20838
Segítséget kérek
-
dubi21 #13236 Hali!
filmet akartam nézni a gépen de fekete fehér az egész(eredetileg nem az)
minden szines (xp, lejátszó...) de a film ff.
Ez miért van???
Előre is köszi -
Miskolc88 #13235 Sziasztok!
Mindenhol kerestem a Magasfeszültség OST-jét és nem találom sehol.
Van benne egy jó rock szám és azt szeretném leszedni vagy legalább az együttes nevét megtudni,segítségeteket előre is köszönöm. -
Mdavide5 #13234 Sziasztok az lenne a problémám, hogy most tettem újra a gépet(xp professional sp3 ) és nem tudok belépni pl. a freemailba bejelentkezik de nem jelenik meg semmi ccsak egyfolytába tölt(más gépen működik) és ha google ba képet keresek azt se nyitja meg. Mi lehet a probléma?
Esetleg valami program hiányzik? -
alakulat #13233 hello!
olyanban kérnék segitséget hogy van egy xp-s alap gép amin csak internetenének csak böngészés.Hogy tudom azt megcsinálni azt hogy csak egy böngésző legyen és semmi más a star menüben sem kell semmi más, nem akarom h töltsenek le rá meg ilyenek???
ha lenne valakinek valami ötlete azt megköszönném.
elöre is THX! -
sziasztok! van egy nagy problemam!
ma kezdodott a dolog, miszerint nem tudok megnyitni bizonyos oldalakat, igy peldaul ezt a topikot sem, sot egy SG topikot sem (most mashonnan irok) es peldaul a google-ba, ha beirok valamit, akkor csak tolt a bongeszo, de nem tortenik semmi! tegnap szorakoztam az antivirusokkal es az egyik (kaspersky int. sec.) az letiltotta az egesz netet (tul magasra vettem a web AntiVir-t), de utana ujra felraktam a programot ujra es visszaallitottam es lett net. ma pedig a progi masik verzioja van fent (kaspersky av 7.0.132), ami mukodni mukodik, csak epp nem tudom, o-e a ludas a dologban (abban, hogy most nem nyilik meg minden oldal).
ami erdekes, hogy net az tuti erkezik a gephez, mert a modem jol villog. azonban a talcan ket ikonom van. az egyik: local area connection 100 mbps, a masik ikon pedig az internet connection, ami most csak 5-10 kbps! ugy gondolom, hogy valami blokkolja a netem, de otletem sincs, micsoda. ha rakattintok a halozat javitasara, akkor azzal jon, hogy nem sikerul a DNS chache-t rendbe hozni. olvastam neten, hogy "megtisztitani" a DNS-t az egyik ipconfig paranccsal lehet, de olyat az en gepem nem tud, mert ez tinyXP es ebbol az a parancs kimaradt.
szoval osszefoglalva: tegnap virusirto blokkolta a netet, azt megoldottam, de nem tudom, hogy milyen sikerrel, mert tegnap meg megnyitott mindent, ma mar nem, es itt, hugomnal minden mukodik. del korul ellenoriztem at a gepet es nincs virus rajta, szoval fogalmam sincs mi a baj.
Segitsetek legy szives! -
Nero-ban csak ennyit tudok segíteni, amit eddig írtam. Próbálok áttérni ingyenes cuccokra.
A BIOS-ban van egy boot lista, ami 3elemből áll. Ha az elsőre a CD/DVD-t rakod, akkor biztos, hogy lemezről fog bootolni, ha van rajta boot rész. Ha nincs, akkor persze továbbugrik a listában. -
zsilike #13230 és még egy dolog-bios ban 1st boot-ra be van állítva természetesen a dvd-m(1van a gépen)alatta a vinyó(2nd)már probáltam mindent,vinyót kivettem a bootokról.milyen beállítás lehet biosban(mindent átnéztem)ami meggátolja az alap bootolást?köszi a fáradságot annak aki probál segíteni- -
zsilike #13229 olyat látok a mappában(ahova behúztam az xp cd-t,h bootfont!az jó jel? -
zsilike #13228 ok,de néróban rendszerinditó lemezt irtam és nem volt ok!indítólemez,amit irsz az egyenlő a rendszer i l-zel?100szor ujraraktam már,nem vk kretén,de most van valami,azért köszi -
Ez nem igazán értem.
Ha egy mappába be van másolva minden fájl, akkor indítólemezként kell kiírni, hogy boot-os legyen.
