Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
franc egye meg már, valamiért szar a 6.0ás mayam a gépemen, de csak ezen.
folyton kifagy MR, nem fejezi be a rendert..

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magoo
Na ilyen formára folytatom mostantól a Falcon textúrát:
http://www.tar.hu/magoo/1.JPG
Remélem így már jó lesz 😉

mookid
sziasztok!
nem tudom sajnos, hogy tudok-e menni pénteken... megpróbálok, de inkább ne számítsatok rám.
off: valaki (azt hiszem, oryon) kérdezte, hogy mûködik a tabletem.
köszönöm, faszántosan.
Sõt...

az auchanban ma rámtört a vásárlásmánia, úgyhogy meg kellett vennem dvd-n a monsters inc.+finding nemo pakkot, megyek is filmet nézni..

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Phoenix007
>Olyan nagy baj, hogy nem tetszik ez a keleti stílus, mi????

Abszolút nem baj, hogy nem tetszik a keleti stílus, csak ezt most megint nem értem, hogy mirõl beszélsz, met a FF-ban ugyanúgy, ahogy nagy szemû emberek nincsenek, ferdeszemû emberek sincsenek... Egyébként meg elõször azt mondtad, hogy manga, most meg már mindent utálsz, ami keleti...

>Talán nézd majd meg a FF2-öt, mert én arról beszéltem!!!!!

He? Már van FF2???

Skullkid: nem sértõdj meg ilyen hirtelen, abból neked semmi jó nem fog származni az életben. Egyébként meg a "jó társaság jobbik felével" sikerült összeakadnod, ha én olvasom elõször a beszólásodat, egy kicsit kellemetlenebb reakciót kaptál volna... Egyébként nem tudom, mi jött itt le neked a válaszokból, de a probléma nem az, hogy tutorial oldalt csinálsz, és ráadásul nekünk is pont egy ilyen van folyamatban, nem konkurenciáról van szó, mivel mi nem üzleti jelleggel fogjuk csinálni, hanem csak saját szórakoztatásunkra. A probléma a stílusoddal volt. Megpróbálom a stílusodat más szövegkörnyezetbe ágyazni, hogy megértsd:

------------------------------------------------------

Szevasztok, Andy Vajna vagyok! Felépült az etyeki halivúd!

A Terminátor 4-hez keresek:

15 modellezõt
8 shader-írót
30 animátort
20 background-artistot

ha kell még valaki, majd szólok...

------------------------------------------------------

Na ezen így nem kaptam volna röhögõgörcsöt, de ki vagy TE, hogy akárkivel is ilyen magas lóról beszélj...

Hát ... kíváncsian várjuk a végeredményt, ha kész lesz az oldalad, légy szíves ajándékozz meg minket egy linkkel...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

deko
vidd el a mobiltelefont, a mágnes tekercset, a sörös dobozt a monitor mellõl, húzasd ki az amalgámtöméseid, ne engedd, hogy anyád többet takarítson a szobádban, nézz szembe a sorsoddal😄 Snap? 😄DD

A status lineon sincs semmi bekapcsolva a snap funkciók közül?

deko --- az élet értelme: 42 ---

Magnificat
Nem is mondtam semmi rosszat rólatok. Nekem is maximálisan segítettetek, amikor kellett. Nincs egy rossz szavam se rátok... Csak nem hiszem, hogy azért, mert ilyen hozzászólást írt, ne lenne feltétlen átgondolva az ötlete. Még én se tudok róla sokat, hosz alig pár percet beszéltünk ICQ-n, de az ötlete nem rossz. Mindenesetre ha a topicban valamit kérdeznek tõlünk, és nem tudjuk, tudom, hova forduljunk. Ja és kaptok tõlem egy linket majd a Maya topicból 😄😄😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

deko
Hééé, senki sem horta le a srácot, mi is segítünk neki bármikor, ha szüksége lesz rá maya témában, hisz te is tudod. Csak olyan volt a beírása, amit így kellett lereagálnunk és azt hiszem még finoman is tettük.

Skullkid, ez ne vegye a kedved, semmiképp se add fel az elképzeléseid, csak elõször kicsit próbáld jobban, ész érvekkel átgondolni mire készülsz, s utána kész tervekkel elõhozakodni egy ismeretlen társaság elõtt. Ugyanis vagy ilyen, vagy ennél sokkal rosszabb fogadtatásban lesz részed.

