Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

oryon
ICQ most???

Oryon

youth
Ati radeon mindenre jó csak 3d grafikára nem... Rhino, max is mindig emiatt fagyott ki... :/

Youth

Boba
Youth, én ugyan régebbi Vga-t használok, egy BBA Radeon8500-at, de Catalyst 3.4-el nekem minden remekül megy.

2: DirectX-re nemlehet átállítani. Nem játékgépre van írva a Maya...

youth
Úgy néz ki megoldódott egy korábbi ati driver felrakásával... Köszönet érte Potyeknek!!

Youth

youth
ATI Radeon 9000 prom van... 3 hete frissítettem. Azóta nem nagyon mayaztam csak most kezdtem el és tessék... Szedjem le a ATI driverét vagy mi mert nem értek ehhez :/

Youth

Milyen vga -d van? Nekem Nvidia van és volt egy driver ami, elég gagyi volt hozzá, a legujabb az jo viszont, nekem ha viewport ot váltottam, akkor üres lett a képernyö 😮)
A display beállitásoknál a hardwares gyorsitás fel van tolva fullra?
youth
Lehet hogy a videókártyám baszik be? Ho llehet átállítani DirectX-re vagy nemtom...

Youth

youth
Hali van egy nagy problem:

Beteszek egy blueprintet és kiakasztja 5 perc után a mayat, tömörítam úgyse jó, hardware texturingra állítom úgyse jó, állandóan kiakad a maya és szerintem emiatt. De lehet hogy nem mivel kitörlöm, ugyanúgy szagagt, akad... Mi lassítja be ennyire a mayam? 5 is 6 is ugyan ezt csinálja.

Help 😊

Elõre is köszi!

Youth

youth
Megnézem köszi!

Youth

Sziasztok
Lehet hülyeséget beszélek, de én anno leszedtem egy hdri light control akármit a highend3d röl, ott minden félét lehett állitgatni, sajnos nem sokat tudtam foglakozni vele, most meg még annyi idöm sincs sajnos, csak gondolom hátha segitek ezzel 😮) Ehunvane a link:
http://www.highend3d.com/maya/mel/?group=melscripts§ion=rendering
youth
Ja, én nem tudtam feljebb húzni 1-nél. Figyu, csinálsz egy surface shadert, out color-nak vagy hova berakod a hdri képet, most hogy tudod szépen állítgatni? és most nem a color balance boxra gondolok... szal nincs valami ötleted?

Lekonel: szép! folytasd csak...

Youth

Valaki tudja honnan lehet leszedni az 5 vagy 6 verziót, mert tetszenek ezek a dolgok.
Üdv. tegnap unalmamban összedobtam egy kis képet😊
akit érdekel...http://alkotas.srv.hu/Roadto%20haven.jpg
a téma tetszik ugyhogy még kidolgozm majd jobban

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

oryon
De igazad van...valahogy külsõleg kéne állítani az Exposure-t pl.: a HDRShoppal, csak nem menti ki úgy, hanem csak alap fényerõértékekkel...

Ebben kéne segítség???

Oryon

oryon
Még ennél kb. 2x-3x is feljebb tudom venni a fényerõt ill. csökkenthetem is. Most csak a color offsettel állítottam, de ott van még az ambient+stb.

Oryon

youth
Csodás. Ez nekem is megy, nálam ott kezdõdik a baj hogy valahogy más a HDR kép mayaban mint maxban, maxban miért kezeli szépen itt meg nem??? Valamint itt 1-ig tudsz menni, Maxban ameddig akarsz... érted... Kicsit gyerekcipõben jár ez a dolog mayaban úgy érzem...

Youth

oryon

Csináltam megint egy kis tesztet...
Szvsz látható a különbség a HDR és az LDR technológiák között.
Egyetlen problémám, hogy mintha a HDRI képeken nem lenne eléggé látható a falon lévõ lámpa és az ablak fényerõssége közötti hatalmas különbség. De lehet csak a tesztem rossz vagy a HDR képem. Azért gondolom, hogy a hdr képem a rossz, mert ha a HDRShop-ban állítom az Exposure-t akkor majd egyenlõen változik a lámpa és a Nap fényereje...😞
Így aztán a maya sem tud mit kezdeni ezzel...nincs különbség. Egyéb ötlet???

