2111
Hirek a Max új verziójáról
  • Rigley
    én se tudom
  • Rigley
    :) miért ? honnan tudhatnám ?
  • Galy
    igazából azt se vágom, hogy az ott milyen program...:))))))))
  • FREAK
    LOL
  • Nyiri
    szerinted???
  • Rigley
    jól néz ki, te csináltad ?
  • K.András
    Szép.
  • Galy
    Így néz ki renderelve: komoly

• Galy
    Ezt most csinálom a Ferrírinak

• K.András
    Nem az elsö neki,nem is az utso...
  • Galy
    nem mondod, hogy ez az első modelled, ugye? :)
  • Sound
    Shave&Haircut??? persze, haj-szőr generátor, elég jó kis cucc. Anno Xsi2-vel kapcsolatban ismertem meg, amikor felvetés volt, hogy lehet hogy Shave&Haircut fog dobogni XSI hair részlegében... végülis, hogy most mi van benne, egy inhouse hair, vagy Shave, azt nem tudom. Jelenleg C4D-elhez elérhető plugin formájában
  • youth #1752
    Próbáltam pofozgatni a Boeingot... hát ez lett belőle de még mindig nem a végleges állapota csak örültem már hogy végre ki tudta számítani az a fránya Brazil :)

Itt a kép, javaslatokat várok mit kéne javítani rajta...
  • Aldaryn
    (A leg egyszerűbb: 1.85:1 arányú kép. Az alap "16:9"-es (ez kissé más, ez 1,77:1), moziméret. :) )
  • youth #1750
    Óóóó bocsi, csak nem tudtam hirtelen és eszembe ötlött... :)) akkor ezt kitárgyaltuk :)

Ja amúgy rákattantam az 1024x768 felbontás helyett 1024x500 valahányasra, nálad láttam elősször meg és megtatszett :) Úgyhogy a Boeingről már készölt ilyen kép...
    Ja a Brazilnál ezt azt állítgattam lejjebb vettem pár dolgot és most megy, de még így is minden második képet elront... De már ez is haladás :))
  • Aldaryn
    Shave&Haircut? Hallott róla bárki?
    Ja, amúgy a 2K tervezet:
    Ha kibírja a max5 topic, hogy jövő hét vasárnapig nem szporodik fel 2000-re, akkor az lenne a "beadási határidő" :)
    A terv: addig mindenki munkálkodik, és ha van valami, ami tetszik néki, és szeretné a 2K. beszólásban látni, akkor elküldi pl. nekem (Pesrze ha van megfelelőbb személy, akkor majd neki), ezen kívül, ha akar, akkor küld egy kis, pár mondatos szövegecskét is, aminek az ihletése: Személyes+maxos+fórumos jellegű, ha képet nem akar az egyén küldeni, akkor csak a szöveget küldi.... :)A többi még alakul.
    Szerintem ez egy szép szokás lenne, de ehhez mindenki, és összefogás kell!
  • Aldaryn
    Amennyiben ez nekem szólt, megfontolandó. Kivéve a spotlámpát. Az enm menne a szoba stílusához.... A kép jó ötlet. Itthonra is terveztem pár art deco képet acélsodronyon fellógatva...
    Youth: Én sem cseszegetni akarlak, deolvassad plíz végig a kép alatti szöveget... :D Mert szerintem ezt odaírtam:
    " az egyetlen problema a caustics terén van: A padlón lévő túl erős fényfolt.... Grrrr.... A széle lemaradt...."
    Azért jó, hogy észrevetted. :)
  • Galy
    fR-t én is úgy kaptam
    Brazillal is lehet ám iszonyat képeket renderelni...
  • youth #1746
    Galy, jól néz ki a kép a max5-ös topicon. Mondtad hogy final renderel csináltad... de én azt honnan tudnám beszerezni? Nincs meg neked vagy valami cím ahonnan letölthető? (egyet már letöltöttem de instaláláskor kiírja hogy hiányzik ez meg az a file és hogy lépjek ki...)
    Légyszi segíts mert a Brazillal nem tudom rendesen renderelni a Boeing-ot :(
  • youth #1745
    Aldaryn, lehet hogy most iszonyú nagy hülyeséget mondok, de azért mégis mondom... :))
    A képen az ablakon beszürődő fény a padlón egy nagy csillanást eredményez vagy nem csillanást de sokkal több fény jut oda mint a padló más részeire... De úgy tőnik mintha csak egy részen kapná a "nagy" fényt a padló mivel ha megnézzük a közelebbi részen már nem annyira nagy a fény erőssége...
    próbáltam érhető lennni... de soha nem tudtam fogalmazni :)))
    úgy néz ki mintha az ablak tetején kevesebb fény jönne be, de mmiért?
    mondom lehet én tévedek de szerintem az ablak minden részén söt be a fény...
    Ne vedd cseszegetésnek egyszerüen csak nem értem ezt :)
  • SaWo
    Rakj ki olyan képeket, amiknek nincs kerete, csak üveg, benne modern stílusú kép, és a kép nem a falra van szögezve, hanem plafonról lóg le, meg szpotlámpák, az a menő mostanában ...
  • Nyiri
    aldaryn: ICQ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Aldaryn
    :D Kösz... Most kértem kölcsön igazán bennfentestől néhány Házimozi magazint.... Azt hiszem, ha megleszek vele, még szívesebben beköltöznél.
    (Ja, kilincsek készülnek, konnektor is megvan, a falak nem pont egyenesek, a szélei lekerekítve, és helyenként egy kicsi kitörve... s természetesen a parketaszegény a sarkokban pár milliméterrel félrecsúszott... :))) )
  • Galy
    Amúgy tök jól néz ki a szoba, beköltöznék ide...
  • Galy
    Hát, akkor tessék elhelyezni egy-két kilincset is ablakra, ajtóra :)
  • Aldaryn
    Nyiri: Area lightot használtál már? Amúgy Brazil alatt a Luma Server beállításánál egyszerűen bepipálod a Direct Illumination boxban a Skyligth fülecskét. Ettől kezdve elméletileg a skylight működik, és renderelődnie köllene....
  • Aldaryn
    Köszííííí!!!! :))) ez komoly segítség! Pont az ilyen apró részleteket nem szeretném elhagyni! THX!!
  • Aldaryn
    Aha... világítás belövés... :D Amúgy mindenhol sötétítőfüggönyök lesznek, én sötétítőfüggöny megszállott vagyok... Persze a képen nem lesznek behúzva!
  • LionTR
    Én is találtam hibát (bar konnektor mellett meg eleg sok minden nincs - gondolom mer egyenlore a vilagitas belovese volt a cel...): TV-bül szart se fogsz látni, mer szembe van vele az ablak. De ez még nagyobb kukacoskodas, szoval vedd ugy, hogy nem is szoltam.
  • youth #1735
    Figyu írtam neked ICQ-n mert lenne valami ami nem ide való... :)) ami a neved mellett van az jó ICQ szám?
  • Galy
    találtam hibát!

