Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

😄😄😄😄😄

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
mennyiért vetteD?

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
Mag muti linket!

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Peetmaya
Interfox, ha jól tudom nincs rá mód...
Eleve úgy kellett volna kezdened, hogy megveszed a maya-t😄

Magnificat
hogy én hogy gyûlölöm magam ilyenkor... csináltam a lovagot, haladni kellene azzal is, meg jópár másik projektemmel, erre Lineage2-õzés során, illetve annak artbook-jának lapozgatása során látok egy képet, ami olyan de olyan szép concept, hogy meg megint érzem a gyomromban, hogy ötletet adott, mit kellene még csinálnom... AAAARRRRRGH

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Kösz, vettem teljes értékû mayát, és máris beleütköztem egy komoly gondba.
Nevezetesen nem engedi betölteni a personalban készített modelljeimet, ezt lehet orvosolni?
Peetmaya
Interfox jól haladsz vele. Szerintem válaszd szét külön elemekre az autó egyes részeit. Szélvédõ, ajtók, lámpatest, stb...

Amúgy poly vs nurbs: én úgy voltam vele, hogy a maya tesszalációja annyira ramaty, hogy hanyagoltam a nurbs használatát elég sokáig. Belenézegettem nemrég MR-be, megtanultam használni az approximation editort és azóta rájöttem, hogy marha jó cucc. Szerintem a NURBS nagyon jó dolog, teljesen más eljárás, de tudni kell mihez használd. Ha telefont modelleznék, nincs az az isten, hogy polyban álljak neki, de egy autót, embert, állatot biztosan polyban csinálnék. Az épületek pedig tipikusan vegyes felvágott, oda mindent használni kell. Forgástesteknél meg kb elengedhetetlen a nurbs.

Peetmaya
sub-dbe konvertálásnál az a baj, hogy smootholja az uv koordinátákat is, ezért csinálja azt a textúra hibát neked.
Ha sima smoothot használsz, de kikapcsolod a smooth UV opciót, akkor jó lesz az eredményed. Valahogy meg lehet oldani, hogy a sub-d is jó legyen, de lehet azt újra kell mapolni akkor, amikor a tárgyad már át van konvertálva.

Most már azért alakulgat nem?😊

ibor90
vki pls segítsen ezek a cilinderek kifognak rajtam...mármint a textúrázásuk
arra jöttem rá hogy minnél alacsonyabb annál jobban fecsúszik a széle a tetejére ha átrakom subdivbe, próbáltam az approximation editorral (egy CD textúrázásához) de nem jó úgy se. van kép is hogy mire gondolok itt: #18219

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Nemtudom én már lassan mindent polyba csinálok...egy idõ után kialakul egy technika meg már tudod ha rányomsz egy smoothot az h fog alakulni....de tény autónál sokkal jobb a subd....fõleg ilyen sima felületeknél

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

ibor90
hát a többiek honnan tudnák hogy ez neked új technika nem tudják milyen technikát használsz 😄

bordy
aztért volt ismerõs a forma, csak nem tudtam hova tenni 😊 már tudom melyik lesz ez.

Magnificat
convert to alatt van poly to nurbs, és nurbs to poly (meg mellette nurbs to subd, subd to poly, stb...)

repvez
A nurbs-bol hogyan tudsz polyba váltani?Mert nekem nagy dilemmám, hogy valamit ebbe valamit a másikba lehetne jol megcsinálni
schorby
A számomra új technikából gondlotam kiderül hogy nem teljesen magamtól.
Amúgy már erõsen poly üzemmódba kapcsoltam.
ibor90
azt elfelejtetted mondani hogy tutorialal csinálod 😊

schorby
I a nagy felhajtásban én is elkezdtem csinálni egy ferrarit (suli nem akadály)
ma kezdtem

Még számomra új nurbs alapú technikával kezdtem de lassan átmegy polyba
Én is csak nyár elején kezdtem Mayázni. Addig a 3dsmaxxal szenvedtem, de az valahogy nem állt kézre. A Mayához javaslom, hogy keress egy pár video tutorialt, igaz ezek többnyire angolok, de Magnificat elsõ tutorialja nagyon jól bemutatja a programot, így ezután már az angolt is lehet érteni.

Magnificat
aki esetleg nem nézne rendszeresen Design21.hu-t:
Új, Maya 2008 Feature videók:
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=9974388

Egyelõre nagyon is megfelel, legalábbis amíg csak tanulgatom a dolgokat!😊
Egyébként tervezem, hogy beszerzem a teljes verziót.
ibor90
óó de mér nem szedsz le egy rendes maya-t? mi ez a personal learning? így ha csinálsz vmi királyat sehova nem bírod felrakni mert ott az atom nagy felirat...

