Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Garou
Hát én egy 1.5 cuccon meg 512 RAm, és 9600xt.

Teljesen faxa, most renderelek egy 30mp-es animot 320x240, max quality, meg raytracing. 40 órája számol, lassan végez. 😊))

Itt a kérdés az, hogy ha imp most vesz egy remek home gépet, akkor neki mondjuk ezt kiszámolja nem negyven, hanem mondjuk 20 óra alatt. Meg egy jobb képet nem 3, hanem 1 óra alatt. De most ez megér 170 ezret? Ha igen, akkor oks. De egy bizonyos minõségi szint felett szvsz home cuccal mindenképpen lassulunk. Persze lehet, h tévedek.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
Hát szobatárs is vett egy Amilo-t szeptemberben, 3200+-os normál, nem mobil A64-gyel, 512 Ram, X700-as videókari... Az a tipikus ahogy ti mondtátok DTR gép. Folyamatosan hálózaton van, anélkül talán 3 órát ha bír, mondjuk õ arra használja, hogy ha be kell menni egyetemre, és ott kell valami olyat csinálnia, vagy utazik valahova, akkor szokta vinni... Amúgy nagyon nem... Viszont korrektül mûxik, és jó kis gép...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Nem Gericom notik voltak? Azokat tényleg csak Ausztriában szervizelik, és sorra döglenek. Gericomot soha az életben!

Ami a gyenge vs. erõs gépet illeti: amíg itthon szórakoztam mindenféle tesztekkel, meg saját magam szórakoztatására rendereltem ezt-azt, a sima AMD1400+ 1GB 133SD rammal is teljesen jó volt. 😄
Aztán jött egy határidõs megrendelés és kiderült, hogy tökre nem mindegy, hogy mikor jön el az utolsó pillanat, amikor még lehet csinálni valamit az anyagon: 1 nappal a határidõ elõtt, mert onnan már csak render, aztán ha nem nagyon gázos, akkor befejeztük, vagy még az utolsó percekben is lehet ezt-azt javítgatni.
Szal a minél erõsebb gép nem azért kell, mert csak, hanem mert minél hatékonyabb a munkaeszköz, annál több lehetõséged van adott idõ alatt kontrollálni a végeredményt. Ha meló van, akkor - amennyire lehetséges - mindig a te munkabírásod legyen a szûk keresztmetszet, soha ne a hardveré.
oryon
Nem akarom elkeseríteni a társaságot, de nálunk a koliban pár emberke panaszkodik, hogy döglik meg a notija. Az egyiknek már Ausztriába küldték ki szervízbe, mert nem lehet megjavítani itthon... azóta a csere notija is meghalt, amit kapott. A másiknak már 3x-ra lett kontakthibás a TFT-n egy 5cm-es rész. Nekik fontos a jó mûködés és állandó rendelkezésre állás, házi + ZH + vizsga + infó + stb miatt. Szal én így nem mernék notit venni. Az tény, hogy jó móka + minden...bár drága, de tuti, hogy épp nálam nem lenne ilyen gond, mert ez ritka... de ha mégis?
Egy géptõl elvárom a 98,75%-os rendelkezésemre állást és nem azt, hogy 50%-ot szervízekben töltsön.
Most jöhet, hogy ilyen véletlen és velem nem fordulna elõ... ez tény.
De valahogy nagyobb biztonságérzetem van, hogy ha bedöglik a monitor, akkor még ott a másik és nem kell az egész gépet a szervízbe vinni miatta... stb.
Valamint a 4-8 órás üzemidõ nekem kevés és cipelni mindenhova is nehézkes, stb.
Én maradok a nagy mostrumos gépnél és messzirõl imádom a notikat és álmodozok tovább, hogy milyen jó is lenne... 😊

Oryon

Ha annyira notit akarsz venni, akkor sztem mindenkeppen te valogasd bele ossze a dolgokat. A kepernyotol kezdve a ramon at a prociig, mindent te valassz ki. Laptopnal is ugyan az van, mind asztali gepeknel. En meg egy olyan gepet nem lattam, amiben olyan dolgok vannak osszerakva ami nekem kellene, es pont ezert rakom en ossze a gepeimet. Szoval sztem ha laptopot akarsz ennyi penzert, akkor te mond meg hogy mi legyen benne