Ha egy boot-os lemezt(bármit), lementesz iso-ba, az tartalmazni fogja a lemez boot részét is, tehát az a "Lemezkép kiírása" paranccsal kiírva, továbbra is boot-os marad. -
zsilike #13226 pontosan az van,h van egy dvd re irt bootos/elvileg/ami nem ok!most egy mappában van a gépen és innen szeretném kiirni ugy h bootos legyen!ugytom iso-ba nem ok!? -
zsilike #13225 köszi! -
Ha a forrás lemez boot-os, elég egy cd-copy.(talán magyarul is így van)
A rendszerindító csak akkor kell, ha pl egy mappából írnád ki a telepítő fájljait. -
zsilike #13223 már csak azt kérdezném,ha boot-os xp lemezt irok át,akkor néroban a rendszerindító lemez opciót válasszam? -
zsilike #13222 thx -
Ha jól értem, Win-ből akarsz partíciót törölni. Én arra tippelnék, hogy a Win egy része azon van, és azért nem formázható. Talán pagefile/lapozófájl?
A jumper/pöcök nem befolyásolja, hogy cd-ről bootoljon-e (nem both), csak azt, hogy ha elsődleges a fővinyó, és átrakod másra, nem fog elindulni a rendszer.
De bios-ban kell megadni, hogy a bootolási folyamatban miket nézzen végig, ha vmelyikről nem lehet indítani a rendszert. De a gép indulásakor, alaplaptól függően, az egyik Funkció gombra behozható (náladm eddig F2 vagy F8 volt) egy Boot ablak, ahonnan kiválasztható, hogy honnan bootolj, és akkor a Bios-ba sem kell turkálni. -
zsilike #13220 jumper! -
zsilike #13219 Hát a "tüske az a kis pöcök amit 4 helyre tehetsz a vinyódba,h slave v master legyen,ennél jobban nem tudom leirni,biztos tudod!na ez befolyásolhatja e h bútoljon gép inditáskor az xp cd-ről?+ a többi kérdés h miért nem törölhető?(windowsból? -
Láttam Topicodat! :) Mit értesz "Both" alatt?
És mien tüskék hiányoznak a Winyódból? Aj-aj! -
zsilike #13217 Sziasztok oriási gondom van!winxp prof-keresztül (nem both a cdről!)raknám ujra,mikor eljutok a partició törléséig(T)nem törli,hanem üzenet h a müv. nem hajtható végre,mert a befejezéshez szükséges fájlok vannak....innen csak vissza enged lépnem!mitől lehet,BIOS beállítás esetleg?nem botholautomatikusan a cd ről,de sztm ugyan oda jutok win keresztül!2 nem bothol,mindent jol állítok be,cd ok!lehet e ez attól h a vinyomból hiányzik a kis "tüske"(primary,secondary slave ,master beállító kis "pöcök"...)ez befolyásolhatja e h bútoljon cd-ről?help ezzel még nem találkoztam!minden ötlet érdekel gyorsban kéne!köszönöm -
Mellesleg diplomás emberek mondták, hogy a paint rajzoló program egyáltalán nem tartozik hozzá a számítógépes alapműveltséghez, mivel hogy egyáltalán nem biztos, hogy szakmába vágó dolog. Sőt!
Egy közgazdasági területen dolgozó személy soha nem használja ezt a programot, de attól még nagyon jól elboldogul a gépével. És ennyi!!!!!!!
-
OKÉ !
-
Akkor hála Istennek, hogy most már én is tudom.
Most már legalább nekem is megvan a számítógépes alapműveltségem. /talán/
De csak, hogy tudjátok, a főiskolán sem tanítják a paint nevű rajzoló programot!
Én egy nagy közhivatalban dolgozom, és egyetlen munkatársam sem tudja, hogy mi az a paint rajzolóprogram. Megtudakoltam, hogy hátha nálam tényleg kimaradt valami, de ezek szerint nem.
Vagy ezek szerint, /szerintetek/ egy gazdasági irodán senkinek nincs számítógépes alapműveltsége. Szép lenne........ -
Kedves Rita !
A számítógépen tudni, mi az a Paint az annyira alap, mint tudni 10-ig számolni. Van egy számítógépes alapműveltség, amit mindenki feltételez. ( Tényleg nem fikázásból. ) -
Ide figyeljetek nagyokosok!
Attól, hogy a paint programmal még nem találkoztam, mivel a munkámhoz nem kell logót készíteni........., elárulnám, hogy ezerszer bonyolultabb programokkal és megoldásokkal kell szembenéznem nap, mint nap, amiről valószínű nektek böfögésetek sem lenne!!!!
Igen a windows kelléktárát, főleg az ilyen "egyszerű" fajtájuakat még nem sikerült feltérképeznem, mivel még soha nem volt rá szükségem.
Szerinted minek van ilyen gépem? Hogy nézegessem a kijelzőjét?
