Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Peetmaya
dolgoztam😊)

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

mit csinlasz te 03:19 kor? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
hasonlóan ütõs, de ez csak LW-hez van, úgyhogy kiesik a számításból😊

//no problemo, de ha a koronazatlan kiralyt akarod latni es meg nem lattad, nezd meg az frprimeot.
http://www.worley.com/fprime.html
😉

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Peetmaya
hát nézd, én Maya MR-hez vagyok szokva, és az nem számolja olyan gyorsan a tükrözõdéseket, hogy akár realtime legyen, ennél jóval lassabb, úgyhogy ebbõl a szemszögbõl vizsgálva a dolgot nem meglepõ, hogy meglepõdtem😊

tukrozodest realtime szamolni ma mar nem nagy kunszt, ezt meg brazil is tudja...(ha csinalsz valami scenet es lerendereled siman latszik hogy nem szorakozik vele... ahogy a bucket odaer ki is dobja) pedig o talan a mostani rendererek kozul a leglasabb. AA nelkul termeszetesen.(mivel bucket alapu a dolog, termeszetesen ugy lenne fair ha at lenne irva, sot ami azt illeti eppen at is irjak,mivel brazil 2 ben is lesz progressziv rendering, sot a vray fele irradiance eljeras is benne lesz, illetve meg ket fele)
Az ilyen progressziv preview dolgok nagyon jok arra hogy az ember a scenet osszeallitsa, masra nemigen. De nincs is ezzel semmi gond.
MR nem hinnem hogy valaha is a Radiosity utjara lepne, megmondom oszinten hogy csodalkozom hogy emelett tette le a voksat mivel az ma mar kihalofelben levo eljaras. Hogy mr csinal e valaha progressziv renderelot, a previewhez nemtom.

Peetmaya
Boba, hogy lehet rendermannal layereket renderelni? shadow pass-re volna nagy szükségem.

Nenad, hát lehet igazad van, nem kötöszködni akartam, de azért elég gyors volt az a renderablak ottan a videókon, és tükrözõdést is közel realtimeban számolt. Komolyan van ilyen gyors a vray?
Amúgy nem azt mondtam, hogy ez a renderer veri a vrayt, hanem ha egy MR pl beépítené ezt az enginet, és felfejlesztené arra a minõségi szintre, amit az MR képes adni, akkor az MR verné vrayt.

Ma' bocs hogy belekontarkodom <#smile>, nem rossz kis cucc az Iguana de messze all attol hogy vrayt, de hogy oszinte legyek brazilt is lekorozzon sebessegben. Azert ne itelkezz egy planen elhelyezett objektum alapjan. Ami pedig nyilvanvalova teszi ezt
RADIOSITY...
Sokkal lasabb es problemasabb eljaras mint GI. (speci tesselacio kell neki, bazi sok memoria, es joval lasabb, mert brute forceal szamol) Mondjuk nem ertem miert csak a photon mappingot emlitette meg mint alternativ lehetosegt, azert mar van jopar masik eljaras is, es ami azt illeti a flickering problemat mar regen kikuszoboltek. (Lock to pixel pl.)
A radiosity egyetlen elonye (sztem) - ha valoban ilyen lesz - az hogy a kalkulacio utan nezopont fuggetlen. Barmerre fordulsz nyomja kifele azonnal a kepet.

Boba
Peet : Rendermanhoz ott az IRMA. Az relatíve gyors és interaktív nagyjából. Fények belövésére remek pl.

Peetmaya
az oldalon oda van írva, hogy maya 6/6.01 only, úgyhogy ne nagyon keressetek.
midenesetre nagyon meggyõzõ volt ez a pár mov, iszonyú gyors engine. nem értem, hogy miért nem csinálnak MR-hez egy ilyet, szarrá huggyá verné a vrayt vagy rendermant sebességben, és azért azt valljuk be, MRbõl ki lehet csikarni elég szép minõséget...
összegezve, gyerekcipõben jár még ez az iguana renderer, de kíváncsian várom a folytatást, mert ebbõl még akár valami jó is lehet, ha valamelyik nagyobb renderer felvásárolja...

oryon
😄DD
Jól van na...nyugodtan mondhatod 😛
Csak halkan, nehogy híre menjen, hogy...pszt! 😛

Igen, én is csak 6-hoz találtam 😞((

Oryon

értettem, kérek endedélyt meghunyászkodni :o)
ezentul ezt a szot csak másik topikban fogom használni, mondjuk oda meg nem irogatok, szoval nehéz lesz :o)
Ha jol láttam csak 6 oshoz van, vagy csak én nem találtam 5 öshöz, de akkor mondjátok nyogodtan, hogy csak azért van a szemem, hogy a szappan csipje 😮)
oryon
Figyelmeztetés az alábbi szöveg miatt:
"Max arra , hogy elökészitsünk egy komolyabb rendert :o)"

Kéretik mellõzni ebben a topicban a "Max" szó használatát!
Megértését köszönjük!>
Figyelmeztetés az alábbi szöveg miatt:
"Max arra , hogy elökészitsünk egy komolyabb rendert :o)"

Kéretik mellõzni ebben a topicban a "Max" szó használatát!
Megértését köszönjük!>

Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni 😄DD

Meggyõzõek a képek 😄
5-ös alatt próbáltad?

