20838
Segítséget kérek
-
F1re #16837 nem müxik
Automatára tettem mindent ugy is kiprobáltam be is ad mindent itt van kép is de mégse tudok böngészni...v is a dns szar
-
exodus2 #16836 Ne írj sehova dnst.. -
F1re #16835 köszi a segítséget de nem müxik
szal beállítottam dnsnek 192.168.0.1-et a gépemen de nem müxik mármint net mert teamspeak müxik csak ez a dns genyo nem jo
itt van a routerem statusa
MAC Address 00-15-E9-0D-67-1B
Connection PPPoE Connected.
IP Address 91.82.165.41
Connection Time 17:37:19
Subnet Mask 255.255.255.255
Gateway 91.82.165.41
Domain Name Server 192.168.0.102
kiprobáltam h a gépemen 192.168.0.102 írom be dnsnek de azse jo -
Mint előttem is leírták, ha ADSL-kapcsolatod van (adott felhasználónévvel/jelszóval kell betárcsáznod), akkor PPPOE-kapcsolatot kell beállítanod a routerben. A router fog betárcsázni a szolgáltatóhoz, kap IP-címet, alhálózati maszkot, a szolgáltató alapértelmezett átjáróját, és DNS-címét (ezeket az adatokat sikeres betárcsázás után D-Link DI-524-es router beállítófelületén a Status menüpont Device Info almenüpontjában a WAN résznél olvashatod).
A számítógépek vagy automatikusan a router DHCP-szervere által kapnak belső hálózati IP-címet (D-Link routereknél általában a 192.168.0.100-192.168.0.199 tartományból), alhálózati maszkot (255.255.255.0), alapértelmezett átjárót (192.168.0.1), és DNS szervert (192.168.0.1); vagy mindezt beállíthatod statikusan is. A gépek IP címének a 192.168.0.2 és 192.168.0.254 között kell lennie (az IP címek nem egyezhetnek két gépen, mert az IP-cím ütközést hoznak létre), az alhálózati maszknak 255.255.255.0-nak, az alapértelmezett átjárónak 192.168.0.1-nek, az elsődleges DNS-nek 192.168.0.1-nek (a másodlagos DNS elhagyható) kell lenniük. Mindkét esetben a betárcsázós PPPOE-kapcsolat törölhető a gépekről. -
exodus2 #16833 Csak kövesd a leírást, ne érdekeljen, se dns, se dinamikus ip, se statikus. Csak kövesd a leírást. -
F1re #16832 az a baj h nagyon nem értjük meg 1mást ahogy látom mert ezzel nem jutottam semmivel elörébb amit bemásoltál :S
mert 1ik dologgal sincs problémám amik szerepelnek abban amit leirtál
de nem lényeges végülis -
muki777 #16831 Igen kérdés akart lenni, csak lemaradt a kérdőjel.
Igazából nem arra kellene, hogy szó szerint átvegyem a fordítást, hanem hogy meglegyenek a forrásanyagok használható magyar fordításban, amit fel tudok használni a megíráshoz.
A webfordítókkal az a baj, hogy bonyolultabb mondat szerkezetet meglehetősen értelmetlenül fordítják, mondhatni használhatatlanul.
Ezért kérdeztem, hogy nem-e létezik vmilyen megvásárolható program, ami alkalmas az előbb elmondottakra. -
exodus2 #16830 Kérem nyisson meg egy Internet Explorer böngészőt, majd annak
címsorába gépelje be a 192.168.0.1-es IP címet, majd Enter. A login
képernyő megjelenése után, a User name mezőbe gépelje be hogy admin, a
jelszó mezőt hagyja üresen majd kattintson az Ok gombra. Itt válassza
a Home fület majd pedig kattintson a WAN gombra, a PPPoE beállítások
alatt, a User Name-hez gépelje be azt a felhasználói nevet, vagy
felhasználói azonosítót, amit az Önök Internet szolgáltatója adott, az
Internetre való felcsatlakozáshoz. A jelszóhoz pedig adja meg kétszer
azt a jelszót, amit az Önök Internet szolgáltatója adott, az
Internetre való felcsatlakozáshoz. Fontos megjegyezni, hogy a
felhasználói nevet, illetve a jelszót, kérem nagyon figyelmesen
gépelje be mivel ha itt elütés történik akkor a router mögötti
gépen/gépeken nem lesz elérhető az Internet szolgáltatás. A Service
Name mezőt kérem, hagyja üresen. Az IP Address, Primary DNS Address,
Secondary DNS Address mezőt hagyja üresen. A Maximum Idle Time -ot
állítsa át 5 percről nullára, az MTU pedig 1492 legyen. Abban az
esetben ha az adminisztrációs felületen van Do not change the TTL
value, illetve IGMP engedélyezési/tiltási lehetőség, akkor
mindenképpen fontos mindkettőt engedélyezni (Enabled). Kattintson az
Apply gombra. Az eszköz újraindulása után (kb 40 másodperc) kérem
húzza ki a konnektorból a routert majd pedig a DSL modemet is. Majd
kérem dugja vissza a DSL modemet a konnektorba, várja meg még a modem
üzemkész állapotba kerül (kb. 20 másodperc), majd pedig újra helyezze
áram alá a routert is, és itt várja meg még a router üzemkész
állapotba kerül (kb. 30 másodperc). Abban az esetben ha mindkét eszköz
működésre kész, akkor ismét lépjen be a router adminisztrációs
felületére és kattintson a Status gombra, majd pedig ellenőrizze az IP
címet a WAN felirat alatt. Ha 0.0.0.0 szerepel, akkor kattintson a
Connect gombra. Abban az esetben ha Connect gombra kattintás után még
mindig 0.0.0.0 szerepel az IP Address felirat mögött akkor kérem,
kattintson a Home fülre majd pedig válassza a WAN gombot. A megjelenő
ablakban ellenőrizze a felhasználói név és jelszó helyességét. Ha
hibát talál benne javítsa ki és kattintson az Apply gombra. Várja meg
még újra indul a router és a fenti metódus szerint ismét ellenőrizze a
Status felirata kattintva az IP Address mezőnél az IP címet.
