.
Szóval nem kell a Biosban piszkálni csak jól kell particionálni.
1-1 elsődleges NTFS partíció a Windows XP-nek és a Vistának
1 elsődleges EXT3 partíció és 1 swap partíció a Linuxnak
Mellesleg említetted a Debiant - ha neadjisten kezdő vagy Linux terén, akkor inkább Ubuntu - sokkal barátságosabb -
csabika6630 #11071 Köszi a választ, kipróbálom ezeket a lejátszókat! -
Zóanagyvarázsló #11070 Valószínűleg kodekproblémád van, ajánlom az olyan beépített kodekekkal rendelkező lejátszókat, mint az MPlayer vagy a VLC Media Player. Néhány wmw kiterjesztésű videó viszont jóformán csak a Windows Media Playeren nem szaggat. A videók lejátszása egyébként a processzort terheli, szerintem 720p minőségig mindenképpen tudnia kell a hardverednek normálisan lejátszani, ha tisztességesen is kódolták. -
csabika6630 #11069 Hello, a gépem 2800mhz PIV hyper threading, 2 giga ram és 9600pro videokártya.
Az lenne a problémám, hogy szaggatnak a hd filmek. (nem mind, de sok)
Mi lehet a probléma? -
szasztok!
tudnátok mondani egy olyan progit amivel windows alol megtudnám frissíteni a biost???? -
Vardar #11067 Van egy kis problémám:
Az új gépem a beüzemelés után 2 héttel magától bekapcsolt és ezt csak megszakító beiktatásával lehetett megszüntetni. Ha azóta is áram alatt hagyom magától bekapcsol. XP SP2 -
kollektor #11066 Szia !
Ez így nem fog menni ,csak úgy,hogy először fölrakod az XP-t,utána a Vista-t.
Ezt követheti egy Microsoft Virtual PC programcsomag, amely MS Windows és Mac OS operációs rendszerekre készült.
A Virtual PC egy szabványos személyi számítógépet, és a hozzá tartozó hardvert emulálja.Ezért a legtöbb PC-re elérhető operációs rendszert -képes futtatni.Esetleg még VMWare
-
kollektor #11065 Szia !
Szerintem próbálj meg a notebook-ot gyártó cég oldalán szétnézni- először.
-
1Emese #11064 Sziasztok.
Felszeretnék tenni 3 rendszert a gépemre, 3 külön particióra. És sok helyen láttam, hogy a gép mikor a biost eléri, bead egy ablakot, ahol kiválaszthatom melyik rendszert indítsam el. Ez most a BIOS-ban kell beállítani? Vagy légyszi mondjátok el, hol..
Amúgy: XP, Vista, Linux Debian lesz majd rajta, remélem nem lesz sszeakadás probléma. Természetesen 1 winyóról beszélek. wr120 -
balcsi70 #11063 Sziasztok.Egy kis segitségre lenne szükségem.Vettem egy Advent 7209-es Notebook-ot,adták hozzá a Win. Vista Home Premium-ot(adták hozzá ugy hogy rajta volt),minde n frankó volt mindaddig amig probáltam telepiteni a kis progijaimat.A Daemon tools telepitésénél kiirta hogy nem kompatibilis ezért nem telepithető.Jo ok,mondom akkor ráteszem az Alcohol-t.Rá is ment egy csomoszor rád szol a Win,hogy bla bla bla, aztán fölment rá, és ujrainditás után,semmi mást nem csinált csak állandoan ujraindul,meg ujraindul.Na mondom akkor legyalulom,(amugy is az 1Gb ram-bol eszegetett szépen 400-valamennyit),jó rá az XP-t frankó be is jön,de mikor beraktam neki a TW3 Driver v1.6-os Cd-t amit kaptam a géphez,ebböl 2-ő dolgot lehetett rárakni. Az eszközkezelöben ott vannak a csomo sárga kérdöjelek.Nincs hang.Az Audió driver telepitésénél,:Az illesztöprogram telepitése sikertelen.Ehez az illesztöprogramhoz nem található eszköz. Ugyan ezt irja ki a Modem-nél is. A VGA-nál-CD-n kettö driver van:Intel-nél:Ez a számitogép nem felel meg a szoftver telepitéséhez elöirt minimális követelményeknek. Az Nvidia-nál:A telepitö megállapitotta,hogy a használatban lévő rendszer nem Windows Vista.Ezt a programot,valamint a vonatkozó meghajtokat Vistára tervezték.
Röviden ennyi.Mikor ment a Vista a videokártyánál valami Nvidia Gx 7300-ast irt ki talán.Most az eszközkezelöben nem ir videokártyát. Ha valaki végigolvasta és tud segiteni kérem irjon.Elöre is köszönöm.