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Magnificat
pl én még mindig vallom, hogy a 2000+ -os palomino gépem, 1 giga vegyes, összevárásrolgatott rammal, NF7S2-vel, 9600XT-vel igenis jó gép modellezésre, UV-ra, videóvágásra, meg ilyenekre... Ha a képernyõn már sok az objekt, hide-olom 😊 Egyébként még nem volt olyan dolog, amit ne tudtam volna megcsinálni ezzel a géppel (még egyszer én is lefektetem, hogy ÉN nem csináltam még semmi olyat... Nem egy Gyûrûk Urás Szilszakállat kell renderelnem és mozgatnom... 😊 )

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Csak az a gond maximum 50-et szánok grafikkártyára ennél többet nemigen szeretnék és egy 7800-as GT már ingencsak húzós arról nem is beszélve használtat semmiképp nem veszek soha semmibõl

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

youth
Hát, elõször pénz kéne, utána ráérek szórni 😊

Youth

Yolvanna 😊 igaz. Csak nem szeretnem ha elszornak az emberkek a jo penzuket butan.

Powered by Linux

Boba
Mar megint valamilyen masik vilagban gondolkodsz sajnos.

1: ez magyarorszag.
2: mi halando lenyek vagyunk, akik orulnek par giga memorianak is. 2giga minden gond nelkul belefer, home grafikusnak ennyi eleg.

Amilyen szinhuseggel dolgozni kell annyit egy S-IPS paneles macbook pro tud (apple cinema display kicsiben)

Az itt a bokkeno, hogy mi emberek vagyunk. Nekunk a monitor nem 500 ezer forinttol kezdodik, a memoria nem 16 gigatol es a kocsi nem Aston Martintol. Sajnos... 😞 Amugy hja... pro felhasznalasra nem jo, de azt senki sem varja el tole. Szerintem itt egyedul Te vagy az, akinek koze lehet ilyen komolyabb gep parkhoz, ami jo meg minden de minket azert ne merj olyan szinthez.

Azonkivul bele lehet tuszkolni 16gigz ramot egy note-ba? A szinhusegrol csak annyit ha mar back lightod van akkor buktad, a jo tft-lcd monitorok eizo-nal is 500e folott vannak.

Powered by Linux

Boba
En nem azt mondtam, hogy vegyen notit... en azt mondtam, ha notit akar venni akkor milyet, vagy mire figyeljen.

Nagyreszt egyetertek veled, valoban necces szervizeltetni, a szinhusege az eleg korrekt (ala apple cinema display... kategoriaja egyik legjobbja. Ok, TFT es nem CRT de ez van...), 6-8 orat bir aksirol, a mobil cpu-rol annyit, hogy ez a Pentium-M 1.3 ghz veri renderben a 2ghz-n uzemelo AMD Bartont. Mobil CPU-tol jo, es ez igen regi, vannak ujabbak. Pl amiket en emlitettem azok mar Dual-core yonah-al erkeznek. Kapasbol jobbak mint barmilyen egymagos proci, a 2 ghz-s Yonah (a legkisebb ami a macbook pro-kban van) egy szinten van alapbol a 3800+os A64X2-vel. Szoval szerintem igenis alternativa lehet mind modellezesre, mind renderre (dualxeon felesleges, a Core-Duo szinte lenyomja...) mind vagasra es texturazasra. A hatulutoje az, hogy 500ert egy 15"os kijelzos bovithetetlen notit kapsz, aminek a sebessege kb egy 250-300ert megveheto asztali tarsaval vetekedik.

Itt a kerdes az volt, ha noti kell, akkor milyet. Nekem a noti mellett itt van az asztali gep is.

500-ert mar dualxeont kapsz 2 cpu-val. A laptopot szerintem eleg szivos szervizeltetni, nincs szinhuseg, lemerul, es egy mobil cpu sose adja le ugyan azt a teljesitmenyt mint az asztali tarsa. En mindenkinek azt szoktam mondani hogy modellezesre only. renderre, vagasra, textuirazasra kapasbol nemjo. _szerintem_

Powered by Linux

Boba
7600asokat nem ismerem... nekem a 7800as az Asus, a venti fordulatszalyzos, Rivatuner-bol szepen lelehet venni 25%ra es maris szep csondes es halk lesz. Azt sajna nemtudom, hogy a 7600aknal is igy van-e. Club3d, Asus, MSI az amit en megvennek. A tobbi is lehet jo, de passzolom a kerdest.

