Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A primitív pedig néha célravezetõbb mint a napokon át való kinlódás a beállítások rengetegjében.
deko --- az élet értelme: 42 ---
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
Amit én ajánlok neked és nagyon egyszerû, hogy glow-ot adsz egy ojjektumnak ami hajtómûböl kiáramló tûz lenne, faszán beállított ramp színekkel. Én anno így csináltam, és nem kínlódtam részecskékkel. amúgy azt is lehet animálni.
na ha ez ilyen egyszerû lenne, akkor boldog ember lennék, de értelmes tüzet még nem sikerült sose csinálnom, pedig nagyon szeretnék. Fluid effectsben láttam szépeket a példák között, de sose tudtam reprodukálni, úgyhogy ha ezzel kapcsolatban valaki egy jó tutort talál, az szóljon...
Nézz szét a nagyobb tutorial linkportálon.
Itt is megnézheted, hátha:
Learning maya / Dynamics & Particles
Oryon
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Oryon
az Artist Pubon már feltettem a kérdést, de biztos a Karácsony miatt még nemigazán válaszoltak. Felteszem itt is, hátha többen nézik ezt a topicot...
Na, szóval az a gondom, hogy csináltam egy ûrhajót (Battlestar Galactica sorozatból, ha vki ismeri), de nem sikerült rájönnöm, hogy kell csinálni olyan meghajtóizét (nem tudom hogy hívják, úgyhogy belinkelek egy másik képet):
Szóval ezen a kék sugarakat szeretném valahogy reprodukálni (a kép egyébként az Artist Pubról van, Sityu csinálta)
Íme az én képem (még csak wip):

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
még a keresztapának is: <#lama>#lama>
a többieknek nem javaslom.
Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.
www.gaborhertelendy.com
Ezen alkalomból készültem is 😊
Szeretettel meghívok mindenkit két ünnepi vacsorára, az irc.godollo.hu-ra!!!
Dec. 25 és 26. 18h-tól várok mindenkit szeretettel!
Aki tud jöjjön és legyen együtt a banda egy kicsit, egy meghitt vacsora mellett!
A menüt ott megtudjátok 😊))
Nem kell kiöltözni hozzá!!!
-Maya FOREVER ragyog ott fent a karácsonyfa tetején 😊))
Oryon
The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.
Békés, Áldott Karácsonyt kívánok Nektek!
Youth
Neked is, és mindenki másnak is kellemes ünnepeket!
Penatesz
Jóvan, nem akarom fikázni a MAXot (csupa nagybetûvel), nem is szabad. Ugyan olyan jó program mint akármelyik más.
Youth
Na jó, tudom, hogy a MAX használók a pokolra jutnak, de hát ez van, ott legalább jó a társaság. Vagyis, ezt mondják. 😄 MAX-ban nagyon sok minden benne van, csak senki nem használja. A default rendererje is nagyon sokat fejlõdött, olyannyira, hogy animációkészítésben egy kis MR támogatással kifejezetten ütõs. Aztán a spéci expression controllerek és expression alapú paraméter linkelések, amiket szintén senki nem használ... mert nincs egybõl az orra elõtt. Mayában muszály, mert sokszor kell a node hierarchia felépítésébe nyúlni, össze vissza kötözgetni ezt is azt is. MAX-ban nem. Ott a "hülyegyerek" felhasználónak mindent megcsinál a progi, épp ezért észre sem veszi, hogy ennél jóval többet lehetne...
Aki akar, még UV-zhat is MAX-ban. Biztosan vacak, meg rossz, meg nemjó. De még nem roskadtam össze agóniában fetrengve a földön, mert véletlen elindítottam. Bár, tény, és való, hogy egy nagy rakás tehéntúró.
/*:: End of MAX fan flame ::*/
per aspera ad astra
per aspera ad astra
De lehet, hogy trükközéssel is meglehet oldani. ILM 2 módszerrel is csinált rendkívül élethû tömeget. Az egyikben Egy RIB tárolta a robotok mozgásainak típusát, és a Renderman véletlenszerûen választotta ki, hogy melyik fut, melyik lép és melyik lõ. Particle szerûen volt megcsinálva, és az volt leprogramozva. Mondjuk ez nem egy egyszerû dolog de hatásos volt.
A másik meg a fogatverseny arénája. Fülpiszkálókkal volt megoldva a tömeg nagyrésze, az az igazi😊
Massive is available for $18,000 USD per permanent interactive license. Additional licenses can be leased as needed for $2,000 per license per month including support. Custom software application design and consulting services also available."
scripting nélküli módszer.
nekem renderman mellé nincs szükségem vray-re, csak mûködjön már végre a renderman itthon is😊
amúgy meg MAYA RULZ, és Boldog Karácsonyt mindenkinek😊
Meg az egyszerû koordináta kiírása/megváltoztatása, néha...😊
Oryon