Ellenőrizze, hogy működik e az Internet kapcsolat egy bármilyen
tetszőleges oldal letöltésével.
-
F1re #16829 szal akkor csak ugy tudom beírni a dns-t ha átváltom static pppoe-ra sztem a képen is látni de ha átváltok akkor kér vmi IP address-t is oda mit írjak akkor ? -
exodus2 #16828 De azt akarnánk elérni hogy a router tárcsázza a modemmel a szolgáltatód, és ne neked kelljen a gépen ikonokra kattintgatni. A Dynamic PPPoe, meg a Static PPPoe-t ne keverd az Dynamic IP address, és a Static IP address-sel. -
F1re #16827 igen de ahoz h azokat meg adjam át kell váltani Static PPPoE-re és ha arra átváltok akkor már sima Ip címet is meg kell adnom amit viszont nem tudok mert dynamikusan változik az ip -
exodus2 #16826 Ott a primary dns address, és a Secondary dns address az pont arra való. -
F1re #16825 Beszarok megoldódott az 1. problémám még hozzá úgy h a gépemen másik dns sero ipket adtam meg(Invitel dns ip-it)
esetleg ha vakinek kell
Invitel 62.77.203.10/11 213.163.34.66/67
szal már csak azt kéne h ne kelljen a gépeken beírni a dns ipt hanem kiossza azt is a router ?! ha lehet -
F1re #16824 hmm nem igazán érted a problémám :D Szal maradjunk akkor a 2. kérdésemnél ennél a DNS problémánál
nálam minden úgy van ahogy leírtad
De csak akkor tudok böngészni neten ha minden routeremre csatlakozó gépen beírok 1 DNS ip-t
ahogy kiszedem nincs net :D
viszont ha csak a modemet telepitem a gépre és felrakom az ads-el szarát v is router nélkül akkor viszont van net DNS nélkül is :S gondolom a program beállítja magának nem tom nem is érdekel, nekem routerrel kell h joh legyen és ne kelljen a gépeken beirkálnom dns ip-t
(ha ezt meg fejtitek ez még mindig csak a 2. kérdésem :P bár lehet megoldódna vele az 1. probléma is nem tudom) -
exodus2 #16823 Így kell sorba lennie Telefonkábel megy a modembe - modemből utp kábel routerbe - routerből utpkábel a gép hálókártyájába. ÉS a routernél be kell állítani hogy a modemet utasítsa tárcsázásra. De itt a leírása: DI-524 Felhasználói kézikönyv -
F1re #16822 bocsi este volt már :D szal DI-524röl van szó
nem tom miért a wifi szabványát írtam...
azt mondod a routeren belül vahol meg tudom adni h milyen dns servert használjon ? -
exodus2 #16821 Jól van, kezdjük az alapoknál. DNS (Dynamic Name Server) vagyis amit te beírsz hogy www.sg.hu azt ő átalakítja ipcímmé, és így keresi meg az oldalt, és fordítva szintén. A routerbe kell beállítani a DNS-t, az adataiddal együtt, mert ő majd tárcsázza a szolgáltatód, neked azt már nem kell. Routernél pedig nem ártana egy pontosabb típus, mert amit írtál a 802.11g az egy szabvány, és majdnem minden wifis router használja. -
F1re #16820 jah és a hosts fileba nincs benne -
F1re #16819 nyomtam 1 mailwarebytes-os scant és talált 1 ilyet
amit miután kitörölt és ujra inditottam a gépet nem volt netem ugye
mert kiszedte a beállított dns-t v is ezeket
85.255.113.90,85.255.112.5
esetleg ha tudtok másik dsn-t ami joh azt is mondhatnátok de az még jobb lenne ha elmondanátok h tom megcisnálni h ezt is lekezelje a router vagy micsöcs
Fertőzött rednszerleíró elemek:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\{a391abe2-f996-4ac8-a377-3eddba9b9ffc}\NameServer (Trojan.DNSChanger) -> Data: 85.255.113.90,85.255.112.5 -> No action taken.
