Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
omg... most néztem meg a beowulf trailerjét (egyszer moziban már láttam, de szép nagyban, meg még a fókusszal is voltak gondok, állítgatták), és most esett le, hogy monitoron néztem, hogy ez teljesen 100%-ban CG film lesz... a fõhõsön az elsõ pár snitten egyáltalán nem tûnt fel, Angelina-n is csak úgy, hogy gondoltam a sátáni külsõ miatt alakítottak rajta sok utómunkával, hogy ne legyen ennyire evilági... Anthony Hopkins meg bámulatos... Igazán a többi szereplõ az, aki szerintem nem üti meg ezek szintjét, fõleg a szõke csajszi a gyerekkel...

ja és kéretik az alpári szövegelést mellõzni. csak szépen, mintha lenne szókincsetek... 😊

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Boba
Ezt a sulipadban, thx.

schorby
büfögni?
büfögni csak az tud akinek van szája.
Te g*e*ci!
😉 #) x)
az árnyékban van (nem láttál még macska szemet 😉 ?)
ibor90
de még mindig ott a kérdésem hogy mi van a jobb szemével?

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ibor90
jó van má írtam hogy én se tudok! de majd akkor a mostanin lesz, a vasvirágon, csak hogy örüljél...😉 te büfögõs ge*i ?😄

schorby
mutasd meg egyik képedet amin texturáztál hogy értsem mire gondolsz 😉
ibor90
jah ez nem jött össze szval: ROZSDÁT*
😄

ibor90
jah és igen télleg textúrázhattad volna.
nem tom hiába mondom neked hogy egy jó képnél a textúrázás legalább annyi kell legyen mint a modellezés, nem csak úgy rádobálsz vmit azt kész?
amúgy én is csak néha textúrázok mert annyira nem vágom énse, de ha már egy ilyet megcsniálsz akkor azt ne csapd már össze a végén!
KÉRÜNK KIS SÉRÜLÉSEKET, KARCOLÁSOKAT, ÜTÕDÉSEKET, ROZSDÁT STB.!

ibor90
király meg minden, meg úgy illik is hozzá a háttér, de vhogy mégse szóval jó a háttér csak vhogy úgy nincs egyben az egész nekem. A háttér ilyen király chopperes, a párduc meg olyan transformers-es, olyan mint egy ilyen LEGO vmi, vagy nem tudom hogy magyarázzam jobban. Szval össze passzol, de mégse vmi miatt.
majd még átgondolom álmomban hogy mi nem stimmel és majd mondom holnap.
jah meg mivan a jobb szemével szegénynek? az mér nem világít?

schorby
mielõtt elkezdtem, egy ilyesmi kép volt a terv
szal jáccottam kicsit PS-sel
akár háttérképnek is
sztem nagyon jó, kár hogy csak egy fej...

Nagy vagy!😛
Magnificat
sötét, elveszik a sok részlet, ami rajta volt a modellen... (és már megint ezek a shaderek, egyszer textúrázhatnál is 😄)

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
kész a metálbestia fej
csak linkbe rakom fel mert nagy.
sok véleményt várok
Magnificat
király nagyon

ibor90
nagyon durva, kár hogy nem lesz teste de azért atom!!!

schorby
legújabb projekt:
még füle kell és aztán shadelés majd a render
csak vendégek vannak és nincs idõm csinálni
azért véleményeket várok

ibor90
azt csak úgy montdam.

Ez ugyan nem Maya, de a Wings3D-hez mindig is jobban értettem!
Õ Link a legendás Zeldából!😊
Magnificat
az egész világ végigkövette, ki tévében, ki pedig saját rendszerrel (oroszok és még pár másik ország is árgus szemekkel figyelt, mit tudhat meg)... ha nem történt volna meg, hidd el, az oroszok szóltak volna 😄
Amúgy az Aranysas c. magazin egyik számában talán 6 oldalon át foglalkoztak azzal, hogy végigmagyarázzák a kétkedõk indokait, hogy hol mi a hülyeség... nem volt ott semmi studió...

Garou
Kicsit off a dolog, de azért...

A ruszkik végigkövették a saját cuccukon a holdraszállást, és dokumentálták is, késõbbi elemzés céljából. Ennek az adatnak a fényében (meg még pár másikéban), én az egyre népszerûbb "nem is jártak ott" teóriát nem tartom hihetõnek.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
"egyébként meg a NASA is elszámolta magát a Holdon lévõ árnyékokkal meg fényekkel amikor a stúdióba felvették a Holdraszállást."
ez azért baromság...

ibor90
köszi az észrevételeket..és nem veszem kötözködésnek.
wow neked aztán jó memóriád van..9 évvel ezelõtti részletekre is emléxel.

