4469

NINCS KÉREGETÉS A TOPIKBAN! FORDÍTÁST CSAK PRIVÁT ÜZENETBEN KÉRJETEK - HA FELAJÁNLOTTA VALAKI HOGY TUD ADNI.
  • Batman15
    Ez mitől olyan népszerű?
  • chhaya #4468
  • Narxis
    :DDD
  • davidka003
  • Narxis
    Bevallotta! Részegen bárkivel ágyba bújt Daniel Radcliffe
  • Narxis
    loooooooooooool :DDDD
  • nearo
    :DDDDD
  • mosoporr
    7/2 ja,többi nem!
  • Prince of Máté
    Nem találtam sehol erről infót, de IMAX-ben végig 3D-s? Vagy csak pár perc mint a Félvér hercegnél?
  • davidka003
  • Narxis
    lol
  • PJack
  • Kit--Kat
    Pansy Parkinson, szinte minden filmben más alakította a karaktert.
  • nearo
    Ilyen témában nekem az animáció sokkal jobban bejön, mint az élőszereplős... a furcsa kinézetű szereplőket sokkal jobban meg lehet csinálni, a varázslatok effektjeit is, plusz nem kell a szereplők bénázását se nézni - mert sajnos elég sokszor előfordult szerintem a filmekben ilyesmi. Mondjuk a rettentő béna szinkronhangoktól valsz ez se mentene meg...
  • davidka003
    Az ütne. :D
    Trailer jó volt.
  • Narxis
    Vagy egy élőszereplőse, Az Aurorok címmel. :D
  • nearo
    Úgy tűnik nem lett akkora durranás a film...

Gondolkoztam... kéne ebből is egy rajzfilmsorozatot csinálni, mint Star Warsból az a klónok háborúja cucc. Csak mondjuk sztorit nem lenne egyszerű írni hozzá... lehetne Potter születése előtti sötét időkről, vagy Voldi halála utáni idilli szarról, mer ugye Harry hét éve a suliban elég jól ki lett vesézve... azt újradolgozni nem biztos hogy nyerő ötlet lenne. Aztán persze ki tudja.
  • davidka003
    Amúgy miért nem pörög a topic? Az új rész nem érdekel senkit?
  • davidka003

• csgj
    Kicsit FAIL.
    A kövér gyerek tényleg Crack, de a színészt minden bizonnyal eltávolították a filmtől a kokainozása miatt. :-P Csakhogy a fekete srác nem Crack. Ő Blaise Zambini, szintén mardekáros. Az utolsó filmben őt állították Draco mellé.
  • Narxis
    Csajt hogy hívják? Nem szerepelt későbbi filmekben?:D
  • Punker
    kicsit lebarnult a srác :)
  • davidka003
  • Kit--Kat
    Nekem is tetszett. A könyvet már régen olvastam, szóval bizonyos részeknél nem emlékeztem már, hogy mennyiben tér el tőle a film.

Kár, hogy vége...
  • davidka003
    Nekem tetszett a hibák ellenére is. Lehetett volna javítani rajta, így 8.5/10.
  • Narxis
    Ja, igen, tényleg Ron esete. Olyanok ezek a pálcák mint egy házi kedvenc. :D
  • Malakai
    Ott volt az elején nálam is a feltételes. :)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vagyis elfogadhatják, de nincs rá garancia. Kicsit úgy néz ki könyvek alapján, hogy erősen tapasztalati alapú a pálcamágia, a varázslók se ismerik, hogy mégis mitől tudják fókuszálni a varázserejüket a pálcák által. :)

De ezért készíttet mindenki új pálcát, ha a régi tönkre ment. Látsd Ron, szegény család, de új pálcát kapott. :)
  • Narxis
    Nem tudom.. én könyv alapján úgy képzeltem el, hogy

minden pálca egy külön személyiség, hűen tükrözi, hogy milyen varázslóhoz tartozik. A pálca választja a varázslót, ezért érezte Harry a Rontól kapott pálcát, kényelmetlennek, furának a sajátja után és amikor a bodzapálcával megjavította újra melegség árasztotta el a karját és szuperul varázsolt. Tehát lehetnek "makacsabb" pálcák amit még párbaj legyőzés esetén se lehet jól használni és lehetnek olyanok is amiket könnyebb használni, de mindenkinek az a legjobb pálca ami őt kiválasztotta pl. Olivander boltjában. :p Igazából szerintem ez már a képzeletre van bízva, nagyrészt a bodzapálcáról szóltak ezek a dolgok, nem mélyedt bele Rowling általánosságban.

