Borotválkozás / Epilálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beowulf
Rendben. Köszönöm a tanácsokat és a segítséget! Holnap munka után elmegyek és szétnézek egy-két áruházba.

analfa
Látom többen is (velem együtt) az arany középútra teszi le a voksát.
Csak még annyit tennék hozzá hogy azért vmi márkásat válassz (nem márkabuziságból) mert talán azok nem fognak tönkremenni. És lehet hogy ki is cserélheted ha nem válik be.

Ha ezt szeretnéd, akkor vedd meg ezt... nem beszéllek le róla!
De szerintem bõven elég egy középkategóriás borotva! Az sem fog soha az életben elromlani! :)
Csak szitát kell rajt cserélni, de ez természetes!
supperlevi
Szerintem sem éri meg kiadni 60-70 e ft-ot egy borotváért, mert attól sem lesz teljesen "babapopsis" az arcod. Elég középárkategóriájú gépet választani, arany közép út, 20-30 e Ft között találsz szerintem megfelelõt, rezgõkéseset. <#integet2>

analfa
Értem. Hát nézd apu mindennap használja az elektromosat, és állítja hogy a legjobb, szerintem nem olyan sima mintha sima borotvát használna, de neki csak vmi régi van fgalmam sincs hogy milyen de szerintem az újabbakon ezt már kiküszöbölték. Bár ahogy Superlevi is íra amit néztél elég húzós áron van szerintem nézz egy kicsit olcsóbbat, az is kb ugyan olyan jó lehet. (de ez az én véleményem) Akár az Új Braunt amit nyyomatnak rezgõkéses, vagy nézhetsz körkésest is. sajnos saját tapasztalatot nem tudok megosztani.

Beowulf
Igen, sajnos minden nap. Egy irodaházban dolgozom ahol leginkább a milliárdosok járnak és kisérem ill. igazítom útba õket, így kötelezõen elvárják az ápoltságot (és a popsis arcot :) ). Gondolkodtam, hogy jó lenne lelépni, de örülök, hogy egyáltalán van munkahelyem.

Lényeg az, hogy a mindennapos borotválkozás miatt akarok valami jó borotvát. Nem akarom, hogy fél év múlva megadja magát vagy ilyesmi...
Ezért akadta meg a szemem a Series 7-es borotván, csak kérdés tényleg annyira jó mint ahogy a honlapon írják...

analfa
Minden nap! Biztos hogy normálisak? Szerintem ne borotvát keress hanem másik munkahelyet! 20 év múlva meg már napi 2x kell majd borotválkoznod hogy ne szólhassanak bele. az elektromos jó mindennapira legalábbis fater azt mondja, d azt is biztos meg kell szokni...

supperlevi
Ismerõs érzés.. nem kellemes, amikor minden nap az elõzõn nap frissen hántolt arcbõrt és apró pici tüskéket kell kapirgálnod <#wow3> Ha elektromosra váltasz és simább arcbõrt szeretnél, akkor mindenképp rezgõkéses borotvát válassz, mert ezekkel érhetsz el "babapopsis"-abb arcot. Innentõl kezdve egyszerû a képlet, kicsit lesarkítva: körkéseseket Philips gyártja, Braun pedig a rezgõkéses borotvákat. Tehát, ha rezgõkéseset szeretnél akkor a Braun jó választás. A Series 7 az egyik legerõsebb, de az egyik legdrágább modelljük is egyben, de nem feltétlenül kell ezt megvenned, ha rezgõkéseset akarsz.

Beowulf
Üdv!
Egy kis segítség kellene. Olyan helyen dolgozom ahol megkövetelik a mindenapos "babapopsis" arcot. Már több mint fél éve minden nap borotválkoznom kell (kivéve 7vége)és már szerdára nagyok ki van készülve az arcom a pengés szutyoktól. Olvasgattam visszább, hogy a rezgõkéses borotvákkal közelebb lehet kerülni a popsi szintre.
A kérdésem az lenne, hogy melyik a jó rezgõkéses? A Braun Series 7-es borotva az jó? Rezgõs egyáltalán? Ehhez teljesen hülye vagyok. Még egyszer sem volt a kezemben villanyborotva. Mindenképp' olyat akarok ami tényleg jó!

Köszönöm!