Az enyém nem ilyen jó!😊
Bár még nagyon az elején vagyok....
Ma megcsináltam az elejét:

Jó lesz ez, csak a képtömörítés minõsége nem a legjobb.
A napokban nekiálltam egy Ferrari Aurea-nak, és nem bírtam ki, hogy ne csináljak rendert. Már így az elején is jobb mint a peugeot (#17746). Sokat tanultam azóta. Az még fullra polygonból volt...

Oké, köszi!😊
Igen értem, megpróbáltam, de nem tudom külön kezelni a kettõt ha változtatok, változik a másik is!😞
Magnificat
azt rontottad el, hogy van a lambert1 shader, ami minden modellre rákerül kezdetben... neked a referenciaplane-eken is ez a lambert1 van, holott a videóban elsõnek tettem rájuk egy másikat, és arra tettem rá a textúrákat... nézd meg alaposabban, lépésrõl lépésre a videómat 😊

bordy
azt mondja hogy az alap értelmezett szûrke izére tetted be a képet ami az alapértelmezett. ha csinálsz egy kockát vagy hengert vagy akármit, azon rajta lesz a kép, ezért csinálj neki külön lambert shadert és arra tedd a képed és add meg a plane-nek azt az újat.

Ezt sajnos nem értem, nagyon amatõr vagyok!😞
Mivel az lett az alapértelmezett lambert textúra, tegyél rá megint egy szürke lambert shadert.
Ime...
Segítségre lenne szükségem.
Betettem egy referencia képet és csináltam neki layert is pont, ahogy Magnificat a videóban, majd elkezdtem a „create polygon tool”-lal modellezni majd egy enter lenyomása után jött a döbbenet, a modell átvette a referencia kép textúráját, és nem tudok mit csinálni.
Sziasztok! Van ötletetek erre: betöltök egy képet pl autó modellezésénél,akkor a kép teteje el van tolva. ez megtom oldani ha egy sima planre húzom rá a textúrát,és az alpha-t bármely irányba kicsit is eltolom,de image plane-nél ez nem mûködik <#rinya> A beállítások jók,de most dobtam össze egy új gépet,és a videókártyára gyanakszom (gf8800)... Esetleg valami egyéb tanácsotok lenne? <#vigyor2>
berlinboy6329
Aha,értem.Szal akkor külön objektumok?Azt hittem 1betartozik a fedõvel.Thx

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

schorby
Nem egy poliból csináltam hanem odaraktam egy téglalapot és körbe duplikáltam azok lettek a bordák.
Ugyanez a cseppekkel csak azt elõb megcsináloma formáját és utánna duplikálom.
meglehetn amúgy is csinálni csak akkor nem férne bele a megadott 1 órába.
berlinboy6329

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

berlinboy6329
Ok,mindjárt mutatom...

Ezeket az ovális mintákat,meg vonalakat.

schorby
Berlinboy én nem értem mit kérdezel de ne a boleannal.
ibor90
www.3dmax.hu
hát itt hirdette FREE hogy van ilyen...

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Nem tudtam hirtelen fejbõl másikat.
polgi
Ilyen oldalra miért kell feltölteni<#confused>
De tényleg jó. Egyébként mi az oldal címe amire ezeket gyártjátok?

berlinboy6329
Vki van regelve erre az oladlra?Megéri regelni?meilyenek a ttorok,tippek,stb?Videók v leírások?

Btw:schorby képéhez,h lehet díszelemeket(pl a vonalak,és az ovális díszek a peremen)belerakni a modellbe anélkül,h hazavágnám a topológiát?Ha pl fegyverbe akarok különféle vonalakat rakni,v éppen bármi máshoz?Mindig a booleanhez nyúlok,de az hazavág mindent.

Magnificat
teljesen jó, gratz

ThomasGins
Nagyon zsir lett!😊

\"So always look on the bright side of death\"

schorby
csatornafedõ
wire
ezt gondoltam csatornafedõre
mástakartam csak lájtfogot nem sikerült jóra beálklítani
és az extrára se tudtam feltölteni technikai okok miatt
szal képfeltöltõn van NYISSÁTOK MEG TELJES MÉRETBEN!
ibor90
köszi...hehe van esélye hogy lemodelezek meg letextúrázok egy fél várost 😄

Valaki légyszi válaszoljon a #18219-re
Valaki légyszi válaszoljon a #18219-re

köszi

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
nékem bejön
ügyesen beleillesztetted a háttérbe, bár elsõnek azt hittem, azt is te csináltad 😊