Ezért örülnék egy sorozatnak, pl. annak amit április 1-én elsütöttek, The Aurors... az zsír lenne, abban ilyeneket lehetne tisztázni.
  • iowa19
    TÉnyleg, ha két pálca van valakinél, akkor egyszerre kétfélét is varázsolhatna? Pl.Protego, meg támadás egyszerre??
  • Malakai
    A könyv szerint is...
    ...elfogadhatnak a pálcák másik gazdát, amit elősegít az, ha nem csak kölcsönadják, találják, sunyiban ellopják, hanem a másikat legyőzve elveszik. Úgy ahogy Ronnak is működtek az embervadászok pálcái, de Harrynek nem volt jó, mert nem ő vette el, hanem Rontól kapta, ahogy Hermione pálcája sem, mert azt is csak kölcsönkérte, viszont Malfoy pálcája már igen, mert azt ő vette el.

Ilyen alapon végülis igen, hogyha legyőznek párbajban egy másik varázslót, annak pálcáját elveheti. Valószinüleg hogyha az eredeti gazdájánál marad, akkor továbbra is őt tekinti urának. Ha a pálcák urát tekintjük, akkor Grindelwaldtól elkerült, amikor letartóztatták Dumbledoreal való párbaja után és Dumbledore meg is kapta a pálcát ugye. Többesszámról nem nagyon beszélhetünk, hogy "összes pálcája", általában csak egy pálcája van egy varázslónak, legalábbis nem nagyon rohangászott senki többel, gondolom mert úgyis a saját pálcájuk működik a legjobban a kezükben.
  • Narxis
    Passz, film alapján én erre következtettem de ha a könyvet nézzük akkor inkább #4436.
  • nearo
    A könyvben az a sztori, hogy amikor még a 6. részben Draco lefegyverezte Dumbledore-t a toronyban (a halála előtt), akkor szállt át rá a pálca. Sokáig viszont mindenki azt hitte, hogy Pitoné a pálca, mivel ő ölte meg Dumbledore-t, de Dumbledore ekkor már fegyvertelen volt.
    Harry pedig úgy szerezte meg a pálca "tulajdonjogát", hogy egyszerűen elvette azt Draco-tól - legalábbis a könyvben.
  • Pharaoh

"Igen, de szerintem ehhez a legyőzés után a pálcát fel kell venni vagy elvenni"

A halál pálcáját eltemették, közvetlenül sem a draco, sem potter nem vette el, mégis birtokolták a pálcát azzal, hogy legyőzték a másikat.

• Hoz_Hun
    Én úgy tudom, nem. Csak a halál által készített legerősebb pálca. A pálcák elvileg lojálisak a gazdáikhoz. A pálca választja a gazdáját. Ezzel együtt használhatod más pálcáját, csak nem olyan hatékonyan.
  • Narxis
    Igen, de szerintem ehhez a legyőzés után a pálcát fel kell venni vagy elvenni, nem elég csak kiütni a kezéből illetve nekem úgy tűnik a pálcáknak saját személyiségük van ezért választják ők a varázslót és nem fordítva. Ezért volt, hogy Olivander azt mondta ne bízzanak Bellatrix pálcájában, ellenben a Ron által (béna) halálfalóktól elvett pálcát használhatták nyugodtan
  • Pharaoh
    Lenen egy kérdésem:

Akkor most, ha vki legyőz vki, a legyőzött összes pálcája átszáll a legyőzőre?

• iowa19
    Az új filmmel majdnem az összes jelenet megdőlt :D
    kivétel a legvicesebb,a legváratlanabb és a legpunkosabb :D
  • nearo
    A tíz kedvenc Harry Potter-jelenetünk - origo
    Hát lehet vele vitatkozni... mindenesetre jó kis összeállítás. (A legújabb filmből nem raktak bele jelenetet, tehát nincs spoiler.)
  • Punker
    torrenten láttam olyat ahol a kivágott bónusz jelenetek be voltak illesztve.
  • Hoz_Hun
    Nekem a végén az össztaps, meg összeborulás annyira nem hiányzott. Betudtam annak, hogy mindenki olyan fáradt volt, kimerült, hogy örültek hogy élnek.
    A pálca eltörés fájt nekem a legjobban. Ezt nem értem minek kellett. Külömbségek közül nekem az rémlik, hogy a könyvben Neville nem vall szeremet Lunánk, sőt talán össze se jönnek. De ezzel nem volt bajom.