Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gyraph
Meg egyszer Youth linkelt be valahonnan egy wire-t, ami tenyleg brutal jo volt. Szerintem, ha par oldalt visszakeresel megtalalod.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

gyraph
Hat en eddig csak a jo oreg lehurrogott boxolot modelleztem, aminel biztos van sokkal jobb topologiaval megaldott versenyzo is. En sok wire-t nezegettem netszerte es ezek probaltam alaposan megfigyelni. A CGTalkon is van egy a test topologiajaval foglalkozo topic, ami nagyon hasznos szerintem. Videos segitsegem nem volt, de lehet, hogy talalsz valamit DC-n.

The frontal lobotomy within reach for everyone!!! 6 gigás egér, 600 TB-os monitor, Sata billentyűzet, Proci leformázva, Nyuszis kakaó+füles bögre.

Boba
Maya complete is ennyi asszem, de bevallom õszintén amíg ezzel nem keresek pénzt addíg nem fogok rá költeni.

igen , xsi nagyon jo progi, és ha ezt az oldalát is nézi az ember, most 500 $ , ha jol emléxem, mostanában 180 HUF = 1$, lehet számolni 😮) és ez egy fullos legális progi igy.
Boba
XSI felé énis nagyon kacsintgatok, vannak nagyon brutális megoldások XSI-ben, de egykét alap dolgon nemtudom túltenni magam és amitt nem váltok. (AZ UI-t leszámítva, de azt meglehetne szokni.)

gyraph
Valoban azt hasznaljak, ami az adott feladathoz a legjobb, de azert megis vannnak ahol alapbol nem hasznalnak shake-et, vagy nem csak shake-et, hanem barmilyen mas szoftvert. En is pontosan tudom magamrol, hogy miert nem a maxot kezdtem el annak idejen tanulni, hanem a mayat es azt is tudom miert kacsingatok egyre inkabb xsi fele 😊...magamrol kb. ennyit mondhatok.

Srácok...fejet honnan tanultatok modellezni?😄 valami tutort tudtok hozzá? bár a legnagyobb gond atechnika hiánya:S

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Boba
Azt meg, hogy melyik studió mit használ 3 okból nem említettem.
1: pl Mi úgysem azt a Mayát használjuk, amit az ILM vagy a Pixar vagy a Dreamworks. (vagy pedíg írt programokat használnak, like ILM's modified Softimage, Pixar's Marionette, Matador)
2: mindíg az adott feladathoz legjobban passzolót használják.
3: rólad nemtudok semmit, magamról tudok nyilatkozni. Nem a program véges tudása fog engem vissza 😊))

Boba
Igen, azért Linux. (Nomeg ott gyorsabb is sokkal...)
(Amúgy amiben különbözik a 2.56 a 3-tól az a hozzáadott hang támogatása. de erre azt mondom, hogy esetleges plusz, de ugye cipõt a cipésztõl...)

gyraph
Hat ugye kinek mi...nekem a shake 1szeruen nem jon be. Lehet, hogy kicsit karcsubb a digital fusion, de ha jonehany vezeto studional hasznaljak shake helyett, akkor az en szereny tudasomhoz eleg lesz...ezt kezdtem el tanulni es tetszik 😊. Meg ugye shake azthiszem 2.5v. ota winre nincs.

Boba
Linux alatt maya... vagy stabilabb, vagy nem. Win-es gépet is belehet jól konfigolni, ill lehet alapon hagyni.

Ami fontos, hogy nVidia kártyád kell legyen. Az Ati kártyák catalyst-je botrányos, bár várható egy új driver cumó amivel elvben lesz 3d-s gyorsítás. (hogy mi lesz az és mikor jön azt nemtudom.)

Photoshop nincs, valóban. Esetleg akinek elég lehet a Gimp...

nincs digital fusion? kár... még szerencse, hogy van jobb. Shake. (inferno meg flame sajna se linuxon se win-en nem fut, csak irix-en.)

játék is kevesebb van, esetleg ez is befolyásolható tényezõ lehet.

nem csak RedHat alatt megy, sokminden másra is fellehet tenni. Slackware alatt is mûködött, ill kiegészítéssel Debian alatt. (szvsz a Debian a szerver, míg RedHat inkább amolyan workstation cumó inkább...)

