Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Boba
a 7900 GS id csak DX9 SM3. Csak a 8XXX szeria DX10/sm4 az nvidiaeknal. A felsoroltak kozul amugy en a 7900GSt vennem. Nemtudom mennyire kell azaz 1 giga memoria. Mennyi van most?

A HD film ha jol sejtem, hogy mi lehet az csak a 2600asokon van a felsoroltak kozul.

Magnificat
nem kell neki SM3, erre mérget vehetsz 😊
és ráadásul nem is kellett teljesen lebutítani 800x600-ban, hogy szépen fusson 😊 Részemrõl teljesen élvezetesen toltam ki (persze azért várom, hogy úgy néz ki tudok majd venni mostanában valami más videókarit, de még vacilálok: HD2600 Pro (olcsó, DX10, SM4, a leglassabb a nézettek közül, HD film támogatás), 7900GS (gyorsabb, drágább, DX10, SM4, HD film), HD2600XT (úgy hallottam kb egy sebességû/kicsit gyorsabb mint a 7900GS, DX10, SM4, még drágább, HD film), és x1950GT (ugyanolyan árban van, mint a HD2600XT, de ez a leggyorsabb, viszont csak DX9, SM3, HD film) megnézek még más cégeket is, de egyenlõre ezek vannak AGP-ben... Ráadásul a HD2600Pro mellé még elférne még 1 giga ram 😄

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Boba
PS3-at Radeon 9800 sem tamogat, az is csak SM2. Malakai is 9600XTvel tolja.

Boba
Csak megjegyzem, hogy a Shake es a Smoke nem is vago progi, Canopust pedig nemhiszem, hogy hasznalnak produkcioban. Final cut meghat elegge apple specifikus ha joltom.😊

ibor90
megy a gépeden? hogy? mondjuk én nem próbáltam, de azt írja hogy ATI 9800 kell neki legalább meg Pixel Shader 3.0.
De most fellelkesültem és kipróbálom. hátha..

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
a cod4 szerintem egy remek játék... pláne, hogy megy a gépemen is szépen (Radeon 9600XT-vel) Legnehezebb fokozatban már túl kemény nekem, abban csak kb a felét vittem végig, utolsó elõttiben toltam végig... de szép is, jó is, élethû is...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Peetmaya
múlt héten láttam a cod4-et havernál. nagyon jó kis játék lett.
bár engem ezek az fps cuccok csak rövid ideig kötöttek le, mostmár egyátalán nem.

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

ibor90
Úgy néz ki mûködik a Liquid. Igaz nem túl egyszerû, de legalább megy. Majd a hétvégén kitapasztalom hogy mit hogy kell.

ibor90
u.i.:Magni ne írd le hogy nem olyan rossz az és hogy neked is hasonló van...tudom. 😄 Komoly animot nem nagyon lehet ezzel csinálni.

ibor90
😄 ezzel a géppel?
nem, csak COD2-zök is és abból szeretnék felvenni és összerakosgatni a részeket, zenét rakni alá, stb. Mivel Maya-ba MÉG nem vagyok profi, akkor gondoltam mutatok olyat a világnak amiben az vagyok 😛

Peetmaya
Ibor, mihez kell neked video vágó progi? Rendereltél valami animot?
Muti😄

ibor90
köszi! a liquid-et kipróbálom.

z5oTtu
Szia,
ha meg aktualis megosztom a tapasztalatom. Letezik par jo vagoprogram. En premier-el csak szivtam (sajna eleg sokaig) Most Final Cut-al es Shake-el nyomom, de ha nincs tul eros geped es win-t hasznalsz, akkor ott az Avid Liquid-je. Meg egy viszonylag gyengebb gepen is lehet pl.: fullsrceenben megnezni a vagott anyagot, barmi kavaras nelkul ( persze csak ha nincs agyon effektezve😊 ) Viszont telepitese es a program inditasa sokaig eltart. Profi kornyezetben meg az Autodesk Smoke es a Canopus programjarol hallottam jokat.

udv!z5ottu
aha postfarmer <#idiota><#nyes>

the world is mine

ibor90
csak azért írok hogy ne legyen ez a pangás 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

bordy
hát ha projectbe dolgozól akkor minden a megfelelõ helyre kerül. kivéve a mapokat amiket csinálsz meg ref képeket, ezeket bemásolod oda ha akarod.

Jah nekem is ez volt vele a bajom valahogy nem talaltak el a kamera bealitast neha azt sem tudtam mit latok mert olyan kozel volt es a robot egy kis reszet lattam csak 😛P
De amugy jo volt.

the world is mine

nincs a mayába valami olyan lehetõség, hogy az egy scene-n belül használt textúrákat, meg mindent, ami a mentett fájlon kívül van, beletegye egy mappába?

