226
Milyen alternatívái lehetnek a vallásoknak? Mikor lesz rend?
  • boleron1
    #226
    Valamikor régen alapjában véve egységes hitvilága volt az emberiségnek. Azután jött az egyistenhit, ennek különböző értelmezése, és vele az intézményesített vallás is megjelent. Ezek pedig jelentősen eltérnek nem a Bibliától, hanem Jézus tanításaitól, s ezt kezdte eleve Pál-alias Saul-"apostol".
  • TokraFan
    #225
    Megjátszott volt annyiban, hogy természetesen össze-vissza zagyvált...ugyanakkor az is látszott, hogy ő tényleg elhiszi ezt a sok sületlenséget, amit már-már a legdurvább konteók szintjén volt képes "rendszerbe foglalni" -összemosni- a beszédében.
    Orosz prof. nem a szavak embere ha filozófikus témában kell nyilatkoznia, láttam már tőle néhány előadást és mind ilyen volt. Kivéve, ha nagyon is konkrét témákról van szó, na az az ő terepe. Pl. egyik előadásán Egely hülyeségeit szedte szét darabokra, de ott konkrétan matematikai és fizikai egyenletek szintjén. Nem is lehetett belekötni.

    Viszont a közönség -élükön a csilingelő műsorvezetővel-, talán jobban megértette volna, mi is a baj a srác érvrendszerével, ha egy ateista filozófus fejti ki a véleményét a kérdésről. Orosz prof.-tól is elég lett volna annyi, hogy ha mindenféle emberek, mindenféle nyilatkozatából kiragadott idézetekre hivatkozva vonja le valaki azt a téves következtetést, miszerint 6+6=15, majd a teljes további érvrendszerét erre a hibás eredményre építi fel, akkor az egész zagyvaság természetesen komolytalan lesz, és vitázni sincs értelme róla. A srác pontosan ezt csinálta, például jézus feltámadása kapcsán...(és gyakorlatilag mindenhol)
    Persze így is mondott jókat a prof. (pl. ott volt a stroke/lélek példa), csak nem hiszem, hogy ebből így bármi átment a másik oldalra...
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.17. 05:06:40
  • fonak
    #224
    Szerintem a srác magabiztossága elég megjátszott volt. Orosz prof célja pedig nem az volt szerintem, hogy szétcincálja, ő nem igazán egy harcos ateista, úgy tűnt.
    Az teljesen ott volt, amikor azt mondta, hogy nem tud mit kérdezni a sráctól. Tényleg nem volt értelme.
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2019.04.17. 01:17:17
  • czihaki
    #223
    Rend a vallásoknál soha nem lesz. Legfeljebb akkor ha olyan emberek kerülnek főpapi beosztásba akik az igazságot engedik csak tanítani az emberiségnek. Az előző pápa----már nem emlékszem a nevére --- Ő hajlamos volt odafigyelni egy egyszerű igazságra, mert a válasz levelében megköszönte azt amit írtam Neki -- még a magyar püspökünk is tudomást szerzett a levelemről, mert Ő is megköszönte, hogy írtam a pápának. Persze több mindent írtam felé, de csak egyetlen írott dolog után változtatott a kereszténység meséjén.---
    Megírtam Neki mindent amit a Földünkről megtudtam kutatásaim során> Abból volt az egyik amit elfogadott és megváltoztatta a hitmesét> Attól kezdve hivatalosan, megszűnt a megkereszteletlen gyermekek kizárása a ""holt lelkek alvilági várakozó helyéről. Azóta legalább ha nem is igaz, de az ilyen gyermekek is bejutnak a többi holt lélek közé. -ahol az utolsó ítéletre várnak.
    Az most egy más dolog, hogy utolsó ítélet soha nem lesz- és nem létezik az alvilág se és nem várakoznak a holt lelkek se, ha nem mind elindul a test halála után az Utolsó-Útjára, amely ahogy az ember nevezte Vagy eljut Istenhez amely magába vonzza, vagy megsemmisül a hozzávezető úton, mert az valóban pokoli -- na nem úgy ahogy a vallások fantáziálva írják és tanítják, hanem a Földünk belsejében örvénylő, körbe forgó, forró láva rétegen kell áthaladnia minden léleknek!!
    fénysebességgel!-----
    Vagy is nincs mesebeli pokol, se ördög, se alvilág, se mennyország, se angyalok!!