gyraph
En Mandrake linuxot hasznalok, de kulonosebb tapasztalatom nekem sincs. 1szer feltelepitettem kivancsisagbol a mayat ra, de pont ugyanolyan mint winre 😊. Linuxra nincs photoshop, digital fusion es meg sorolhatnam. En ezert nem allok at teljesen Linuxra...csak egyik particion fent van multibootba, ha kell.

oryon
Nekem a sok linux közül, amit eddig volt szerencsém használni a Red Hat tetszett a leginkább.
Szvsz az hat a "legszerveresebbnek", ami csak egy linuxot jellemezhet 😄

De mayát akkor még nem használtam, így nincs tapasztalatom errõl 😞

Régen próbálkoztam volna 3ds***-al is (nem mondtam ki 😛) linux alatt...de mikor azt láttam, hogy egy egyszerû WindowsCommandert is hibásan emulált, hát...elkeseredtem és visszatértem a win-hez.

Oryon

Én csak annyit tudok , legalábbis hallottam, hogy egyedül red hat verzion megy, semmi máson nem indul el
Penatesz
Mostanában nagyon instabil a rendszerem és állandóan szívok vele (szombat óta nem tudom bekapcsolni a gépet 😞,ezért gondolkodom a Linuxra való átálláson.A kérdésem az lenne,hogy ki használ linuxot és ami a fontosabb: KINEK VAN TAPASZTALATA LINUX ALATT FUTTATOTT MAYARÓL ? Mert ha van valakinek,az kérem ossza meg velem.

Penatesz

Esetleg olyan referencia kép, hogy két nö egymással, vagy három nö egymással batman ruhában légycsapoval orvosi szobában, vagy .... :o)
oryon
Ha én is kérhetek, akkor szintén "csinos nõk" kategóriából választanék referenciaképeket 😄

Oryon

gyraph
Szamomra a fej/gesztusok/ es a feloltozott ferfi ami mostanaban nem lenne haszontalan. Persze csak ha mas is kerhet 😊 THX

Peetmaya
nekem elsõ ízben a mezitlen csinos nõk kellenének, de hogy melyik csinos, azt majd én kiválogatom jó?😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magoo
nekem csak az anetás és a jó formás csajos képek kellenek 😄

hiftu
Peet,Magoo:
Holnap megpróbálom behozni azokat.

Fejbõl ilyenek vannak:
-meztelen nõ ref. kb 5-6. (referencia, pózok, normális/túlsúlyos(1)/sovány(1)) Magoo: Persze Anetta is megvan, de van más csúcs csaj is. 😊
-meztelen férfi 2-3 (referencia, pózok, normális)
-felöltözött férfi/nõ 3-4 (referencia, ömlesztve)
-fej (gesztusok)
-középkori jelmezek (nem teljes)

Írjátok meg, hogy melyik kell. Nem tudok ennyit elhozni egyszerre.

Egy anyag 50-100 mega között van. De van pl: 240 megas is.
Összetömöríthetem, bár nem csak hajszálnyival lesz kisebb.

mentalray benyomod a final gatheringet és kész. 😊
Peetmaya
SAS láttam képeket errõl a maxwell renderelõrõl, ígéretesnek tûnik, de nem tudom mibven nyújt többet, mint bármelyik másik renderelõprogram. Sebesség? Minõség? Mi az, amiért érdemesebb használni? Az én fantáziámat csak a Vray meg a renderman izgatja, marha kíváncsi vagyok rájuk, és egyik sincs még.. Vagyis renderman nem mûködik nálam, vray meg ég nincs. Bár arra is várhatunk még jópár hónapot mire lesz...

Hitfu azok a képek engem is érdekelnének!

hiftu
Videok:
Az oldalon van kint egy videolist.txt. Kb ezeket tudom berakni.
Válogatni lehet, de már nem sokáig, mert februártól már máshol
dolgozom és megszûnik a hozzáférésem.

Magnificat
új videók lesznek???<#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

hiftu
Régen nem írtam ide. Persze nem is vagyok aktív tag, csak most lenne pár hozzáfüzni valóm az elhangzottakhoz.

V-ray for Maya: A csapat meg akarja csinálni az 1.5-ös verziót, aztán
rátért a V-ray önálló programnak átírásához és ehhez lesz a kapcsolodó felület a V-ray for Maya. (Szerintem még messze van.)

