Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
.mb-t sehogy, .ma-ban ugyan van rá lehetõség átírni a verziószámot, de ez még nem jelenti 100%-ban, hogy át is fogja venni...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
hogy is lehet régebbi mayára vissza csinálni egy fájlt? miket kell átírkálni és hol?

Magnificat
elsõ CVI leadandó leadva, nekem és csapattársamnak 10 pontból 10 pont, egyedül a csapatok közül

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
alakítottam rajta...

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

bordy
no, volt szerencsém kiprobálni a SpaceNav-ot.
egész jó kis cucc. néha eltévedtem vele a térben, de gondolom ez csak szokás kérdése. amúgy hamar adta magát a kezelése. határozottan tetszett a kis kütyü csak nálam -30%-ot dobna, nem +30% gyorsaságot. egyik kezemben az, a másikban az egér, és így nyúlkáni kellene bal kézzel bill és a között ha gyorsbilleznék, már pedig ahoz vagyok szokva. az úgy meg nem túl kényelmes szerintem. egérrel meg nem szeretek a basic menüben keresgélni már. de pl egy camera animálásnál nagyon jó lehet a cucc. ahoz könnyen eltudom képzelni.

ibor90
köszi! ma matekon jött még ihlet (meg még máshonnan is de az mind1) :o)

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Peetmaya
Garou a 6.0-ás mayat én is nagyon sokáig használtam, és nem volt vele semmi gondom. Ennek ellenére javaslom az áttérést valamelyik 8.5 vagy 2008 verzióra, lehet, hogy ezzel együtt a probléma is megoldódik.

Ibor, ötletes, várom a folytatást😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Hehh, most az történt, hogy az istennek se akarta a rendert (mondjuk egy sima kockát kellett volna), erre két centivel lejjebb vittem a kamerát, és most csinálja. A poén, hogy az ojjektumnak ugyanúgy látszanak az oldalai, mint az elõbb. Besz*rás. Azért kösz Magnificant, ezek szerint ez nem egy "megszokott" bug, ami mindenkinél ellõjött már párszor.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
én passzolom... nem láttam még ilyen hibát (mondjuk a 6-os maya MR-jét se használtam még soha...)

Garou
Van valakinek valami elképzelése, hogy ez mitõl lehetséges? A drága egyszer kirenderel egy képet, majd ha újra ki akarom renderelni, mondjuk kék háttér helyett fehérrel, akkor kidobja ezt a hibaüzenetet. Újra próbálom, megint, viszont harmadszorra meg megcsinálja. Tehát teljesen illogikusan hol renderel, hol meg kifagy. Az XP elvileg jó, nem is a Maya fagy ki, hanem a Mental Ray... ötletek valakinél esetleg?

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Hmm, látok benne fantáziát.El is kezdtem csinálni egyet, de nemhiszem hogy beküldöm.Ahhoz túl egyszerû.<#bee1>
ibor90
háát õõõ. mit is mondjak...szóval az úgy volt hogy biosz óra volt (nem ez volt a téma hanem vmi..na mind1 nem tom mi volt a téma) és mivel semmit nem fogtam fel abból amit mondott a tanár így nekiálltam rajzolni. hát elõször lett egy gömb, szépen árnyékoltam minden. azán tudjátok a Tony Hawk játék elején a neversoft (asszem) feliratnál van az a szemgolyó..na gondoltam hogy ha már van gömb akkor meddig tart odarakni egy olyan "farkat"..szóval odaraktam. és akkor kezdett jönni vmi érzés hogy mi lenne ha mégse teljesen szem lenne...azért raktam egy kört a gömbre kb ahol a pupilla van...és akkor akkor aztán már jött az ihlet rendesen.
szóval ez ilyen "I robot - Én a robot" feeling. szóval így készülnek a robotok. ha vki mást mond az hazudik!
még nem tom lehet hogy ez csak WIP még gondolkozom mit rakhatnék rá.
elképzelhetõ hogy ilyen stílusban folytatom és megcsinálom a következõ fázisokat egy kész, kifejlett robotig.

