Open Source a DivX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
és ha csak lopták, akkor miért ilyen érdekes?
lehet, hogy nem lopott az egész, mert akkor, ha olyan 1szrû volna, már biztos megcsinálta volna valaki...
lehet, hogy nem lopott az egész, mert akkor, ha olyan 1szrû volna, már biztos megcsinálta volna valaki...
Menthor: Thanks!
DivX-ben nem csak az M$ fele MPEG4 codec volt lopott, hanem a benne levo Fraunhoffer MP3 codec is...
Amugy meg oke, hogy nyiltta teszik a forraskodot, de emlekeim szerint az MPEG4 az nyilt szabvany, barki irhat ra codecet...
Persze egyszerubb ellopni a maset :-)
ASF amugy egy low-end MPEG4 megoldas, alacsony bitrate mellett turheto kep.
DivX-be a nagy bitrate-es MPEG4 codecet is beleraktak, amit elvileg csak a Windows Media Encoder tamogatott (ennek a WMV a formatuma.Remelem jol irtam le...)
Amugy meg oke, hogy nyiltta teszik a forraskodot, de emlekeim szerint az MPEG4 az nyilt szabvany, barki irhat ra codecet...
Persze egyszerubb ellopni a maset :-)
ASF amugy egy low-end MPEG4 megoldas, alacsony bitrate mellett turheto kep.
DivX-be a nagy bitrate-es MPEG4 codecet is beleraktak, amit elvileg csak a Windows Media Encoder tamogatott (ennek a WMV a formatuma.Remelem jol irtam le...)
Bocsi, nem láttam, hogy a codec helyére is volt kérdés 😊
IRO:
A codec tényleg ott van, meg egy csomó más helyen is, de nekünk a forráskód kell, azaz a source code.
A codec tényleg ott van, meg egy csomó más helyen is, de nekünk a forráskód kell, azaz a source code.
Elvileg innen lehetne: http://www.opencodex.com/contest.htm
Viszont nem létezik az oldal. Máshol sincs, és egy csomóan keresik...
Viszont nem létezik az oldal. Máshol sincs, és egy csomóan keresik...