BPT: A Cgtalk-on nyilatkozott Byron: Egyelõre ez az alpha van meg.
De távolról sincs kész. Még nem publikus, mert sok a hiba benne.
(Valahogy biztos kiszivárgott.) Még 3 hónapig sûrû a programja, aztán
ha minden jól megy, akkor megint beleássa magát a BPT-be.

Referenciakép: Ajánlom az antidot hubot, ha kifogod elég sok referencia képet tudsz begyûjteni. Ha nem megy, akkor kirakok párat
a régrõl ismert oldalra. (Nemrég jött le kb 1,6 Gb. Persze nem mind csak meztelen csaj referencia.) Ja és ezek a háromdé_pont_eskáról vannak.

dw69
feltettem maxwell rendert, akinek siekerul beloni az lecci majd segitsen nekem is😊
http://myportfolio.uw.hu/Maxwell.zip

www.dw69.tk

kézzel rajzoltam át framenként, photoshoppban, elvileg majd még folytatom. elvileg... 😊
oryon
Nekem is error volt, de mondom: minden 5-ös Byron Poly Toolos fájlt töröljetek és csak azután menjen a maya 6-os BPT!!! :o)

Oryon

Magoo
hát ez a fineart.sk elég gányos... 😊 nem tudom honnan veszik a modelleket de nincs olyan amelyik ne lenne defektes 😄
nincs valami másik oldal? nem lehet olyan Qrva nehéz neten hozzá jutni ilyen képekhez! 😄 vagy tévedek? 😄

inz
nekem is errorozott elõször, aztán leszedtem minden mást mellõle és most mûx ^^

x

dw69
hat nemtudom, nekem sehogyse sikerult benne gi-t varazsolni, akarhanyszorosara noveltem az ertekeket
de mostmar nem erdekel, itt a 3.3😊

egyebkent byrons poly toolsban csak nekem nem mukodik bevel?
ezt irja: // Error: An unknown, severe, error occoured.
smart edge ring/loop meg nemcsinal semmit...lehet bezavar mj poly tools?😊 nemhinnem...
na mind1, meg nezegetem

www.dw69.tk

Boba
6.0-ban nem ment, vagy csak gyenge volt? (egy BUG... a photon intensity-t sok ezerszeresére, milliószorosára kell növelni, és az exp. értéket csökkenteni 1.5-1 környékére. A lényeg, nagyon megkell növelni, különben nemlesz hatása...)

dw69
jaja, 3.3 mr tenyleg jo lett, tudok mar gi-t renderelni...6.0-ban nem ment.

animom meg egyenlore csak ezzel a boxoskepuvel lesz, ezen akarok gyakorolni...ha mar nagyon megy karakteranim akkor csinalok valami komolyabb modellt hozza😊

www.dw69.tk

Boba
hopáhopá!

ehhez hogy is lehet hozzájutni? Mert érdekelne, ha télleg javítottak a sokpoly-s jelenetek kezelésén! (Végre letudnám renderelni a bongos jelenetemet 640*480nál nagyobb felbontásban is 😄 )

én meg frissitettem a mental ray t, felraktam a 3.3 as sztandalonét és ugy néz ki télleg javitottak rjta, az ominozus 1 millio polis scene emet csak ugy hirtelen megprobáltam renderelni és nem fagyott ki visual c++ al :o)
oryon
Több nézetbõl lenne + wire, akkor tudnám véleményezni, de ha még finomítod, akkor most ez úgysem lenne mérvadó.

Eddig korrekt! 😄

Oryon

Magoo
pont ezt akartam mondani Oryon! 😄 a szekrény faxija elõbújík a denevérbarlangból aztán próbálja kiverni belõlem a szuszt 😄
amúgy meg a fej sem totál kész, csak majd akkor akarom finomítani ha már a test is nagyjából megvan aztán már csak a végsõ finomítgatásokról van szó. na mindegy, ha érdekel akkor itt van:
http://www.tar.hu/magoo/kk_1.jpg
Szegénykém még Kojak de hosszú barna hajat kap majd. 😊 ya és persze a nyak az sehol sincs. tehát azt a részét egy cseppet sem formáltam 😊

oryon
Utána meg tarthatja az arcán a jeget, ha kiderül, hogy a barája is ott van a discoban, csak épp egy két betûs kitérõt tett 😊))

Oryon

Peetmaya
Magoo, kezd ott, hogy megmutatod azt a fejet, amit csináltál, mert szerintem mindenkit érdekel😊 Aztán meg menj le egy fényképezõvel egy discoba egyik este, és szemelj ki magadnak egy leányt, kb annyi ruha lesz rajta, ami pont nem elég ahhoz, hogy elrontsa a testének vonalait, azok alapján tök jól tudsz majd modellezni. De persze kérd majd meg fényképezés elõtt, hogy álljon T pózba, mert a mosoly már nem bejövõs manapság😊))))))

oryon
Nagyon jó lett.