Magnificat
hát nem tudom, amennyire néha eltalálták a kamerát is (a távoli képek legalább annyira hangulatosak voltak, mint a Sziklában), annyira szar volt szerintem, hogy közelrõl mutogatták a transformerseket... Én elhiszem, hogy minden egyes porcikájuk mozgott, de az, hogy egy-egy közeli képnél nem tudtam eldönteni, hogy akkor most honnan is lõ az a szerencsétlen robot, a kezébõl, vagy a lábából, az azért gáz volt szerintem... jobbszeretem tudni, mit is látok 😄 A történettel volt még a legkevesebb bajom... mondom, nekem a humora, maguk a transformersek meg a kamerakezelés fele volt az, ami agyonütötte a filmet.
pláne fülelõ (tán így hívták az eredeti képregényben), az az álca, aki át tudott alakulni magnóvá és minden kisebb tárggyá... Annak a hiperaktivitása idegesítõ volt nagyon számomra

Peetmaya
Nekem a transformers speciel tetszett nagyon😊 Nem mondom hogy túlbonyolították volna a sztorit, de legalább nem lett elcseszve. Szerintem szórakoztató volt, nekem tetszett.

Magnificat
Toljuk majd Bélabá?
Toljuk 😄

Bélavicc 😄
Csípem nagyon azt a filmet, meg is vettem eredeti DVD-n 😄
Nekem legutóbbi nagy csalódásom a Transformers volt... Sikerült falramászni attól a filmtõl...

Peetmaya
láttam már pesten is úgy filmet moziban, hogy kb 10-en voltunk, asszem pont a kontroll volt az. Szerintem az egy kifejezetten zseniális alkotás.

Amúgy legutoljára itthon láttam a spiderman 3-at és a kingkong felújítást. A két film vetekszik egymással a citrom díjért, de a spiderman 3 nagyobb csalódás volt számomra. (nos igen, kicsit le vagyok maradva filmek terén😊 )

Magnificat
vagy csak nem annyira sokan ismerik, mint az SW-t vagy a GYU-t, és nem érzik, hogy az elsõ vetítésen lenne a helyük.
A Beowulfon mi is kb 15-en voltunk, igaz, mi a második napon voltunk 15:45-kor (és spec Miskolc 300 ezres 😄 )

Az eleg gaz en anno jartam oda vizugyibe es pl a star warsnal tele volt a nemzeti lolz <#nyes>

the world is mine

ibor90
ja csak megjegyezném, hogy ma volt a premier napja és a 2. vetítésre mentünk (13:00 körül volt az 1., mi a 15:45-ösre mentünk) és rajtunk kívül (4-en voltunk) még 4 ember volt a teremben. Azaz a kb. 80000 lakosó Szolnokból 8 ember volt aki kíváncsi volt a filmre. 😛
Mondjuk ennek az is lehet az oka hogy a mozi honlapjára nem rakták ki a mûsrt, én is csak a port-ról tudtam meg a mûsort. Hát köztudott hogy Szolnokon nincs élet, de 8 ember? Hát szép.

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

ibor90
Na akkor helyesbítenék:
"Aki meg nem olvasta a könyveket, azoknak nagyon ajánlom hogy olvassák mert nagyon jók."
Aki meg nem olvasta a könyveket, azoknak irány a könyvtár és van még 3 percetek elolvasni, mert nagyon jók. 😄

bordy
én a beawulfot néztem meg utoljára 3d-ben. maga a történet elég tréé szerintem, viszont 1-2 rész nagyon komolyan nézz ki, kb elkezdtem filózni hogy az most cg-s vagy blueboxos jelenet, persze biztos dobot a látványon a jó kis sztk keretes hempa is 😄 és persze van olyan rész is ami nagyon el van bénázva.

Magnificat
épp köv héten hétfõn szándékoztuk megnézni... nem is tudtam, hogy van egy könyv belõle... de elõbb a filmet nézem meg úgyis...

Amúgy a CG elemek nagyon bejöttek, és az, hogy végre van erõ a jelenetekben. Erõ a jegesmedvében, erõ a mozgásában, az alakításában...
Már ezért is meg akarom nézni, meg bejön a világa, legalábbis amennyi a trailerbõl látszott...

