Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dw69
hat en amennyire megismertem mayat azt vettem eszre hogy minden benne van csak kicsit maskepp, ahogy Youth is mondja osszevontak par opciot. maxbol meg aztan igy visszagondolva minden hianyzik, amig hasznaltam else tudtam kepzelni hogy mik hianyoznak belole😊
najo ha jobban belegondolok 1 valami hianyzik mayabol...vray😊

www.dw69.tk

youth
Ahogy Peet moondja, automatic mapping, beállítód hogy 6 plane legyen és tök ugyanaz mint maxban a box mapping vagy hogy hívják. Egyszerûen csak mayaban összevontak pár opciót és lett automatic mapping.

Az UV texture editor meg veri a Max-ét. Egyszerûen Maxban nem lehet UV-zni, én legalábbis vér pisiltem.

Szerintem pont, hogy Mayaban, XSI-ben van csomó beépített cucc. Maxban akarsz valamit csinálni keresheted hozzá a plugint... Egyedül a BPT használom Maya alatt, mi kell még? Mi az a sok dolog ami kimaradt Mayaból? De komolyan...

Youth

oryon
A gáz, hogy sokmindent kihagynak a mayából, ami a többi progiban alap.

Gondolom nem kell sorolni, hogy miket...sajna jó hosszú a lista 😞((

Peet: de ha van 6 képed (elöl, bal-oldalt, jobb-oldalt, felül, hátul, alul) akkor még az automatic mappingnál is gyorsabb box-al textúrázni egy dobozt, vagy valamilyen egyszerûbb modelt!

Oryon

Peetmaya
de régen használtam én már planart😊)
automatic mapping azt csá, azzal kell a legkevesebbet tökölni utána
szerintem...

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
Amit én hiányolok a mayában, az box texture felvitel. nem értem ezt miért nem tették bele? planarral küzdök sokszor. maxban ott van a box...LW-ben is...ehh

deko --- az élet értelme: 42 ---

Aldaryn
Szép, szép, nagyobb kép nincs a spájzban véletlenül? Így az üvegek alig látszanak...

per aspera ad astra

Peetmaya
Lekonel, a kép kompozícióján ugye akarsz változtatni?
csökkentsd a foton rádiust, mert az is nagy még.

youth
Megynitod az UV texture editort, valamint az Edit Poly > Texture menüt és kicsit higadtan átfutod, próbálgatod, megnézed hozzá a helpet tuti rákössz magadtól az egészre...

Youth

oryon
Szvsz a nagyobb portalokon!
learningmaya és társai...
Vagy pdf formában a neten...

Oryon

Hol tudok utána járni a poly texturazas rejtéjeinek?

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Nah😊 nekem kezd tecceni😊aza csík majd eltûnik ha smootholom a falat, még konektort meg széket meg szegélyt fogok rá tenni 😊

Azt nem vagom mer van ott csík peet😊)

Boba
Nem a subd renderelés a macerás, hanem a súlyozott subd renderelése és animálása. A szimpla hierarchial subd remek módszer. Mental nagyon gyorsan rendereli, Renderman méggyorsabban. Mindkét renderer szép munkát végez vele.
Mental-nál van az a plusz munka, hogy(ha az animálás végleges, és CSAK renderelés elõtt elvégezendõ!!!):
1: A poly objectre convert to subd elõtt rányomsz egy smooth-t 1es részletességgel (ez 4 szögeket generál... jó ha van, márha látni is akarod a subd tárgyad renderben.)
2: subd panelen collapse history.

Ezután mehet szépen a renderelgetés, jó lesz.

Lekonel: 2 négyzeteit érdemes használni az accuracy résznél. 5000 photon kevés, de nagyon. Esetleg a 10-20szorosa. Persze preview-re 5000 elég lehet. (tipp: Az accuracy-t jelentõsen növelve csökkentheted a "noise" effectust. Simábbnak fog hatni a GI, nemlesz annyira pöttyös. mondjuk próbáld ki 512vel, valószínûleg jobb lesz.)

tipp2: Ha szép AA kell akkor a min és max sample level között ne legyen nagyobb a különbség 2-nél. Akkor autómatikusan átvált box filteringre, és amit nyernél a nagyobb AA-val, elveszíted a rosz filtereléssel.

A commentem sok SZVSZ-t tartalmaz.

oryon
5000 az kevés....próbáld ki 20000-en, ill. a fölött!

