2111
Hirek a Max új verziójáról
  • ibrahim
    Tudnátok adni 1,15 CHARACTER STUDIO-hoz autorizácios kodot? Köszike
  • K.András
    Sajna nincs, azt tudod csinálni, hogy levágod a képröl az alját és a tetejét...
  • K.András
    A maxman az nem renderer, az a pixar renderer-hez kell, hogy menjen max-on a pixar!
  • Batka
    Mi az a BMRT 2.6 ??? A MaxMan c. renderer kéri installkor ,de tippem sincs hogy mi az. Plz HELP!!
  • FREAK
    SZóval marad a brazil. Apropo van belőle hackelt verzió, ami nem firkálja tele a képet?
  • K.András
    Hát van a final render nevü prg, de nem egy nagy szám, akkor létezik még a pixar renderman de az is NT,és az illustrate 5.2 ami rajzfilmes render...
  • FREAK
    Sux.

És milyen render progik vannak még ezen és a brazilon kívül, ami photoreal., w32 és jobb mint a default??
  • K.András
    Nincsen megoldás, az csak NT-hez jo sajna, rakj fel egy 2000, vagy egy xp-t és menni fog, egyébként van egy jopár olyan cucc, ami csak NT-n megy.
  • FREAK
    Basszus. Na mindegy, a kérdésem a köv. volt:

A mental ray csak NT alapon fut, vagy van valami megoldás w32 alá is?
  • K.András
    Nem, mikor küldted?
  • soma
    K.andrás:
    Mail ment... Lista késöbb. Az ötlet jó.
  • pityuka
    Ment a mail.
  • FREAK
    Nem kaptad meg a mailt?
  • K.András
    pl:Raygan3 kéne nekem, a metasorozat összes darabja érdekelne, de még nagyon sokmindent nem találtam meg én sem...
  • K.András
    És hadd kérjelek meg titeket, hogy irjátok már le milyen plugin birtokában vagytok, aztán én is mondom mi van, majd megcsináljuk ugy ,hogy ami nincs nektek azt adom én, ti meg nekem ami nekem nincs meg ha benne vagytok...
  • K.András
    mail ment mindkettötöknek......
  • soma
    Továbbra is keresem szépreményü Brazil R/S
    renderelő 0.3-as vagy annál nagyobb verziószámú
    változatát.(render plugin)
  • soma
    Pityuka:
    Ha van eredmény, akkor szóljál....
    K.András:
    A Posert addig felrakhatnád, majd megpróbálunk
    kezdeni vele valamit. :)
  • pityuka
    Soma: ok ez a progi beta nagyon köszi.
  • pityuka
    K.András:
    Ha megkérhetnélek oszd me velünk. Nekem meg van egy haver aki a poserrel imád bohockodni azthiszem ő el tudja indítani. (egységben az erő)
    Soma:
    köszi most töltöm le . Eze egy tutorial vagy maga a progi? Az oldalon nagyon állat . Régóta keresek egy hasonló plug-int.
  • K.András
    Egyébként azért volna jo mert, parallel modon lehetne használni, és kibaszotul tetszik, csak nem müxik maxban a serial miatt...
  • K.András
    Poser pro pack megvan, de ahoz, hogy maxban lehesen használni, kell egy service pack is ,ami szintén megvan!Csak tudod mi a baj?Hogyha felrakod a service packot akkor kell uj serial és az összes serialt kiprobáltam amit találtam és azok nem jok szoval ha van serial olyan ami service pack3-hoz jo csak akkor fogjuk tudni használni maxban! Amugy szivesen megosztom veletek pro packot is, meg ami van...
  • soma
    A poserhez a pro packot megprobalom holnap a sulibol megszerezni.
    Majd irok, ha van valami...
  • soma
    Pityuka:
    Megy fel az ABS. CHAR. TUT.
    szinten a max4_forumban
    abs_demo.zip nev alatt.
  • pityuka
    Ez az character tools engem is érdekelne.
  • pityuka
    OK! Köszi a helpet a havok fent van siess a letöltéssel mielött letörlik.
  • soma
    Pityuka:
    A szemeket a LookAt vezérlővel tudod hozzábindelni
    egy dummy objektumhoz. (Részleteket ne kérdezd, mert én még nem csináltam, csak éppen most olvastam egy futó leírást erről..)
  • soma
    Keresem az Absolute Charater Tools 1.0-t.
    Ezzel a csontokra izmokat lehet varázsolni, így
    élethűbb animáció készíthető.
    (http://www.cgcharacter.com oldalon megtekinthető)
    Szóval, ha van valakinek akkor írjon.
  • soma
    Pityuka:
    A brazil is egy render progi.
    Ingyenesen elérhető a http://www.splutterfish.com/sf/
    oldalról a 0.2.26c verzióig. (0.3-as kereskedelmi
    de szebb képeket készít) ÉS NEKEM IS NAGYON KÉNE!!
    A brazil átállítását a renderelésnél érheted el a 2. menüpontban (asszem, a nevét fejből nem tudom)
    ott lesz egy production,draft, megvalami rendeleléséhez választható lenyílómenü. Ott tudod
    kiválasztani.
    A többiről sajna nem tudok neked mondani semmit.
  • pityuka
    Nincs valakinek poser4 hez pro pack-ja? nagyon kéne.
  • pityuka
    Soma!
    A havok egy dinamikai szimulációt készítő plugin(nagyvonalakban) Mint pl.: víz, szél,gravitáció,ütközések,forgások,robbanás,stb.
    Most felrakom a max4-hez való havok-ot a supergamez ftp-jére max4_forum/havok_demo néven így talán nem törlik.