Oryon

hi
ezt láttátok már: http://www.iguana.sherweb.net/
kiprobáltam a sebessége elég jo, pár dolgot nem tud, de van interactiv render ablaka, ami lekörözi a maya ipr renderét.
Szoval talán érdemes vele jobben foglakozni.Max arra , hogy elökészitsünk egy komolyabb rendert :o)
Magnificat
Nem valamelyikõtöknek kellett Hiftutól a TPS file? Amúgy hiftu merre jár?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

inz
király 😊
(hót ugyanien szemû nénivel találkoztam szilveszterkor ^^,
asszem kb 40x említettem meg neki, h hasonlít imbrugliára :F)
olyan festményszerû, de tetszik

x

oryon
Nagyon OFF
Bocsi...tudom, nem felejtettem el...elkészítem már mert régóta igérgetem 😄DD

Mentségemre váljon ezzel "kellett" foglalkoznom: Retus
ON

Oryon

Magnificat
Mi ez a tps file? xcite-fpb5a.tps?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
GF ez nem rossz kép, amit belinkeltél.... nem semmi. Bár én még mingid a részletes modell híve vagyok, mert azt szerintem könnyebb animálni, mint egy mapot, de a franc tudja, nagyon meggyõzõ ez a fej.

Peetmaya
GF az UVzésben nincs semmi nehéz, nyomsz egy automatic mappinget a tárgyadra és utána néhány edge-et összeheggesztesz, elmented a mapot és PSben meg festegetsz rá stb... vagy ZBrushban...
Oryon pajtás ígért nekem egy ZBrush displacement map tutort már régen, amit szívesen látnék már!😊

Phoenix007
Na jó'van, mondom, én nem értem hozzá abszolút. UV-hez se... Csak ahogy nézem, hogy mit mivel csináltak, a Zbrush-ból találni a legtöbbet.

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

deko
a legtöbben? GF! a Zbrush leginkább a displasement-hez jó. amúgy sokat próbálgattam, de én maradok a jó öreg PS-nél UV-re, hamár textúra festésnél vagyunk. amúgy a maya 3d festése sem utolsó, de nekem az sem jött be. bár sokszor megfestem az alapot hozzá mayában az ojjektumon, de a vége mindíg PS.

deko --- az élet értelme: 42 ---

oryon
Tök mind1!

Lehetsz te a MS beépített Paint-el is a legjobb!!!
Bár akkor néznék egy nagyot 😄DD

"Nem a mese a lényeg, hanem a mesemondó!"

Lényeg a lényeg: próbáld ki mind és válasz ki számodra melyik a jobb! 😄DD

Egyébként itt a modellezés részét használták ki...arra tényleg nagyon jó...de nem biztos, hogy festeni is jól fogsz tudni vele!

Oryon

Phoenix007
Azért a legtöbben mégiscsak Zbrusht használnak. Engem például ez gyõzött meg teljes egészében...

oryon
ZBrush kevésbé találtam jónak festésre, de továbbmodellezés Disp. map létrehozására nagyon jó!!!

Most akkor melyik a "legjobb" modell-textúra festésére:
Bodypaint vs. Deeppaint???

Oryon

Boba
Zbrush modellezõ ÉS festõ program.
Bodypaint CSAK festõ program. Zbrush-al érdemesebb, nyíltabb progi, töbmindenre képes. Ha mindenképp 3d-s festõ program kell akkor Deep paint, mivel van mellé Deepuv. Sokat gyorsít.

Penatesz
Amennyire én emlékszem,a zbrush-t akkor érdemes használni,ha már lemodellezted amit akartál és a felületét akarod kicsit jobban megmunkálni, és így viszel fel kismillió polyt még a felületre. Ez így még modell marad.Gyakorlatilag a felület modellezésében segít (ráncok az arcon,barázdák stb.) A bodypaint pedig inkább olyan mint a PS,csak könyebb használni,de a lényege az,hogy fested a modelledet(itt már tudod közvetlenül a modellt festeni ha jól tudom).Itt már nem modellezel.

Penatesz

Phoenix007
A Bodypaint meg a Zbrush nagyjából egy kategória? (És ha igen, melyikkel érdemes foglalkozni?)

Magnificat
Neeeeeee
Persze, hogy tõled is kell, csak azért mondtam hiftut, mert õtõle le is tudtam szedni. Persze ha te is meg tudod oldani valahogy hogy online átvegyem, az marha jó lenne. Esetleg pesten valahol, ha megbeszéljük. De mivel kirúgnak a koliból, az online lenne a legjobb. Amíg van 😄

Phoenix007
Tõlem nem is jó? Pedig van egy csomó SimplyMayásom... Ninja modeling, Spider modeling, Assault mech modeling, Dragon project... Ha nem hát nem...

