Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
Leonkel már az a verzió van fenn, amiben vannak kamerák.
már lehet kezdeni a versenyt

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Mikrotól lehet kezdeni a versenyt? mikro lesznek meg a kamerák is? irjátok ám bele!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

fle go
Penatesz: sorry, tenyleg kimaradt egy (m) betu.
You may open an account . If you already have an account, and have forgotten your password click to retrieve it.
Az ACTIVE SITE USER alatt talalhato ez a felirat es ott lehet regisztralni.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Peetmaya
jó duma😊))

Penatesz
Bocsi Flegos csak nem vettem eszre elsore a gombot.

Peet nem is kell.Ne feledd,hogy mi folyamatosan agyaltunk rajta vagy 4-5 orat es az olyanok akik otthon csucsultek,mikozben mi a verunket es verejtekunket adtuk az otletert nem erthetik meg egybol,hogy ez egy mennyire atgondolt otlet.

Penatesz

deko
Majd az AP contest után.

deko --- az élet értelme: 42 ---

deko
Penatesz: a te fejed igen jól mutat a nyakadon, így senki sem akarja leszedni.😊
Örülök, hogy utána jártál a lehetõségeknek, de van még pár dolog, ami most kezd igazán kiforrni, s addig mig a végleges kép nem áll össze, kár külsõst izzítani. Amíg lehet legyen mindenképp anyagiakól mentes, ahogy megbeszéltük. Sajna rossz tapasztalat, ha valakinek már fizetnie kell, rendesen elnéz melletted pl. az ablakon. Így legalább valóban összefogunk!

Peetmaya
egyelõre nem tudok többet hozzáadni az oldalhoz, hiszen az eddigiekben benne van pár ötlet a 4 embertõl, aki ott volt a talin...

Amúgy meg igenis mayaról van szó, mert a maya oldal problémáit feszegetjük, és ennek sok hasznát fogjátok látni, mi is, mindenki, aki mayaval foglalkozik.

Csak mellékesen kérdezem, hogy nekiesett már valaki a smallcontest bevilágításával?😊)

Penatesz
He sracok,azert nehogy mar leszedjetek a fejem,mert utananeztem ahogy igertem .Amugy szerintem a munka meretetol fuggoen vagy ingyen vagy pedig jelkepes osszegert csinalna meg nekunk.De ameddig megy nelkule is,nem szolok neki,ne izguljatok.

Flegos nem hagytal ki egy m betut a cimbol?Amugy hogy lehet regisztralni,mert azon fennakadtam?

Penatesz

deko
én is Mayázom ááám, épp gyûröm a contestképet.
Amúgymeg ami miatt megy a "mellékes" szómenés az is csak a maya miatt van. gondolom ezért csak nem kéne másik fórumot nyitni? Hétvégére meglesz az irc, s majd ott folytathatjuk (azaz csak ti, mert én nem tudok ilyen hozzáférésnél mircre kapcsolódni) "élõ közvetítésben" a site dolgokat, hogy ne terheljük itt az alkotókat. 😛

fle go
Hat igen en mayazok😊))))))))

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

oryon
Ott van a Készítõknél a kapcsolattartás minden fajtája 😊
De lehet persze egy oldalkapcsolat tartás is 😊

Oryon

Mayer
Azt vettem észre, hogy a mayáról már csak Flego beszél ebben a fórumban. Totál átmentünk webdesign fórumba 😊). Na de nem baj ez most fontos. Oryon: szerintem így megállja a helyét a stuktúra, de azért egy "contact us" gomb még lehetne ott a sor végén, és akkor csinálnánk egy olyan e-mailt hogy [email protected] és akkor mindenkinek lenne hozzáférése aki érintett a dologban.

Ja és egy bevezetõt egy kis animont akkor csinálnér az oldal elejére, meg mondjuk egy bannert is, csak mondjátok az ötleteket hogy milyen legyen. Mert ugye nem lenne jó ha totál elütne az oldal stílusától. hmmmmm?

www.gaborhertelendy.com

youth
Pontosan! Minek fizetnénk ha megoldjuk ? Pff csak vesztesek fizetnek 😊))

Youth

deko
Penatesz, ha ide designer is kell, akkor megyek egy csendes sarokba és elõ sem jövök két jégkorszakig.
Amúgy a többit is megoldjuk, elõbb az "olcsóverzióval"
Nem errõl volt szó? Aztán ha megy, akkor izzítunk valami profi webkõmûvest a témára. Nem?

youth
Úgy próbálom megcsinálni hogy pár kattintással frissíteni lehessen a tartalmat...

Youth

oryon
Köszi a szervezést!

A dinamikus tartalom...errõl én sem tudok semmit mondani...
Egyenlõre Youth próbálja tovább más utakon, és ameddig megy neki, addig szerintem maradjunk az "olcsó" verziós és "megcsináljuk magunk" cím alatt...

