20838
Segítséget kérek
  • ÁjjLe BoBBi
    köszönöm a segítséget!
  • HoTDoG
    Hali!
    Az asztali PC-met szerettem volna kicsit helyrerakni, de történt egy kis gubanc... A C meghajtót próbáltam Norton Partition Magic-el két részre szedni, amire 983-as hibát írt ki particionálás közben. Erre lefuttattam egy töredezettségmentesítést, majd egy chkdsk /f-et, külföldi fórumok tanácsára. Ezután már elindult a PM, de kis idő után pedig az 1552-es hibával kidobott. Azóta nem indul el a gép. Win boot képernyő után rögtön kékhalál, és közli, h töröljek le minden meghajtót buheráló programot, stb, majd futtassam a chkdsk /f-et. Csak sajna esélyem sincs futtatni, mert a boot képernyő után csökkentett módban is a kékhalál jön be. Sehogy nem tudok továbbjutni.
    Légyszi segítsetek!
    Előre is köszi!
  • Dj Faustus #13915
    "Lenne egy pár kérdésem mi az a ruter "
    Nem ruter, hanem router.
    Olyan hálózati eszköz, ami különböző IP-címtartományú hálózatokat köt össze.
    Kicsit póriasabban: olyan eszköz, ami több számítógépnek szétosztja az Internetet.

"és még mindig fönt áll az a probléma hogy a helyi kapcsolatból 7 van és nem tudom mit csináljak köszi a választ "
    Egy darab Helyi kapcsolat 7 van vagy hét darab Helyi kapcsolat?
    Az előbbi eset nem annyira vészes, az utóbbi valami hibás telepítés következménye.
  • leoon
    Tehát, akkor nem tudok netezni ez a lényeg, kivéve, ha esetleg valami illetékes meg nem csinálná, hogy mások is tudjanak 'kapcsolódni'.
    Kössz szépen!
  • Dj Faustus #13913
    "Nem a saját routerem által létrehozott vezeték nélküli hálózathoz, hanem egy másikhoz. "
    Akkor az a router (vagy access point) nem oszt ki DHCP-n keresztül IP-címet (mert például egy vezetéknélküli Internet-szolgáltatóé, aki PPPOE-n keresztül osztja a netet), vagy oszt ki, csak bizonyos MAC-címűeknek, vagy ha ki is oszt IP-címet, azt valami úton-módon letiltja.
  • leoon
    Nem a saját routerem által létrehozott vezeték nélküli hálózathoz, hanem egy másikhoz. A sajátoméhoz simán kapcsolódik bekapcsoláskor, ha megfelelő a jel erőssége.
  • quados19
    sziasztok

Lenne egy pár kérdésem mi az a ruter
    és még mindig fönt áll az a probléma hogy a helyi kapcsolatból 7 van és nem tudom mit csináljak köszi a választ
  • Dj Faustus #13910
    "A laptoppal csatlakoztam 1 vezeték nélküli hálózathoz és még sincs netem."
    Milyen vezeték nélküli hálózathoz?
    A saját routered által létrehozotthoz?
    Akkor ellenőrizd le, hogy kaptál-e IP-címet a routertől: Start menü/Futtatásba írd be cmd, majd a megnyíló fekete ablakba: ipconfig /all.
    A vezeték nélküli hálózati eszköznél szerepelnie kellene egy, a router hálózatába tartozó IP-címnek.
  • leoon
    Hali!
    A laptoppal csatlakoztam 1 vezeték nélküli hálózathoz és még sincs netem. Mi lehet a baj? Faszán kiírja a vezeték nélküli hálózat nevét meg azt is, hogy csatlakoztatva, de sehol semmi. Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen? A jel erőssége jó, szóval azzal csak nincs probléma.
    Kössz!
  • Dj Faustus #13908
    "Amúgy az internet se jön be, mióta ez van. (csak routernél van ez a gond, router nélkül megy a net). "
    Akkor a router által kialakított belső hálózaton van a hiba. Valahogy a belső hálózaton levő kliens ugyanazt az IP-címet kapja mint te, és ez okozza a problémát.
    Állíts be a routerben (ha lehet, de általában lehet) a gépeknek statikus IP-cím kiosztást (adott MAC-című gépnek adott IP-cím) és nem lesz ilyen gondod. A beállítást megtalálod a routered kézikönyvében (ha nem lenne meg, a gyártó weboldaláról letölthető).
  • trimre
    Helló mindenki!
    Kikapcsoltam a gépet, előtte minden jó volt. A következő bekapcsoláskor ez az üzenet fogadott:
    Ez most mit jelent, miért van, és mit csináljak, hogy ne legyen? Amúgy az internet se jön be, mióta ez van. (csak routernél van ez a gond, router nélkül megy a net). Aki tud valami okosat, pls írjon! Előre is köszi!
  • Dj Faustus #13906
    "Konvertálni kellene? Ha igen akkor milyen programmal?"
    Igen kell konvertálni DVD-Videóba. Ilyen program például az Avi2Dvd.

