1876
Mikor kezdtél el borotválkozni?
-
red13 #1675 Látom megy a téma. :)
Én idén januárban vettem egy Braun Cruzer 2-es elektromos borotvát, akkor 12 ezerért. Azért ezt választottam, mert többen ajánlották és azt tanácsolták, hogy a jóval drágábbak is ugyanennyit tudnak, jobban nem fogja levágni a 30 ezres sem. Szép és jó meg minden, de teljesen más volt vele borotválkozni, mint a sima gilette pengékkel. Sokkal tovább tart a borotválkozás és a nyaknál eléggé megnyúzza a bőrt. Értem ezalatt, hogy teljesen piros lesz, de utána megnyugszik és semmi gond nincs vele. A bajusznál, az államon, arcom két oldalát szinte tükörsimára lehet borotválni vele, elég hamar. Viszont a nyak az már más tészta. Igazából csak akkor tudom leborotválni normálisan, ha előző nap átmentem vele hagyományos borotvával és másnap még nem olyan nagy a szőr és leviszi. Van rajta igazító meg amivel nagyobb szőröket lehet levágni, van amikor csak ezekkel szoktam lenyírni, de ezzel sem tudom mindig akkorára, hogy a szitás betudja kapni a szőröket a nyaknál. Szerintem megéri beruházni egyre, csak meg kell vele tanulni borotválkozni.
Ja és igen, használt már közületek proraso termékeket? Elvileg nagyon jó, én most akarok venni ilyen borotválkozás előtti és utáni arcbalzsamot. Igaz kicsit drága, 2500 Ft körül van, de ha jó, akkor megéri, ugyanis eléggé érzékeny bőröm van. -
trabiubi #1674 Ránéztem most gyorsan a gugliban, hogy nagyjából mennyi lehet, mert nekem még nem kellett soha vennem, és ahogy látom egy Braun flex, vagy flex xp szita az úgy 4200 környékén van. Úgyhogy lehet dönteni, hogy kinek mi és hogy éri meg :) Szerintem még így is olcsóbb, mint egy pengés. -
Wattin #1673 Azért ezek nem őrült nagy összegek.. nem? -
wahquarch #1672 Ezekre gondoltam igazából, de nem tudhatod mikor törik el a szita... És így ez már alapból nem várt költségeket eredményez, de mondom szerencsére nálam nem jelentkezett ilyen jellegű probléma. -
Wattin #1671 Hát ezek nem tűnnek őrült nagy összegnek... -
trabiubi #1670 Nem hiszem, hogy olyan sokszor kéne ezzel számolni. Rezgőkéseshez kell néha venni szitát, de azt is csak akkor, ha eltörik. A körkéseshez meg két évente kell venni új fejet, szóval az fix költség. Nem tudom mi másra gondoltál még. -
Wattin #1669 Mondjuk az is igaz, hogy Ferrarit sem azért vesz az ember, mert olcsóbb mint a Trabant. :) -
wahquarch #1668 De azért ott is vannak úgymond nem várt költségek, amik ha becsúsznak akkor kicsit megdobhatják az árát.. De ezeknél legalább is tapasztalataim alapján nem nagyon volt rá példa, remélem így is marad :D -
trabiubi #1667 Ha kiszámolod, akkor egyébként olcsóbb egy elektromos, tehát nem kell rá áldozni :)
Egyébként meg nem nagyon lehet így látatlanba megmondani, hogy melyik mennyire irritál, mert ez teljesen egyénfüggő. Szerintem, ha nem nagyon érzékeny az arcbőröd, akkor nem lehet gáz. Viszont ha a sima pengétől is irritált már, akkor máshol kéne keresni a dolgokat. Lehet, hogy nem jó módszerkkel borotválkozol, vagy esetleg rossz fajta aftersahve-et használsz. -
Wattin #1666 Láttam én már autóban piros lámpánál borotválkozó embert... :D:D Amúgy bármikor előkapható a szekrényből egy penge, ha épp arra van szükség. De szimpatikusabb nekem ez az elektromos borotva dolog. Csak egyszer kéne már áldozni rá. Melyiknél van kisebb igénybevétele az arcnak, mert nekem sokszor problémám az irritált bőr. Elektromos mennyire viseli meg az arcot? -
wahquarch #1665 De ha siet, akkor sajnos fontos az időtartam, mai rohanó világban ez elég fontos tényező, ezért is jó az elektromos borotva a pengéssel szemben.. -
trabiubi #1664 Igazából a rezgőkésessel elvileg sokkal jobb eredményt lehet elérni, mint a krökésessel. A körkésesnél messzebb vannak a pengék, szóval nem nagyon érhet hozzá a bőrödhöz, ahogy lentebb írta ssylic. A rezgőkésesnél meg csak a szita "vastagsága" (vagy vékonysága) szabja meg, hogy mennyire lesz rövid. -
Wattin #1663 Mondjuk nem árt, ha nem kell fél órát babrálni vele, a reggeli kapkodás alkalmával. Mindenki beláthatja, hogy egy húzással szeretné megúszni a borotválkozást, nem pedig pepecseléssel.. Egyszerű lustaság :P -
trabiubi #1662 Én azt nem értem, hogy miért számoljátok még mindig azt, hogy mennyi idő :) Ha igényes munkát akarsz végezni, akkor az időbe kerül. Ez van. -
Wattin #1661 Rezgőkéses és forgókéses borotva között, a borotválkozás eredménye között van valami különbség? Valamelyikkel simábbra lehet a bőrt borotválni? -
Endru37 #1660 Ez így persze igaz, de ha tezsem azt mondjuk egy borostás fazont igazítasz hiphopp, nem lassabb mint mondjuk egy sima borotválkozás.Nameg ugye ott nem a rendes fejét használod hane a trimmelőt, ami ha szerintem megcsiphet. Áldozat nélkül nincs győzelem, hát oda kell figyelni azt kész :D -
ssylic #1659 Különben is, ha valami formás szakállt akarsz faragni, akkor úgyis lassan csinálod különben vághatod le az egészet. -
VinczeLacz #1658 Nem kell rányomni az arcra, hanem érzéssel csak épp hogy hozzáérjen.