    Viszont a Földnek van Szellemi LÉLEK energiája=== ez felel meg Istennek.-- A Földünk egy élővé"" vált, aktív bolygó anyagából, energia szabadult fel, a belső felbomlása által!! Sajnos ez a felbomlás folyamatos és a Földünk mint ahogy minden felbomlik és elpusztul.
    -----Az amit az ember elképzelt Istennek az itt van a Földben a MAG-ban és onnan záródik ki, majd visszatér Magba-- Ehhez az energiához vették kölcsön a Magnezit tulajdonságát-- holott azért záródott ki az idp kezdetén és azóta is, mert a felszabadult energiának a másik pólusa is a Földben van, és bizony benne rohangál az anyagában és a izzó láva örvényeket hihetetlen gyorsan forgatja>következésképen ettől forog a Föld a tengelye körül és ennek a FEKETE- TESTES energiának a kisugárzása részben a gravitációs vonzása a Földnek.
    --- Az élet valóban Teremtve lett, de először csupán spontán. nem tudatos teremtés volt hanem csak az energiák kisugárzása és a másiknak a felszínközeli kizáródása és egymást keresztező sugárzó mozgásuk által keletkezett feszültség által, bomlott fel az anyag és a víz jelenlétével keletkeztek az első sejt életek és keletkezett a Tér-feszültség alkotta IDŐ amely nélkül az élet nem létezhetne! Persze akkor még teljesen más volt az idő sebessége, mint ahogy az egy nap idejének hossza is, ami bizony csak a Föld felbomlása által megnövekedett Föld tömeg következtében lett egyre hosszabb a napok ideje a hónapok és az évek ideje is amit viszont befolyásolt akkor a NAP tömegének növekedése is.
    --- Miképp válhat egy energia tudatossá? Ha SAJÁT FARKÁBA HARAP=önmagába visszazár> akkor minden amit érzékel ami információt felvesz az megmarad az energia szálain>>>>> mint ahogy mi se lennénk tudatosak ha nem lenne SZELLEMI lélek energia száll-rendszerünk, amely átszövi a testet belül majd a bőr felszínét ahol le van "fércelődve" --- a kínaiak 5000 éve szurkálják a "fércelő pontokat"= testcsatornát ahol a TEST-lélek energia rendszer vonzása érvényesül.
    ----S mint ahogy bennünk kettő különböző lélek energia rendszer létezik ugyan így van minden életben-- és ezt a Földünk két Teremtő Energiájának köszönhetjük: A Teremtő szellem-Tudatnak amely mint lézer erő formálni, alakítani is képes lehetett és a Teremtő Erőnek= amely mindent felbontani és tömöríteni is képes.
    ---- De maga a teremtés csak elsőre tapasztalat szerzés lehetett, játékos tanulás és ismételt újraformálás és tökéletesebb alkotása az életeknek-- s ez az egész világon ment végbe ugyan azon időben a vízben és a már kialakult szárazföldeken. Az evolúció igaz, mert ez bele lett téve az életbe mint tudat-- élni akarás, alkalmazkodás és változásra való hajlam.
    --- A Teremtőknek az univerzum keletkezéséhez semmi közük- legfeljebb annyi, hogy a testük" a Föld is univerzumban keletkezett anyag-tömeg.---- S az emberi faj életébe se avatkoznak bele,-- legfeljebb akkor --nagyon ritka-- ha egy ember kiprovokálja valamivel.--- Ilyesmi már megtörtént a történelem során-- de amit átélhettek valamikor, azt nem igen értették meg vagy teljesen rosszul értelmezték.--- Ebből keletkezhetett pl a félelmetes kinézetű Jelenésnek az ördög elnevezése.
    Vagy az amerikai indiánoknál,- a holtakat magas cölöp-építményekre helyezik, hogy ha a szellem ló érte jön akkor a lelke könnyebben felülhessen reá.-------Mind a két esetnél valaki szembesült részben a Fekete- energia önmagából alkotott kisebb Jelenéssel--- Vagy az indián, energia lovat láthatott magasban, az viszont a Szellemi energia HÍRHOZÓ lova volt, amely inkább figyelmezteti az életet a világűr felől várható veszélyre.-- az állatok többsége valószínűleg látni képes-- az ember csak nagyon ritka képességgel, de azt se értették még akkor.. az első ilyen tapasztalat után nagy katasztrófa történhetett az indiánok életében-- valami a Földnek csapódhatott!!--
  • TokraFan
    #222
    Az egyházon belül elég sok szemétség van, de a vita nem erről szólt, hanem tisztán arról, hogy mi szól isten létezése mellett, és mi szól ellene. A problémám ott kezdődött, hogy már maga a kérdés is baromság, ugyanis isten semmilyen szinten nincs definiálva! Ha megkérdezel egy hívőt, miről beszél amikor istenre hivatkozik, nem fog tudni egyenes választ adni. Hogyan lehetne vitázni egy, még csak definíció szintjén sem létező akármiről?