Youth: Végülis látható, hogy az MR használja a HDRI-t :-P

Oryon

oryon
Ha valaki szeretne velem chatelni icq-n, akkor légyszi küldje el privát üzenetben a számát (vagy én is elküldhetem). Elõre is köszönöm.

Oryon

oryon
Köszi szépen. Megnézem.
ByronsPolyToolsV1.0Maya5.X.zip az X az 5. után van, tehát minden 5-ös verzióhoz, de ebbe nem tartozik bele a 6 😊)))
Nem kötözködök, csak irigykedek, hogy nálad megy. 😛

Oryon

youth
Mi gusztustalan, he???? 😊)

Youth

Gusztustalan ez bazzeg😊))))))))))))

<---Installation--->
--------------------

- open the ByronsPolyToolsV1.0Maya5.X.zip archive

- extract the file from the scripts-folder to your scriptsfolder
(usually ...\ Own Files\ maya\ maya4.x\ scripts) or any other folder
that is dedicated to be a maya script directory

- extract the files from the plug-ins-folder to the plug-ins folder
located in your Maya install directory (i.E. MayaInstallDirectory\Bin\plug-ins)

- extract the files from the docs-Folder to the folder you like most 😉

<---Initalizing the Plug-In--->
-------------------------------

- Start Maya and type "ByronsPolyToolsMenu" into the commandline and just follow
the instructions that appear on screen

OR

- Open the Plug-In Manager (Windows->Settings/Preferences->Plug-In Manager), and load
ByronsPolyTools.mll

Now there will be a new menu in your mainMenuBar named ByronsPolyTools1.0.
It is your interface to the Plug-In
Nekem ez van és igy mûködött, és fönt is ugy irja hogy maya x verziohoz😊

youth
Na aki megcsinálja ezt a shadert az kap egy piros pontot tõlem 😊)

http://www.ona1r.com/jason/skinnet.jpg

El kéne már kezdeni modellezni :/

Youth

youth
Ha minden igaz akkor igen, TGA. TIf-el tuti IFF-el is asszem csak alapból nem tudja PS megnyitni 7-es nem tudta nálam kellett plugin.

Youth

oryon
Megnézem mégegyszer...

Nincs mit. Mert megérdemled 😊

Oryon

Mayer
Egyébént köszi 😉.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Csak egy egyszerû fekete fehér kép lesz. Nekem is mûködik. átnyomod alphára, kimented tif-ben, és ennyi. Megnyitod PS-ben, és bekötöd alphának.

www.gaborhertelendy.com

oryon
Lekonel:Nálam nem megy. 😞
Kellett valamit trükközni, vagy simán csak felraktad ugyanazt (és ugyanúgy) a Byron'sPolyTools 1.0 for maya 5-t???

-Nálam csak azt hajtogatja, hogy Error: Az eljárás nem található

Amig nem lesz megoldva, addig maradok a maya5-nél.

Peet:mail ment és nem csüggedek 😊 Nálam sem megy MR alatt az alpha channel.

Youth: MR alatt csak simán kiválasztod, hogy .tif és kijelölöd az alpha channelt és ha PS-be behívod, akkor ott is megjeleni az alpha csatorna???

Mayer:Szép moncsi. Csak így tovább.

Oryon

Mayer
Igen mindenképpen, de azt hiszem nem fog belelógni a renderbe a képernyõ, de a reflekciók miatt mindenképp meg kell csinálni.

www.gaborhertelendy.com

youth
Szia!
Nagyon tetszik! Márcsak a képernyõt kéne belõni... gondolom te is arra gondoltál hogy ki van kapcsolva...
Bye!