Kérdés hegyek:
    Miért van az hogy a max 4.2-t felraktam és nem tudom copyzni az anim. kockákat ? Ill. tudom csak megkavarja a csontokat (minden elkezd összevissza forogni) A sima 4 nem csinálja csak az update 4.2
    Hogyan lehet egy szempárhoz Úgy hozzárendelni egy vezérlőt hogy a szemek mindíg a vezérlőt nézzék és nem jönnek ki a szemüregből?
    Hogyan kell rendesen felinstalálni a maxmant? (instaláláskor kér egy könyvtárat ami nem tudom mi)?
    Esetleg a brazilt nonnan lehet leszedni? Ez is render progi? Hallottam hogy a renderprogikat át kell állítani hogy azt használja a max. Ha ez így van hol?
  • soma
    Megegy, sokat hallok itt a Havok pluginről
    mostanában. Mit tud?? Esetleges letöltési hely,
    jól jönne...
  • Batka
    Hali!
    A Reactor-t honnan lehet megszerezni? Van neki vagy a Havok nak v.mi ingyenes demo verziója? Ha igen azt honnanlehet beszerválni?
    Thx!
  • putyi
    pityuka,k.andrás
    ajánlom a következő címet fa ügyben:www.bionatics.com
  • pityuka
    Köszi a segítséget. Lenne egy új kérdés.:
    Hogyan lehet megcsinálni (max4) hogy ütközésnél. az eggyik object úgy reagáljon mint egy gumi vagy zselé alapanyagú test.Soft dynamic-nak hívják.Jó lenne a havok is (tulajdonképpen valaki segíthetne a teljes havok használatában)

mogul: köszi szépen így már frankó!!!!!!!!!4
  • pityuka
    Akkor mivel csináljak jó fákat? (A tree designer egy kicsit macerás)
    A többiről meg lenne egy rakás kérdés.
    Csak egy pár példa:
    Miért nem változik a szine a fur-nak (ebből csináltam hajat)
    Ha shag hairt használok miért nem llátszik a haj az első választónál kijelölhetem a fejet(mint haj object) de a második és harmadik nem enged semmit (valószínűleg hozzá kéne adni egy módosítót mint a havok ruhaanyagánál)
    Az afteburnnál viszont minden érdekel amit csak eltutsz mondani.
  • K.András
    Fakészitö plugok szarok de olyanyira hogy nem is érdemes vele foglalkozni,a tö9bbiröl mit akarsz tudni?
  • pityuka
    OK köszi.
    Van valakinek max 4-hez fakészítő plug-inja
    esetleg kinek lenne tapasztalata afterburn, shag hair és seascape plug-in okkal?
  • K.András
    Az hogy a Viz föleg épitészetel kapcsolatos....
  • pityuka
    Nem szeretem se a vízet sem a bort. Viszont itt vigyorog a gépen a max 4.25 és az autodesk VIZ is mi a különbség a kettő között? Azt látom hogy a VIZ másképpen kezeli a txturákat és a kép is szebb egy kicsit (ez valószínüleg beállítás nem pedig a progi érdeme) de akkor viszont ???????????????????????????????