    Aztán persze lehetett volna folytatni azzal amit te is említettél, miszerint már hogy a fenébe lenne bizonyíték bármire jézus feltámadása, amikor sem arra nincs bizonyíték, hogy jézus "isten" fia volt (tehát nem csak egy random szimpla ember a tömegből), se arra, hogy valóban feltámadt volna?
    Másrészt a srác folyamatosan isten létezésének valószínűségéről zagyvált, holott az egész vallással éppen az a baj, hogy nem valószínűségeket tanítanak pl. a gyerekeknek, hanem tényként tálalják az egészet. Nem azt mondják, valószínűbb, hogy van isten, mint hogy nincs, hanem egyértelműen kijelentik, hogy van és kész! Össze-vissza zagyvált kis taknyos pap tanonc.

    Harmadszor, ok-okozati összefüggésről beszél, de arra nem tudja a választ, hogy akkor -logikusan-, istent is teremtenie kellett valakinek, aztán azt meg egy harmadik valakinek és így tovább a végtelenségig.

    Negyedszer, miért nem zagyvált Ádiról és Éviről, amikor napi szinten tanítják ezt a marhaságot tényként. A Genezis-ben egyértelműen le van írva ez a sztori, pedig az evolúció és az eddig feltárt leletek önmagukban is kizárják ezt...
    Arról nem is beszélve, hogy szegény gyerek egyáltalán nem vesz tudomást más vallásokról, csak a kereszténységgel számol, semmi mással. A sokezer egyéb istent amit az emberek korábban hallucináltak, vagy a még ma is jelen lévő reinkarnációra épülő vallásokat totálisan ignorálta, ebből is látszott, mennyire buta szegény, és nem az igazság megismerésének igénye vezárli, hanem csak a saját vallásának és egyházának görcsös igazolása! Teljesen komolytalan volt, de ezekre cáfolatot nem kapott, tehát úgy tűnhetett sokak számára, hogy milyen jól érvel...Holott ferdí1tések és összemosások, vagy konkrét hazugságok képezték az érvelésének alapját, egy olyan valaminek a bizonyítására, ami még definíció szintjén sem létezik!
  • maki85
    #221
    Azért az a négy-ötezer pap, akiknek aljas bűnei kiderültek, elárulhatnák miért azoknak a szerencsétlen tíz alatti kisfiúknak az életét mocskolták be?? Voltak közöttük 4-5 évesek is.
    Nem elég számukra az apácarend, az rengeteg ájtatos "papszerelmes nénike", a másik pap feneke, avagy egy, ha már annyira a kukira mennek, egy felnőtt férfi tapizása, vagy egy kiadós pöcsverés verseny??????
    A pokol ura menekülni fog, ha ezek odakerülnek, habár attól tartok, hogy ezek az Úrnak is tetsző cselekedetek, különben szétcsapott volna már közöttük.
    Ami még elborzaszt, hogy ez a szám, amiről most tudunk megszorzódik a cölibátus bevezetése óta "ügyködött" papok számával.

    Igen, valóban a prof helyett egy, az ilyen vitában jártas ateista filozófus kellett volna a műsorba.
    Azonban én mégis úgy érzem, hogy a professzor egyszerűen lehengerelte a zagyvaságokat mesterien sorba állító lelkész urat.
    Hogy Jézus feltámadása bizonyított tény------többek között
  • TokraFan
    #220
    Nem volt túl jó ez a "vita". Én Orosz Prof.-ot nagyon tisztelem a tudása miatt, de ez a téma így ebben a formában nem neki való, nem kellett volna vállalnia sem. A teológus srác baromi magabiztos volt, látszott rajta, egész életében azzal foglalkozott, hogy valamiként igazolni tudja -vagy próbálja-, Isten létezését, ezen keresztül a saját hitét. Természetsen ez nem sikerült neki. Ahogy néztem az előadást, végig kapartam a falat kínomban, mert a srác "érveit" csodásan atomjaira lehetett volna szedni, rá lehetett volna világítani, milyen szinten mossa össze a különböző fogalmakat és egyáltalán, mennyire nem arról beszél, amit a saját egyháza a gyakorlatban is tanít istenről. Sajnos Orosz prof. ezt nem tette meg, mert ő egy elméleti fizikus -bár mérnöki végzettésge is van, de alapvetően nem azt gyakorolja-, tehát a téma megvitatása szempontjából még akkor is előrésbb lettünk volna, ha egy ateista bloggert hívnak meg -mert azok között van 1-2 aki sinám bezavarta volna a lelkész urat a susnyásba-, vagy még jobb lett volna egy rendes ateista filozófus!