Oryon

Peetmaya
Lekonel alakul, de mi az a fehér csík a sarokban?

Subd: vagy maya softban rendereld, és akkor várjál, amíg renderel sokáig, vagy MR, de akkor fogadd meg Oryon tanácsát, ja és ne súlyozzál, mert azt MR nem eszi meg. VAGY! Válts rendermanra, annak van saját subd-je, súlyozás is fasza, és gyorsan is renderel...

transparency meg majdnem teljesen felvan huzva ahogy a pohasraknál

5000 et
accuracy 100
radius 0.005

oryon
A palack transparency-e mennyi?

A Gi beállításod nem az igazi!
Mennyi fotont löveltél ki???
Mekkora a rádiusza és Accuracy értéke?

Oryon

http://leko.srv.hu/bevili.jpg
Nah a textura az csak rajta van..ében fa lesz amugy viszont nem akarodzik atmenni a fények azon a nagy bottle n 😊 segitsetek még pls.

oryon
Nem a Súlyozásra mondta, hogy nehéz renderelni és animra alkalmatlan????

3,5 szöges SUBD-t nem eszi a MR!!!

Igyekezz CSAK négyszögekkel modellezni!!!

Oryon

Phoenix007
>Hja és mi a baj a súlyozással?
>1- Nembiztos, hogy más renderer szereti.
>2- Animáció biztos nem.

Csak hogy tisztán lássak: az alsó két válasz ugye a felsõ kérdéshez tartozik? Tehát akkor SubD-t renderelni macerás? Meg nem lehet animálni? Mondjuk végül is vissza akarom konvertálni polyra, ha teljesen kész lesz. A 3-5 szögekkel mi a gond? Az is gebasz rendernél?

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Hahahah!😊)
Köszi na neki is ugrok akkor😊 az árnyék netom mér tûnt el az asztaltol😄DD semmit nm csinaltam csak bekapcsoltam az fg😄D

Kellemes ünnepeket nektek ha addig nem találkoznánk és boldog új évet😊<#wave> Meg persze lehet h elfeledném még1ccer😄

oryon
Juj...most ily késõn (másnak korán) biztos hülyeségeket mesélek, de hátha:
Rakj egy spot/area lámpát az ablakon kívülre és irányítsd az asztalra!
Állítsd be, hogy photont vessen, reális értékekkel, az intenzitást, fokot, színt állítgasd be...Ray tracing shadows on, emeld meg a sugár-szám, szóródás értékeket egy kicsit! STB.

Még mindig nem válaszoltál!!!
Miért világítod be ellentétes oldalról ilyen erõsen, ha verõfényes napsütés kell az ablakból???????????????????????
Ha meg nem kell e lámpion, akkor vagy töröld, vagy kapcsold ki rajta a causztics-t, Gi-t, árnyékot (ez maradhat, de csak ultra halványan), és vedd le az intensity-t!!!!

De elárulhatnád, hogy mi kell pontosan, mert így nehéz!!!

Ja, a gi és caustics mellé rakj egy kis FG-t!!! 😄DD

Ja, és, hogy mondjak is valamit...egy szép csendélet van készülõben, amint látom, ne rontsd el, mert igéretes!!! Ezt csináld meg nagyon jól!!! És szakadj el a CS-S-tõl...mert most rajtam a sor 😛

Oryon

oryon
😞((
Egy két ünnep közötti AP talira sem jössz?

Oryon

Peetmaya
Lekonel túl erõs a caustics, ha a poharak alatt az a fehér folt az... mért nem vet árnyékot az asztal? Hogy érted a fényes környezetet?

Nah😊
Igy nézünk ki...és most hogy tudnék neki ablakon bejövõ fényes környezetes dolgot adni?😊

Boba
Hja és mi a baj a súlyozással?
1- Nembiztos, hogy más renderer szereti.
2- Animáció biztos nem.

Ez kb olyan, mint a 3-5-n szögek. Ha a test szilárd test, bármilyen drótváza lehet, ha jól néz ki. Animálásnál fontos, hogy nelegyenek pole-ok, és fõleg 4szögekbõl álljon ahol torzul a geometria.

Boba
Subd-nél van olyan, hogy Standard és Proxy mód. Az kell neked. Tulképpen úgy mûködik mint sima poly-ra nyomott SmoothProxy, azzal a különbséggel, hogy lasabb, nomeg hogy megvan a hierarchial subd elõnye.