A robotnak van árnyéka a Föld-ön!
értem én hogy nem okés ha nagyon belegondolunk, de akkor meg ha rendesen lenne megcsinálva úgy, hogy van egy nap és kész akkor a robotból még sokkal kevesebb látszódna (jóformán semmi).

és a méretben is valamennyire igazad van, de sztem azért a legtöbben nem arra gondolnak hogy hú ez tök olyan mint egy makrofelvétel egy ökölnyi nagyságú Föld-rõl.

amúgy meg azért nem olyan egyszerû ez mint amilyennek tûnik, merthogy a robot külön van kirenderelve és a földgömb pedig csak egy kép, szval PS-sel van összerakva.

egyébként meg a NASA is elszámolta magát a Holdon lévõ árnyékokkal meg fényekkel amikor a stúdióba felvették a Holdraszállást.

na de most komolyan ha vki tud mondani olyat hogy mit csinálhatnék rajta amitõl élethûbb lesz, mármint fény témában, akkor azt "véghezviszem", de akárhogy gondolkodok azon amit mondtatok csak az jön ki hogy a robotból nem sok látszódna.

vagy akkor megoldhatjuk egy újabb magyarázattal miszerint az anyaûrhajó fénye világítja meg. 😄

Boba
Vedd a kezedbe a 99/februari PC Gurut, ahol pont az urjelenetekkel foglalkozott LY mester. (Ha jol emlexem a szamra, de tutira valami 99 eleji szam lehet)

Ott volt megjegyezve, hogy totalis baromsag az, hogy frankon GI-sen bevan vilagitva az urben az ojjektum. Egyedul a napnak van akkora fenyereje, hogy ertekelheto vilagossagot generaljon es arnyekot vessen. A csillagok es a hold max tukrozodik egy picit, de az fenyesseget nem general. Meglehet nezni persze ref kepeket is.

Az arnyekolas marcsak azert se jo, mert ha ez a robot a Foldon "all" akkor a foldre nem vetulne arnyeka? Nomeg a robot sokkal inkabb jobb oldalt is vilagos, mig a fold "fenyessege" bal oldalra van eltolodva.

A masik dolog... a reszletekkel lehet leginkabb meghatarozni azt egy kepen, hogy egy ojjektum mekkora. Igy olyannak tunik mint egy makrofelvetel egy kb okol meretu robotrol egy minatur Foldgolyoval.

Link
Ezt csekkold es megerted, hogy mire gondoltam.

Amiket irok azt meg ha egy mod van ra ne vedd kotozkodesnek. Meg ha nem is tunik neha ugy, altalaban segito szandek vezerel.😄

Magnificat
az utolsó érveddel meggyõztél 😊

ibor90
nemnem...azt is vegyétek figyelembe hogy a Föld árnyékolja a robotot a másik oldalkt meg ott a Hold ami visszatükrözi a Nap fényét meg a sok többi csillag stb blabla..szval sztem ilyen lenne ha egy ekkora robot rámástna a Földre ok? 😄

Boba
Talan az, hogy a Fold telibe van durrantva balrol, mig a robot balfentrol van vilagitva, es a jobb oldala picit jobban latszodik mint a bal, ami ugye forditva kellene, hogy legyen.

sztem is sötét, meg talán valamiért nem úgy csillog a robot, mint ahogy azt az ûrben kéne, de azt nem tudom, hogy mitõl furcsa...
egyébként jól néz ki

Magnificat
számomra sötét és kevés látszik a robotból

ibor90
tehát a végleges kép a pókrobotról

Magnificat
na itt vagyok
nagyon sok függ attól, hogy, hogy a grafika melyik területére is kell az a gép... renderelésre, fényekre sokkal erõsebb gép kell (ide jöhetnek a 2-4-8 procis rendszerek 4-16 giga rammal), nem is beszélve a sokszáz sõt sokezer processzoros renderfarmokról, amik a nagy jelenetek renderelését végzik... Ha modellezésrõl van szó, oda viszont már nem kell akkora számítási teljesítmény, persze azért ide is elkellhet erõs gép, de pl játékmotorba való modellezéshez már szerintem nincs szükség túl erõs gépre. szerintem oda 2 giga ram tökéletesen elegendõ. Nekem 1 giga ram arra elég, hogy maya-ban nézzem a modellemet, míg mellette van egy photoshop megnyitva 50-100 layerrel, amin rajzolom magát a textúrát, vagy egy zbrush modellt csinálok a normal map-hoz 1-2 millió polyból, és ezt még le is tudom szépen számoltatni 2k-s textúrára.