    Lényeg az, hogy nem volt jó nézni ezt a vitát, mert nem hallottam viszont azokat az érveket a tudományos oldalról, melyekkel egyértelműen, tényszerűen helyre lehetett volna tenni ezt az egész kérdést.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.12. 19:34:02
  • czihaki
    #219
    Soha a büdös életben nem lesz rend se becsület a vallás közösségekben, mert egyik hazugabb megjátszóbb, mint a másik. ------Nem csak az hazugság amit beleszuggerálnak a népek fejébe de az is hogy a papok Isten vagy épp Isten fiának kinevezett zsidóra esküt tettek hogy ők tisztességesek , szűz életet élnek.--- Hát persze igy terjedt el valószínűleg tőlük --és a börtön lakóktól-- a homoszex. DE a pedofília is-- hiszen ha egy gyermeket meg félemlítenek, akkor az hallgatni fog a szexuális bántalmazásáról vagy ép egy éhes utca gyermeket megetetnek rendszeresen, akkor az a szerencsétlen gyermek mindent megengedett egy szemét papnak. Csak bele kell gondolni hogy mennyi férfi volt egy kolostorban összezárva, elzárva a természetes élettől==
    ------Homoszexualitás, hiszen a szervezet követeli azt amire szüksége van hormonálisan, hogy megtisztulhasson a test, vagy természetes módon, vagy önkielégüléssel vagy alkalom kínálta kapcsolat szerzéssel. Megjátsszák csak a tiszta szentet, hiszen ha egy férfi soha nem elégülne ki, akkor rövid időn belül megdagadna a prosztatája és amiatt nem lenne vizelete se, a vesének annyi lenne, a szervezet mérgeződne stb.

    Csak bele kell gondolni-- ma sincs minden embernek munkája akkor miképp élhettek a középkorban vagy annak előtte?-- Milyen választása lehetett egy éhes fiatal férfinek vagy nőnek? Kolostorba vonultak-- vagy is inkább az éhezés és otthontalanság miatt vagy épp azért mert a már meglévő papok agyon szuggerálták a gondolkodását!--Mert épp ésszel nem hiszem, hogy egy fiatal bezárkózna egy tömegszállásra amikor kint az éltben szerelemben élhetne.
    S az hogy a korunkban egyre több lett a homo vagy a pedofil azon nem lehet csodálkozni hiszen genetikailag egyre több generációnak átörökítették ezeket a hajlamokat.
    ----A reformáció csak azért lett, mert volt egy olyan német püspök aki nősülni és gyermeket nemzeni vágyott.-- Igy vált egy zsidó hitesből Istennek fia, mert ezzel az érvvel jobban elfogadták, mint keresztény református hitet. Holott élt és halt az a zsidó férfi, ----mint minden szerencsétlen ember, aki a hatalommal szembeszállt.
  • maki85
    #218
    Ennél aljasabb már nem lehet valaki:(((
  • maki85
    #217
    Jobban is felkészülhetett volna a lelkész úr az észérvekkel szemben XD
  • czihaki
    #216
    hiper fizikus --Biztos igazad van- de tudod én csak azért internetezek azért ülök ide a laptophoz mert az unokáim köteleztek reá mert addig nem dolgozok, pihenek. Szóval amit írok neked fordítsd le a fizika elméletével.-- Talán valamit kijavítanák abból amit írtál vagy pontosítanák--- energia valóban önmagától nem létezik, az mindig valamiből felszabadul vagy valamiben keletkezik, növekszik vagy valamibe belehelyezett. az is igaz hogy nem lenne az ember képes gondolkodni, ha a szellemi lélek energia gondolataihoz nem lenne sejtek alkotta memória tár az agyban amit a gondolat energia hullámai érintenek és igy válhat a gondolat elképzeltté. De azt is megtapasztaltam valamikor, hogy a csak (testen kívüli) szellemi lélek nem képes előre gondolkodni, nem képes visszaemlékezni, minden gondolata és válasza a kérdéseire akkor adott csak ha egy valamire koncentrálva születnek a gondolatai akkor nagyon képes visszaemlékezni de előre is de csal azzal összefüggésbe amit érzékel..- A testben nem csak az agy sejteket érinti a szellemi lélek, de a test-lélekkel is érintkezik állandóan a szinapszisoknál ott cserélen infót ott utasítják egymást.
  • hiper fizikus
    #215
    Szia !
    Az energia és az inpulzus önmagában nem létezik, csakis úgy léteik, ha valami fizikai dolognak energiája vagy inpulzusa van . Te a test lélek alatt hardvert értesz és a szellem-lélek alatt szoftvert értesz ? Mégvalami a szoftver nem létezhet hardver nélkül ! Elég nehéz volt idáig eljutnom !
  • czihaki
    #214
    A különböző népek vallásos felfogása között soha nem lesz megegyezés, mert a néptömegekbe szinte beleszuggerálja minden vallást tanító pap a saját hit-elméletüket.
  • czihaki
    #213
    hiper fizikus---Az energia nem csak információt képes továbbítani hanem képessé válhat azt megőrizni ha önmagához visszazárt energia. Ilyen a szellemi lelkünk is-- azon születnek a gondolataink érzelmi színezettel- az agy csak a test által érzékelt szem által látott dolgokat memorizálja valamint a test irányító központja--az agyközpont számítógéphez hasonlóható.-
  • hiper fizikus
    #212
    Szia !
    Mi is az az intelligens energia ?
  • czihaki
    #211
    hiper fizikus A vallások ó-kori képzelődésekkel van tele amit misztifikálva tanítanak, beledumálnak az emberek agyába a csoda ígérgetésekkel együtt és a különböző nem létező alakokkal együtt mint angyalok, ördög ártó szellemek stb. De létezik a Szellemi Isten és a Teremtő Erő de mind kettő intelligens energia létezés. De a Teremtő Erő valószínűleg a Föld belsejével együtt izzon kiég-- hasonlítanám a villanyégőhöz-- a fény energia felszabadul a pozitív töltés elég.
  • hiper fizikus
    #210
    Szia
    A vallások tele vannak misztikával, a misztika padig a raconalizmus ellensége, de nem csak a vallásnak van misztikája .

