2111
Hirek a Max új verziójáról
  • RelakS
    A max 5 topicba beleszart valami slash :)))
  • Aldaryn
    Ja, én trillant használok. Abban benne van minden... :D
  • Aldaryn
    Huh, bocsika, de megint összejöttek a dolgaim. Alig érek rá, még fórumozni is... Grrr.... :/

Szal rendes e-mail címet kell megadni... Külön kérik is, hogy ne a domainre épülőt....
  • nenad
    YOUTH> bekakilsz mire ezt lemodellezzed. :) Inkabb probald ki a displace mappingot, sokkal hamarabb celba ersz, es igy vagy ugy de az is egyfajta modellezesi modszer, (bitmap alapon)
  • nenad
    microsoftos cucc ki tudja mit nem kuld el gepedrol stb. Ez koztudott dolog, hogy tenyleg csinalja...Kell a fenenek.
  • FRenkie
    nekem is van MÁR
    [email protected]
  • SaWo
    Srácok, mindenki ezt az ICQ-t erőlteti. Senki sem dolgozik Microsoft Messengerrel? Elvégre az benne van az XP-ben,é s nem kell külön progit feltelepíteni. Szóval ha valaki, akinek van MSN .NET passportos emailje, az tegye már ki. Az enyém: [email protected]
  • youth #2059
    AAALLLDDDAAARRRYYYNNN röviden: Aldaryn :)

Figyu te freemailos e-mail címet adtál meg vagy neked kell kitalálni egy e-mailt azt megcsinálja és abba kell belépned hogy megkaphasd a belépést az ftp-re???? mert már 2x is megcsináltam hogy az én e-mailomat írtam be de nem jött össze... icq-n nem írsz gondoltam ide is beírom hátha itt gyorsabban megfordulsz...
  • youth #2058
    Olvasd lécci mit írtam icq-n...
  • Aldaryn
    Hello DEx, te is rég írtál a fórumba! :)

A parkolóval kapcsolatban srácok megint kérek egy kis halasztást, mert nagyon küldtek ma nekem egy Behívóparancsot, és nagyon nem szeretném, ha hallgató helyett szeptembertől honvédnek szólítanának. Holnap asszem ezzel fog ewlmenni a napom nagy része, hogy megyek hadkiegre. Persze nem tudom, hogy mennyire gyorsan megy ez, egyszer voltam, akkor lerohadt az a bizonyos odalenn, mire sorra kerültem.
    Ezt csupán azért írom, hogy ha holnap nem jelentkezek időben, akkor tudjátok mi van.

Előre is elnézést a késlekedésért!

Ja, és még valami: Eleddig nem tudtam egy fontos dolgot:
    Hogy nézzen ki a parkoló elrendezése. Ezt eddig nem tudtam jól összehozni. De hála Lionnak, aki kb 0.1 mp alatt előállt az eddigi legfrappánsabb verzióval. Úgyhogy ez is megvan.

ted: Olvass vissza, megtalálod a megoldást. A C:\CDIlla könyvtárból kell törölni a licensz dat-ot, hogy a gép újat generáljon helyette.
  • LionTR
    SaWo: bocsi, de nemreg mar 1x leirtam, hogy keszulnek a lampaim, olvasd vissza lecci, szerintem tok egyertelmu, wireframe se kell majd hozza :)
  • SaWo
    Gondolom azért mert üvegtáblákról ilyen módon verődik vissza a fény :P

Aldaryn: Nem már igérted a parkoló Beta-t?? Olyan kiváncsi vagyok
  • youth #2054
    Miért görbék a házakra vetülő árnyékok????
  • youth #2053
    Fotó persze itt még nem tartok hogy én csináltam volna :))) de hogy csináljam meg ÍGY a hegesztést? most a legapróbb szöszt is meg akarom csinálni....
  • DEx-
    swift 3D a neve
  • Lazarus
    Láttam régebben egy progit ami aviból flash animot csinált úgyhogy van remény
  • SaWo
    Én is gondban voltam sokáig a tarkóval. Én úgy láttam a nagyoktól, hogy sub-div-vel modelleznek, és hogy már a fej hátulját is modellezgetik a kezdetektől. Tehát mindig csak kicsiket növelnek a részletességen, mindig egy-egy új vertex sort behúznak. szóval tedd te is ezt - Az elejétőkl kezdve módosítgatsd a tarkót is. Majd este megptróbálok berakni egy pár képet, hogy miről is bezsélek, dwe a neten is van egy csomó.
  • Ron Ragm
    Lazarus: szép!
    Nos a problem a következő, lehet hogy hülyén hangzik: megcsináltam az arcot, de a fej hátulja sehogy sem sikerül! nem tudtok adni vmi tippet a formával kapcsolatban?
  • FRenkie
    ASldaryn!%köszi!!!
    Lazárus:nem rossz!tegyél bele beam breakerses kocsikat!
    Youth:ez csak fotó ugye?
  • Lazarus
    Bocs a méretért
  • Lazarus
    Első textúrázott képem
  • youth #2042
    Sziasztok!

