Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
najo ha jobban belegondolok 1 valami hianyzik mayabol...vray😊
www.dw69.tk
Az UV texture editor meg veri a Max-ét. Egyszerûen Maxban nem lehet UV-zni, én legalábbis vér pisiltem.
Szerintem pont, hogy Mayaban, XSI-ben van csomó beépített cucc. Maxban akarsz valamit csinálni keresheted hozzá a plugint... Egyedül a BPT használom Maya alatt, mi kell még? Mi az a sok dolog ami kimaradt Mayaból? De komolyan...
Youth
Gondolom nem kell sorolni, hogy miket...sajna jó hosszú a lista 😞((
Peet: de ha van 6 képed (elöl, bal-oldalt, jobb-oldalt, felül, hátul, alul) akkor még az automatic mappingnál is gyorsabb box-al textúrázni egy dobozt, vagy valamilyen egyszerûbb modelt!
Oryon
automatic mapping azt csá, azzal kell a legkevesebbet tökölni utána
szerintem...
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
deko --- az élet értelme: 42 ---
per aspera ad astra
csökkentsd a foton rádiust, mert az is nagy még.
Youth
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Mental-nál van az a plusz munka, hogy(ha az animálás végleges, és CSAK renderelés elõtt elvégezendõ!!!):
1: A poly objectre convert to subd elõtt rányomsz egy smooth-t 1es részletességgel (ez 4 szögeket generál... jó ha van, márha látni is akarod a subd tárgyad renderben.)
2: subd panelen collapse history.
Ezután mehet szépen a renderelgetés, jó lesz.
Lekonel: 2 négyzeteit érdemes használni az accuracy résznél. 5000 photon kevés, de nagyon. Esetleg a 10-20szorosa. Persze preview-re 5000 elég lehet. (tipp: Az accuracy-t jelentõsen növelve csökkentheted a "noise" effectust. Simábbnak fog hatni a GI, nemlesz annyira pöttyös. mondjuk próbáld ki 512vel, valószínûleg jobb lesz.)
tipp2: Ha szép AA kell akkor a min és max sample level között ne legyen nagyobb a különbség 2-nél. Akkor autómatikusan átvált box filteringre, és amit nyernél a nagyobb AA-val, elveszíted a rosz filtereléssel.
A commentem sok SZVSZ-t tartalmaz.
Subd: vagy maya softban rendereld, és akkor várjál, amíg renderel sokáig, vagy MR, de akkor fogadd meg Oryon tanácsát, ja és ne súlyozzál, mert azt MR nem eszi meg. VAGY! Válts rendermanra, annak van saját subd-je, súlyozás is fasza, és gyorsan is renderel...
accuracy 100
radius 0.005
A Gi beállításod nem az igazi!
Mennyi fotont löveltél ki???
Mekkora a rádiusza és Accuracy értéke?
Oryon

Nah a textura az csak rajta van..ében fa lesz amugy viszont nem akarodzik atmenni a fények azon a nagy bottle n 😊 segitsetek még pls.
3,5 szöges SUBD-t nem eszi a MR!!!
Igyekezz CSAK négyszögekkel modellezni!!!
Oryon
>1- Nembiztos, hogy más renderer szereti.
>2- Animáció biztos nem.
Csak hogy tisztán lássak: az alsó két válasz ugye a felsõ kérdéshez tartozik? Tehát akkor SubD-t renderelni macerás? Meg nem lehet animálni? Mondjuk végül is vissza akarom konvertálni polyra, ha teljesen kész lesz. A 3-5 szögekkel mi a gond? Az is gebasz rendernél?
Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!
Köszi na neki is ugrok akkor😊 az árnyék netom mér tûnt el az asztaltol😄DD semmit nm csinaltam csak bekapcsoltam az fg😄D
Kellemes ünnepeket nektek ha addig nem találkoznánk és boldog új évet😊<#wave>#wave> Meg persze lehet h elfeledném még1ccer😄
Rakj egy spot/area lámpát az ablakon kívülre és irányítsd az asztalra!
Állítsd be, hogy photont vessen, reális értékekkel, az intenzitást, fokot, színt állítgasd be...Ray tracing shadows on, emeld meg a sugár-szám, szóródás értékeket egy kicsit! STB.
Még mindig nem válaszoltál!!!
Miért világítod be ellentétes oldalról ilyen erõsen, ha verõfényes napsütés kell az ablakból???????????????????????
Ha meg nem kell e lámpion, akkor vagy töröld, vagy kapcsold ki rajta a causztics-t, Gi-t, árnyékot (ez maradhat, de csak ultra halványan), és vedd le az intensity-t!!!!
De elárulhatnád, hogy mi kell pontosan, mert így nehéz!!!
Ja, a gi és caustics mellé rakj egy kis FG-t!!! 😄DD
Ja, és, hogy mondjak is valamit...egy szép csendélet van készülõben, amint látom, ne rontsd el, mert igéretes!!! Ezt csináld meg nagyon jól!!! És szakadj el a CS-S-tõl...mert most rajtam a sor 😛
Oryon
Nah😊
Igy nézünk ki...és most hogy tudnék neki ablakon bejövõ fényes környezetes dolgot adni?😊
1- Nembiztos, hogy más renderer szereti.
2- Animáció biztos nem.
Ez kb olyan, mint a 3-5-n szögek. Ha a test szilárd test, bármilyen drótváza lehet, ha jól néz ki. Animálásnál fontos, hogy nelegyenek pole-ok, és fõleg 4szögekbõl álljon ahol torzul a geometria.
A "rakj inkább oda több edge-et" dolog, meg kb 10x annyi munkával jár, mint súlyozni. Amúgy ha lenne BPT, akkor chamfer-eznék ezerrel, de sajna nincs. Marad a súlyozás. Amúgy mi vele a probléma?
különben sajnos nem sokat fogtok hallani rólam február elejéig, munkát meg aztán tuti semmit nem láttok.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
mert ha nem, akkor azért nem bírja a subd a poly mûveleteidet...😊
Youth
nekem 3d hub kellene, ahol tudok keresgélni nézelõdni, mint egy bótban 😊
Tehát úgy megy mint egy tank???
Külön jobb és bal hajtással???
Oryon
Hogy a brnabban lehetne élõ fényt csinálnom?😊