Phoenix007
Delete historyt nyomkodom, mikor valami gebasz van, és bevillan, hogy az okozza, de amúgy nem viszem túlzásba. De csak tán nem az miatt van, mikor éleket törlök a poly vázból, aztán visszarakja... Na azé' kipróbálom.

A "rakj inkább oda több edge-et" dolog, meg kb 10x annyi munkával jár, mint súlyozni. Amúgy ha lenne BPT, akkor chamfer-eznék ezerrel, de sajna nincs. Marad a súlyozás. Amúgy mi vele a probléma?

mookid
többen is mondták, meg hatalmas modellezési tapasztalattal a hátam mögött ( 😛 ) én is mondom, hogy csináld csak polyban és ne akard súlyozni az éleket, hanem rakj inkább oda több edge-et, hogy úgy nézzen ki, ahogy elképzelted. különben nem ismerem ezt a bpt-t, de most már kipróbálnám frankón.
különben sajnos nem sokat fogtok hallani rólam február elejéig, munkát meg aztán tuti semmit nem láttok.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

Peetmaya
Phoenix, ilyesmit, hogy delete history szoktál nyomni néha napján?
mert ha nem, akkor azért nem bírja a subd a poly mûveleteidet...😊

Phoenix007
Bingó! Szevasz Panic! Nem arról van szó, hogy hogy szeretném látni, hanem hogy vannak mûveletek, amit polyban meg tudok csinálni, SubD-ben meg nem.

Phoenix007
Na várjál! Tehát megcsinálom a wirét polyban. Miután BPT maya 6 alatt nincs, nem tudok szép éleket csinálni, ezért átkonvertálom SubD-re, ahol aztán tudom az éleket súlyozni. Aztán majd ezt vissza polyba, hogy tudjak belõle booleannal vagdalni. Sajnos a SubD nem viseli el a végtelenségig a poly mûveleteket, különben nem lenne semmi gond. Viszont ! Most éppen poly primitíveket vagdalnék, és hát valahogy a boolean-mûveletek funkciói össze vannak keveredve... Na ez miért lehet?

PaniC-
gondolom mar valtoztatott rajta, es azt szeretne polyba latni...

youth
Nem kell visszkonvertálni, simán csak visszavonás (Z).

Youth

Phoenix007
Hát pont így csináltam, polyban elkezdtem, átraktam SubD-be, csak még akartam rajta finomítgatni. De úgy látom, az már csak akkor lesz meg, ha visszakonvertáltam poly-ba. Majd akkor vagdalok belõle. SubD-nél nincs boolean?

youth
Nem tudom erre a választ, de nem lenne egyszerûbb polyban modellezni és néha ellenõrizni a modellezés pontosságát úgy hogy átrakod SubD-be?

Youth

Phoenix007
SubD modellezésnél hogy tudom kikapcsolni a SubD felszínt, hogy csak a polygon vázat lássam?

boba-😊 az nem tükör....😛 ablak

Phoenix007
Nem Peet, neki csak egyetlen egy igénye van, 3d-s hub-ot keres. Ennyi.

Peetmaya
steone, mennyi igényed van?😊))

dw69
antidot.no-ip.org -ra gondolsz?😊

www.dw69.tk

a highend3d.com az nem hub 😊
nekem 3d hub kellene, ahol tudok keresgélni nézelõdni, mint egy bótban 😊
oryon
A fény miért nem az ablak felöl jön?

Oryon

oryon
Úgy, hogy nincs olyan kerék, ami "elkanyarodott" volna???

Tehát úgy megy mint egy tank???
Külön jobb és bal hajtással???

Oryon

Boba
Lekonel képe Boba verzióban.
A tükör nagyon nem okés, de már nemvolt kedvem ujra lerenderelni.

Peetmaya
Lekonel, beteszel egy spotlámpát, aminél beállítod, hogy lõjön ki fotonokat, némi beállításváltoztatás, feltolod az energyt meg a fotonszámot sokkal, bekapcsolod a final gather-t kb 250-rayre veszed, és mindkettõnél kis méretû fotonokat lövetsz ki. totál egyszerû az egész.

ASrácok tiszta a káosz😄
Hogy a brnabban lehetne élõ fényt csinálnom?😊

Boba
ok, nem photon size, photon volume radius. Attól még magyarul ugyan annak fordítjuk. valszleg errõl beszélt Youth.