Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Teljesen faxa, most renderelek egy 30mp-es animot 320x240, max quality, meg raytracing. 40 órája számol, lassan végez. 😊))
Itt a kérdés az, hogy ha imp most vesz egy remek home gépet, akkor neki mondjuk ezt kiszámolja nem negyven, hanem mondjuk 20 óra alatt. Meg egy jobb képet nem 3, hanem 1 óra alatt. De most ez megér 170 ezret? Ha igen, akkor oks. De egy bizonyos minõségi szint felett szvsz home cuccal mindenképpen lassulunk. Persze lehet, h tévedek.
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Ami a gyenge vs. erõs gépet illeti: amíg itthon szórakoztam mindenféle tesztekkel, meg saját magam szórakoztatására rendereltem ezt-azt, a sima AMD1400+ 1GB 133SD rammal is teljesen jó volt. 😄
Aztán jött egy határidõs megrendelés és kiderült, hogy tökre nem mindegy, hogy mikor jön el az utolsó pillanat, amikor még lehet csinálni valamit az anyagon: 1 nappal a határidõ elõtt, mert onnan már csak render, aztán ha nem nagyon gázos, akkor befejeztük, vagy még az utolsó percekben is lehet ezt-azt javítgatni.
Szal a minél erõsebb gép nem azért kell, mert csak, hanem mert minél hatékonyabb a munkaeszköz, annál több lehetõséged van adott idõ alatt kontrollálni a végeredményt. Ha meló van, akkor - amennyire lehetséges - mindig a te munkabírásod legyen a szûk keresztmetszet, soha ne a hardveré.
Egy géptõl elvárom a 98,75%-os rendelkezésemre állást és nem azt, hogy 50%-ot szervízekben töltsön.
Most jöhet, hogy ilyen véletlen és velem nem fordulna elõ... ez tény.
De valahogy nagyobb biztonságérzetem van, hogy ha bedöglik a monitor, akkor még ott a másik és nem kell az egész gépet a szervízbe vinni miatta... stb.
Valamint a 4-8 órás üzemidõ nekem kevés és cipelni mindenhova is nehézkes, stb.
Én maradok a nagy mostrumos gépnél és messzirõl imádom a notikat és álmodozok tovább, hogy milyen jó is lenne... 😊
Oryon
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
Powered by Linux
1: ez magyarorszag.
2: mi halando lenyek vagyunk, akik orulnek par giga memorianak is. 2giga minden gond nelkul belefer, home grafikusnak ennyi eleg.
Amilyen szinhuseggel dolgozni kell annyit egy S-IPS paneles macbook pro tud (apple cinema display kicsiben)
Az itt a bokkeno, hogy mi emberek vagyunk. Nekunk a monitor nem 500 ezer forinttol kezdodik, a memoria nem 16 gigatol es a kocsi nem Aston Martintol. Sajnos... 😞 Amugy hja... pro felhasznalasra nem jo, de azt senki sem varja el tole. Szerintem itt egyedul Te vagy az, akinek koze lehet ilyen komolyabb gep parkhoz, ami jo meg minden de minket azert ne merj olyan szinthez.
Powered by Linux
Nagyreszt egyetertek veled, valoban necces szervizeltetni, a szinhusege az eleg korrekt (ala apple cinema display... kategoriaja egyik legjobbja. Ok, TFT es nem CRT de ez van...), 6-8 orat bir aksirol, a mobil cpu-rol annyit, hogy ez a Pentium-M 1.3 ghz veri renderben a 2ghz-n uzemelo AMD Bartont. Mobil CPU-tol jo, es ez igen regi, vannak ujabbak. Pl amiket en emlitettem azok mar Dual-core yonah-al erkeznek. Kapasbol jobbak mint barmilyen egymagos proci, a 2 ghz-s Yonah (a legkisebb ami a macbook pro-kban van) egy szinten van alapbol a 3800+os A64X2-vel. Szoval szerintem igenis alternativa lehet mind modellezesre, mind renderre (dualxeon felesleges, a Core-Duo szinte lenyomja...) mind vagasra es texturazasra. A hatulutoje az, hogy 500ert egy 15"os kijelzos bovithetetlen notit kapsz, aminek a sebessege kb egy 250-300ert megveheto asztali tarsaval vetekedik.
Itt a kerdes az volt, ha noti kell, akkor milyet. Nekem a noti mellett itt van az asztali gep is.
