Rádiós hálózat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A neten van egy rakás lézeres meg rádiós adatátviteli mütyü, nézzétek meg a www.epanorama.net cimet.
htka.hu - harcirepulok.hu - militarypapers.hu
Olyat meg nem olvastam :-)
11 Mbps Wireless Acces Point: 125e+ÁFA
11 Mbps Wireless Acces Point + PC Card: 166eFt+ÁFA
HRP-s arak, 1+4év garival
T.J.
11 Mbps Wireless Acces Point + PC Card: 166eFt+ÁFA
HRP-s arak, 1+4év garival
T.J.
hallot már vki erröl a roger wilco nevü progirol?
Egy 5-6kb/s elég lenne de 100-200 méterre.
Ugy emlekszem, mintha a Diamond gyartott volna anno vmi radios kutyut, ami 1.5Mbitet tudott...
www.diamondmm.de -n probalkozzatok...
www.diamondmm.de -n probalkozzatok...
kiskosarba := kiskosarban
tipp1.)
a 100-200m-es tavosagokra (kis adatmennyiseg eseten) idealis barmelyik ingyenes WEBmail szolgaltato. Csak az adatokat kell kisebb meretu csomagokra szetdarabolnod es maris mehet az atvitel (SEND..) Gyorsabb, mint a soros port :)))
tipp2.)
kiskosarba 1.44MB-os floppyn
Komolyra forditva: meglehetosen nagy gyakorlat es tapasztalat kell a radio- vagy akar mas- frekvencian mûködõ adatátvitel hazi barkácsolásához. Ja es egyetertek a HIF-es hozzaszoloval, kulonben egyszer csak megjelenik a sok antennas szurke mikrobusz.
TJ
a 100-200m-es tavosagokra (kis adatmennyiseg eseten) idealis barmelyik ingyenes WEBmail szolgaltato. Csak az adatokat kell kisebb meretu csomagokra szetdarabolnod es maris mehet az atvitel (SEND..) Gyorsabb, mint a soros port :)))
tipp2.)
kiskosarba 1.44MB-os floppyn
Komolyra forditva: meglehetosen nagy gyakorlat es tapasztalat kell a radio- vagy akar mas- frekvencian mûködõ adatátvitel hazi barkácsolásához. Ja es egyetertek a HIF-es hozzaszoloval, kulonben egyszer csak megjelenik a sok antennas szurke mikrobusz.
TJ
Azert a HIF weblapjan nezd meg, hogy szabad-e az adott frekvenciatartomany, amit hasznalni akarsz.
Kulonben eleg ferden neznek rad, ha veletlenul vmi katonai frekit akarsz hasznalni...
Kulonben eleg ferden neznek rad, ha veletlenul vmi katonai frekit akarsz hasznalni...
Hát ha házilag akarsz ilyet fabrikálni, kösd fel a gatyád öregem. Tudok egy helyet, ahol ellátnak jó tanácsokkal. Telepíccsed fel a drótpostagalambot, és íratkozz fel ott az "elektron" levlistára.
Én nem kis távolságokra lennék kíváncsi,hanem például valami házilag készített kütyüre, ami 100-200 méter a hatótávolsága. Az adatátvitelnek nem kell nagynak lennie.
Én csak olvastam ezekrõl, és nem vagyok ilyen tájékozott, de azt tudom, hogy biza nem a leggyorsabb, és legolcsóbb eszközök.
Arra gondolsz, ami egy lan-ban az utp-s kabelezes helyett hasznalhato ?
Tudtommal a 3Com-nak es a Cisconak is vannak ilyen eszkozei, erdemes a WEb oldalaikon kurulnezni.
Tudtommal jelenleg 11Mbps a max. sebesseg es ez megoszlik az ezt egyidejuleg hasznalo kliensek kozott. Ezen kivul a PC-hez vagy notebook-hoz is speci kártya kell, ami kb.3-4x dragabb, mint ahagyomanyos LAN adapter. Ja, es ha tobb szobaban hasznalod, akkor a bazisallomasokat (egy-egy ado-vevo minden helyisegben) hagyomanyosan kell osszekabelezni.
TJ
Tudtommal a 3Com-nak es a Cisconak is vannak ilyen eszkozei, erdemes a WEb oldalaikon kurulnezni.
Tudtommal jelenleg 11Mbps a max. sebesseg es ez megoszlik az ezt egyidejuleg hasznalo kliensek kozott. Ezen kivul a PC-hez vagy notebook-hoz is speci kártya kell, ami kb.3-4x dragabb, mint ahagyomanyos LAN adapter. Ja, es ha tobb szobaban hasznalod, akkor a bazisallomasokat (egy-egy ado-vevo minden helyisegben) hagyomanyosan kell osszekabelezni.
TJ
Nem teljesen ide passzoló kérdés, de nem foglalkozott valaki véletlenül rádiós hálózattal vagy nem tud valaki egy-két címet ezzel kapcsolatban?