-
F1re #16818 Lenne több kérdésem
1.
Van nekem egy Inviteles ADSL internetem meg 1 Routerem D-Link 802.11g
Szal eddig oké minden müxik már több éve de egy 2-3 éve van 1 problémám az h a download.microsoft oldalárol nem tudok letölteni Pl: ha én
EZEN az oldalon rányomok a start gombra akkor nem hoz be semmit mint ha nem létezne a link ki írja a firefox kiszolgáló nem található.
Routerem beállításánál nincs letiltva ha jol néztem az oldal.Hozzá tenném h úgy van megoldva a netem h Routeren be van irva a beloginolo felhasználó nevem meg kódom a nethez és akkor rácsatlakozik routerre a gépem és kapom a netet De csak akkor kapom a netet ha be van állítva a gépemen DNS eztse tudom h miért van ez lenn a kövi kérdés :D Googleba rákerestem 1. problémámra és vmi olyat olvastam ki h lehet vmi dns virus mittom én micsoda is vagy ez is lehet a probléma h nekem DNS van beállítva a gépemen nemtudom...
remélem legalább 1ikre tudtok mondani vmi okosat
-
"Létezik olyan program ami angol szöveget fordít magyarra."
Ez most kijelentés akarna lenni, vagy kérdés?
Mellesleg vannak rá próbálkozások, de az azzal lefordított szöveget nem ajánlanám egy az egyben átvenni szakdolgozatba (pláne ha szakmai szöveg):
Google Fordító
Morphologic webfordítás
Yahoo Babelfish - magyarul nem tud
Systran
-
fordító weboldalak nem jók?:webforditas,gugli translate -
muki777 #16815 Létezik olyan program ami angol szöveget fordít magyarra. Rendes boltban megvásárolható programra gondoltam, szakdolgozat írásához, ugyanis sok az angol forrás hozzá. Ha létezik ilyen, akkor mit ajánlotok.
Köszi! -
kÖSZI, PROBÁLKOZOM. -
Itt illetve itt találhatsz pár ilyen szoftvert. Ha nem írtad felül a partíciót (gyorsformázást alkalmaztál) van esély a megmentésére.
-
A gyorsformázást tudtommal vissza lehet állítani egy speciális programmal.... -
Sziasztok.
véletlenül letöröltem, pontosabban formáztam az egyik winchesteremet, esetleg visszalehet nyerni az adatokat valahogyan??? 300gb-ről van szó!!! -
Én a 6.0-ást használom esetleg azzal.Bár kitudja lehet hogy a nero nem szereti a win7-et..
-
boltban megveszed? -
levymillano #16808 ha itt csak elozetes akkor hol tudnam mijen oldalon letolteni?es elore is koszonom a valazt -
ami itt fenn van, az csak előzetes, nézd meg youtubeon. -
levymillano #16806 PROBALKOZTAM a jobb egergombal de nekem nem jelenik meg az hogy mentes maskent es amik megjelenek probalkoztam de nem tudom letolteni -
levymillano #16805 csak anyit ir ki hogy NO VIDEO -
exodus2 #16804 Azt ugye tudod hogy azok csak filmelőzetesek? Amúgy ha rákattintasz, van ott egy olyan hogy "A letöltés pár másodpercen belül automatikusan elindul.
Ha mégsem indulna el, kattints ide."
Nah a kattints ide-re nyomsz egy jobb egérgombot és mentés másként, akkor letöltheted. -
levymillano #16803 az sg.hu -rol szeretnem letolteni a csak szex es mas semmi meg az sos szerelem cimu filmeket !!! -
exodus2 #16802 Pedig csak akarni kell, és nem vakarni. Mivel nem írsz semmit, hogy honnan, milyen helyről, mivel akarod letölteni, így csak ezt tudom mondani. -
Nero már jó pár éve egy kalap szar... Próbálkozz az Ashampoo burning studio-val. Eddig bevált... -
levymillano #16800 hello segitene nekem valaki hogy mert nem tudom letolteni a szex es mas semmi cimu filmet?egyebkent mas filmet sem tudok letolteni!!! -
kl24h #16799 Gondolom az IZArc kicsomagólja.
A program ingyenes. -
ment pm! :-)