Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
jólvan, akkor kezdjük elõrõl, gyûjtsünk neveket. Oryon, Youth és Penatesz mondta, hogy ad pénzt a szerverre, én is csatlakozom hozzájuk, ki még? Szerintem Deko is benne van. Gyerünk csatlkozni a névsorhoz! Boba, téged abszolút nem érdekel a dolog?
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Új experiencákkal😄D és uj ötletekkel😊
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Persze ilyen filmes produkciókban nem csodálkoznék azon ha erre a scannelésre külön belsõ programot írtak.
Youth
De azért jól jönne egy 3ds scanner, a legolcsóbbik az a kar szerû, bejelölöm a pontokat a testen és hozzáérintem a gépet azán meghatározza a koordinátáit, rohadt jó lenne...
Youth
Azt elfelejtetted elolvasni, hogy Ward ezt már leírta?
2: Van amit lemodelleznek, és a hibákat is ki kell javítani. Errõl kép nincsen, audio-ban mondják. Illetve a részleteket modellezik a kapott mintára a grafikusok.
Penatesz
Szóval anyagilag nem tudok beszállni (remélem nem haragszotok rám nagyon...), más dologgal meg azért nem, mert én is csak most ismerkedem a Maya-val.
De ha úgy látjátok, hogy valamiben mégis a hasznomat tudjátok venni, akkor szóljatok és megteszem a tõlem telhetõt!
\"Mosolyogj, mert ma kezdődik életed hátralévő része!\"
azt elfelejtetted megemlíteni, amikor erõsködtél, hogy Nurbs patch modelling annyira jó, hogy nagyon, mert az ILM is ezt használja, hogy ahonnan a példát vetted (sw2) azért használták ezt a módszert, mert 3d scannerrel belõtték szgépbe a gyurmafigurákat, és nem kellett modellezéssel szarozni. megnéztem dvd-n, jó kis video ez a from puppets to pixels vagy micsoda.
Penatesz
Az egeremet majdnem ott felejtettem...
Peet,Oryon: egyenlore emesztem amit Deko meselt,de aztan reszkessetek,mert titeket is utoler a vegzet.(Na jo,a vegzetet en testesitem most meg
)Penatesz
egy ígéretre nem lehet alapozni, ha itt lesz a kezemben a pénz, akkor elhiszem...
Youth
Na akkor ahogy láttam eléggé elfogadott a szerver ára, akkor össze kéne hozni egy korrekt honlaptervet, hogy tudjunk kezdeni valamit a dologgal (ez a drága verzió), és megbeszélni fórumtalin haverommal, hogy mit hogy merre (akkor jönne õ is). Nagyon kérek mindenkit, hogy aki be tud szállni anyagilag, és be is akar, az feltétlenül jelezze, hogy beszáll, és azt is hogy mennyit szán rá a dologra, hogy tudjunk tervezni. Másik, egyszeri költség, kéne egy winyó, egy nagy winyó, mondjuk 80gb legalább, ez olyan 20eft-os tétel megintcsak.
Maroon nem néztem át annyira tüzetesen, mert nem volt rá idõm, de az az egy-két rajz, amit láttam jó volt. Én is szeretem a manga-t, bár nem vagyok fanatikus, de azért dragon ballon nõttem fel😊))
Jól esett! 😊
Ha minimum 5-en összejövünk énis beszállo, 20 rongy nagyonjó! Én most akarok egy 500 MB-os szervert, domainal, mindennel évi 12500 ért
Mert ha megint 2-3-mal támogatjuk csak akkor azért kicsit húzós nekem az összeg.
Youth
a szerver-dolog tetszik, egy-két ezer forinttal be tudok szállni (csóró egyetemista vagyok, tudjátok 😊, egyelõre csak tutorialokat írnék, meg segítenék, ahol lehet (hogy legyen valami elõnye is a magyarszaknak: lehetnék korrektor 😊
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
Én vérbeli csapatjátékos vagyok, szal elkaptam a labdát!