A kép címe pedig: SPERMATOZOID

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

Magnificat
jó szórakozást mindenkinek

bordy
Bejárat a Tropicarium fõbejárattól függetlenül, a fõbejárattól jobbra, a Campona bevásárlóközpont-nál lesz amúgy és 19:30-ig tart.

holnap megyek mesharray oktatásra, kivi vagyok milyen lesz.<#vigyor> de csak bemutató lesz.<#vigyor>

Peetmaya
basszus, az a baj, hogy 10én én repülök ki külföldre, szal ez nem fog nekem összejönni😞
pedig nagyon szívesen mennék

Magnificat
wow... ez az o&o defrag 10 pro elég kira progi... az oké, hogy defragol (most tettem újra a rendszert, mégis a többi meghajtómat alig bírta elérni, csak olvasott és olvasott...), ki is bökte, hogy 1-2 meghajtón 70-80%-os volt a töredezés, de az tetszett, hogy itt nem csak annyi van, hogy na akkor defrag, hanem mi szerint defrag... és most beállítottam, hogy a leggyakrabban használt file-ok kerüljenek jobb helyre, és láss csodát, elég jól szuperál (mondjuk csinálta is egész este, és ahogy még nézem, párszor át kell rajta menni, mert nem volt annyi szabad helyem, hogy flottul megcsinálja, de mindegy, úgyis órára megyek délig 😄). ja és tud egyszerre szimultán több vinyón is dolgozni (mivel a proci úgyis sokkal gyorsabb, mint a vinyó, így a proci bírja, viszont egy vinyón lévõ több partíció ugye csak lassítja a mûveletet, mert 1 vinyón belül seek-elnie kell többet, viszont ha több vinyód van, nem lassítják egymást, így lehet több fizikai vinyó 1-1- partícióját egyszerre defragolni (nekem 3 hdd-m van, szóval 7 partícióból egyszerre 3-at tolt, majd 2-t, majd csak 1-et (az egyik vinyómon 4, a másikon kettõ, a harmadikon meg 1 partíció van)... uhh, kora reggel ez a kávé úgy nézem picit bezsongított...

Magnificat
2007. október 9. (kedd) 17:00 óra
itt és ekkor, legalábbis ekkor (az itt csak pestet láttam 😄)

Peetmaya
Ez az autodesk szoftver turné mikor is hol is?

Magnificat

Magnificat
hát szerintem a honlapról majd mindent meg lehet tudni az új feature-ökrõl... de lehet, hogy tévedek... 😊

bordy
megy valaki Autodesk szoftverturnéra? sns parti 😊 bemutatják a új maxot meg mayát meg motionbildert

Magnificat
btw nem tudom, én spec találtam legalább 5 oldalon (az elsõ 10-bõl, amin keresni szoktam)
a dmg meg tudtommal macintosh image file...
http://www.fileinfo.net/extension/dmg
Google a barátod

ibor90
akkor e-mailben is jó lesz 😉

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Elég király.
talán a fémek kicsit túl csillognak és néhol az ívek egy kicsit szögletesek de elég jó
szép
Met
Bétarender, texturázási hiányosságokkal 😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magnificat
de erre nyíltan akkor sem fog senki válaszolni, mert a topic bezárását is okozhatja...

ibor90
OFF: keresgéltem mindenfelé a Realflow-t de csak egyet találtam a Mininován de abba csak egy realflow.dmg file van ami fogalmam sincs hogy mi. szval nem tudja vki hogy honnan tudnám letölteni? ha esetleg vkinek van jó netje és feltudná vhova rakni és adni egy linket az is jó lenne :o)
tudom tudom nem kell jönni a "NO WAREZ"-zel! majd ha lesz fölös pénzem hogy megvegyem a progikat akkor megfogom de addig én is onnan szerzem be õket ahonnan sztem ti is.

Magnificat
jaja, ezen nevettem egész múlthéten 😊

Peetmaya
Hát ez nagyon durva. Grafikailag nyilván láttunk már jobbat, de az ötlet zseniális!
Wilkinson

Magnificat
nem tudom, still image-et csinálok, de még így is bennem maradt félig a low poly modelling (sokmindent textúrában csinálok, nem modellként)... annyi, hogy nem csinálok az aprajára normal mapot, mert felesleges 😊

Peetmaya
Itt a remek alkalom, hogy megismerd.

Amúgy meg jééézzusom😄 Minek olyan durva wire-t csinálni? Minimalizálni kell mindent srácok. Still imagenél még talán ok, de majd egyszer animot akartok csinálni, és szenvedni fogtok, mert semmilyen gép nem bírja majd lerenderelni a cuccot.

