Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

deko
sokmindennel lehet. én csak a legprimitívebb eljárást javasoltam.
A primitív pedig néha célravezetõbb mint a napokon át való kinlódás a beállítások rengetegjében.

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
Primitívekkel és ügyes textúrázással is lehet 😊

Oryon

Boba
Fluiddal is lehet.

Peetmaya
Deko szerintem szebb a részecskeszimuláció eredménye, de tény, hogy a te módszered egyszerûbb😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

deko
Dave, a kérdést az AP-on Sityunak címezted (ráadásul azt írtad nem oda tartozó kérdés), ezért nem válaszolt rá más. Talán ha képedet ott is így feltetted volna és ugyan így kérdezel, valszleg ott is kaptál volna választ.

Amit én ajánlok neked és nagyon egyszerû, hogy glow-ot adsz egy ojjektumnak ami hajtómûböl kiáramló tûz lenne, faszán beállított ramp színekkel. Én anno így csináltam, és nem kínlódtam részecskékkel. amúgy azt is lehet animálni.

Peetmaya
create emitter, annak beállítasz némi partice tulajdonságot, hogy hogy is nézzen ki, hozzácsapsz pár expressiont, belövöd a hardware rendert és kész is
na ha ez ilyen egyszerû lenne, akkor boldog ember lennék, de értelmes tüzet még nem sikerült sose csinálnom, pedig nagyon szeretnék. Fluid effectsben láttam szépeket a példák között, de sose tudtam reprodukálni, úgyhogy ha ezzel kapcsolatban valaki egy jó tutort talál, az szóljon...

oryon
Részecskerendszer segítségével elõállíthatsz egészen élethû tûz effektet is.

Nézz szét a nagyobb tutorial linkportálon.

Itt is megnézheted, hátha:
Learning maya / Dynamics & Particles

Oryon

Davidka
Köszi!!!
A tüzes dolgot sikerült megcsinálnom (de a particle-t nem értem....)

Particle vagy pedig tüzet csinalsz és leveszed graviit rola és átszinezed

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

oryon
Így kapásból csak egy particle v. "Create Fire" tûzet tudnék javasolni, hasonló színbeállítással.

Oryon

Davidka
hello!

az Artist Pubon már feltettem a kérdést, de biztos a Karácsony miatt még nemigazán válaszoltak. Felteszem itt is, hátha többen nézik ezt a topicot...
Na, szóval az a gondom, hogy csináltam egy ûrhajót (Battlestar Galactica sorozatból, ha vki ismeri), de nem sikerült rájönnöm, hogy kell csinálni olyan meghajtóizét (nem tudom hogy hívják, úgyhogy belinkelek egy másik képet):
Szóval ezen a kék sugarakat szeretném valahogy reprodukálni (a kép egyébként az Artist Pubról van, Sityu csinálta)

Íme az én képem (még csak wip):

Penatesz
Azt hiszem lemaradtam 😞

Penatesz

deko
Na gyerünk az irc.godollo.hu - #maya csatornára !
IZIBE!

fle go
Sziasztok en is csak csatlakozni tudok, mindenkinek bekes Boldog Karacsonyt, es Uj Evet Kivanok!!!!!!!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Peetmaya
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
még a keresztapának is: <#lama>

inz
kb 4x láttam, lehet(biztos) hogy magyar szinkronnal nagyon tré 😊 angolul viszont bejövõs 😊

x

Phoenix007
Tegnap láttam...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

mookid
godfather, akkor dobj rá még pár lapáttal azzal, h megnézed a bad santa (tapló télapó) c. filmet, ha még nem láttad volna.
a többieknek nem javaslom.

Én levágnám az illetlen testrészeket, és a helyükön játszótereket létesítenék.

deko
Mayer, köszönjük ezt a szép ajándékot!

oryon
Nem is te lettél volna 😊

Azért Boldog Napot neked is Phoenix!!! 😊

Oryon

Phoenix007
utálom a karácsonyt...

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

inz
Csatlakozom, Boldog Karácsonyt Nektek! ^^

x

Jaja! szép nagyon akkor meg i skérlek ajándékozz meg a shader élveetével pls....😄 mik a paraméterek mert én a büdös életben nem tudtam összehozni még fémet😄

oryon
Ez nagyon kedves volt tõled 😄DD

Nagyon édi lett 😊))

Oryon

Mayer
Irigylésre méltó az aki még zajos világunkban is képes hallani e piciny kis csengõ hangját, és érteni hogy mit jelent a karácsony szelleme.

www.gaborhertelendy.com

Mayer
Boldog Karácsonyt mindenkinek!

www.gaborhertelendy.com

deko
köszi a meghívást, igyexem akkor ott lenni😄 Nem maradhat el a karácsonyi mayavacsora😛

oryon
Kellemes Karácsonyt és Boldog Új évet kívánok nektek is, mint második családomnak!!!

Ezen alkalomból készültem is 😊

Szeretettel meghívok mindenkit két ünnepi vacsorára, az irc.godollo.hu-ra!!!

Dec. 25 és 26. 18h-tól várok mindenkit szeretettel!
Aki tud jöjjön és legyen együtt a banda egy kicsit, egy meghitt vacsora mellett!

A menüt ott megtudjátok 😊))
Nem kell kiöltözni hozzá!!!