"Minőségromlás várható e?"
    Valamennyi biztosan, ugyanis veszteséges kódekekkel operálunk.
  • ÁjjLe BoBBi
    Üdv!
    Olyan témában szeretnék segítséget kérni amihez kb fogalmam sincs.
    Van egy raklap filmem, mindegyik dvd rip. Úgy szeretném kiírni őket hogy az asztali dvd lejátszó se kérdezzen vissza. Nem dvix playerem van.
    Konvertálni kellene? Ha igen akkor milyen programmal? Minőségromlás várható e?
  • drob
    xp-t kellenne telepítenem, vinyó csak 1 van. ha új partíciót jelölök ki a vinyón, akkor letöröl valamit a "régi" XP-ről?
    gondolok én pl a dokument mappára, vagy progikra.
  • Evin
    Miért ne lehetne? Ha alapból DVD formátumút írnál ki, akkor egyértelmű, hogy viszi, ha avi, akkor attól függ ismeri-e az asztali a formátumot.
    De ha esetleg van újraírhatód, először azzal kísérletezz.
  • mukika36
    Üdv!

HD-s filmet /4,3 Gb/ kilehet írni egy sima DVD-R-re, hogy egy asztali lejátszóban is lehessen nézni??

Előre is köszönöm!!!
  • Dj Faustus #13901
    "Ez hardware vagy szoftver hiba?"
    Ezt úgy tudod kiszűrni, ha nem töltődik be az oprendszer (például belépsz a Biosba, és úgyhagyod, vagy egy Live Linuxos CD-ről - Ubuntu, Xubuntu, Knoppix, DSL bootolsz).
  • Vardar
    A folyamatok közben mennek rendesen, mert hallottam a videót. A hijakcthis log tiszta.
  • Vardar
    Sziasztok!
    Elég nagy gond lépett fel az előbb. A monitor egyszer csak teljesen elsötétült. Újraindítottam a Windows üdvözlő képernyőjéig minden rendben volt aztán megint jött a feketeség. Azonban észrevettem, hogy ha nagyon halványan, de látszanak az asztal részei. Ha kikapcsolom a monitort és aztán bekapcsolom akkor 1-5 mp-re helyreáll minden. Most úgy látszik van egy hosszabb világos időszak. Nem csináltam semmi különöset. Egy RPCJ videót néztem, ment 1 MSN beszélgetésem, 1 sg-s topikot néztem, a háttérben futott az Avast! és a BOINC. A böngészés FF-rel ment. Mi lehet a gond? Most is folyamatosan villódzások vannak. A monitor beállításain nem változtattam semmit, nem csináltam semmi feltűnőt.
    Ez hardware vagy szoftver hiba? Minden vezetéket ellenőriztem, rendben vannak. Most megyek nyaralni nem szeretném így itt hagyni. A monitorom egy Xerox XA3-17.
  • Dj Faustus #13898
    "Rokonomnak vmiért lefagy a startlap, de csak nemrég csinálja ezt. Csak a ctrl-alt-delete-re regált."
    Első körben arra tippelnék, hogy egy Javascript vagy Flash kód okozhatja a lefagyást. Például a Flash lejátszó egyes változatai a Mozilla böngészőivel nem voltak mindig nagy barátságban.
    Vagy okozhatja biztonsági szoftver túlzott érzékenysége - ami csak az adott oldalon mutatkozik meg.