Youth

Mayer
Na nagyjából befejeztem a monitoromat, de még nagyon WIP. Feltöltöm, hogy legyen valami téma, ha már ekkora hozzászóláscsend van ma 😊. Kritikák vélemények jöhetnek. Ne kíméljetek 😄.

UI.: Ma feltöltöm AP-ra is, szal ott is lehet írni ha gondoljátok.

www.gaborhertelendy.com

Davidka
köszi, sikerült!

youth
Nemtom miért nem megy. Maya alapból IFF-et használ ez kezeli az alphát, de TGA, TIF mind használják az alkphat tehát abban is ki tudod menteni ha lerenderelte jól...

Youth

Peetmaya
én hi-resre szavazok!
Youth és akkor nekem miért nem müxik?
milyen filetípus használja jól az alpha channelt?

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

youth
Pontosan 😊) Várjuk a WIP-eket a háttérrõl majd meg mindenrõl!! Tessék képeket küldeni!!

Youth

Mayer
Egyébként fejlemény: Nekiállok holnap lemodellezni a kompozitált háttér elemeit boba javaslatára. Már tudom is hogyan fogom csinálni . Vagy hi-res lesz, vagy rohadt nagy dof 😄D.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Youth, a "Nekem renderel......" csak azért volt, hogy meglegyen az 1999-edik hozzászólésod? 😄D

www.gaborhertelendy.com

youth
És igen, eljött a pillanat amit mindannyian vártatok egész életetekben:

Ez a 2000. hozzászólásom a SuperGamez fórumában!!!

Youth

youth
Nekem renderel...

Youth

Peetmaya
nektek sem rendereli le az alpha channelt a mr?

David tif be legcélszerûbb áttenni és h avidejot akarsz akkor framekre bontsd fel és ugy állítsd be a fram extensiont

Peetmaya
Potyek, sosem késõ feltenni szerverre a full maya 6-ot😊) várom szeretettel!
A fényképezõ tényleg jó lett, várjuk a további fejleményeket. Oryon mail ment, ne csüggedj😊)
Youth, autót fejleszt, nekem vizsgaidõszak, aztán lehet lassan behajtani rajtam az ígért tutorokat😊

Davidka
hello, most kezdtem el nézegetni, hogy hogyan is kelle ezt a maya live-t kezelni, de kapásból megakadtam. A tutorial fájlban valami xy.rgb.001 van, és nem tudom, hogy én hogyan tudnék bevinni képet. jpg-t nem fogad el, át kéne konvertálnom talán rgb-be?? Ha igen, akkor hogy?

Te oryon nekem megy a bryon ugyan azzal az 5 ös verzioval 6 alatt is😛P
Ujbol megcsinálod amit kell azt jo lesz az

oryon
Köszi. Reggel arra keltem, hogy a fenébe a Byron'sPolyTools-t nem tettem, föl. Egybõl a gép elé és tényleg...az alvás sokat segíthet 😊

KELL Maya 6 alá egy Byron's Poly Tools!!!!
Sajna az 5-össel nem megy 😞

Oryon

FRenkie
Jee youth, újra elõvewtted a béemmvét? Király.

Ez már jobb, mint a legutóbbi render. Szerintem túl nagy a kontraszt, de szép!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Mayer
Sitty-sutty mi? Még 4 object 😊. Hááát nem is tudom meglátom még. Elég húzós lenne. De azért jó ötlet. Erre nem is gondoltam.

www.gaborhertelendy.com

Boba
Szerintem azt csináld meg amibe kompozitáltad, az nagyon passzolna hozzá!

Mayer
Na segítsetek egy kicsit 😊. Szerintetek milyen talajon mutat jól egy fényképezõ? És egyáltalán mi való egy fényképezõ mellé környereznek? Mert csak úgy csupaszon nem renderelhetem le. HELP

www.gaborhertelendy.com

youth
HDRI-n kívül csak SSS 😊) Meg hogy nagyon körülményes, nehezen beállítható :/

Youth