Valaki pls egétkezzen már!!!
Nincs bekapcsolva semmi se és mégis snappol, egy pár ötletet pls hogy mi a *** lehet!!!!!!!!!!!!!!!

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Magnificat
Egyébként nem rossz fej a srác (Skullkid). Segítek neki, úgyis szoktam segítgetni a fórumokon, ha tudok (maya, pascal, photoshop, egyebek...) Semmiben nem vagyok egy ûber, sõt, mindenben amatõr vagyok, de idõm van, és amúgyis bújom az ilyen honlapokat, mint az sg fórum, gamestar fórum, world3d, artistpub, highend3d...stb. Szóval én biztos segítek ott, ahol tudok. De nyugi, emellett lelkes olvasója leszek a maya3d-nek is

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

PaniC-
deko: az adatlapja mindent megmagyaraz 😊

deko
magoo: én megnéztem, ténylegesen részletesebb, kidolgozottabb de ez majd akkor derül ki, mikor meglátjuk élesben.

Penatesz! Van 2 kép és az egyik átalakul a másikba rendszerint egy animált gifen keresztül. Tudom hogy nem Maya téma, de talán már vannak ilyen kiegészítõk a 3d-s grafikához is. Csak úgy spontán jött elõ a téma, de nincs nagyobb jelentõsége.

Ok Peet, értem. Sorry

Peetmaya
honnan szerez ftp-t hitfu?

Skullkid, ez egy nagyon jó társaság, jobb ha elhiszed nekem, de ez nem az express, hogy hírdetést adj fel, és nem is az egyéb fórum, hogy minden egyéb tutoriallal foglalkozzunk. Kérdésed van Mayaval kapcsolatban, akkor válaszolunk szívesen, gyakran a photoshopos kérdésekre is válaszolunk, de az ilyen jellegû felhívásokat így szoktuk lereagálni, ne haragudj.

Hát azt hittem jobb itt a társaság.
A mindenféle alatt azt értem, hogy Photoshoptól kezdve HTML-en át a Maya-ig, bármi.

deko:
1, most keresem az embereket
2, már volt helyettesem, csak kilépett, amikor megtudta hogy ki lesz a dizájner
3, próbaidõre veszem fel õket (2 hét), ha jól végzik a dolgukat, maradnak.
4, más poszt: ha valamit kihagytam volna, vagy még késõbb kellene más, akkor ideírom.

meglestem az Apache elsõ videóját...hát, nekem rengeteg érdekes dolgot mondott, persze nyílván van itt olyan, akinek sok újat nem mond, de hát ez van😊

hiftu írta priviben, hogy lehet hogy lesz ftp és akkor megadjuk a letölthetõséget mindenkinek aki szeretné, persze ha addigra már nem lesz mindenkinek meg a DCrõl😊

Azmodan, akit csak Azmo-nak hívnak

deko
Üdv, bár a "mindenféle" téma az kicsit zavaros.
...és mit ajánlasz fel, hogy tolongjanak a népek?
Ha egy kicsit komolyabbra fogtad volna a bemutatkozásodat, talán még hiteled is lehetett volna.

1, hogyan indíthatsz oldalt ha nincsenek embereid, másképp fogalmazok, társaid!
2, admisztrátor helyettes az olyan bizalmi féle... nincs bizalmasod? Rég rossz.
3, Fórum moderátor, hmmm aztán honnan a nagy hit, hogy jól moderálna kispistaistike aki jelentkezik?
4, más poszt?

Bocs. nem kigúnyolni akartalak, csak rávilágítani arra, hogy érzékelhetõen meggondolatlan a hírdetésed, az más kérdés, hogy ahogy Peet írja, rossz helyen kopogtatsz.

Peet, milyen konkurencia?

hiftu
Skull:
Számomra nem volt teljesen érthetõ: Maya tutorialokra gondolsz?
(És azon belül bármi.) Vagy bármilyen tutorialra (pl: ping-pong) és azon belül lenne Maya is...

Peetmaya
hehe, lehet, hogy nem a legjobb helyen kopogtatsz, épp készül a konkurenciád honlapja😊))
maya3d.hu
azért lessed meg, mert ütõs lesz😊)

Hi all!

