Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nekem a hátsó tartály nem tetszik, kicsit túl éles, esetleg egy dof vagy fókuszálás segítene rajta...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
akinek ellenvetése van, az szóljon most, vagy halgasson örökké (vagy amíg én át nem adom 😄)
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Úgy gondolom Magnificat személyében jobb kézben lesz e topic. Az SG-s skacoknak már írtam levelet, a váltásról.
Remélem sok szép és színvonalas alkotás lát majd napvilágot a topic keretein belül.
Szevasztok!
Youth
Még akarok eget majd a háttérbe, csak újra kikell rendereljem mert .bmp-be mentettem el és így nincs alpa channeleme és a dróthátót érdekes lenne kimaszkolgatni.
és viszonyítási alapként itt az elõzõ stádium.
Vasfa elõzõ
http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)
a másiknál meg a próbáld meg hogy kijelölöd a tárgyat (amit a másik rétegre akarsz rakni) és a régi rétegre jobb click és remove selected
Tudja valaki, hogy vertexeket hogyan lehet egymáshoz rendezni (align), illetve miért van az, hogy egy objektumot leduplikálok, majd átrakom egy másik rétegre, de még mindig kapcsolódik az elõzõhöz, és csak akkor látszik, ha az eredeti réteg is be van kapcsolva.
Köszi elõre is a segítséget...
the world is mine
A diffuse pedig egy szorzoszam a colorra. A diffuse szabalyozza azt, hogy a feny mennyire terul szet a feluleten. A kapott erteket megszorozva a color-al alakul ki a targy lathato szine es fenyereje.
A wiki pedig azert lehet zavarban, mert ami Maya-ban color, az maxban diffuse-kent van hasznalva, de a mayaban a diffuse masra valo. Olyan feluleti jellemzo ami a feny szorodasat/elnyelodeset hatarozza meg a feluleten.
viszont a baráti köröm szóhasználatában (amiben azért vannak pro-k is) viszont ezt jelenti, így most értetlenül állok minden elõtt 😄
bár a wiki meg megint engem igazol... Diffuse map = color csatorna, amit diffuse fény ér
Amugy tenyleg folosleges erolkodni tollem se kerdezte meg meg senki mi a forraskod definicioja, az a fontos hogy meg tudd csinalni 😊))
Ettol fuggetlen kevesebb nem leszel ha te tudod 😊
the world is mine
http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99
tanulság: nem szabad ennek a tanárnak többet írni a kelleténél, nem érdekli, hogy tudom-e vagy nem, csak az, hogy azt lássa, amit akar...
ráadásul hálóból is elvágtak, bedobtak egy 3x nehezebb sort, mint eddig valaha is, de még ebbõl is jobbat írtam, mint a multkor, de így is csak 4,5 pontot kaptam (5 pont lett volna a határ, és a tanár csak fél vagy egy pontot ad, ergo ennél ha több pontot kapok, az már elég...)
mindegy, következõ szerdán ugyanez a kombó ugyanígy, csak elõtte kedden lesz még egy adatstruktúrám 😞
XP 32bit
2 giga ram
1 db 3500+-os Athlon
Gef 7800GTX 256 rammal (Nem quadro)
ehhez képest az én gépemen, 2x gyorsabb procival, 2x annyi rammal, gyorsabb videókarival 5-800k polyval tudok dolgozni, de ott már akad... és itt a fórumon nem vagyok vele egyedül...
1. díj
HP xw4600 Workstation w/ 80+ Energy Efficient Chassis
Microsoft Vista32B Downgrade to XP32B OS
Intel® Core™ 2 Quad Q6600 2.40 8M/1066 CPU
HP 4GB (4x1G😎 DDR2-800 ECC RAM
NVIDIA Quadro FX1700 512MB PCIe Graphics
HP 250GB SATA 3Gb/s NCQ 7200
HP 16X DVD+-RW SuperMulti SATA
HP PS/2 Standard Keyboard
HP USB Optical Scroll Mouse
Microsoft Office 2007 Trial Software
HP LP2465 24" LCD Monitor
2. és 3. díj
Nvidia Quadro FX 1700
Memory Size: 512MB
Memory Interface: 128-bit
Graphic Memory Bandwidth: 12.8GB/sec.