    Utoljára szerkesztette: hiper fizikus, 2018.10.30. 10:42:16
  • czihaki
    #209
    Kissé eltértetek a tárgytól hiper fizikus és maki85-- Nem arról szól a vallás, hogy milyen magán emberként egy pap, mert ha így értelmezitek akkor ez olyan l olyan mintha a matektanár magánéletét tárgyalnátok egy matematikai példa megoldása helyett, matekórán.---- A rendszerváltással, újraélesztették a vallásokat sőt beengedtek más vallásokat is hazánkba. S ennek egyszerű oka van, a hittel képes a hatalmat élvezőknek és a újgazdagoknak a kihasznált dolgozó népet gondolatilag babonássá tenni, és ha az életük a nyomorúságig süllyedt akkor a csodák ígérgetésével, meg lehet kissé nyugtatni. Hisz van felettük egy olyan Isten vagy épp egy Jézuska nevezetű holt lélek, akik majd megsegítik- "csak kérj és kapsz" Na de létezik-e Isten vagy másképpen Teremtő? Ezt csak az képes őszintén elmondani, aki szembesült Vele.-- De sajnos nagyon sok fantazmagóriát tettek közzé a vallások és tanítanak, beledumálnak a néptömegek agyába a vallásokat hirdető, egyházakat fenntartó papok- holott fogalmuk sincs semmiről csupán elképzelt esti meséket vagy hazugságokat tanítanak a népeknek. Létezik a Teremtő? Igen és KETTŐ Teremtő is van! A Szellemi Isten energia és a Teremtő Erő energia.
  • hiper fizikus
    #208
    Nem kellene ezen a témán lovagolnunk, inkább maradjon csak elvi szinten, mert ekkor talán elnézik a moderátorok !
  • hiper fizikus
    #207
    Szia !
    A keresztény vallás ősi szexuál elvei kapcsán :
    A férfi homoszekszualitást és a szodómát meg a pedofíliát sőt a segédeszközös izgatást is, ...stb. én is maximálisan elutasítom, mert ahogyan Oroszországban is törvényben van, ezek nem természetes szeksztualitások ! Az élvezet szükséges jó, de nem lehet természetellenes !

  • maki85
    #206
    Minden szavaddal egyetértek.
    Valóban hiteltelen lehet, ismétlem lehet, egy olyan szervezet, melynek tagjai 20-40 éves eseményekkel próbálnak manipulálni.
    Mert igenis az egy számító viselkedés, ha valaki egy dúsgazdag, és csakis dúsgazdag valakit vádol meg olyannal, ami pár évtizede történt.
    Érdekes módon olyant még nem hallottam, hogy pl Julis beperelte volna Józsit, hogy ezelőtt 15 évvel molesztálta.
    Az meg hab volt a tortán, amikor egy újságírónő azzal pereli be Weinstein-t, hogy 20 évvel ezelőtt egy interjú alkalmával ráütött a fenekére.

    DE!!
    Nekem ne dumáljon egy egyház vezetője olyan módon, hogy a megtörtént (esetleg?!) aljas dolgokat holmi imádkozással el lehet intézni, amikor ő egy olyan felekezet feje, amely minden szexuális együttlétet bűnnek vesz, ha az nem utódnemzés céljából történik.
    Nem beszélve a homoszexualitás teljes, maximális elutasításáról, mármint az katolikus egyház, és a Biblia tanítása szerint.
    A híres emberek valós, vagy valótlan bemártása történhet anyagi haszonszerzés céljából, de véleményem szerint ez az eshetőség az egyház esetében nem áll fenn.
    Tehát egy ilyen felekezet vezetői vagy mutassanak példát, vagy menjenek a POKOLBA!!!!!!!!!!!!!