Keresek embereket készülõ új oldalamhoz:

Az oldal témája: tutorialok
Tutorialok témája: mindenféle - nincs témához kötve, az oldal célja hogy összegyûjtsön mindenféle tutorialt.

Keresek:
- tutorial írókat
- adminisztrátor helyettest
- min. 2-3 fórum moderátort

Ha kell még valamilyen más posztra is tag, jelezni fogom.
Kérem azokat, akiknek tetszik az ötlet, hirdessék meg máshol is hogy milyen posztokra keresek embereket. Köszönöm!

Elérhetõségeim:
- email: [email protected]; [email protected]
- MSN: [email protected]
- Yahoo!: Skullkid_HUN

szkoryon
---Találkozó---

Aki még nem írta le, hogy jön, vagy nem és ha igen kb. mikorra, az tegye meg, mert eddig kevesen vagyunk és akkor elmarad!!!!

Oryon \"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!\"

Boba
Peet: Már tegnap kipróbáltam A RAT 6.01-et. Be is lehet tölteni maya6 alá a plugint. Meg is jelenik az ikonsor. Azonban pl render globals vagy bármilyen más ablak nem jelenik meg, renderelésre lefagy, ha bevan töltve a renderman és úgy akarok scene-t betölteni szintén lefagy a maya. Nem értem😞 Ha megoldottam leírom mi a gáz vele és felteszem a szerverre. Nagyon jó lenne ha menne.

ha tudtok ftp-t, ahova mehetne az Apache tutor elsõ 4 videója, akkor ne kíméljetek, priviben lehetõleg😊

deko
Amúgy jó odafigyelni a maya könyv tutorjaira, mert amikor megvettem és átnézegettem anno, több helyen is hibás volt ahogy nálad is, vagy kihagytak lépéseket ami nélkül nem lehet megfelelõ a végeredmény.

szkoryon
Meg én sem vagyok hajlandó emiatt leváltani az 5-öt 😊))))
Ja meg az MR miatt sem 😊))
Tudom, tudom, csak a szorzószám kérdése....majd megnézem!

szkoryon
Köszi, húgi! 😊
4 CD-s...hmmm, ezt nem mondta a gyerek...nos akkor sok sok üdítõre illetve egy fél pizzára és üdítõre meg leszel hívva 😊))))

szkoryon
Tény, hogy nagyon nem vagyok képben, mint már mondtam: NEM ÉRTEK HOZZÁ!!!
Olyan nagy baj, hogy nem tetszik ez a keleti stílus, mi????
Attól még lehet jó, meg minden, de nekem nem a szívem csücske!!!

"Nagy szemet meg aztán végképp egy darabot sem láttam benne, úgyhogy innentõl kezdve tényleg nem tudom, hogy mirõl beszélsz... "
Talán nézd majd meg a FF2-öt, mert én arról beszéltem!!!!!
Akkor hívjuk keleti stílusnak, jó???
Szal az FF2 már teljesen keleti stílusú lesz 😞
Én csak ennyit sérelmeztem, hogy ha egyszer csinál végre egy reális, akkor miért tér vissza!!! 😊)))))

TÉMA LEZÁRVA!!!!! 😛

Phoenix007
Hiftu&Astrantia : thx, így már menni fog!

Deko: ugye csak szivacc?

ja értem, akkor én is jól értelmeztem ezt😊

igen, én csak a 33 db avit találtam meg, nem láttam ISO-t....de hát csurok-csurog, csak leér idén 😄

PaniC-
tud.. lemodellezed a ket fejet, aztan blend shape 😊

hiftu
Fõnix:

->

PaniC-
azmodan: nem, csak neha atkapcsolnak olyan modra par orara...

masik kerdes: te videonkent szeded? mert en az iso-t.

deko
Fõnix: hát ezért (is) van az outliner😊

Penatesz
Circket mi ez a FantaMorph???

Penatesz

Sziasztok! Nincs meg valakinek itt ennek a fullosa? A Maya tud ilyet 3D-ben, önmagától vagy pluginnel?

hiftu megelõzött😊

Godfather: a Move Tool-nál kivetted a Retain Component Spacing elõl a pipát? (Tool Settings -> Move Snap Settings)

hiftu
Phoenix:

Beállítottad a move tool optionjában, hogy ne legyen a
Retain component spacing bekattintva?? Mert azt ki kell szedni
a megadott mûködés érdekében.