-Maya FOREVER ragyog ott fent a karácsonyfa tetején 😊))

Oryon

Kellemes Ünnepeket Minden kedves Forumozónak!

gyraph
Kellemes unnepeket kivanok mindenkinek!

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

deko
mennyi csillag😊 kész a karácsonyi hangulat.

Békés, Áldott Karácsonyt kívánok Nektek!

Annyit mondjatok meg ho mire jo ez nekem?😄D

youth
Bár ez nem 2D topic, de itt szinte mindenki foglalkozik vele... SzóvalSG verseny

Boldog Karácsonyt!

Youth

Boba
Háde a legcsicskább 1 csillagos mókus lettem csak. Nah mind1, ajándék lónak nem nézzük a fogát hanem örülünk neki😊

Neked is, és mindenki másnak is kellemes ünnepeket!

Penatesz
Ez a szerkesztõ mód nagyon állat. 😉

Penatesz

Penatesz
Elképeztõ, itt mindenki karácsonyi VIP regisztrációt kapott egy hónapra. Ha olvassátok ezt az üzenetet,akkor az annyit tesz,hogy nem éltem a vip jogommal és nem vontam vissza 4 percen belül a beirtakat. Nem tudom,hogy 24-én hányan ülnek gépközelbe,úgyhogy már most BOLDOG KARÁCSONYT!!! mindenkinek.

Penatesz

Boba
"Smartest software is still just a tool."

youth
Pokolra velük jól mondod! Foglalj magad mellé egy helyet 😛

Jóvan, nem akarom fikázni a MAXot (csupa nagybetûvel), nem is szabad. Ugyan olyan jó program mint akármelyik más.

Youth

Aldaryn
/*:: Start of MAX fan flame ::*/
Na jó, tudom, hogy a MAX használók a pokolra jutnak, de hát ez van, ott legalább jó a társaság. Vagyis, ezt mondják. 😄 MAX-ban nagyon sok minden benne van, csak senki nem használja. A default rendererje is nagyon sokat fejlõdött, olyannyira, hogy animációkészítésben egy kis MR támogatással kifejezetten ütõs. Aztán a spéci expression controllerek és expression alapú paraméter linkelések, amiket szintén senki nem használ... mert nincs egybõl az orra elõtt. Mayában muszály, mert sokszor kell a node hierarchia felépítésébe nyúlni, össze vissza kötözgetni ezt is azt is. MAX-ban nem. Ott a "hülyegyerek" felhasználónak mindent megcsinál a progi, épp ezért észre sem veszi, hogy ennél jóval többet lehetne...
Aki akar, még UV-zhat is MAX-ban. Biztosan vacak, meg rossz, meg nemjó. De még nem roskadtam össze agóniában fetrengve a földön, mert véletlen elindítottam. Bár, tény, és való, hogy egy nagy rakás tehéntúró.
/*:: End of MAX fan flame ::*/

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem is tudom, én most MAX 7-ben ténykedek, és VRay-en kívül semmiylen plug nincs telepítve, mégis, élek, és nem is hiányolok semmit. Na jó, Volumetrikus shadert. Azt nagyon.

per aspera ad astra

oryon
Ha megvan, akkor régen rossz neki, mert sok sok ajánkot kell kiírnia 😊))

Oryon

Boba
Nincs sajnos, de érdekelne.
De lehet, hogy trükközéssel is meglehet oldani. ILM 2 módszerrel is csinált rendkívül élethû tömeget. Az egyikben Egy RIB tárolta a robotok mozgásainak típusát, és a Renderman véletlenszerûen választotta ki, hogy melyik fut, melyik lép és melyik lõ. Particle szerûen volt megcsinálva, és az volt leprogramozva. Mondjuk ez nem egy egyszerû dolog de hatásos volt.
A másik meg a fogatverseny arénája. Fülpiszkálókkal volt megoldva a tömeg nagyrésze, az az igazi😊

Peetmaya
nem vagy vele egyedül😊
megvan a program amúgy?

Boba
Nem próbáltam... De nemhinném, hogy egyhamar kipróbálnám. Kevés vagyok én ahhoz de nagyon.

Boba
"Pricing

Massive is available for $18,000 USD per permanent interactive license. Additional licenses can be leased as needed for $2,000 per license per month including support. Custom software application design and consulting services also available."

scripting nélküli módszer.

Peetmaya
Boba massive-ot próbáltad már?
nekem renderman mellé nincs szükségem vray-re, csak mûködjön már végre a renderman itthon is😊
amúgy meg MAYA RULZ, és Boldog Karácsonyt mindenkinek😊

oryon
Kösz. Bár nem hinném, hogy kiadják a kezeik közül 😄DD

Oryon

Boba
Massive mint tömegszimulációs cucc... jobbat nemtudok mondani.

oryon
Számomra csak a BPT, de az nagyon, és fõleg 6 alá; meg valami tömegszimulációs cucc...és persze egy korrekt v-ray 😊))

Meg az egyszerû koordináta kiírása/megváltoztatása, néha...😊

Oryon

deko
Maxban modellezni sem lehet.😛
Te Youth drága, hiába van alapból az automatic mappigban a 6, úgy szét dobálja az UV-kat, hogy kész puzzle össze passzítani.