Inkább alapos legyen és formázzon mint gyors de szakállas maradjak! :D Mondjuk abban biztos vagyok, hogy a hagyományos borotvánál, vagy a pengénél jobban semmivel nem lehet formázni! :)
Megtörhetetlen
HA vissza olvasol akkor informálódhatsz, egyébként, én a rezgõs megoldást favorizálom, mert alapos, és formázni is lehet vele, de ha a gyorsaság a nyerõ akkor a körkéses megoldás ami neked kell...

fry day fry day sálálálláláá

Mivel jön a karácsony, ezért én is gondolkozom valami gépen, bár abszolút nem értek hozzájuk, még csak nem is használtam soha! :D Ezért kellene valami tanács, hogy milyet, hogyan mennyiért! Láttam körülbelül, hogy ilyen 10.000Ft nagyságtól lehet kapni egészen a csillagos égig! Azért én mégsem szeretnék olyan gyenge minõségût, ezért 20 ezer Ft. körüli gépre gondoltam! Ezért valami ötlet?
Megtörhetetlen
Ez egy elég rossz hozzáállás... A tipikus tv-n élõ "sötét" polgárok szavajárása ez, elõször tájékozódni kell szakértõktõl, majd utánna megfontoltan választani, én például a szükségleteimhez mérten ár/érték arányban választok, és az érték az nem feltétlen materiális;)

Thaison
érdemes drágábbat venni

Megtörhetetlen
Na ugye, csak megszületett az elhatározás, szerintem teljesen jol döntöttél, csak vigyázz majd a minõségre is, mert ha rossz minõségût veszel tuti csalódni fogsz, ugyan úgy mint mindennél.

Hát, sokat nem segítettek ezzel a hozzáállással, de köszi szépen a válaszokat. Akkor beruházok egy rezgõkésesre, aztán meglátjuk mi lesz. Max tényleg elajándékozom...

Megtörhetetlen
Egyszerû megveszed az olcsóbbat, és ha nem jön be akkor elajándékozod, vagy megtartod tartaléknak ;) De tényleg totál felesleges ennyit beszélni róla, az igényeid szablyák meg azt meg csak Te tudod, amiket tudni kell leírtuk tehát, olvass és dönts ;)

Nem hiszem, hogy egy használt borotvát bárki is megvenne <#zavart1> én tuti nem... Szerintem, ha hajlandó vagy rááldozni most egy kicsit több pénzt akkor vegyél egy rezgõfejes elektromosat. Ez csaknem olyan alapos, mint egy hagyományos pengés és rengeteg elõnye van. Nem csak sima borotválkozásra tudod használni, van benne pajesznyíró meg ilyenek, ahogy ezt "Megtörhetetlen" is írta. Ezen kívül hosszú távon az ára is meg fog térülni egy hagyományos pengéssel szemben. Én mindkettõt használom, de egyre jobban bosszant, hogy mennyi pénzt elkérnek egy pengéért és elég gyorsan elkopik<#gunyos1>
Az a baj, hogy nem tudom, hogy melyiket szereti a bõröm. Vegyem meg és próbáljam ki mindkettõt, aztán amelyik nem kell azt adjam el? Azért ehhez a megoldáshoz nem szívesen folyamodnék :)

Tripp...:) az egy másik topik témája lehet :D Már a régebbieken is volt testszõrnyíró, de a maiak jóval hatékonyabbak és nem okoznak sérülést. Nekem volt szerencsém anno egy õskövülethez és nem volt kellemes érzés. Egyébként jó dolog ez, de csak minõségit szabad venni szerintem.
Megtörhetetlen
uppsz az trimmelõ akart volna lenni:D

Megtörhetetlen
Egyszerû pedig, de ezt már leírtuk, azt veszed amelyik legjobban megfelel a saját igényeidnek, ha a bõröd nem túl igényes, akkor tényleg mind1 melyiket használod, csak egy dolog talán, hogy melyik mit tud, és ebben a rezgõ késes a nyerõ, ugyanis az újabbakon már teljes testszõrnyíró is van+trippelõ+stb...

Ahogy látom azért jó sokan hozzászóltatok azóta. Ha jól értem, akkor az elektromos ennyire sok borostát meghagy? Nem gondoltam volna... Át kell godnolni a vásálrást itt is, mert egy csomó szempontból nagyon kényelmes lenne :) Ha jól látom, akkor monkeymajom jól összefoglalta a helyzetet pár napja. Viszont azt még mindig nem tudom, hogy hogyan döntsem el, hogy nekem melyikre van szükségem?