Magnificat
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy mostanában nem terveztek olyan tutorvideó letöltést, mint a multkor? (Apache-ra gondolok)
Mondjuk az olifántot. Vagy bármi mást... Már megnéztem ezekeeeet.....
plíz

ui: ezt fõleg hiftutól kérném

Peetmaya
Volna egy rendermanos kérdésem. Beállítottam azt, hogy renderelésnél a renderman formátumra konvertált file-ok ne törlõdjenek a renderelés befejeztével. Így megtartottam a shadow mapot. Namármost ezt szeretném én felhasználni, csak az a baj, hogy *.tex filetípus, amit nem igazán ismer RM-en kívül más program. Hogyan tudnék mégis hozzáférni a shadow maphez?
Tulajdonképpen a kérdés az volna, hogy hogyan tudok rendermanban passokat renderelni? Ha jól tudom alapban passokat renderel, csak kompozitálja is egybõl, és az it-ben rögtön ezt mutatja meg. Nekem a pass-ok kellenének.

Peetmaya
hogy érted azt, hogy lekerekíteni? pl egy doboz éle, és azt szeretnéd, hogy gömbölyded legyen? mert arra a bevel jó.

Vándorr
Sziasztok!
Van egy élem, és szeretném lekerekíteni.
Hogy lehet megcsinálni?
Kijelölöm az él 2végpontját, és van valami parancs?
Kösz

http://youtube.com/indieGoTV

Phoenix007
>lófejet meg nem kérek, mert már teli van vele a kamra😊

Az nem lókolbász? <#idiota>

Peetmaya
GF inkább te kötsz bele minden hozzászólásomba😊 én mindig csak a véleményemet fejtem ki, ez persze nem kell mindenkinek tetszen😊) Oryonnál meg így is úgyis jobban tudom😊)
lófejet meg nem kérek, mert már teli van vele a kamra😊<#wave>

inz
hálló
enyhén offtopic, de ti úgytom tudtok segíteni..
pólóra vasalható anyagot hol szereztétek be az sgmayás egyenruhához?
esetleg elvittétek vhova és ott rányomtatták?
privátba lééécc aki tudja köszi

x

oryon
Az nem az mrtõl függ...mert ha jól értem, akkor nem renderhibával akarod megoldani 😄DD

Csinálj, akár PS-ben, egy nagy, négyszögletes képet, így: egy fehér alapra rakj fekete köröket, koncentrikusan és folyamatosan növekvõ rádiusszal!
Ezt Planar mappinggal vidd fel a felületére (gondolom henger alapjára) a Bump Csatornára...egyébként meg lehet Blinn...fémre hangolva (magas és éles tükrözõdés, stb.)

Oryon

oryon
GF: Nem tudom, mit csináltál az Anyagismeret tanárommal, hogy 5-öst adott...de az pont jó lenne ide is 😄DD

Oryon

MarcEsz
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy mental ray-el hogyan tudnék egy féktárcsára csíkokat rakni?

!?

Phoenix007
Peet mindenkinek beszól... Mindenkinél mindent jobban tud...

Hát mit csináljak veled?

Lófej? Betoncipõ? Selyemfonál?

Lehet szavazni...

oryon
😄

Persze, ez csak az én véleményem. Szerintem 😛

Oryon

Peetmaya
Oryon, ízlések és pofonok, kinek mi kontrollálható.

oryon
Sokkal kontrollálhatóbb...jobban jársz vele!

Oryon

basta002
Annyira nem fontos, úgysem akarok nagyon animálgatni, meg embereket csinálgatni, inkább megmaradnék az autóknál. Csak azért kérdeztem, hogy van-e benne valami nagyon lényeges újítás. Akkor viszont keresek 5-öt, azt tegnap több helyen találtam. Köszönöm mindenkinek a segítséget!!

bye

..::S::L::M::..

gyraph
Display->FastInteraction mellol vedd ki a pipat...

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Azt csináltam, és úgy mûködik is, csak nem értettem mi van, mert eddig nem volt gáz ha image plane-t használtam. Végülis mindegy, ezentúl sima plane-el csinálom.
Penatesz
Azt mondom,hogy amíg nem vagy azon a szinten,addig teljesen mindegy,hogy min kezded a tanulás. Én pl. még mindíg 5-s mayat használok,mert vannak bizonyos plug-in-ek,amik 6 alá nem találtam és ezért maradtam az 5-nél.

Penatesz

Phoenix007
Jól mondja Oryon! Az a megoldás. Beraksz egy sima poly plane-t, beállítod az oldalarányait a képnek megfelelõen, rádobod textúraként, és kész. Nem fog utána szaggatni. Ha meg X-ray shadinggel akarsz dolgozni, csak duplikálsz még egyet-kettõt a plane-bõl ugyanoda.

oryon
Próbáltad sima plane-re rakni a textúrát és akkor is ezt csinálja???

Meg próbáld ki, hogy kikapcsolod a textúrák megjelenítését a 2D-s nézetekben...csak wire, hátha...

Oryon