Különben is azt idióztám le, aki a "segítséget kérek" oldalon, nem segítséget adott, hanem elkezdett fikázni. Tehát jogos a beszólásom!
-
Megoldódott a helyzet, igaz nem volt egyszerű... :S -
Ráadásul csak 640X480ba tudom használni a monitort, mert ha nagyobb felbontásba akarom tenni (max 1024X768-ot enged), akkor megint elsötétül minden... :( -
Hali!
Segítségre lenne szükségem! Vmit elb@sztam, és az nvidia control panelbe beállítottam, hogy átváltson a kép a másodlagos monitorra (plazmatv-re), de a kép nem jelenik meg a tv-n, és a monitoron se, ha újraindítom agépet akkor sem! Hpgy tudnám visszaállítani? Most VGA módban nyomom, de nem tudom hogy kéne visszaállítani, hogy az elsődleges monitor a PC monitorja legyen, mert most nem jön be az nvidia control panel... Hálás lennék, ha valaki segítene... :(
Zaki -
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy nincs hang sem windows induláskor és leálláskor, sem játékok videói alatt, sem flash videóknál. Lefuttattam dxdiagot, ott ezt írja: A DirectSound teszt eredményei: Hiba a(z) 19. lépésnél (A szoftver felhasználói ellenőrzése): HRESULT = 0x00000000 (hibakód).
Realtek hangkártyám van. Legújabb driver se segített.
Esetleg valaki tud segíteni? Már mindennel próbálkoztam és kezd idegesíteni :/ -
Kedves Rita,
friss regisztrációdra tekintettel lévén ha elfogadsz egy tanácsot: ne idiótázz le senkit - mert csúf vége lesz.
Másrészt általános iskolában már oktatják rajzoló programok használatát.
Kedves "BB7" Raymund,
vedd figyelembe, hogy Rita:
1. valószínűleg nem a te korosztályod (legalábbis "beceneve" végén levő számból ítélve - ha nem így lenne előre is elnézést kérnék), tehát informatikát másképp tanult
2. hölgy révén valószínűleg kisebb a motiváltsága az informatika, a műszaki tudományok iránt -
Te idióta!!!!!!!!!!!
Az általános iskolában oktatnak rajzoló programot???????
Te szerencsétlen!
Mondjuk amilyen logód neked van, olyat én is tudtam, ahhoz képest, hogy te mekkora profi vagy!
Hanyagolj a hülyeségeiddel!
-
"Nem érthet mindenki annyira jól a rajzoló programokhoz, mint te!"
ÁÁÁÁÁÁÁ!
Általános Iskolában oktatják! Am. meg! ÁÁÁ!
-
Így sikerült, ez már elmegy.....
Majd még tökéletesítem, csak most elég volt a rajzolásból egy kicsit...
Köszi a segítséget!
-
Te egy nagyon "kedves" segítő vagy!
Nem érthet mindenki annyira jól a rajzoló programokhoz, mint te! -
"Mi az a paint?"
Biztos h. neked szükséged van VIPre? :O -
Paint, vagyis a Windowsos rajzolóprogram. :) Start menü > Minden program > Kellékek > Paint -
Nekem elég egy egyszerű is. De mi az a paint? Csak úgy beírom a keresőbe? -
Attól függ, hogy mennyire bonyolult logót akarsz. Ha egy egyszerű (pl valamilyen mintha a háttér és a neved rajta) logót akarsz, akkor elég a Paint is. Ha már egy összetettebbet(figurák, alakok, cifrák, dísz...), akkor egy komolyabb képszerkesztő program kell (PhotoShop, GIMP, Paint.NET). -
Szia! Erre én is gondoltam, amikor ki kellett választani az userbarban a formátumot, hogy abban nem volt megfelelő formátum, dehát bíztam az okosakban és ott csináltam meg a logót. Akkor nem csoda, hogy nem lett jó!
Te akkor milyen programot ajánlasz, ahol meg lehet csinálni bonyodalmak nélkül ezt a "baromi egyszerű" logót? köszi előre is a jó tanácsot -
Ha jól értem te most egy userbar készítővel próbáltál logótt készíteni, ami hülyeség, mert más a méret. Userbar az 350*19 méretű, ide a logó meg 120*20-as. tehát egy ilyen méretű képet próbálj meg összedobni, és azt az userbar kreátort amit ajánlottak, dobd el a francba. :) És bármivel is csinálod a 120*20-as logót, amikor elmented, ki tudod választani, hogy milyen formátumba mentse el. Windowsos Paint program alapértelmezettként a *.bmp fájltipusba menti el, de csak annyi, hogy mentésnél lenyitod a legördülő menüt, és kiválasztod a *.jpg-t, vagy a *.gif-et.