Magnificat
nah ehhez még majd hozzászólok ha visszajöttem elõadásról...

Garou
Volt szerencsém egy pro emberkével eszméznem nemrég, aki ebbõl él, és eléggé elismert külföldön is. A paraméterekre nem emlékszem pontosan, de asszem az õ vasában 8 vagy 16 giga memória van. Persze külön még egy 4 gépes renderfarm. Azt mondta, hogy memóriából SOSEM elég. 😊 És ha fejlesztek, akkor az legyen az elsõ, amit veszek.

Boba
Nomeg a 2600mhz se mond sokat... processzor tipust mondj. 512 mega valoban keves. Maya alapbol megeszik 100-150 megat, es akkor meg nem is toltott be jelenetet az ember es semmin se dolgozott. Az xp plusz egy bongeszo is megeszik 300 megat ha fut meg par aprosag emellett. Mar ki is futottal a fel gigabol. Minimum 1 giga kell, de szerintem is inkabb tobb. Nekem 2.5 van, megis keves.

Magnificat
felejtsd el a maya-ra az 1 gigánál kevesebb ramot... Ha maya-ra kell gép, akkor fontossági sorrend:
ram minimum 1 giga, inkább 1,5-2
proci minnél gyorsabb, annál jobb
videókari lehetõleg geforce 7-es széria vagy feljebb vagy ati x1600 vagy feljebb (ez a hardveres render miatt)

Mayara
Ilyet gondoltam> kb>
2600mhz, 512mb
Magnificat
minnél gyorsabb annál jobb 😄 mire fogod használni?

Lehet hogy eladn'm az eddigi gépem(2000mhz-s)..... szerintetek milyet kéne vennem? milyen gyors legyen, stb.?
Magnificat

Garou
Kirk!

Miért nem modellezed le külön a fogólapot? Más ötletem nem nagyon lenne, hogy pl egy layered shader hogyan csinálja azt, hogy csak az ojjektum bizonyos részein van...

kicsit a fa része a fogólapnak lehetne szélesebb.

Fémre meg mondjuk:

anyagtípus: anisotropic
szín: sötétebbszürke,diffuse:2, transculence:0, a depth és a focus 0.5.

spec shading fül alatt: angle:0, spread x:13, spread y:3, roughness:0.7, fresnel index: 20, spec colort húzd fel csuma fehérre, reflectivire meg csatolj egy rampot, alja tiszta fehér, teteje sötétszürke, U-ramp a type, és alatta exponential. Egy sampler infot csatolj a ramphoz.

Vissza az anyaghoz, a reflected color legyen fekete.

Hm, asszem ennyi. Valamit még lehet benéztem, az attributomokat még meg kéne sasolnom, de elvileg ez egy szép tükrös-fémes cuccot ad. Próbáld ki!

Magnificat
én spec nem...

schorby
az direkt 8 szög
a bumpmap meg van rajta
picit rücskös
Valami bump kéne még a billentyûzetre, meg a pókok lábain nagyon látszódik hogy low polygonok - nemtudom hogy ez szándékos-e.De amúgy jó.
schorby

asszem ennél a rendernél maradok
kommenteket szivesen fogadom
Tudtok segíteni a kicsit lentebb írtakban?
ibor90
mondtam hogy hétvégén kész lesz. hát kész lett.

ibor90
jó oké néztem egy pár képet amit mások csináltak és úgy nézem ez mindenhol ottvan szval ha egy bizonyos szögben van vmi akkor az ilyen "recés" lesz. szval megnyugodtam 😊
na még 1-2 nap és kész lesz az összes render.
jah még azokon az izéken amik a szeménél a lencse körül vannak azokon még gondolkozom hogy mit kellene csinálni mert szinte semmi nem látszik belõlük

Magnificat
a szoftvertechnológia leadandó kicsit neccesre sikerült, az utolsó simításokat végzõ srác írt levelet, hogy hétvégére kész lesz a része, holott tudta, hogy a határidõ péntek éjfél... no nagy sürgés forgás idegeskedés közepette összeépítettük a részét, és sikerült leadnunk 20 perccel a határidõ elõtt (de meg lesz verve az a srác biggrin.gif)... így sajna megint csak egy fél órám-órám jutott a modellre...

http://magnificat.extra.hu/wip/village/wipbuilding2.jpg

ibor90
lenne egy kérdés...rendereltem azt a feltápázkodó pózt és má elég jó minõségre van állítva a render (anti-analising: min:3 max:3) és mégis a külseje néhány helyen olyan recés. erre nem tud vki megoldást vagy magyarázatot?

Kösz...