Na erről a forrasztásról beszéltem:

http://youth.uw.hu/04.jpg

Ezt hogy lehet megcsinálni? valószíni majd max polygonális modellezésével oldom meg a dolgot mármint a cangát de a hegesztést még mindig nem tudom hogy kell így....
  • SaWo
    Lion, és te lemodellezted a lámpákat, vagy pedig ez textúra. gondolom az üvegre raktál egy kis bump mapot, amitől ilyen trecés lett az üveg. Elárulnád, hogy mi azu? Én A mostani kocsimnál arra törekszem, hogy egyetlen bitmap textúrát se használjak. Bár már ez megsdőlt, mert a renszámot mégis azzal csináltam :) Viszont ha egy mód van rá, akkor a lámpákat lemodellezném. Szóval egy wireframe-t vagy vmi ilyesmit kap6nék róla???
  • Aldaryn
    Engem érdekel. Szívesen olvasgatok, főleg olyan embertől, akit azért valamennyire ismerek.

Hajrá!
  • Aldaryn
    Editable polyban, és mesh-ben is van egy weld nevű cucc. Ezt lehet ilyne műveletek elvégzésére használni. A működése mindkét esetben megegyezik, editable polyban kicsit "interaktívabban" lehet dolgozni vele.
    A lényeg: Van egy spinner (számgörgető, v. mi, a WinAPI magyarítást megcsinálta már valaki??!)
    Szóval meg lehet benne adni egy értéket, hogy az egymáshoz milyen közel lévő vertexeket weldelje.
    Csak azok a vertexek lesznek weldelve, amelyek ennél, a megadott, értéknél közelebb (Vagy olyan közel pontosan) vannak egymáshoz. Ha tehát tudod, hogy a vázád vertexei egy pontban vannak, akkor nyugodtan hagyhatod az étéket 0-n, vagy inkább 0,001-en, a biztonság kedvéért. Ekkor csak a baromi, extrém közeli vertexeket fogja, egyenként, weldelni...
  • Aldaryn
    Abbys IM, nem Aldaryn Corp. A parkoló első szinte végleges képei holnap délre várhatók. Mondanám, hogy reggelre, de tudom, hogy nem nem leszek itthon délig. :)
  • SoftFX
    Na ha valakit érdekel a Camera Match/ tracker, akkor ha lesz időm, készítek egy tanulmányt. Mert leírnom két mondatban lehetetlen... hisz ismertek...

Ez volt kéznél...
    Amugy az ajtó, a padló és az asztal egy részét modelleztem le + matte/shadows-ot adtam hozzá...
  • LionTR
    Ahogy en ismerem Aldarynt, tuti lesz a kepen vhol eldugva egy matchbox, ahol alig latszik, nehogy kovetkeztetni lehessen, hogy az o munkaja is bennvan, de ott lesz :)
    SaWo: ha jol emlekszem en tettem ki ilyen kepet, bocsi, de nem voltam megin 1 napot, itt 1 kep a GT4-es lampairol, just4U:
    Ja, most vegulis kinek kell es hogyan elkuldeni az autokat? (hova tegyem a texturakat, stb)
  • FRenkie
    a problémám máshogy: van egy poly vázam ami több elementből áll,és az elementek szélein lévő vertexek a megfelelő vertexekkel egy pontban vannak,de ezeket weldelni kéne, hogy a sok elemből 1 element legyen.nagyon fontos lenne!
  • FRenkie
    nem tudjátok van e olyan cucc edit polyba vagy meshben,hogy a geometriailag egy pontban lévő vertexeket külön külön weldelje össze?tehát sok helyen vannak egy pontba több vertexek(detach to element során keletkeztek de újra weldelni kéne őket)tud vki segíteni?
  • SaWo
    Már előrre várom a parkolót, már azért az összes kocsit láttuk, de Aldaryn még nem nyilatkozik. Biztos valami reklámfogás ez is, hogy Még az Aldaryn Corporatinon nem közöl béta shot-okat :))))
  • FRenkie
    de várom már!
  • SaWo
    Youth, ICQ-m nincs, de van Messengerem, [email protected] vímen elérsz. Vagy e-mail, vagy IRC :)

Nenad: Kollektív kép: Jubileumi képsorozaatunk 4. állomása, ahol egy közös project kiszámított végeredményét mutatjuk be a naagyközönségnek, mely egy parkolót fog ábrázolni, rengeteg kiri kocsival ;)))))
  • nenad
    "nenad, kollektív kép?"
    ??? mi az hogy kollektiv kep?
  • Aldaryn
    Az igazat megvallva, nekem sem "gond", csupán nem tudom elképzelni, hova a fenébe égeti be a reg infót a kicsike. Lehet, hogy a monitor hátuljába?
  • cskapi
    nálam még nem merült fel ilyen gond
    nem tudom, hogy csinálhatja
  • youth #2027
    SaWo: van icq-d? Most nem lámpa ügyben... amúgy a lápát vagy lemodellezed vagy húzol a burkára egy olyan textúrát ami a sportautó lápájáról készült...
  • Aldaryn
    Már van függöny... :D
  • FRenkie
    nemtudom elhinni hogy az ilyen hülyég hogy nem bírják felfogni hogy ne irjanak oda(max5 fórumba)...
  • SaWo
    Valakit kérek mégeszer, aki tud sportautó első fényszóróját mutassa már meg, hogy csinűálta meg. Köszi