Amúgy megleptél, teljesen abban a hitben voltam, hogy ez nurbs modell. Legalábbis én azzal csináltam volna...

schorby
jaja
és a zbrush se ismert számomra
ibor90
de ott írja hogy subd-->poly adaptive 2 az annyit takar hogy kb 5000000000000 poligonból állnak na jó nem annyibó de nagyon sokból szval nem látod a faceket wire ben csak a kéket. én láttam a wire-t elég durva kék minden 😄

Peetmaya
ha ez subd akkor viszont nagyon egyszerû a dolgod, polyba konvertálod
sok smooth
bekapcsolod a smoothnál a smoothuv-t
bár ezt inkább zbrushban
és úgy fested meg rá a mapot
aztán a poly objectet vissza subd-be
és ráhúzod a zb-ben festett textúrát

schorby
a texturázáshoz nem igazán értek
egyszer le mappoltam egy kutyát de mikor megnyitottam a mentést minden szét volt csúszva
ott feladtam egy idõre a textúrázást.
egyébként ugy modellezek: hogy poli--->subd-->poli (adaptive/2)
szal innen már nehéz lenne sajna textúrázni
de van ,megoldásom.
Peetmaya
Tudjátok mi tetszett a matrixban grafikailag nagyon nagyon? Hogy a gépek koszosak voltak, minden koszos volt. Ettõl sokkal hihetõbb lett az egész. A te képeden a szék ragad a mocsoktól, de ugyanakkor látszik rajta a tükrözõdés, becsillanás. Egyértelmûen látszik rajta, hogy a kosz 2d-ben került rá utólag. Az ötlet jó, tényleg nagyon jó, és jobb lett a kép még így is. Szerintem viszont inkább a textúrát koszold össze, nyúlj bele a reflection és specular mapokba is, valamint koszold össze a két robot cuccot is, akkor lesz igazán durva.

Amúgy nurbs felületek? Mert ha igen, annak a textúrázására is van jó megoldás. Igaz, még sose próbáltam, de az elmélet nekem nagyon tetszik😄😄
Amúgy összességében szépen haladsz vele, igényes munkának ígérkezik.

schorby
mi car paint pen van rajta
Magnificat
minek veszõdni mindenféle 3d-zéssel, meg millás progik megismerésével, miközben mindent meg lehet csinálni paintben is:

pixelgod drawing II

az elsõt még régebben láttam, de ez ûbereli azt is...

Szerintem fantasztikusan néz ki, grat.A gépeken milyen shader van?
schorby
próbálgattam fotóboltal mit tudnék alakítani rajta
kb 15perc
Tul. ban lehet állitani, h milyen sürüek legyenek, mennyien, és milyen állapotban, nézd végig😊

Ha megfogod elszáll, ha megszolitod elfordul, ha utána mész, tied lesz

hogy lehet olyat, hogy a paint effectsnél pl ha egy fát akarok csinálni, ne az egérhúzás közbe folyamatosan jelenjenek meg a fák lentröl fölfele, hanem csináljon egy egész fát
remélem érthetõ...

Várom!😄
Phoenix007
Woah, Bordy, ez k***ajó ez az oldal! Mingyá' el is kezdek én is animét modellezni 😄

Burn the flamer! Kill the spammer! Purge the troll!

Magnificat
passz, nincs olyan modellem, amit a gépem nyögvenyelõsen vinne... (talán az 1 milla polys tesztek, de azok itt is mentek ugyanolyan tempóban)

bordy
vagy a gépem lett szarabb, vagy a windowsom... vagy a 2008 lett erõforrás igényesebb. 8.5-ben nyögve nyelõsen megcsinált dolgokat ebbe nem tudom megcsinálni 1xerûen...

Magnificat
hát én azért örülök az én konfigomnak, kb ezen már egész jól lehet házi dolgokat gyártani (azért mondom, hogy kb, mert pl ha textúrázok, egyszerre vagy a maya és a Photoshop, és mindkettõ szép mennyiségû ramot képes megenni... ezért mindenképp jó, ha van 1 giga ram is low poly modellinghez...) A videókari új játékokhoz már édeskevés, de úgyse játszok, csak max régi cuccokkal... a nagy monitort szeretem, sajna a 21"-os behalt, így most csak a 19-es van, meg a régi 14-es duálban... duál monitor 3d-zésre rulz foreva... annyi egyedül a gondom, hogy még hiányzik a wacom táblám, de remélem hamarosan pótolhatom 😄

Jó neked, én 256MB-al operálok, 1.6-os procival + integrált VK!😊
Maga a Maya is kemény 6-7 perc alatt tölt be...
ibor90
jah meg vettem ma 1 giga RAM-ot 😉

ibor90
rabszállítóbusz feelingje van a széknek. királyak a gépek csak a porszívó nem jön be meg sztem sokkal jobb lenne ha egy ilyen Star Wars-os fogatvereseny feelinget adnál neki, szval nem kell az a busz..lebutítja..ne gondolj xtrára csak egy kis sivatagos táj sziklákkal (akár egy sima kép is lehet nem kell azt lemodellezni) meg egy kis motion blur és sztem atom lenne.