Majd ha "drága verziós" lesz akkor fizetünk 😊

Oryon

fle go
Oryon: nekem tetszik a Mayaponthu vazlat!

fle go
Irtam hogy kezdeti fazisban van😊 Es mivel a tutorialban nurbsben csinalja az urge igy kenytelen vagyok en is. Nagyon szajbaragos a tutorial, abban az a jo hogy kezdem erteni is hogy mit miert csinalok. Ami nem mellekes mert le lehet valamit utanozni ugy is hogy kozben nem tudja az ember hogy mit is csinal valojaban. Mivel en is kezdo mayas vagyok masnak is tudom ajanlani a tutorialt, 4 reszbol all innen letoltheto: www.siplymaya.com
Csak regisztralni kell, es mehet a letoltes.
Udv mindenkit!

oryon
-----Oldal-vázlat----

Deko kérésére újraírtam a vázlatomat, amit a találkozón alkotott a csapat!
Hallod Peet "érthetõ formába"!!! 😛

Mégegyszer köszönöm Dekonak, Peetnek, Penatesznek az összehozást.

Mayaponthu.hu vázlat
(http://www.freeweb.hu/oryon/gallery/mayaponthu.txt)
-Notepaddel nézzétek meg, mert http-sen eléggé fura az elrendezés!!!

Légyszi nézze meg mindenki, akit érdekel az oldal és ossza meg velünk véleményét!!!

Minden apróság számít!!!

Kérem azokat is akik jelen voltak, hogy nézzék meg õk is, mit hagyhattam ki és mit változtattak azóta!

Oryon

Peetmaya
nem baj az, tanuljon meg nurbs-el modellezni. aranyos lesz a kutya csak még nagyon kezdeti stádiumban van

oryon
Alakul, de biztos, hogy nurbs-bõl akarod megcsinálni???

Oryon

oryon
Lehet, de ezekhez nem értek...pedig jó lenne.
Ha te igen szánnál rá egy kis idõt a nép kedvéért???

Oryon

fle go
bocs

fle go
Udv!
Csak hogy lassatok nem tetlenkedek, berakok egy kepet, ugyan meg elegge kezdeti stadiumban van, de hat nem reg valtottam Mayara (persze a maxot nem hagyom el), es eleg sok uj dologgal kell megismerkednem, de azert haladok.

Udv

Peetmaya
Maroon, szedj dc-rõl gnomon videokat, maya a 3d világa könyv, és netes tutorok alapján kezdj el tanulni, mindenki így kezdi el, legalábbis nagyon sokan azok közül akiket ismerek.

maroon
Hali mindenkinek!

Még új vagyok itt, mint ahogy a Maya használatában is és kéne egy kis segítség. Ha esetleg vki tud magyarosítást vagy ilyesmit (leírást...), akkor az írjon nekem mailt! ([email protected]) Azok is írjanak, akik már járatosak ebben a programban, mert ha van rá mód esetleg valamikor összejöhetnénk és értékes eszmecserét folytathatnánk a Maya titkairól... 😊 Na ezt jól megaszondtam... Szóval ez lenne szerény kérésem, plíz segítsetek!
Azért is kéne, mert nagyon érdekel ez a program, csak kicsit hosszú idõbe telne, mire mindenre rájönnék magamtól... 😊 Sok kicsi sokra megy, nem? Vagy egységben az erõ? 😊 Na mind1...

Elõre is köszi!
Maron

\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"

Peetmaya
-D+T
TUTI😊

Peetmaya
Nya ahogy ígértem, még dél elõtt sikerült felrakni mindent a serverre, mostantól él a verseny, MINDENKINEK MÛKÖDNI FOG! TUDI! Ha nem, akkor is!😊)

Small Contest

Peetmaya
hehe pont délben😊

Peetmaya
Youth, azóta én is elõszedtem a maya 5-ömet, úgyhogy megoldom
fél óra és már mehet a verseny😊

youth
peet nekem van maya 5öm... de csak délután tudom megcsinálni mert most tanulok, meg megyek el.
bye

Youth

Peetmaya
öööö lehet félreértem, csak mayaban lehet csinálni ezt a versenyt, a másik, még ne kezdje el senki, majd ha meglesz a mindenkinek megfelelõ verziójú sceene a kameraállásokkal!

dw69
egy kis segitségre lenne szükségem bevilagitassal kapcsolatban😊
skylightot szeretnék csinálni de nem az igazi...probalkoztam mar hogy csinalok egy nagy gombot aminek az incandescence(ilyen hulye nev) szinet allitom, de valahogy nem olyan lett mint amilyen szeretnék(és amihez hozzaszoktam maxban😊 )
lécci valami kis infot adjatok, thx

www.dw69.tk

Peetmaya
itt egy Penatesz😊) írtam neked privit!
KINEK VAN 5.0-ás MAYA-ja?