Az elején a rajzfilmesirést, hogy sikerült...?
Vagy inkább mivel? 😊

Sas: jó lett a lépegetõd 😊
Anim lesz belõle, vagy ez csak tesztnek készült?

Oryon

oryon
http://www.fineart.sk/ -t nézted?
Vannak jók és ingyen is.

Oryon

gyraph
Huuuaah, ezer koszi!<#eljen>

Magoo
egy kis segítség kéne
nem tudjátok honnan tudnék beszerezni jó referencia képet egy nagyon formál lány testérõl? persze a megfelelõ pozícióban a modellezéshez 😊 a www.3d.sk jó, csak fizetõs 😄 egy szép, vékony, formás lányról kéne kép legalább 2 oldalról. a fej már kész de a test a bibi 😄 légyszi segítsetek! 😊

Boba
steone, sztem iszonyat jó és marha hangulatos! gratula!

nem mondjátok, hogy hatos mayához van BPT! <#wow1>
most gondolkodtam, hogy visszarakom az ötöst, hogy abban építsek és hatosban rendereljek.

Peet az anim /rotoscope/ ötlete spontán volt, felvettem a videót a metróban, és nagyon tetszett. Aztán kitaláltam, hogy lehetne belõlle csinálni valamit, a fõ cél az lenne, hogy mikor bemegy az alagútba a metró akkor ott a sötétbe, különbözõ egymásba átmenõ animációk lennének, talán egy egész klippet csinálni így./Végig vettem az Arany János utca és a Deák tér közöti részt./A zene amúgy a fantasztikus Station egyik száma, sajnos csak koncert felvétel van belõle, az ének részek nem olyan jó. station.pcdome.hu az oldaluk, érdemes megnézni, mert nagyon profi weboldal.
Peetmaya
hmm, szaporodik ezen a fórumon az idegen fertõ, írtani kéne, mert ez így nem lesz ám jó.

steone nekem tetszik a kis anim amit csináltál, és jó a zene is alatta😊) Mi az alapötlete az animnak? mármint milyen lesz majd ha kész lesz?😊

SAS jó lett, megnézném egy részletesebb karakterrel ezt a mozgást!

Flegos ez elég buta indok volt, már ne is haragudj. Ott van MR, amire azért minõség szempontjából nem lehet panasz, mert ki lehet belõle csikarni ugyanolyan minõséget mint vraybõl vagy rendermanból. Az egyetlen hátránya az, hogy lassabb ezeknél a renderelõ programoknál. Szerintem azt nem hívhatjuk renderelésnek, hogy rányomsz a GI+FG gombra, meg a marhajórendertkérekbelõle gombra és kapsz egy fasza képet... Én a maya soft részével is marhajól eljátszogattam órákat, annak ellenére, hogy ezeknek a renderelõknek a nyomába sem ér, meglepõen sokmindent meg lehet vele oldani és meglepõen gyorsan, csak ki kell ismerni. Úgyhogy a tanácsom az, hogy gyúrjál rá az MR-re vagy maya softra és amit renderelni szeretnél, azt próbáld meg ezekkel, ha kérdés merülne fel, vagy segítség kell, mi itt vagyunk!

oryon
Végülis sikerült belönöm...az 5-öshöz egy pár file benne maradt 😞
De most tökéletesen megy!

Sõt, néhány változás jobb, mint az 5-ösé 😄

Köszi inz!
<#worship>

Oryon

inz
huh? ne nekem köszönd hanem byronnak
😊

x

oryon
Hahó emberek...khm...akarom mondani MAYÁSOK 😄
Asszem végeztem a maya 5-tel! És ezek után valszeg sokan még 😄

Inz: nem lövöm le a megérdemelt "köszönöm" -eket...kérlek ad meg nekik is amire vártak eddig!
"Istenként tisztelnek majd"!!! 😛

Köszönöm!
<#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

Oryon