Okozhatja valami kártevő (vírus, kémprogram) is, ami pont akkor aktiválódik. Legrosszabb esetben akár hardverhiba is lehet.

Milyen böngésző? Más böngészővel ugyanúgy lefagy?
    Víruskeresés? Kémprogramkeresés? Csökkentett módban, kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett, más vírusirtókkal ellenőrizve? Rendszervinyó vírusmentes gépben (vagy Linuxos Live CD-vel) leellenőrizve?
    Start menü/Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló mond valamit?
    Memtest? Az alkatrészek (vinyó, proci, alaplap, videókártya) milyen melegek?

"Sziasztok.Szerintetek mitöl van az hogy bekapcsolom a gépet,üdvözöl aztán ott megáll és tökölödik orák hosszát."
    Hasonlóképp: bővebb leírást.
    Milyen gép, milyen oprendszer, víruskereső, kémprogramkereső mit mond.
    Hijackthis log, Start menü/Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló.
    CTRL+Shift+Esc/Folyamatok fül - van e valami gyanús folyamat.
    Lett-e telepítve új szoftver, stb...

Mert ha nem mondtok ezekről semmit a fene se tudja megállapítani, mi baja a gépnek.

"Néhány nappal ezelőtt irtam dj Faustusnak de nem láttam hogy válaszolt volna arra amit irtam úgyhogy ha valaki tud segitsen
    ezt irtam neki "

Esetleg még nézz szét a nyomtató szoftverében, nincs valami elállítva?
    Például a kép minőségét rosszul adod meg.
    Van benne karbantartó mód? Szoktad használni? Általában pár darab papírt igényel, és kitisztítja a nyomtatót.

Ha semmi se segít (se új patron, se más papír, se szoftveres állítgatás), akkor szerviz, vagy nyomtatócsere. ;(
  • balcsi70
    Sziasztok.Szerintetek mitöl van az hogy bekapcsolom a gépet,üdvözöl aztán ott megáll és tökölödik orák hosszát.Ma is csak ugy jött be nagy nehezen hogy alolrol ujra lett inditva.Mi a bibi lehet? THX.
  • CroftManor
    Hali
    Rokonomnak vmiért lefagy a startlap, de csak nemrég csinálja ezt. Csak a ctrl-alt-delete-re regált.
    Más progi megy a neten.
    Vkinek vmi ötlet?
  • quados19
    sziasztok

Néhány nappal ezelőtt irtam dj Faustusnak de nem láttam hogy válaszolt volna arra amit irtam úgyhogy ha valaki tud segitsen
    ezt irtam neki

szóval konkrétabb leirás ,szine elmosódik nem tiszta nem azok a szinek jelennek meg egy két helyen aminek meg kéne jelenni , szemcsés. A berendezés 4-5 éves ebben nem vagyok biztos , Patron 10-12 alkalom attol függ,hogy mire használom .
    Fotopapirt használok méghozzá (glossy photo paper) Csak ha nagyon kell akkor szoktam vele nyomtatni ezt is azért hogy ne száradjon ki kb ennyi
  • tom36
    sajna nincs letiltva ijesmi u hogy nem az a gond meg a tüzfal is ki van nálam kapcsolva mindig
    azér kössz a tipet
  • Grove4
    Sziasztok,azt szeretném megkérdezni,hogy létezik e olyan progi amely megmutatja,hogy az msnen ki kapcsolódik rejtve?Jah és ha letiltják az embert,azt ő megtudja,kiírja a program vagy minden marad a régiben ,csak sosincs fennt az a személy?
  • Montanosz
    nincs a bongeszodben, tuzfalnal letiltva a kep,video megjelenites vagy barmifele blokkolas?
  • tom36
    Hell
    nekemis lene némi problémám méghozá az ,hogy a neten semi filmet nem tok megnézni pl a Youtub-on meg másholsem meg a mozgoképeket se adja be csak egy kis (x) van a hejükön
    pedig minden progit feltettem format után de nem akar öszejöni még amit a youtube-os is irt a rendszer egy Flash Player progit azt is feltettem de nem akar öszejöni hiába probálok bármit
    légyszi segitsetek mer nagyon idegesit h semit nem tok csinálni
  • Wacak
    Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémámmal kapcsolatosan. Nem vagyok PC guri, ezért kérem, hogy "emberi" nyelven írjatok :)