Nálam is valami hasonló a helyzet. Az a baj, hogy én elég hamar elérek a "csövi feeling" fázisba... Utána meg már elég gázos pengéset használni, gondolom más is tapasztalta már, hogy ilyenkor fáj ahogy borotválkozol :D Ekkor jön a jókis elektromos:)
Megtörhetetlen
Szerintem azért ennyit felesleges beszélni róla, valakinek az egyik fajta tetszik és van akinek a másik fajta, van aki a babapopóra esküszik és van aki a Gettó feelingre...
Részemrõl 1 nap babapopó, majd 5 nap borosta, majd 1 hét csövi feeling, és ez ciklikusan, legalább változatos :D:D

Mindkettõt meg kell tartani az a megoldás, hol ez - hol az fõ a változatosság.

monkeymajom
azért nem hiszem el,hogy az arcán a bõr nem ég utána...azért mégis valamennyi réteg bõrt leszedsz vele és azért az egész arcodon átpásztázod a gépezetet.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Mondom, már próbáltam elektromossal is, és rá tudnék kapni! Egyik haverom mindig a hagyományos "ha a csajoknak szabad sminkelni a kocsiban" monológja után elõ szokta kapni az autó oldalzsebébõl a borotvát, és õ is vezetés közben nyirbálja a rusnya fejét. Szerintem simán jó technika, reggelente -10 perc kb. a hagyományoshoz képest. Az nekem nagyon-nagyon sokat számít ám! <#alien>

Minden gép füsttel mûködik?!?

szerintem ha sima arcot akarsz és van idõd, akkor hagyományos borotva a legjobb, ha sietsz, és nem fontos annyira a "puhaság"...akkor elektromos borotva...ha eldöntöd ezt a kérdést, akkor utána sajnos már csak kipróbálással tudod szerintem eldönteni, hogy neked melyik jönne be
Gengszteres szürkeség :D ez tetszik.

Nekem a körkésesrõl van tapasztalatom, az nagyon nem kíméletes. Én ezért váltottam vissza anno a sima borotvámra. A másik típust nem nagyon simerem, de ahogy okosodak asszem nekem olyan kell.

Jó, mint már említettem, nekem azzal van bajom, amikor kicsit hosszabb a szõr, mert azt kezdi el tépni a sima borotva. Ha le tudom vinni 1 mm alá, akkor már nincs gond, pamacs, borotvahab, penge, és máris sima mint tükör... Engem inkább az érdekel, hogy melyik a kíméletesebb, mert én olyat még nem láttam, hogy valakinek tükörsima lett volna az arca elektromos kütyüktõl - inkább az a gangszereres szürkeség, amit a rajzfilmekben nagyon szoktak szeretni a grafikusok <#finom>

Körkéses ugrik olyan volt.
A rezgõkéses -akkor mostantól csak szakszavakkal :D- gyakorlatilag tökéletes választás, azért ez a márka dolog kicsit aggaszt, nem feltétlen mondanám snobnak magam, de iylen dologkban inkább a márkás dolgok minõségében hiszek.

monkeymajom
én olvasgattam ezekrõl a dolgokról. El is mondom amiket megtudtam. Szóval a nagy tömeg szerint nem a márka a fontos hanem a mûködési elv. 2 fajta van: körkéses és rezgõkéses. A körkéses az simán tarra nyírja az arcod és a rezgõkéses az azért multifunkcionálisabb. Tudsz vele simán borotválkozni illetve méretre vágni a borostát plusz igazítani. Nekem az utóbbi szimpatikusabb. Ha körkéses csak vágni tud szimplán akkor arra ott a sima borotva amivel még igazítani is tudok.
Amit viszont nem tudok,hogy mennyire szedi le a bõrt az arcról....az azért érdekelne mert nekem ezzel kapcsolatban mindig is voltak sajnos problémáim.

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Alapvetõen ritkán szoktam borotválkozni, nem érdekel ha borostás vagyok, de ha mégis olyan megjelenés kell akkor meglesz a régi pengés.
De úgyérzem elektrokillával egycipõben járok, mert én is a karácsonyi ajándékra gyúrok :D
Szûkítsük a kört? Melyik márka? Kettõt ismerek a philips(az volt) meg a braun mert azt láttam amikor a másik volt, a tv-ben :D valaki tud még valamit? vagy nem érdemes eltérni a nagy nevektõl?

Szóval azt mondod, hogy a rezgõkéses jobb, csak tartani kell mellette egy sima borotvát is, ha tökéletes eredményt akarsz elérni? Milyet érdemes választani? Lehet ezt kérem a Jézuskától, ha már úgyis folyton rágják a fülemet. Egy borotva legalább hasznosabb mint a kötött pulcsi és társai, legalábbis nekem...
Meg a legfontosabb: milyen árkategóriában gondolkozzak? Azért 100e HUF-os ajándékot nem lenne képem kérni <#wow3>