Csak finoman, nem kell sietni, és nem lesz semmi gond. -
Endru37 #1657 A trimellőst én is csak kiegészítőként láttam, valami philipsen vagy braunon nem tudom, iylen szakáll vonal igazításhoz , meg rövidszakálnyíráshoz írták. -
ssylic #1656 Mondjuk a trimmelőset nem ismerem, de pl a körkéssessel esélytelen, hogy megvágd magad. Épp amiatt nem tökéletes a borotválás, hiszen a penge nem ér az arcodhoz. -
Endru37 #1655 Igaz ezeken az újabbakon amiken van trimmelő, semmi nincs a kis "csápok előtt....az nem kicsit aggasztó de persze ha vigyáz az ember nincs gáz. -
VinczeLacz #1654 Maximum az igazító része tud vágást okozni, mert pl a rezgőkésesnél ott a szita előtte, ott nem tud semmilyen kárt tenni a bőrben, maximum ha nagyon nagyon apró pattanás stb van.. -
Endru37 #1653 Azért az erős túlzásnak érzem hogy olyan sebet hagy mint a síma borotva amikor megvágod magad. Igazából csak annyi történhet hogy nem sikerűl levágnia a szőrt és kitépi. Ettől lehet apróbb sérülés, de hogy belevágna az arcba...én beújítottam egyre és az államon párszor előfordula szőrtépés téma, de sokkal kevésbé fájdalmas később mint a hagyományos borotva vágás, leszeszelve. -
#1652 azt tudom,hogy az arcszesze az nem rossz.
-
#1651 valaki vett uj gilette-t? én most akarok váltani match 3 után erre a fusion powerre:D -
VinczeLacz #1650 Azok kemény gépek! Kicsit erősebb a szőrzet, már semmire nem jók :D
De ezt lentebb írtam már. -
ribot #1649 Múltkor láttam egyik multinál egy 3000 forintos borotvát!
El is gondolkodtam rajt, hogy egy 5pengés borotvát kapok ennyiért, akkor ez milyen lehet! -
#1648 régebben is voltak elektromos borotvák amik képesek voltak ilyenekre.
Bár manapság ezt már csak a trógerebbik fajta csinálja meg. Értem ezalatt a noname szikralövő borotvákat. Amit mondjuk nem kell megvenni. -
ribot #1647 Leszedi a bőrt? Ilyennel még nem találkoztam! Valami ott nem stimmel, ha leszedi a bőröd! -
VinczeLacz #1646 Igen, azt tudom hogy az első pár használatnál rendesen megszenvedi a bőr, de utána már hozzászokik, aztán nincs gond. Bár vannak akinél ez sosem következik be, nekik marad a pengés borotva :S -
#1645 nem konkrét késekre kell gondolni. Az biztos,hogy vérezni nem fogsz tőle,mint mondjuk a rendes borotvától mikor megvágod magad. Max az lehetséges,hogy kicsit jobban leszedi a bőrt és bepirosodik de nagyobb bajt nem okoznak. -
#1644 hát a rezgőkéses mellé is ajánlatos egy rendes pengés borotva mert egyik elektromos borotva sem olyan alapos,mint egy hagyományos. Csak gyorsabb,kényelmesebb és kíméletesebb....csak :) -
VinczeLacz #1643 Ezzel egyetértek. Tescos 4e forintos még a fél mm-es szőrt sem tudta lenni, vissza is vették szó nélkül :)
Amúgy gépes borotva nem tudja összevágni az embert nem? -
Birvin #1642 Nekem most egy régi Philips-em van, de szeretnék egy újat mert már véres a torka szegénynek:) Braunt nézegettem most... -
f4ember #1641 Oké köszi a tippet. Választok majd valamit.
Neked amúgy milyen van? -
Birvin #1640 Szerintem ilyen nagy neveknél már majdnem mindegy. Nekem mondjuk a rezgőkéses technológia szimpatikusabb. Körkéses nem annyira alapos azt mondják... nade ehhez ki kellene próbálni, hogy valóban így van-e:) -
f4ember #1639 Huhh wahquarch. Azt néztem én is pont. Nem láttam még sehol, most találkoztam vele először. Van valami tapasztalata valakinek róla? Lehet nem ez a legjobb, Philips-nek van jobb ilyen árkategóriában? Vagy ilyen nagy nevek mellett már mind1, hogy melyik? -
wahquarch #1638 Nézegettem és ez cruzer vagy mifene a brauntól elég tetszetősnek tűnik, meg ha jól olvastam ez alkalmas teljes testszőr nyírásra... -
Birvin #1637 Egyértelmű, hogy csak márkásat szabad venni. Ezek tudják hozni azt a szintet ami megközelít egy hagyományos pengés általi bőrsimaságot. Nameg nem szeretném összeszabdalni magam, mint azon a braunos videon a faszi:) -
f4ember #1636 Hát én pont most keresgélek ilyen multifunkciós komolyabb gépeket. Karácsonyra lenne. Szerintem Philips és Braun jöhet számításba. Jó, lehet hogy drágább kicsivel, mint noname társaik, de azért sztem egyszer ha beruház az ember egy ilyenre, akkor érdemes minőségit választani, hogy hosszú távon szolgáljon jól.
Esetleg ha van valakinek tippje, ezen márkákból melyik modell lenne jó, várom az érvelést. :)