Én most a Charlie és a csokigyárat láttam (igen, Burton úrtól még ez volt az egy film, amit nem láttam eddig), és hát igen, Burton film 😄 mesteri 😄 Ja és Mr Depp is hozta a maga formáját 😄

ibor90
Nah most értem haza moziból. Az arany iránytût néztük. (Tudjátok Philip Pullman trilógiájának elsõ része, megfilmesítve.)
Tehát annyit akartam mondani, hogy a CG-s elemek, amibõl nincs hiány, azok nagyon jók, de a történet....háát azt szokták mondani hogy egy film rosszabb mint a könyv amibõl készült..de ez...hát ez sokkal rosszab. Nem tudom milyennek tûnik annak aki nem olvasta a könyveket, de sztem nagyon összevan sûrítve. Azért nézzétek meg a filmet, nem rossz, csak a könyv olyan nagy hatással volt rám hogy lehet amiatt tûnt a film gyengének.
Aki meg nem olvasta a könyveket, azoknak nagyon ajánlom hogy olvassák mert nagyon jók. Nem is tudom igazán mit írhatnék róla, szerintem tökéletes. 😊

Ez van nehez az elet tod <#nyes> manapsag mar mindenek user friendlynek kell lennie.

the world is mine

Magnificat
múgy visszadobták a grafikámat, mondván mi az, hogy úgy kell indítani, hogy OwnOBJImporter.exe modell.obj textura.bmp ? a 21. században! (spec én direkt így akartam, ezért szenvedtem az argumentumlistával). Másik kifogásolt dolga: nincs User interface... mi az, hogy F1, F2, F5, F9 és F10-zel kell irányítani?
Az nem érdekelte, hogy gond nélkül ette a hl2-es alyx modellt 😄
Nem baj, legalább az nem derült ki, hogy mennyire ramigényes a progi, mert olyan gépe van a tanárnak, hogy ami nálam 3200+A64 + 1G ram-on 1-2 fps volt, nála gyönyörûen szaladgált... Ráadásul lefogadom annyi ramja van, hogy nem fog az kiakadni 😄

a programom képe

olyan mint a lineage2 az is eszi a memoriat <#idiota>

the world is mine

Magnificat
nah, teljesen kész a progi, ma megyek leadni (persze valszeg elsõre úgyis visszadobja), egyetlen szépséghibája van, mégpedig az, hogy nem tudom miért, ha forgatom vagy scale-elem a modellt, akkor nõ a memóriaigénye, és ez így megy amíg le nem állítom. Tehát megnyílik a modell, kirajzolja, fogyaszt 15 megát. scale-elés után már 25-öt, ha meg folyamatosan forgatom, akkor meg ez nõ és nõ, 5-600 mega fölé is kényelmesen. Régebben, amíg volt benne timer utasítás, folyamatosan nõtt (timer meghívásonként), gyanítom render meghívásonként dob rá a memóriaigényre, de nem találom a kódban azt, ami miatt ezt teszi... :S mindegy, leadom, és remélem nem veszi észre 😄

Persze hobibbol remelem neked is a hobbi lesz a munkad 😊)) sztem olvasd el ujra mit irtam 😊

the world is mine

Magnificat
na szép... a grafikámat azért nem tudtam ma leadni, mert a tanár kínában van (már megint)... ennyit a megbeszélésekrõl... mehetek holnap...
<<blogbejegyzés vége 😄>>

Magnificat
toborzunk? 😄

Peetmaya
Midas és a visual studiot akkor csak hobbiból ûzöd? Ilyen alapon ûzhetnél Maya API-t meg MEL-t is hobbiból😄😄😄

visual studio jobban lekot mint a modelezes meg valahogy nagyobb a sikerelmenyem es szeretek agyalni mit hogy lehetne megvalositani 😊))
orult tudos system XDDD

the world is mine

Magnificat
3d studiora, nem pedig Visual studiora nem? 😄

En anno pont mayarol mentem studiora most mar csak hobbibol mayazok de szeretek dolgozgatni ha van idom meg sosem art ha ert hozza az ember.

the world is mine

Magnificat
legalábbis abban írtam meg az opengl leadandómat (a tanár kikötötte hogy c++-ban kell írni, és mivel msdnaa keretében ingyen kapok MS termékeket, ezért esett a választás a Visual Studio 2005-re).
De remélem leteszem már ezt a tantárgyat, és mehetek vissza maya-zni 😄

jah hogy te visualstudiozol ?

the world is mine

Magnificat
na akkor, hogy némi grafikáról is szó legyen:
opengl feladatom 1
opengl feladatom 2
opengl feladatom 3

schorby
jaja
fontos a közösség összekovácsolt mivolta
hogy úgy mondjam
szal jó ez igy
nem is azert irtam elolvasgatom en itt a mindenfele orult gondolatait amikkel elorukkol nap mint nap<#idiota><#nyes>

the world is mine

Magnificat
nah jah tesókáim 😄

ibor90
hát attól hogy azt engedi felrakni és utána nem indul el, de a másik még a telepítés elõtt meghal 😄
Magni nyugodtan. Engem nem zavar úgyis ilyen jó kis családias hangulat van itt a fórumon.

de mitõl profibb az avid? mert semmi különbséget nem vettem észre, amitõl többet tudna. csak sztem egy kicsit nyersebb a kezelõfelülete

Magnificat
beszóttá??? 😊
emelje fel a kezét akit zavar 😊

ez a forum neked egyben blog is magni 😄D

the world is mine