Van egy 250 GB-os egy hetes Samsung ATA vinyóm. RAR file (ISO) kibontásakor annyira lelassul, hogy szinte kifagy a gép. Pár százalékot kibont, majd vár egy ideig, folytatja és ismét vár. Ez csak akkor fordul elő, amikor a sajátmagára bontja ki, függetlenül attól, hogy másik partició vagy ugyanaz, ahonnan a kibontás megy. Abban az esetben, hogyha ez a kibontás egy másik vinyóre történik, akkor semmi gond nincs a gyorsaságával.

Kibontáshoz WinRAR programot haszálok.

A gépemen Vista Home van 1024 MB RAM 2.800-as proci.

Az előző vinyóval nem volt ilyen gondom.

Előre is köszi minden segítséget.

• Evin
    Minél nagyobb lett törölve, annál valószínűtlenebb.
  • ba32107
    ha egy 1.6 gigás filmet véletlenül felülírtam egy felirattal (átnevezés) azt vissza tudom még hozni valahogy? undelete program nem látja.
  • Blazs X
    Helló! Az lenne a problémám, hogy az Unreal Tournament 3 játék editor-ja
    nem működik, vagyis a játék telepítésekor van közvetlen elérés a start menüben, de nekem nem kellett a játék könyvtárában meg csak a frontend-el tudom indítani (ott választhatok hogy game v. ed.), de a következő hiba van indításkor: Az alkalmazás inicializálása nem megfelelő (0Xc0000135). Korábban ment, egyedüli változás, hogy már SP 3 van fent.
    Segítsetek, légyszi!
  • laci3000
    igen de az csak 3-4 giga de en kb 50 gigat kereesk....
    az hogy lehet ellenorozni hogy nincse veletlenul a vindovs vagy a office tobbszor feltelepitve?
    ja meg egy aprosag ma veletlenul letororltem a kukamat, nem tudja valaki hogy hogyan tudom ezt visszallitani?
    a sima recovery csak a tartalmat lenne hajlando visszallitani de nem magat a mappat (vista 64 bit)
    elore is kosz
  • avasika
    Sziasztok!Tudna nekem valaki olyan programot mondani mivel lehet az APPLE NANO-ra filmet konvertálni.A total video konvertel-lel probáltam,csinált is valamit 6 órán keresztűl de a végén nem találtam semmit,nem tudom hogy mit cssinált akkor.A másik , a film dvd-n van nem a gépen.Állitólag elég nehéz ezekre az APPLE cucokra konvertálni.Ha valaki tud légyszi irjon.Köszönöm.Üdv!
  • akyyy
    DVD STUDIO PRO 2

ehez a progihoz mindenképpen vista kell?
  • Evin
    Most az ugrott be, hogy talán be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás. Az annyi helyet vesz el, amennyi be van százalékosan állítva. Én mondjuk mindig kikapcsolom. De a hibernálás is elvesz helyet, de általában 500-1000MB-ot.
  • cvsnl
    köszönöm! jó lesz, úgy néz ki.
  • isss
    videoget. - itt mindent megtalálsz hozzá!
  • Montanosz
    vdownloader a neve asszem, es aviba veszi le
  • cvsnl
    nem tud valaki olyan pr.t, amivel le lehet szedni cuccokat a youtube-ról? firefox-on kívül.
  • laci3000
    igen jol em,lekszel, a user alatt talalhatoak, de hiaba nyitom meg mwert csak egy ures mappat mutat;
    ha pedig megnezem a mappa tulajdonsagokat azt irja hogy x file van a mappaban...de a rejtett file-ok megjelenitese be van kapcsolva...
    ez leggyakrabban a content es a OLKD mappaknal jelentezik....
    egyebkent a gepem nincs 2 honapos....(tehat annyi szemet nem lehetne hogy kb 50-60GB-ot ne talaljak
    esetleg ha volna vlm jo es ertheto (ha lehet magyar) leiras a vistarol az lehet hogy segitene...
    segitseget elore is koszonom