Peetmaya
Godfather a 6.0-ás maya alá renderman artist tools megjelenésérõl.

Phoenix007
Peet, mirõl van szó?

petesilver
Beírom ide is, mert bár Maxos tutor, az alapvetõ lényeg benne van, max Mayában máshogy kell a funkciót elõcsalni. Viszont annyira alapmû, ami benne van, hogy hihetetlen. Concept car a tutorial elnevezése, én DC-rõl szedtem, ezért nem tudom honnan lehet szedni, viszont akit érdekel, annak kötelezõ darab! Ezt írtam róla a fórumban, csakhogy érthetõ legyen, mirõl írok:

Asszem életem eddigi legjobb autómodellezõ tutorialját találtam! Félelmetesen jó, ami ebbe nincs benne, azt nem érdemes tudni az autómodellezésrõl!!! Találkozott már valaki vele? : Concept car tutor, 14 avi, kb 600 mega, és a conceptcar is nagyon ottvan benne!! Erõs a gyanúm, hogy az a srác csinálta, aki anno az Elise-t. Csak most nem siet, és nem hotkeyezik, hanem mindent Modifierstackból, hogy lásd. Mindjárt az elején eldobtam az agyam. Ugye anno a planere rádobott egy see trough-t. Most más van!!! Plannek material, animautokey bekapcs 2 frame, elsõ frameben opacity 50%, második frame opacity 10%, és kész. Ha át akarsz látni rajta huzogatod az animcsúszkát!! Ötletes! szal jó az egész!!!!! Ahogy nézem, egyre nagyobb a meggyõzõdésem, hogy a világ legjobb tutorialja a témában!! Tényleg hihetetlen!!!

Mission Impossible 2010: PRO Class

Peetmaya
Boba, ha ez a hír igaz, akkor szólj, ha megtaláltad neten, én is elkezdek rá vadászni, csak legyen végre egy perc szabadidõm😊

a La Taverne már csak regisztrált userekkel megy tényleg??? 😞

estét

na elsõ videjó lent van az Apache-ból...érdekes, és jó minõség!

Phoenix007
Amit Hiftu a #9484 -ben írt, az nekem nem úgy mûködik ... (snap to grid) Pedig most az is jó vóna...

Phoenix007
Hát sok csoporttal kéne mahinálnom, és télleg nagy segítség lenne az adott beállítás. Amúgy meg tuti van ilyen, az Alex mondta... (Alvarez 😊 )
Csak régen találkoztam már vele, és nem tudom most tõle megkérdezni...

Mayer
Minek az neked? Szerintem az az egyik olyan dolog aminek semi értelme. Így szabadon tudsz mindent kezelni, és plusz egy felgombot megnyomni azt hiszem nem fáratság. Úgy viszont ahogy te szeretnéd, ha csak egy tagját akarnád mozgatni a csoportnak akkor az egészet fel kéne bontanod.

Ez az amit Pl. max-ben nem szeretek. Mayában szerintem nem is tudod ilyenre megcsinálni, (persze megírhatod a kiegészítést mayához ha gondolod 😛) épp azért mert a fejlesztõk is úgy gondolkoztak mint én. Mi a fas*nak?

Ettõl függetlenül lehet hogy van értelme, csak én nem jöttem rá (elõfordult már 😛 lol). Szóval miért is akarod ezt?

www.gaborhertelendy.com

Phoenix007
Azt hol állítom be, hogy ha egy csoport egy tagjára klittyelek, akkor az egész csoportot válassza ki, és ne kelljen még felfelényilat is nyomni?

Magoo
Na, lassan de (talán) biztosan haladok a Falcon textúrájával 😄
egy kis mintát tudok mutatni összehasonlításként:

Régi textúra részlet:
http://www.tar.hu/magoo/minta_regi.JPG

Új textúra részlet:
http://www.tar.hu/magoo/minta_uj.JPG

ráadásul frankón bumpolva lesznek a sérülések is meg minden mostmár.
Ugye jobb lesz így az új textúra? 😄

Hali!

Kösz a segytséget, sikerült megoldani a gondot. Csak a hülye tutorban duplikálás van, és úgy nem mûxik. Eddig még nem találkoztam ilyen hibával benne, majd ezentúl kicsit más szemmel nézem... 😊 Nagyon kösz a segítséget mindenkinek! 😊

Joe