    UI:
    A múltban elkövetett bűneik bőven kikövezték számukra a pokolba vezető utat, megfejelve a mostaniakkal.
  • hiper fizikus
    #205
    Szia(sztok) !
    Ennek csakis a katolikus egyház az oka ! Nem várható el az világi ateistáktól, hogy nyaljanak a pápának, hiszen az ateisták eretnekek a pápa meg egy istenhitű !
    A katolikusoknak sokkal nagyobb bűneik is vannak mint holmi buzeráció ! : Eretnekek gyilkolása, Brónó megölése, Kopernyikusz sulyos megkínzása, és a keresztény államok által elkövetet bűnök is rájuk száll, a sötét középkor, cenzúra ! - mondjam még ?
  • fonak
    #204
    Minden több évtized után bizonyítékok nélkül előálló vádlónak automatikusan igaza van? Nincs ott semmi anyagi vagy más érdekeltség? Lásd #metoo stb.
    Egyébként pedofilvádak (nős) protestáns papokkal, rabbikkal, vagy gyerekek közelébe kerülő nem egyházi személyekkel (edzők, tanárok) is gyakran felmerülnek, de persze azt nem mondja senki, hogy "a pedagógusokban úgy látszik, kódolva van a homoszexualitás". A katolikus egyház egyszerűen csak kedvenc célpont egyes körök számára bizonyos okokból, ezért van mindig nagy hírverés (meg való igaz, hogy minden hierarchikus szervezethez hasonlóan a rk. egyház is alapból arra törekszik, hogy a botrányos ügyek ne kerüljenek nyilvánosságra).
    Elképzelhető persze, hogy több a homoszexuális hajlamú azok között, akik papnak mennek (ezért választják az egyházi pályát, mert tudják magukról, hogy a megnősülés, családalapítás ami a keresztény férfiaktól elvárt, gázos lenne nekik), a homoszexuálisok között pedig sokan vonzódnak kifejezetten a fiatal serdülő fiúkhoz, akár polkorrekt ezt kimondani, akár nem (ez már az ókorban is így volt, és ma is így van pl. Afganisztánban).
  • maki85
    #203
    Nem tudom, hogy csak nekem tűnt fel, hogy a katolikus papokban kódolva van a homoszexualitás??
    Ugyanis őket csak a kisfiúk érdeklik, már nem mintha a kislányokkal szembeni esetleges aljasságuk megbocsájthatóbb lenne.

    Intézzék el az arra kapható nénikkel, akik áradó áhitattal igazgatják a csuhás reverendáját a mise előtt.
    Utoljára szerkesztette: maki85, 2018.09.03. 21:36:29
  • maki85
    #202
    Az igazság csendes, halk nem zajong.

    "Ferenc pápa a nyári pihenése után bemutatott legelső vatikáni misén azokról a nem jó szándékú emberekről beszélt, akik a katolikus egyházon belül csak a botrányt keresik, a megosztottságot, pusztítást. "

    Azért készítenék a pofájából krumplipuskát.
  • hiper fizikus
    #201
    Szia !
    No jól van, neked van igazad ! De a TV híradóban az elmúlt hét valamelyikén volt egy papról szó, amelyik verekedett. Kerestem a NETen, de nem találom. Kérlek keresd már meg helyettem, mert lehet, hogy te jobb kereső kulcsot tudsz hozzá !

  • Zephyr Retiring
    #200
    És mi lenne az új fejlemény ezzel kapcsolatosan?
    Ez ugyanis 10 éves eset már..
  • hiper fizikus
    #199
    Szasztok !
    Van egy új fejlemény a magyar vallás térnyerésében: a verekedő magyar pap:
    A verekedő plébánostól a cölibátus feloldásáig
    Vasárnap még misézik a verekedő plébános
    Én mindenféle csúnyára gondoltam, mert én radikális ateista vagyok, de nem tehetem, hogy itt a fórumban mind felsoroljam ezeket, mert talán kimoderálnának miata, de képzeljétek csak el, hogy mire is gondolhattam !!! Összegzés képen anyit elmondhatok, hogy a magyar vallást sürgősem szekurizálni kellene !!!!!!!!!!
  • czihaki
    #198
    ez amit írtál---""A válasz: a Mátrixot irányító
    erő folyamatosan jeleket sugároz felénk, és mi egy kollektív valósággá dekódoljuk ezeket – és ezt a kollektív valóságot
    hívjuk világnak."""----egy értelmetlen butaság!!! Ha valami hat a tömegemberekre az a mindenkori hatalom, valamint a saját butaságuk amikor minden jöttment hazugságainak bedőlnek.

    S nem szabad elhinni egy sóderoló szövegét, mint ez a félkegyelmű;Edgar Allen Poe írta: „Minden, amit látunk, és látszik, csak álom az álomban” ----- ??? ha igy látja akkor valószínűleg baj van az agyában.
  • maki85
    #197
    "kevered Gizikét a gőzekével."!!!!!!!!!!!!
  • Saintgerman
    #196
    Nem tudom, hogy észre vetted e, de egy 9 éves hsz. re válaszoltál. A barátunk talán azóta se járt erre, de te még is egy féltéglával vernéd fejbe, ha csak virtuálisan is. Pedig ő volt talán a legelső ezen a fórumon, aki felfogta a holografikus illúzió világ működését. Látom, hogy neked nem csak halvány fingod sincs az égésztől, de talán még nem is hallottál róla. Te egy igazi ateista vagy, Kádár növendéke és a '60 as évek lekonzervált értelmi szintje. Ha megfogadsz egy jó tanácsot, és nem akarsz Kádár színvonalán távozni az árnyékvilágból, akkor írás helyett olvasással üsd el az időt...