Ha csere akkor egy Zalmann VF-700 szerintem... azt szokas ilyenekre feltenni, max a boltban megkerdezed, hogy ez illik-e ra. Kb 5-7 ezer forintba fajhat. En a GT-mre nem tettem semmit, igyis a tap a leghangosabb az egesz gepben (Zalmann-FSP BlueStorm)

Boba
Pesti arakat sajna nemtudok, de ha 60 folott adnak, akkor inkabb egy hasznalt 7800GT-t szervalj. Frissebb, lagyabb jobb erzes.😄 2GB ram kb 40 ropibol kijon szerintem ha nem valami nagy brand ramot kersz, pl Kingmax. Es inkabb legyen tobb, mint dual-chanel mer az hoz max 5-10%ot kb jatekok alatt, render alatt meg annyit sem.

Jah igen és a 7600 oson belül melyik márkát mert Asus nagyon jó de állítólag hangos a ventillátora, vagy le kéne cserélni vmire...

nah Ge 7600 GT -t néztem ki énis mennyiért szórják pesten? kb 1 hét múlva megyek fel gépet venni csak azért kérdem 😛 2 gb ram dual chanell mennyi? mert szerintem marha sok, pedig dual elég jol dolgozik.

Boba
Ize... elfelejtettem beirni... vannak az uj Macbook simak... azok GMA 950el vannak szerelve, de joval olcsobbak (persze meg ezek is eleg korrekt kis szerkezetek kisebb es roszabb lcd-vel, gyengebb procival satobbi satobbi) de ha ez meg belefer ez sem olyan veszes. GMA 950 vga kartya tesztekre kell rakeresni... GF4-GFFX kozott lehet a szintje... hatareset.

Boba
400-460ert van Macbook pro, vagy a vele kozel azonos Asus noti (Asus gyartja az Apple Macbook pro-kat), azok hatarozottan dofi gepek. Lenne most penzem tuti beruhaznek egy ilyenre.

Ha csak ilyet akarsz csinalni, akkor irany az acer.hu es eben az arszegmensben nezelodjel notik irant. Integralt VGA kartyakat kerulni kell, kiveve ha GMA900-950 van benne. Azok is borzasztoan ratyik, de merfodlekkel jobbak mint a hasonlo tarsaik. GF es ATI mobility cuccokat ilyen arkategoriaban felesleges keresni.

Hasznaltat szerintem ne... nagy esellyel lehasznalt lehet a noti vinyoja, es azt cserelni vicces dolog lehet ha mar kicsit is regebbi. Nemcsak, hogy draga de meg nehez melo is lehet. Nincs idegesitobb egy oregedo notebook vinyonal.:@ Ez a noti talan ha 2 eves van, de mar hangosabb a vinyoja mint ujkoraban (neha hallani a ventillator zajat, de amugy csak a vinyot) es ez neha idegesito lehet. Foleg, hogy a notit sajtotajekoztatok vegigdolgozasara lett veve ahol azert gaz, ha elkezd eloadas kozepen kerregni a cucc.

youth
Hm... Hát végülis ja digit fényképezõhöz kéne elsõsorban. Találtam egy jó kis progit amivel egy kattra lelõ 15 képet. Be lehet állítani mindig mennyivel csökkents a záridõt.
Csak ha már kidobok 100-200 ezret egy alsó kategóriás gépre, akkor már jó lenne ha dolgozni is lehetne rajta plusz 100ér vagy nemtom mert még mindig össze kéne rakni egy atom gépet, az meg újabb 100 meg amennyi plusz...
Ejj, ejj. Szerintem erre még visszatérek nyár végén amikor is kiderül, hogy mennyit sikerült összemelóznom.

Youth

Boba
Ha hiszed ha nem Oryonnal pont ilyen dolgokrol beszelunk most!😊

Ez a noti amin most vagyok az majd 500 rugo, de ilyen munkara hasznalhatatlan. Markaban ajanlom az Acer es Asus meg Clevo notikat, ezek relative megbizhato DTR (desktop replacement) gepek... hordozni nem hordozhatoak mer nehezek, keveset bir az aksijuk es megcsak sokszor nem is mobil procival mennek.

Ha meg egy 100ast kb hozza tudsz csapni akkor en tuti befutonak mondanam az uj Macbook prokat. Memoria upgrade es van egy fajantos kis gepecske DC procival es hasznalhato video kartyaval.
Az az igazsag, hogy 300 alatt en sem talaltam olyan gepet amivel mar lehetne 3d-zni. A lenyeg, hogy legyen kulon VGA kartya (valami mobility GF 6100 vagy X1400-X1600) es Pentium-M (esetleg Dothan) proci legyen benne. Dual-Core proci ilyen arban szerintem nincs. (A macbookban DC Yonah van asszem es Ati X1600)

Sajna igen dragak ezek a kis dogok...