Ui:A boltba azt mondták hogy Kompatibilis a gép az Xp-vel,tehát az rajta van,na de milyen drivereket keressek,hogy legyen hang meg stb.
-
Linux alá:
-
teologin #11061 mondok Free TV néző kellene, amellyel txt. is lehet nézni, próbáltam Power Cinema -t, jó de trial. -
zserrbo #11060 Amúgy Virtualdumoddal csináltam az Avi fájlokat, de majd akkor így fogom
Esetleg alternatíva? ha kellene -
"1. van pár .vip fájlom meg kellen őket nyitni, de mivel? "
Google első találata a vip file extension kifejezésre: FilExt - File Extension .VIP Details
"Amúgy Faustus anno ajánlottad nekem a VirtualDub-ot videó vágásához. Még nem is mondtam, de elcsúszik a hang utána :S Vajon miért?"
Valószínűsítem a hangcsatorna VBR bitrátájú MP3 kódekkel lett tömörítve.
Ez az Avi-val nincs éppen barátságban. Szedd ki az audiócsatornát (File/Save Wav), tömörítsd ki (mert bár Wav kiterjesztésű tömörítve lesz), majd a kapott tömörítetlen wav állományt használd fel (Audio/Wav audio).
"2. wmv-ből, avi-ba, mpeg.-be, vagy mindegy, hogy melyikből-melyikbe hogy lehetne videókat konvertálni?"
VLC Media Playerben is van konvertáló.
Fájl/Varázsló -> A megnyíló ablakban: Átkódolás/Mentés fájlba válaszd ki. -
Polippo #11058 Nero Cover Designerrel készítek borítót de elmentés után nem tudom megnyitni mert lefagy a Nero.Hol lehet a hiba???(Nero 6.6.1.6) -
Vardar #11057 Az Eraser 5.7 a 35 mentes Guttman módszerével tökéletes végleges adattörlő? -
Vardar #11056 Jó de mi? -
teologin #11055 nem tudom a vasárnapi kérdésemre tudtok-e választ: "Hello mindenki, tud-e valaki olyan letölthtő programot, amivel lehet analóg kártyáról PC-n TV-t nézni, és van teletextje, ráadásul nem shareware? Előre is kösz."
-
teologin #11054 tehát egy normális folyamat.
-
teologin #11053 az meg fog jelenni bármely más playernél, hacsak az illető playernek nincsenek saját codekek telepítve -
teologin #11052 A Windows Media Player egyébbként sem valami híres lejátszó, 10-es BS player, vagy Gom player, vagy mv2, stb sokkal többet tudnak -
Vardar #11051 Mert nekem a 11 lejátszik mindent, csak amikor .avi megy valami ffdshow decoder jelenik meg a tálcán és nem tudom az miért van ott. -
teologin #11050 sztem WMW-t miért?
-
Vardar #11049 Aha. Windows Media Player alapból mit játszik le a trió közül? -
zserrbo #11048 Amúgy Faustus anno ajánlottad nekem a VirtualDub-ot videó vágásához. Még nem is mondtam, de elcsúszik a hang utána :S Vajon miért? -
teologin #11047 hello a második problémára megoldás töltsd le a PocketDivXEncoder_0.3.96.exe ezzel szinte bármit divX-be (avi) konvertálhatsz -
Vardar #11046 2 olyan dologban kellene a segítségetek amihez lövésem sincs:
1. van pár .vip fájlom meg kellen őket nyitni, de mivel?
2. wmv-ből, avi-ba, mpeg.-be, vagy mindegy, hogy melyikből-melyikbe hogy lehetne videókat konvertálni? -
Polippo #11045 Sziasztok!
Nero Cover Designerrel készítek borítót de elmentés után nem tudom megnyitni mert lefagy a Nero.Hol lehet a hiba???(Nero 6.6.1.6) -
kollektor #11044 mármint nem használható,csak macintosh gépre /osx leopard oprendszer/ :) -
Vardar #11043 Kemény. -
kollektor #11042 nem ! -
systmatyk1985 #11041 hy nem tudja valaki biztosra megmondani h pcre felmegy e a mac os és használható lesz e? -
Vardar #11040 Hát most mit mondjak? Kitörlöd a saját képeidet. Tedd őket írásvédetté. Na legalább sikerült. OK. -
paul161 #11039 hehe köszi szépen!!
sikerült -
Vardar #11038 Ügyes vagy! -
paul161 #11037 hát csak simán kitöröltöm sajátgépből utána meg a lomtárból.
de megpróbálom azt a progit előre is köszi