    Mondjuk azzal, hogy utána nézel annak, hogy mit ért valaki holografikus világ alatt. A virtuális valóság-játék egy magasan kifinomult változatában „élünk”, vagy másképpen mondva egy 3D-s illú-ziót nyújtó holografikus Internetben. Az egyik gyakori kérdés,
    hogy ha mi magunk teremtjük illuzórikus világunkat, akkor miért van az, hogy mindnyájan ugyanazt az alapvetővilágot látjuk: az utcai jeleneteket, az embereket, autókat, utakat, erdőket és hegyeket? A válasz: a Mátrixot irányító
    erő folyamatosan jeleket sugároz felénk, és mi egy kollektív valósággá dekódoljuk ezeket – és ezt a kollektív valóságot
    hívjuk világnak. Ehhez hozzáadjuk a magunk csavarját azzal, hogy különböző véleményt, nézőpontot
    alakítunk ki arról, amit közösen „látunk”, de mindannyian ugyanabban az alapvető valóságban részesülünk, mivel ugyanazokat a jeleket dekódoljuk a Mátrixtól. Ez a valóság nem odakint van, hanem „idebent” – a fejünkben. Vagy pontosabban fogalmazva, a genetikai adatbázisunkban, a DNS-ben. Ahogy az író, Edgar Allen Poe írta: „Minden, amit látunk, és látszik, csak álom az álomban” („Minden, mi
    van e bús világon, álomba ködlő furcsa álom”... és ha ez megvan, akkor már biztos nem kevered Gizikét a gőzekével..
  • czihaki
    #195
    vallás 2000 után? most nem tekintek a világ összes népének vallása felé. Maradjunk itthon. Egyre jobban túlzásba vitték rendszerváltás óta a vallásos hülyítését az embereknek. Ráadásul már az elemi iskolától kezdve. Nem tartom helyesnek. De a csodák ígérgetését végképp félrevezetőnek tartom. az hogy létezik a Teremtő igaz, vannak olyan fejezetek a bibliában is amelyek ma is érvényesek, mint a becsület, a hűség, mások tisztelete, élni hagyni, boldogulni segíteni más embereket is, felemelni az elesetteket és segíteni újra kezdeni az életet. De ezeket a gondolatokat önmagunkban is fel kell ismerni. Ehhez még biblia se kell, ha valaki valóban Embernek érzi magát.

    Sajnos a vallás nagyon sok valótlanságot, misztikumot is terjeszt- pl. nincsenek angyalok, se mennyország, se trónusa Istenek, vagy Jézusnak, nincs alvilág, nem lesz feltámadás, és nem igaz az újra-leszületés se. Nem téblábolnak holt lelked a világunk terében, se ártó se segítő szellemek. Csak annyi ideje van a holtak lelkének itt téblábolni, amennyi idő alatt vissza is rántható az életbe újraélesztésnél.
  • czihaki
    #194
    "Jó lenne, ha be tudnád bizonyítani, h létezik ez az anyagi világ.
    De ne hivatkozz az érzékszerveidre!""---
    ---- nagyon egyszerű, találkozunk és én a fejedhez vágok egy féltéglát, mindjárt fogod tudni, hogy te létezel hogy a tégla létezik és azt is hogy kire legyél dühös.---

    ""Ugyanez létrejön akkor is, ha csak az agyadba mennek elektromos inpulzusok. Akkor is ugyanolyan valóságosnak érzed a dolgokat, mint most."""
    ---Csak valóság emlékeiként válnak eleven képekké amelyek kivetülnek a szemhéjra, mint valami film.- de nem megfogható csak alvás okozta hallucináció.--

    ""Az agy nem érez semmit, csak feldolgozza a kapott elektromos jeleket, de arról halvány elképzelése sincs senkinek, vajon hol van az "énközpont" , hol "tudatosodnak " a jelek."""
    --- Az agy valóban csak memória tár, és a testet irányító központ. Az ÉN-t a test-lélek (idegrendszer) és a szellemi lélek együtt alkotja. Az ember 5000 éve szúrkálja tűkkel a szellemi lélek energia hálózatának testhez fércelő pontjait.-- de még a mai napig se jutott senkinek se az eszébe, hogy miért van két különböző +és - energia hálózat a testben? Hát ezért mert a negatív töltésű az a szellemi lélek.-----