Graphics Bus: PCI Express x16
>>LINK<<
Ahogy Ubi az Asassin's Creed-en.
Peet-nel az igazsag... egyeni artist azt hasznal amit csak akar. Nagyuzemben kicsit mar maskepp megy a dolog. Parpeldat mondok... nem mind1, hogy megkell-e venni a progit -nowarez tenyleg mukodik-, es ha megkell akkor hany licenset kell kicserelni. Hany artistot kell ujratanitani... Az ILM SW EP2 idejen allt csak at Maya-ra, azelott az osregi Softimage 3d-t hasznalta. Azert, mert nem volt ideje atkepezni 700 embert. Ezert mondom, hogy ami egyszer megveti a labat az iparban, azt nagyon nehez kimozditani onnan. Sok penz, megtobb ido es az emberi megszokas.
Vegszo. _Nekunk_, otthoni egyeduli grafikusoknak tokeletesen mind1, hogy mit hasznalunk. Ha meg mar melohelyen van az ember, ugyis a ceg diktal.
Zb amúgy meg nem UV-zik okosan, ha jól tom annyit csinál, hogy a poly object lowest levelen minden polyt triangle-re bont és egség méretû derékszögû háromszögként rakja be az uv layoutra... az összes triangle-el megcsinálja és ezzel tölti ki az UV "teret". a magasabb subdiv leveleken pedig csak egyszerûen divedolja az uv triangle-öket.
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
egyébként ennyire nem ismertem a dolgokat, így elfogadom, amit írtál... azért én még mindig a zb-t tartom jobbra (legalábbis az én gépemen, meg tán itt is írták, hogy 7-800k poly-t bírunk effektíve használni, míg zb alatt 15 millióval is sikerült... eszközei jobban bejöttek a zb-nél, és eleve több tool-om és opcióm volt ahogy néztem...
Valaki megkerdezte siggraph-on, hogy Pixologicnak miert nem figyel annyira a user-response-ra erre pixologicosok azt valaszoltak, hogy : mert nem olyan a ceg arculata. Erre egy user megkerdezte: es miert nem? 😄😄
Haladjunk tovabb... ILM 1 darab produkciot huzott le ZB2-vel (cgtalkon ellehet olvasni, hogy osszef*stak magukat...) utana megcsinaltak a sajat verziojuk. Weta pedig megrendelte mudboxot, elkezdtek hasznalni es arra jutottak, hogy nekik ez nem koser. Nomeg mudbox nem fut macen, emiatt is jopar cegnel kiesett. Hazankban is van erre pelda.😊
Zb3 nagyon sok olyan dolgot javitott, amit vartak a kisfelhasznalok (perspektiva, sok poly), de furcsa mod megintcsak elhagyta a fule mellett a nagy cegek kivanalmait a pixologic. (legyen mar benne egy scriptnyelv konyorgom...)
De Magnificat. Te kit is ertesz a profik kozott? Csakmert jelenleg most nem jut eszembe tul sok nagy VFX haz, ami ZB-t hasznalna.😞 Kitudsz segiteni?😉
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Teny, hogy ZB tobb poly-t bir. Kikell probalni mindkettot, es amelyik jobban bejon azt hasznalni oszt joccakat.
A Z populárisabb, viszont a Mudbox-ról is hallottam jókat (talán a WETA fejlesztette), meg ugye most lesz hozzá support is mert megvette az Autodesk. Melyiket válasszam szerintetek?
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
na ennyit hirtelen, megjött a pizzám, ünnepelek, mert meglett a swengem (SoftWare ENGineering, szoftvertechnológia)
keress rájuk google-on és nézz meg pár video-t róluk.
ezt kifejthetnéd kicsit
köszi
Elnézést ezért a "beszólásért", de ez a gyerek nagyon hülye...
Jamesking NEM fogunk segítséget adni abban, hogy fel tudjad törni a mayat, ez a topic sosem szólt errõl, most sem és soha nem is fog.
ott megkeresed az extrude-t és hozzáadsz egy bill komb.-t
esetleg ha adsz egy msn címet...
és ez az eredmény (hát sztem nem lett jobb mint a sima
ez