4469
NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
-
#186 Hát, én nem értem amit harry mond. sok az ismeretlne szó benne. prequel, meg ilyen szarokakt nem értek. vki fordítson, kösz. -
#185 Uhhh.... -
#184 Erről van szó. Én nem fárasztom magam az olvasásukkal, van ezer más könyv, amire amúgy sincs időm, mert folyton fórumoznom kell....
:-DDDDDDDDDDDDD -
Ramza #183 Hú, vazze, ez a poén még a "minőségi" magyar vicclapok színvonalát is alulmúlta. -
Ramza #182 Jó, jó, de ne essünk át a másik végletbe se! Azért azt nem kellene feltételezni, hogy mindenki azért olvassa el, mert sikk. -
-
Ramza #180 Alapvetően nem értem sem azokat, akik agyonhype-olják, és azokat sem, akik agyonszidják a sorozatot (elsősorban a könyvről beszélek, a film más kategória).
Én is a falra mászok attól, hogy gyakorlatilag mindent el lehet adni, amire rá van írva, hogy HP, mert a kiskölkök bekajálják. Rohadtul idegesít, ha azt hallom, hogy a gyerekek harmincszor kiolvasták a könyveket, de csak ezeket, semmi mást. És a példák sorolhatók a végtelenségig.
Ugyanakkor véleményem szerint ötletesen lettek megírva a sztorik, hangulatos világot sikerült teremtenie az irónőnek, és tényleg olvastatja magát. Jó, igen jó, de nem jobb ennyivel pl. gyermekkorom Delfin-könyveinél.
Úgyhogy felemásak az érzéseim ezzel kapcsolatban. Mivel nagyon sokat olvasok, így várható volt, hogy előbb-utóbb végigmegyek ezeken is. Megtörtént, kellemesen csalódtam. De a köré épített kultusz már egy kicsit sok... én abból köszönöm szépen, nem kérek. -
#179 Márpedig én nem fogok egy ilyen varázslókisfiúról meg az idióta történeteiről többszáz oldalt elolvasni, csak mert most ez a sikk. -
#178 Attól voltam kiakadva, hogy a tisztelt jónép gyermekei mind ezt a fantasztikus sztorit bújták, ami nem is baj, olvasson az a gyerek.
Csakhát ugye ezután el kellett őt vinni a filmekre is a moziba. Aztán meg kellett venni a Potteres gyerekmenüt a meggdonádszban, meg a potteres cukorkát a közértben.
És ezután a tisztelt apukák/anyukák látva a hype-ot, hogy mekkora, meg hallva, hogy a világon mindenki ezt olvassa, ők is elkezdték olvasni!
Ugyan ez a helyzet volt a Gyűrűk urával is, nemcsak a Potterrel van bajom, akkor is KIZÁRÓLAG az első film elkészülte után olvasgatták ezek a birkák ezt a terjedelmes művet, eddig eszükbe se jutott, csakhát ugye mindenki erről beszél, hát nosza olvassuk el, hátha jó. Ettől van tele a tököm.
Plusz pottergyerektől még hányingerem is van, írjon akármilyen jól a néni. -
#177 A film az szar. Senki ne ítéljen a film után! -
#176 Nem, a filmek meglátása után....
Bőven elég volt.... -
#175 Jaj bocs az off-ért, de Beckham sux -
#174 Figy nem tudom mit tartalmaz a könyv, de abban biztos vagyok hogy a média bármit felkap, ha van mögöted egy kis protekcio, és irsz pár dalszöveget(söt mért kéne neked irni), akár belöled is lehet "sztár".Beckham nem focizik jol, azon kivül, hogy meccsenként van 2 beadása, szerintem nemsokat nyujt általában, és csak kolonc a United nyakán. -
#173 Beckham körül is nagy a felhajtás mégis jól focizik. :) Persze a "hype" alapjában nekem se szimpatikus, de az esetek nagy részében ha valamit _ennyire_ hájpolnak akkor abban van valami. :) -
#172 Na elöb kimaradt a smile, de nekem nem is a könyv nem tetszet, hanem a felhajtás ami volt, mert 1 évig még a csapbol is Hary Potter folyt, és nekem ez nem tetszet -
#171 Iku rúlz! ^.^ -
#170 Harry Kokler sux -
#169 Szerintem meg pont fordítva van. Az első nagyon hangulatos, visszaadja a filek hangulatát, megmutatja azt a varázslatos világotm az újdonság erejével hat.. ehhez képest a második rész mintha unalmas "remake" lenne, a könyv izgalma, a legjobb poénok alig jönnek át.. (pedig nekem könyvben az a kedvencem).
Az első rész nagyon is jó volt.. és C, Columbus egy nagyon jó rendező.