    """A vallás az egyetlen mód arra, h felébredj ebből a 3D moziból, és visszatalálj igazi önmagadhoz és visszatérhess oda, ahonnan valójából származol."""
    ----Nem éppen ez a módja, hogy önmagadat megismerd. A világ számtalan vallást hordoz a vállán, és persze mindegyik elferdítve tanítja az igazságot, mert ókori kevés tudással rendelkező emberek fantáziálták azt amit vagy csak képzeltek vagy megtapasztaltak de nem értették meg,- ezért túl misztifikálták. Az életet le lehet úgy is élni, hogy egyáltalán nem foglalkozik valaki hitvilágokkal, csak a mindennapi életet éli és akarja minél szebbé tenni. A lényeg, hogy tisztelje az életet és éljen becsülettel.
    Ha valaki önmagához szeretne visszatalálni, akkor annak az a legjobb módja, hogy megtanulja Érzékelni a saját lelkét, és általa egész önmagát. Nem csak érdekes és kellemes, de úgy lelkileg, mint testileg minden tekintetben gyógyulást, megnyugvást és erőt, kitartást eredményez.
  • czihaki
    #193
    Ha Istent akarod megidézni, akkor először is írj végrendeletet-- azután menj ki a szabadba ahol senki nem jár, odamenet jól hergeld fel magadat és üvöltsd le, szidd, üvöltsd le mindennek csak jónak, szépnek ne tituláld. aztán menj haza este feküdj le aludni, de készülj fel arra hogy hajnalban raportra lesz felrántva a felhők fölé a lelked és ott fog fogadni Istennek csak a részletéből előrajzolt Jelenése, kérdőre von, és hogy miért dühöngsz. De mivel a lelked nincs fellazulva így nem valószínű hogy élve megúszod ezt a kalandot. (fellazult lelke csak annak van, akit egyszer már újraélesztettek, és visszahozták a halálból.)
  • hiper fizikus
    #192
    Már megcsináltam ZIP/HTML alakban is: Hogyan csináljunk Isteneket? - Avagy hogyan lehet a tudósok laboratóriumában Isteneket megidézni?
  • czihaki
    #191
    Tulajdonképpen minden nép vallásos írása, könyve, eredetileg a nép történelme kiszínezve, az akkori elképzelt misztikus világgal, amely alapja lett egy-egy népi a törvénynek is. Legyen az egy törzsi nép, vagy az egyesült zsidó törzsek, vagy épp egy skizofrén Buddha kitalációja, amit a család iró deákja fogalmazott, írt le végül egységes hitnek való tanulmányként. Vagy épp a római császárt erősítő, és a keresztény hitet megteremtő, Itáliába menekült zsidók kitalációja. Jézus életének kiszínezett, túl misztifikált élet története.
  • czihaki
    #190
    A többi beíró felé.-- a vallásos hitet az emberi megérzés, sejtés valamin, egyes ritka képességű ember megtapasztalásai (amit régen meg se értett) elbeszélése alapján találták ki. Egyrészt hogy magyarázattal szolgálhassanak miért vagyunk- e világon, miért kell meghalnunk, és egyáltalán hogy keletkezett az élet? S miután azt tapasztalták hogy emberi tulajdonság a láthatatlantól való félelem vagy a láthatatlantól való csoda várás, így az ősi hitvilágfok vallásokká, alakultak, írásaik és a hitvilágok erejét az uralkodó réteg biztonsága miatt, már a legszigorúbb törvényekké emelték, pimaszul azzal erősítvén meg a tömegekkel szembe, hogy a uralkodó élősködök, Isten leszármazottai, ezért az uralkodás joga a trón, örökölhetővé vált.
  • czihaki
    #189
    hiper fizikus-- a vallások a teológusok szemében bűnnek számít abiblia kritizálása, hiszen ha elvetjük és igazságot nem igen tartalmazó írásnak vesszük a bibliát, akkor ezeknek az egzisztenciája illetve a jövedelem szerző semmi munkája megszűnne és sajnos nagyon sok tömegember gondolkodását, hozzáállását az élethez, már besötétítették babonasággal, és igy bigottá, fanatikussá tették az emberiség nagy részét, bármelyik vallásos sódert nézzük!
  • czihaki
    #188
    Eleve hiper fizikus az ember már előállította az önmagukat istennek képzelő réteget, azok élősködnek a népek tömegemberein!

    Valódi Istent Teremtőket nem lehetséges előállítani, hacsak életre nem keltesz laborban egy élettelen bolygót és abból azután felszabaduló energia Istenné válhat-- de az is csak akkor válhat Istenné ha van élet amelyet vizsgálhat amelynek köszönhetően Tudatos, intelligens energiává válhat.
  • hiper fizikus
    #187
    Írtam egy mégújabb tanulmányt arról, hogy Hogyan csináljunk Isteneket? - Avagy hogyan lehet a tudósok laboratóriumában Isteneket megidézni? Írjátok meg a véleményeteket ide róla!!!