egy darab konnektor nincs a képen!
  • Aldaryn
    Sorry, nem lehettett kihagyni... :D A render előtt jutott eszembe, hogy odarakjam...
    Szóval a végső képen nem lesz ott... :D
  • Galy
    Nekem csak egy kérdésem van:
    a kanapé mellet az a gömb, az mi?
  • youth #1731
    Ja még valami:
    Melyik verzió jó max 5-höz fR-ből? jó az 1.4 is?
  • youth #1730
    Hát mit mondjak tényleg nagyon szép lett a szoba, a padlón a tólzott fény szerintem jó, a tornatermekben is ahol parketta van ott is ugyanígy "megy" a fény... talán egy icuri-picurit tényleg levehetnél, de szerintem így is nagyon baba :D
    OK akkor majd felteszem az fR-t... kipróbálom
  • Aldaryn
    Ja a falak "foltossága" itt már nem GI minathiány... hanem valami stukkó próbált lenni... de asszem majd leveszem. A Többi cuccon jól látszik, hogy mennyire sima a megvilágítás.... :)
    Youth: Szerintem ez valamilyen Brazil gyermekbetegség lehet... nekem is fagy. Vagy, mivel másoknak nem fagy, inkább rossz PC beállítás, vagy rosszalkodó MAX....
    Rakj fel pl. fR-t, az nálam sziklastabil.... Tényleg, az fR nagyon stabil!!! :D
  • Aldaryn
    P4 2.4GHz, 512MB 333-asDDR Meg ehhez megfelelő alaplap.... (P4B533E)
    Nos, ma este már okosabb(?) voltam... és VideoPostoltam egy kicsit, így ma reggel egy "Application Error", és vagy 20 lementett kép fogadott (Minden csatorna külön, külön.... meg hdr fájl.... :DD
    Szóval egy eredmény:

A végleges felbontással: 1024x 1.85:1-es kép...
    Szóval van még mit csiszolni... minden esetre a felületek szépen kapnak fényt, sőt! MEg vagyok elégedve.... az egyetlen problema a caustics terén van: A padlón lévő túl erős fényfolt.... Grrrr.... A széle lemaradt.... Elfelejtettem újra leszámoltatni a mennyezet megemelése előtt.
    A paraméterek megegyeznek a lentiekkel... a renderidő is. :))
  • youth #1727
    Tényleg milyen géped van?
  • youth #1726
    Szerintem jó ötlet lenne ez az egész... na mindegy
    Mostanában marhára dühít hogy 1 ***** képet nem tudok renderelni mert kiírja azt a szöveget amit már egyszer belinkeltem... Brazil 1.0-ról lenne szó. Nem tudom hogyha más renderelt tennék föl akkor jobb lenne e a helyzet... Nincs ötletetek hogy mit tegyek mert akkor semmi értelme az egésznek ha nem tudok képet csinálni róla. Hallottam valammi FinalRender-ről... (ha ez a neve nemtudom ám bocsi) vagy az nem renderelő progi? Esetleg azt megpróbáljam végső elkeseredésembe?
  • Aldaryn
    Na, lerendereltem a szobámat.... a renderidő:
    00:00:04:23:45 [év:nap:óra:perc:másodperc
    A specifikációk:
    AA Sampling: 1,3
    GI View Rate: 35
    GI Sec Rate: 15ú
    GI Shade rate (GI Samples): -1,1
    Total photons: 125.000Global 4.000.000Caustic
    DOF: Post production - CEBAS
    Glow: Post production - Photoshop
    Más nem jut az eszembe... így jött össze a renderidő...
    Ma reggelre lett kész, és mivel fogadott: An error has occured, and the application will now close...
    Kész, még csak elmenteni sem engedte... És a kép kicsinyítve volt, és csak részlet látszódott.... Grrrrr!!!!
    Ja, képméret: 1024HDTV
    Most ütöm a falat... reggel óta...