Egy ideig nálam marad és utána én is feldobom, hogy más is elkaphassa és így tovább...
Aki nem ér hozzá, az nem nyerhet!
Oryon
Oryon
Szerény véleményem szerint évi 20 ezer forintot össze tud hozni a társaság, még akkor is ha a szervezõk közül kiesik valaki, vagy cserélõdik. Érdemes ezt megfontolni, mert ennél jobb ajánlatot nem fogunk kapni soha sehonnan! Én ezügyben megtettem amit meg tudtam, az oldal fejlesztéséhez maximális odaadással állok hozzá, írok tutort, fordítok leírást, textúrákat teszek fel mindent, de ehhez szükség van rátok is!
A labda feldobva...
mIRC-et használóknak
és
web-eseknek.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Blender Demo Reel
Deko amúgy szerintem az, hogy nem full látogatottságú a chat, nem meglepõ, ez nem fog beindulni elsõ pillanatban, ehhez sajnos idõ kell. Amikor idejöttem a fórumra, itt sem volt ekkora élet, mint most...
deko: jól hangzik, tanulságos lesz, az tuti! kezdhetjük szétkürtölni...
szóval jövõ héten?
per aspera ad astra
Amúgy nem lenne egy utolsó (nem az én 5letem), ha megbeszélnénk itt egy idõpontot, és akkor mindenki feljönne a #maya-ra, csinálnánk egy közös óriási ramazurit, végre mindannyian együtt nyomnánk a sódert😊 megvárjuk mayert is hogy visszasompolyogjon, aztán kitûzök egy idõpontot, akkor pedig mindenki aki itt él és mozog betámad a csatiba, na? naaaa? hmmm?
maya oldal szerintem mindenképpen kell, tutorialok, normális fórum, ingyenes scrip- és plugingyûjtemény, galériák, mittudomén... ezek pótolhatatlanok, én is tök lelkes lennék, és ott talál propagálhatnánk az irc csatit, és akkor hátha...
még nem látni semmit az oldalból, ugye? készül egyáltalán? 😊
most jut eszembe: egy egeret hozz magaddal, mert nem hinném hogy az enyémet használni tudod érdembelileg. (Aladarynnak és Youthnak volt hozzá szerencséje, úgyhogy õk tudják már mirõl beszélek😄DD)
nem igazán értem mi a gond, nálam ez a funkció mûködik, de nem használom, mert pontatlan. vagy manuálisan átírom a channelboxban az értéket, vagy használom a manipulátorokat.
Szal azért fogom a pártodat 😊 más is hordja a követ 😊 (de azért én az árnyékban maradok
)
Úgy tûnik a #maya IRC egy botor vállalkozás volt... mármint az itt olvasható hozzászólásaitok alapján. Õszintén szólva én mindent elkövettem az "ügy" érdekében, bár az elején szóltam, én a hozzáférésem miatt keveset vehetek részt rajta.
A lehetõség adott volt nektek, az élt vele aki akart.
Amikor Én ott voltam jókat diskuráltam és volt hogy problémákat is sikeresen megoldottunk együtt. Nagyon sajnálom, ha nektek nem jött be.
Legközelebb jó lenne átgondolni, valóban szükség van-e valamire... akár a maya oldalra is, mert mostmár ezekután igen csak kételkedem.