Aldaryn
Miért olyan extrém jó dolog a noteszgépen 3D-zni? Annyi pénzbõl, amiért megveszed, vehetsz egy nagyon izmos plusz rendernode-ot magadnak, vagy egy új gépet.
Nekem most per pill van egy, örültem is a fejemnek, amikor elõször cipelhettem magammal, de aztán az lett a vége, hogy otthon villog az asztalon,. meg néha DVD-t írok rajta, ha épp sok másolat kell gyorsan, mert hosszú távon fárasztó cipelgetni, meg mint kiderült, dolgozni is csak akkor dolgozok, ha épp odahaza ülök, a gépem elõtt. 😊
Ha meg arra kell, hogy példulé kiszolgáljon egy digit fényképezõt háttértárral, meg gyors, helyszíni feedbackkel, esetleg szerkeszthetõséggel, akkor vegyél valami használt cuccot, vayg valami aljamobilt, esetleg kisteljesítményû szubnoteszt , mindegymit, olcsóért, meg legyen rajta firwire.

per aspera ad astra

youth
Szeva Boba!
Én õsszel szeretnék notebookot venni, de jó lenne olyan min dolgozni is tudok. Modellezés meg UV mondjuk, bár jó lenne ha komolyabb dolgok is mennének rajta. Amiket néztem 200 körül mind integrált vagy osztott volt a videókártya...
300 körül volt olyan amiben már rende vga kártya volt, asszem MSI noti volt épp.
Jó lenne minnél olcsóbban megúszni egy ilyen kis gépet de melózni is szeretnék rajta. Vagy arról tegyek le? Mit ajánlassz? én 300 alatt nem találtam ilyen gépet amin tuti menne jól a max, maya :/

Youth

Boba
Ram : ha tuningolni nem akarod a geped akkor _szinte_ tokmind1. Valami Kingmax vagy samsung chipes infineon oszt joccakat... A lenyeg, hogy sok legyen. Min 1 giga, de sosem art ha tobb.

Boba
A jelenlegi PentiumD picivel lasabb mint a vele egy kategorias A64X2. A sima A64eket termeszetesen picit megveri, de csak renderben... Geforce VS Ati... Mayanal azert Geforce mert allitoleg Atival sokan szivnak az OGL miatt. Hat nemtudom, en probaltam Atival is, GF-el is egyikkel se volt semmi gondom. Az uj GF driverekkel mondjuk beragadt maya indulasakor par masodpercre a viewport.

En egy A64 X2-vel tolom 2.5 ghz-n. 2.5 kingston memoria es egy Gf7800. Ez a nagy gep, mostmeg egy notirol vagyok, HP Nc4000. Jokis Pentium-M 1.3 ghz proci, 768 mega ram meg Radeon 7200😄 A maya wip dolgokra tokeletes rajta, render tempoba egy 2200-2500+ os AMD-vel veszi fel a versenyt.

Jah a ram de én most konkét márka megnevezsre gondoltam, mert kb fél éve képbe voltam e téren minden apró tulajdonságot vágtam de fél év ennyi telt el és már semmit nem tudok iszonyú a fejlõdés e téren

Magnificat
hát ha renderelni akarsz otthoni szinten, akkor sztem mind1, milyen a kari, ha NV kell, akkor vegyél azt... Renderelni az A64 nagyon tud, de persze az intel is, szal 3GHz feletti Intel, vagy 3-3200+ feletti A64 jó renderre... legyen sok ramod 😄

Az összepasszolással tisztában vagyok de van pár haverom akinek amd procival van geforce és semmi gondja nincs vele, atit nem akarok azt inkább játékokra találták ki, árban meg az amd proci jobb mint intel pentium

Nvidia kártyához pentium dukál😊
Ati pedig amd hez. van most 350 ezerér kitûnõ ati kártya...😛
Amd nek gyorsabb picit a memoria kezelése ugy tudom, én mindenképp azt ajánlom, árban is jobban kijössz vele.

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

Hat, pedig en Pentium D-t ajanlottam volna, de te tudod.

Apple MacBook 2.16 C2D, iPhone, 2*Dell 2408WFP, hamarosan: MacPro 8core

Tudnátok pár tippet adni szeretnék új gépet venni (csak gépet), 170-et szánnék rá. Olyan gép kéne ami elég jól renderel. Vga-nál mindeképpen geforcot és PCI-t szeretnék procik közül AMD 64 -et, ezen felül nin más megkötés. Elõre is thx.
És sorry az offért.

Nekem olyanom utoljara 486-oson volt. azota nem. De van olyan gepem aminek 200 napos uptime-ja van fullos terheltseggel.