Powered by Linux
Ha csere akkor egy Zalmann VF-700 szerintem... azt szokas ilyenekre feltenni, max a boltban megkerdezed, hogy ez illik-e ra. Kb 5-7 ezer forintba fajhat. En a GT-mre nem tettem semmit, igyis a tap a leghangosabb az egesz gepben (Zalmann-FSP BlueStorm)
Ha csak ilyet akarsz csinalni, akkor irany az acer.hu es eben az arszegmensben nezelodjel notik irant. Integralt VGA kartyakat kerulni kell, kiveve ha GMA900-950 van benne. Azok is borzasztoan ratyik, de merfodlekkel jobbak mint a hasonlo tarsaik. GF es ATI mobility cuccokat ilyen arkategoriaban felesleges keresni.
Hasznaltat szerintem ne... nagy esellyel lehasznalt lehet a noti vinyoja, es azt cserelni vicces dolog lehet ha mar kicsit is regebbi. Nemcsak, hogy draga de meg nehez melo is lehet. Nincs idegesitobb egy oregedo notebook vinyonal.:@ Ez a noti talan ha 2 eves van, de mar hangosabb a vinyoja mint ujkoraban (neha hallani a ventillator zajat, de amugy csak a vinyot) es ez neha idegesito lehet. Foleg, hogy a notit sajtotajekoztatok vegigdolgozasara lett veve ahol azert gaz, ha elkezd eloadas kozepen kerregni a cucc.
Csak ha már kidobok 100-200 ezret egy alsó kategóriás gépre, akkor már jó lenne ha dolgozni is lehetne rajta plusz 100ér vagy nemtom mert még mindig össze kéne rakni egy atom gépet, az meg újabb 100 meg amennyi plusz...
Ejj, ejj. Szerintem erre még visszatérek nyár végén amikor is kiderül, hogy mennyit sikerült összemelóznom.
Youth
Ez a noti amin most vagyok az majd 500 rugo, de ilyen munkara hasznalhatatlan. Markaban ajanlom az Acer es Asus meg Clevo notikat, ezek relative megbizhato DTR (desktop replacement) gepek... hordozni nem hordozhatoak mer nehezek, keveset bir az aksijuk es megcsak sokszor nem is mobil procival mennek.
Ha meg egy 100ast kb hozza tudsz csapni akkor en tuti befutonak mondanam az uj Macbook prokat. Memoria upgrade es van egy fajantos kis gepecske DC procival es hasznalhato video kartyaval.
Az az igazsag, hogy 300 alatt en sem talaltam olyan gepet amivel mar lehetne 3d-zni. A lenyeg, hogy legyen kulon VGA kartya (valami mobility GF 6100 vagy X1400-X1600) es Pentium-M (esetleg Dothan) proci legyen benne. Dual-Core proci ilyen arban szerintem nincs. (A macbookban DC Yonah van asszem es Ati X1600)
Sajna igen dragak ezek a kis dogok...
Nekem most per pill van egy, örültem is a fejemnek, amikor elõször cipelhettem magammal, de aztán az lett a vége, hogy otthon villog az asztalon,. meg néha DVD-t írok rajta, ha épp sok másolat kell gyorsan, mert hosszú távon fárasztó cipelgetni, meg mint kiderült, dolgozni is csak akkor dolgozok, ha épp odahaza ülök, a gépem elõtt. 😊
Ha meg arra kell, hogy példulé kiszolgáljon egy digit fényképezõt háttértárral, meg gyors, helyszíni feedbackkel, esetleg szerkeszthetõséggel, akkor vegyél valami használt cuccot, vayg valami aljamobilt, esetleg kisteljesítményû szubnoteszt , mindegymit, olcsóért, meg legyen rajta firwire.
per aspera ad astra
Én õsszel szeretnék notebookot venni, de jó lenne olyan min dolgozni is tudok. Modellezés meg UV mondjuk, bár jó lenne ha komolyabb dolgok is mennének rajta. Amiket néztem 200 körül mind integrált vagy osztott volt a videókártya...
300 körül volt olyan amiben már rende vga kártya volt, asszem MSI noti volt épp.
Jó lenne minnél olcsóbban megúszni egy ilyen kis gépet de melózni is szeretnék rajta. Vagy arról tegyek le? Mit ajánlassz? én 300 alatt nem találtam ilyen gépet amin tuti menne jól a max, maya :/
Youth
En egy A64 X2-vel tolom 2.5 ghz-n. 2.5 kingston memoria es egy Gf7800. Ez a nagy gep, mostmeg egy notirol vagyok, HP Nc4000. Jokis Pentium-M 1.3 ghz proci, 768 mega ram meg Radeon 7200😄 A maya wip dolgokra tokeletes rajta, render tempoba egy 2200-2500+ os AMD-vel veszi fel a versenyt.
Ati pedig amd hez. van most 350 ezerér kitûnõ ati kártya...😛
Amd nek gyorsabb picit a memoria kezelése ugy tudom, én mindenképp azt ajánlom, árban is jobban kijössz vele.
Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz
Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core
És sorry az offért.