Nagyon sajnálom a negatív kommentem, de nem csak arról kell szólnia a várépítésnek, hogy ülsz az árnyékban, és nézed a "másik" hogyan hordja a követ...
az a "másik" egyszer csak elfárad.
peet: tudom, hogy ilyet is lehet, de nekem nem összefüggõ, hanem különálló felületek kellenek, mert ezek közös élei mentén lehet használni a round toolt, úgyhogy ez nem megy 😞
Azért írok, mert lenne 2 kérdésem. Még új vagyok Maya téren (régóta megvan már a progi, de most szedtem össze magam eléggé ahhoz hogy belekezdjek) és van 2 dolog amit nem értek. Az egyik az hogy move,rotate,scale esetében ha hosszan nyomom a billentyût és egérrel elõhozom a menüt, akkor azok jönnek elõ amik a toolboxban vannak. Ez eddig ok ezt egy tutorban láttam. A következõben viszont az volt, hogy ugyan így olyat hozott elõ, amiben ki lehetett választani hogy x, y, vagy z irányban szeretnék-e dolgozni. Ezt nem sikerült elõhoznom. 😊 Légyszi írjátok meg hogy kell. A másik gondom a rendereléssel kapcsolatos. A Render Globalsnál beállítottam hogy melyik kamerát renderelje, de mégis úgy készült el a renderem hogy azt láttam amit sima persp nézetben látok, (csak persze mozgott az anim) és utána renderelte cska a kamera szemszögébõl. Ezt egyben megcsinálta, hozzá sem nyúltam közben, csk így ugye 2-szer annyi ideig tartott, és nem 5 percrõl van sztó. 😊 Légyszi segítsetek mert fogalmam sincs mitõl van ez... Elõre is köszi!
Ja, ezentúl lehet hogy gyakrabban írok majd ide a fórumba egész megtetszett... 😊
Bye
Joe
Mayer honnan tudtad, hogy megnéztem az ifjú hölgy😊 (Akinek nagyon örülök, hogy immáron kedves fórumunk gyakori látogatója lett, és csatlakozom azok táborához, akik újongva köszöntenek😊) oldalát?😊
DarkBoy, tanulj angolul, olvass, nézz angol tutort, és tanulj mayat😊
ha jól értem, mayer most nem lesz egy hétig... a többieket meg úgy tudom, nem kötik gyengéd szálak a nurbs modellezéshez... de ha valakit mégis:
adottak sík, zárt görbék, amelyeket páronként loftolok, így egymással derékszöget bezáró, egyenes, különálló felületek jönnek létre. a csatlakozó felületek közös éleit round toollal lekerekítem, rendben megy is, de néha egy-egy felület egyszerûen eltûnik, displayból, renderbõl, mindenhonan. mitõl lehet ez?? ezeket a felületeket aztán planarral tudom pótolni, de az ugye már nem ugyanaz a felépítés és (jó esetben csak a displayen) ocsmány hézagok keletkeznek. majd lopok képet és megmutatom, ha nem lenne érthetõ.
De mostmár legyen vége!
De nem volt vita szvsz!
Ja és örülök, hogy visszajöttél! 😊
Oryon
visszajöttem, végigolvastam mindent... csak annyit mondanék, hogy
nekem is jó az augusztus majdnem teljes egészében.
a mese az nem határolható el az animációs filmektõl, nem két külön kategória. a mese az egy narratív jellemzõ, amely mûfajtól, a médium tipusától független (régen inkább egy elbeszélõ irodalmi mûfajra vonatkozott, ld. benedek elek, ma már inkább jelzõ): van mesés regény, novella, vers, film, animációs film, stb. mivel a rajz- és animációs filmet használják legegységesebben a mesei elemek megjelenítésére, így nem csoda, hogy valahogy összefonódott a kettõ. de a mese az mégiscsak más, lehet EGYSZERRE nézni mesét és filmet, szóval a vita sztm kicsit meddõ 😊 hogy mik a mese kritériumai, azt mindenki ki tudja találni, aki azokon nõtt fel.
youth: nincs több buzi, mint bármikor, max. többet mutogatják õket, kereskedelmileg sikeres a téma 😊 de sztm nem jó kiakadni rajtuk. na mindegy, ne induljon be ebbõl egy vita pont itt 😊
na jó, nemsokára lesznek mayával kapcsolatos kérdéseim is, igérem 😊