Az új rendezőtől én nem várok sokat, szerintem a 3., 4., 5. könyv egyre kevésébe alkalmas a filmre vitelle, de ne legyen igazam. Szertnék kellemesen csalódni. :)
A francia rendező egyébként mexikói, én csak a Szép reményeket láttam tőle, az egy érdekes film. :) -
#168 Hol láttad a képeket? -
#167 Ja elkezdték. Láttam már képet a Kóbor Grimbuszról. Gery Oldman(Ötödik elem, Leon a profi, Drakula) játsza Sirius Blacket. Lupint meg a Sárkányszívben szereplő gonosz ifjú király. Mondjuk az a színész nem nagyon illik Lupinra, de majd meglátjuk. Viszont Marge rohadtul tetszett. Valami szakácsnő játsza, de hogy milyen undok feje van, azt el se lehet mondani. Peter Pettigrew-t is jól választották, és Sir Cadogant is. -
Ramza #166 Nem akarják megcsinálni év végére, csak jövő karácsonyra.
Így talán "szegény" Rowling nem kerül ismét alkotói válságba az elmaradt fontmillióktól... (bár az ötödik könyv úgyis pótolja ezt) -
Ramza #165 "Mi szükség van erre a népbutitásra, fel nem foghatom..."
Gondolom a véleményedet a könyvek elolvasása után alkottad meg, igaz? :) -
#164 Huh, az jó, ha más rendezi, mert ez a rendező nagyo szar volt. Elkezdték már csinálni? HAladniuk kéne, ha évvégére meg akarják csinálni.
Amúgy nekem az első nagyon nem tetszett, viszont a 2-ben már volt néhány jó poén, és a számítógépes grafika is sokkal jobb volt. -
#163 Viszonz olvastam, hogy az azkabani fogolyt más rendezi, valami francia rendező. Én ennek örültem. -
#162 Tény. Viszont keveseben olvasnak mint mozibajárnak. Sajnos... -
#161 Igaz, nem filmre tervezték. Olvasás nem olyan "brutális" műfaj, mint a film. Igazán nekem a filmből az első nagyon tetszett, a második nem annyira, a tendencia egyre csak romlani fog szerintem, mert egyre hosszabb, bonyolultabb az alapanyag, és egyre brutálisabb dolgok is vannak.
Könyvben viszont ajánlom mindenkinek, mert Rowling stílusa, humora zseniális, aranyos a varázslók világa és mindemellett a könyvek izgalmasak, tökéletes krimik. -
#160 Mi szükség van erre a népbutitásra, fel nem foghatom...
Gyerekfilmek, amikhez erősebb idegzet kell, mint anno egy CONAN filmhez kellett. Szánalom. Már a nevétől is kivagyok: HERRRRI POTTTTTTTTTTTTTEEERRRRRRRRR Áhhhh. Hagyjuk.... -
#159 Nekem is megvan egyébként angolul az Order of the Phoenix, nekem tetszett. :) -
#158 Akkor csak nem ismered a filmeket, én megmutatom neked mpercre pontosdan, pl. a Phantom Menace-ből a "Darth Maul attacks" hol van a Harry Potterben, de vannak még egyéb SW "idézetek" is a zenében.. -
#157 Basszus! Véletlenül olvastam infokat az 5. részről. Nagyon felbasztak. Minek írják, hogy mi fog történni benne? Teljesen elronták az élményt. Ti se írjatok ide semmi infót az ötről! -
#154 nem figyeltem, a holdat néztem:-) -
#153 Az egyik torony teteje. Nem láttad? -
#152 hogy látszik? -
#151 Ja ezt én is észrevettem.
Még a Roxfort is látszik a hasadékból. -
#150 szerintem kurva jó lett a 2. rész.
-kövessük a pókokat? mért pont pókokat? Nem lehetne inkább pillangókat?
a második rész 100x jobb mint az 1. sokkal részletesebb, meg kidolgozottabb, bár a kedvenc részem kihagyták, és amin beszartam:
a Titkok kamrája el van rejtve, eddig soha senki sem találta meg, de a legvégén a főnix egy hegyhasadékából repült ki, szal elég lett volna ott lemászni, éés már meg is van a titkok kamrája. -
#149 Sephi, én teljesen egyetértek veled. Ez az ember valami 0.001-es verzióju HP-t nézhetett meg. (spórolásból a SW zenéjével ) -
#148 Te fijjam nagyon el vagy tevedve hallode? Megvan a main theme de meg veletlenul se hasinlot a SW-re. en nmem tudom irol beszelsz. En zenesz vagyok es azert ertek egy kicsit a zenehes es most nem masolom be neked a kottakat de ha ertenel hozza meglatnad hogy a HP es a SW zene kottai meg veletlenul se hasonlitanak :)
Szal kuss -
#147 Ja és amugy én se hallottam benne a SW zenéjét. Pedig én nagyon szoktam figyelni a zenéket mert fontosnak tartom őket. Lehet hogy hasonlít rá, de nem az. -
#146 Először is a éppen azt mondtam hogy a filmben nincs angol humor, a könyvben van.
Amugy nem nagyon nevezném a Star Wars zene "lenyúlásának", mivel mindkét film zenéjét ugyanaz az ember szerezte. Ha jól tudom a neve John Williams. -
#144 wodehouse rulez!
de en nem ertem hol halottal te a filmben SW zenet bazzeg?