Peetmaya
Penatesz szerintem értünk mi annyira a grafikához, hogy a "csiriviri" design-t megcsináljuk mi. Hogy õ milyen programmal, milyen módszerrel dolgozi, az tulajdonképpen lényegtelen, ha megcsinálja, akkor onnantól kezdve folyamatosan frissítenie kell, mert rajta kívül más nem ért hozzá. Amúgy meg a lényeg az, hogy mûködjön.
Youth kéne valaki, aki még 5.0-ás maya-t használ, hogy tudjunk mb-be konvertálni...

Penatesz
Eselyeim tudataban csak tamogatni tudom az otletet :-)

Penatesz

Peetmaya
szjózsef jó ötlet!
Az elsõ helyezetté lesz a kiváltság, hogy írnia kell egy tutort, hogyan világította be a jelenetet, na milyen ötlet?😊

Szeva mindenkinek. Király ez a bevilágítós móka, én is próbálkozok, de sajan láma vagyok a témához. Az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy én azt hittem ebbõl tutoriál lesz a kevessebb tudású embereknek, de sebaj. De azért akik nagyon vágják a témát, elgondolkozhatnának rajta, hogy gyártanak belõle egy kissebb tutort, lámpák használata meg ilyenek. Na remélem nem írtam nagy marhaságot.
youth
Peet: most fasza márcsak a 2 kamera kéne, próbáld meg õket kimenteni. vagy hasra majd bveállítom nekem mindegy 😊
bye

Youth

Penatesz
Peet a modell komoly lett,azt hiszem,hogy nem ezen fog mulni,ha Deko megverne minket

Penatesz

Penatesz
Csak egy pillanatig nem vagyok,es fel oraig olvasom utana a hozzaszolasokat.
Ez most foleg azoknak szol,akik ott voltak a talalkan,tehat Deko,Orion,Peet figyelem.Beszeltem tegnap este a haverommal,aki nem mondott kapcsibol nemet (persze igent sem)viszont vannak kriteriumok es kerdesek,amiket en most itt kozze teszek:

Kriteriumok:
Nem vallalja "csilli-villi design" elkesziteset,kizarolag webprogramozast. (ha vallalja)
Nem hajlando hasznalni javat,javascriptet,php-t,sql-t,windows-t.(az elozoeket azert mert "gagyik" az utobbit azert mert igazi Linuxhivo es elvei vannak.

Azt mondta hogy designert tud szerezni,de ha ingyen kell akkor csak olyat,aki meg keves referenciaval rendelkezik a szakmaban.Ha profit akarunk,azt is tud szerezni,de az a haverja annyira el van azva munkakkal,hogy ingyen biztos nem fog felretenni egy fizetos melot.

Kerdesei:
1. mi lesz a dinamikus tartalom?
2. hol fog futni a cucc? (milyen szerveren)
3. mehet-e sajat fejlesztesu c programban?

ez persze nem jelenti azt,hogy elvallalja,de legalabb erdekli a problema.

Penatesz

Jolvan megjött. az obect el megy már thx😊
Szoval jo munka lezz peet.

Hát nekem sem megy jony😊
Megnézem még a másikat, mer nekem 6.0 as van.
Én ocg t használok

deko
Üdv!
Hajnalban Peet-el próbáltuk megoldani a small contest problémát. Arra következtetésre/megoldásra jutottunk, hogy hogy kimenti obj-ben a scene tartalmát és valaki, akinek még csak 5.0-ás verziója van, az szépen beimportálva kimenti a scenét a két adott kamera beállítással, úgy hogy a pluginmanagerben is minden futó pulgint kikapcsol.
Ezt én ugyan megcsináltam, de minden igyekezetem ellenére képtelen vagyok normális idõintervallumban feltölteni a filet😞
Majd aki tud, alkalom adtán, tegye meg ezt nekünk. peet feltette az obj formátum elérését abba a kis ismertetõbe.

A másik, hogyha lehet, ne a jövõhétre ütemezzük ezt a játékot, mert kiküldetésben leszek, s a meló miatt akkor kimaradnék belõle. kössz😊

gyraph
Most direkt megneztem...17 project van a vinyomon es egy sincs teljessen befejezve 😊. Ilyen ez a tanulo szakasz.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Peetmaya
Deko, nekem mennyi szar befejezettlen dolgom van a winyómon😊)
túl sok...

deko
Oryon: Nagyon szomorú lennék, ha emiatt félretennéd a contestet.

Az oldal nem sürgõs, a contes idõpontja pedig véges. Kérlek és Youth is, hogy inkább a contestet fejezd be. Így megint csak egy félkész, befejezetlen dolog marad fölöslegesen a vinyódon.
"...csak kis lépésekkel..."

deko
Youth & Mayer...
Jelentem hazaértem, rájöttem az igazság "ideát" van😛

gyraph
En tettem fel...😊 Igen azt hasznalom.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.