ha borostásra akarod hagyni, akkor mindenképpen olyan elektromos borotvát vegyél, amire különbözõ méretû fejeket lehet szerelni...amivel ugye a borosta "méretét" tudod meghatározni...erre ugye a körpengés és a hagyományos borotva nem alkalmas :)
Én amúgy felváltva használok hagyományost (5pengés, rezgõs, nem tudom, hogy ez mennyire számít már hagyományosnak) és körfejes elektromosat... De elektromossal sosem értem még el olyan sima arcbõrt, mint a lehúzóssal...
monkeymajom
no igen...a pengés borotválkozásnál figyelni kell arra,hogy milyen habot illetve gélt használsz na meg azt,hogy milyen arcszeszt vagy borotválkozás utáni balzsamot. Én személy szerint a gélt szeretem. Borotválkozás után pedig egy ideig balzsamot használtam de most aftershave-et. A balzsam jó mert nyugtatja a bõrt..de egy idõ után csak fokozta a bõröm zsírosodását emiatt áttértem az alkoholosabb aftershave-re eddig nincs vele problémám mert nem is pattog ki tõle a bõröm. Ami zavar a pengés borotválkozásban,hogy ha 3 napig nem borotválkozol után az agyadat is kitépi az a penge...

Banyeg....milyen elektromos borotvát kell használni ahoz, hogy ne pattogzon ki a bõröm? Én még hagyománnyossal nyomom, de egy pár hónapig volt valami ilyen 3 forgofejes porszívó forma csodám, de a végén már úgy mûködött mint egy epilátor és majd beszartam.....persze meg is volt a látványos böjtje a dolognak. Viszont a normál pengés borotvát már 1 unom 2 nagyon unom 3 úgyérzem eljött az ideje a borostás korszakomnak, viszont nem szeretném bozotvágóval ritkítani a lombokat. Valami tipp ,hogy minek kéne neki futnom?

Én is hagyományos pengével tolom (hagyományos, persze, már amennyire hagyományosnak tekinthetõ a három-pengés ám még nem "vibrátoros" borotva), és iszonyat mit kell átélnem, ha kihagyok 3-4 napot, és kicsit hosszabb a szõr a pofázmányomon... egyszerûen tépi a penge! Borotvazselé, hab, krém nem segít.
Egyszer próbáltam elektromos borotvával, és azt hiszem, rá is tudnék kattanni... bár fogggalmam sincs, mire kellene figyelni választáskor.

smith09
Én ma vettem mach3 pengét a tesco 2 E párszáz forintért. Én kb. 10 éve ezt használom és teljesen elégedett vagyok vele. Volt mikor a J.piacon vettem bele betétet de az gagyi volt.
Elenyészõ a hagyományos borotvához képest! A mai elektromos borotvák már elég jól ki vannak találva! :)
fishsticks
Annyi, hogy nem szed le egy hámréteget sem úgy mint a hagyományos borotva, ezáltal nem is pattogzik ki a bõröd, elõny az érzékeny bõrûeknek! Egyébként teljesen sima lesz az arcod, persze azért ha vissza fele végig húzod az arcodon a kezed, érezni fogod, de hát valamit valamiért! :D

Én még nem próbáltam csak a klasszikus pengés borotvákat, szóval nem tudna valaki felvilágosítani, hogy mennyire marad borostás az ember egy elektromossal való borotválkozás után?

Borostás 4 ever :D Amúgy meg nem minden nõ a babapopsira bukik...nem azt mondom h jó a totál szörös de azé aranyos az h ha van egy kicsi xd

Megtörhetetlen
Nah ott nincs semmi, egyébként nekem tök mind1, hogy milyen csak ne legyen 10 centis :D

supperlevi
néha jó a borosta is, csak hogy meglegyen a kontraszt :) a babapopi arc és a börtöntöltelék borostás arc között <#nevetes1>

Én így várom a Braun új modelljét! :D Remélem Jézuska olvasod a fórumot! :D
Megtörhetetlen
Deha neki a babapopó arcbõr kell hát hadd fizessen már nah! :P:P Hamár Karácsony akkor inkább hentsd el a rokonoknak, hogy arra lenne szükséged ésha megkapod ok ha nem akkor majd jövõre :P

Ez elég meggyõzõ? Bár eszemben sincs meggyõzni róla, mert mindenki használja azt ami neki jobb, de azért érdemes elgondolkodni rajt!
Gondolj bele, hogy mennyi pénzt adsz ki egy márkás többpengés borotváért, plusz utána mennyit a fejekért, amit veszel hozzá! Aztán gondolj bele, hogy ezt egy évben hány alkalommal vásárolsz és máris ott tartasz, hogy veszel egy elektromos borotvát! :)
Legalábbis én így jutottam el a vásárlásig! Elég sok drága gilette pengét használtam el és meguntam!