Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Olyasmi mint a gumis,felnis tutorod,azt láttam..olyan részletes btutorial kellene egész autóval,organikus modellekkel meg mindenfélével..Tudsz címeket modani?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
az enyémet nézted? hátha olyan, amire gondoltál...
MTS 1-2

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

berlinboy6329
Hi all!

Nem tudnátok Videó tutorial címeket modnani,ami jó?

Tudom,van egy halom meg mindne,de azok olyan felületesek szerintem...Megcsinálunk egy egyszerû modellt,amin bemutatja a különbözõ toolokat,hogy mi mire jó...

Nekem valami olyan kellene,ahol a modellre fektetik a hangsúlyt,inkább a trükkökre koncentrálnak,hogy organikus,vagy vmi épület autó,egyéb dolgok elkészítésének fortéylait mutatja be,és bonyolult,részletesebb szebb moselleket csinálnak...Nekem szerintem igy könnyebb lenne tanulni,mert legalább tudom,mikor milyen módszer használjak és hol....Könnyebb nekem igy tanulni...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
1. képkockánál set key... ezzel megadod, hogy ebben a pozícióban a transparency ennyi meg ennyi... elmész mondjuk a 20. kockára, ott beállítod mondjuk a felére, majd megint set key... ezzel megadod, hogy a 20 képkockán viszont csak a fele... ha megint az elejére mész, tudni fogja, hogy teljes, a 20.-nál fél, a kettõ közt meg interpolál...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

s=set key? mert ugy probalom, hogy elsö kepkockanal megnyomom az s-t lementi,de amikor 20. kepkockanal lementek egy transzparensebb anyagot, akkor ha batchrendert csinalok, ugyan olyan marad vegig.

Elõre kösz...
kössz a tippeket, mind a kettõnek volt látható eredménye, csak a filtering 0.001-es megoldás egy kicsit szebb, meg ez csökkentette is a renderidõt, a másik meg növelte

Magnificat
az átlátszóságra jobbklikk, majd set key vagy hasonló... elmész a másik idõpontra, hol befejezõdik a változás, és ott átállítod, majd megint set key...

Hogy bírnám megcsinálni, hogy egy animációban egy gömbnek az anyaga változzon folyamatosan? Legyen egyre átlátszóbb, egyre világosodjon stb.....
ertem en csak a fiatalos lenduletet akartam visszafolytani hogy hajra valami eredetivel rukkoljon ki bannernak😊😊 maya logo meganimalva particle-vel vlaami sajat gyartasu karakterbol atalakulva na az utos volna😊 mee aze enne tobb kell hogy a maxos "teapot gyaras orankent valtozo banner"(sic) le legyen pipalva😊😊😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
ez maya-val kapcsolatos, szóval helye van 😛

meg csak nem is mozog😛
meg khm hun a sajat mayas melo belole ez "csak" ps😊
no offense😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Magnificat
banner contest? és 3d (tehát legyen köze a maya-hoz), vagy csak 2d?
következõ héten felõlem kezdhetünk egyet, addigra talán ki is józanodok (még a héten vizsgaidõszak van, szombat-vasárnap-hétfõ meg egy 10fõs lanpartyra vagyok hivatalos 😊

ibor90
lehet nincs pont egy millió 😄

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Peetmaya
Millióan nézik a képeidet Ibor?😄

Maya Banner Contest!!!!😄

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
majd gyártok egyet én is, ha ezt meguntuk (gyakrabban kellene majd forgatni,mint a régit tettük)

ibor90
Szivesen! Engem aztán nem zavar hogy onnan töltõdik. Úgyis ott van a többi képem is amit naponta több millió ember néz meg szval most 1 +- az nem számít 😉

De azér ugye hogy ugye! Hogy azér milyen az amilyen!
Na szval annyit akartam, hogy a maxos banner le van pipálva!
MAYA RULEZ! 😄

Magnificat
köszönjük ibor, a banner a te extra tárhelyedrõl töltõdik jelenleg, van ötlete valakinek, hogy ez gondot okozhat-e majd szegénynek? 😄

szerk:
na jó, áttettem az én egyik, régen nem használt uw-s helyemre, onnan fog a banner bejönni...

Magnificat
csak kékhalálozik a "munkahelyi" gép, így most leültem egy "felügyelt" gép elé...

Peetmaya
szerintem jó lesz a banner, mehet!😄 Nem kell jobban hangsúlyozni a no warezt. Ha mást ki se írnánk, akkor is lennének okosok, akik csakazért is megkérdik, hogy ugyan hogy kell hekkelni😄

Magnificat
na aki bújt aki nem, bannercsere...

Boba
Amit meg meglehetne probalni az az, hogy a filenode-on a filtering-et rakd 0.001-re.

ibor90
ha mental ray-el renderelsz nézd meg az Anti-aliasing quality>Multipixel filtering>Filter na ezt állítsd Lanczos-ra

Magnificat
elvileg van valami szûrõ a textúrára, de az alapbeállítás tudtommal az, hogy legjobb minõség... minden rendernél ez megy, vagy csak mondjuk az sw vagy mr esetén?

senki nem tudja, hogy mi az oka a textúra-homályossági problémámnak? Próbáltam 2000*1600 pixel felbontású textúrával is (persze nem nagy felületen) de csak homályos, gondolom valamin állítani kéne... de min?

Magnificat
úgyis törlöm a warez hozzászólásokat...

ibor90
szerintem felesleges jobban hangsúlyozni, mert csak elrontja a látványt, de legalább így lehet rá hivatkozni
amúgy meg ha vki warezol bízzátok csak rám 😉

Met
nekem jó, csak a no warez lehetne "erõsebb", bár nincs értelme

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Magnificat
nekem kicsit kevéssé hangsúlyos a no warez felirat, de ha másoknak jó...

Magnificat
na vélemények? betegyem? Ha este 9-ig nincs kifogás, felmegy...

ibor90
javítva:

ez save for web or devices-el van mentve 70% os minõségben, de ha gondolod itt van simán save as-el mentve. Minõségben nem látok különbséget, csak méretben.100%-os
Ha így már mindenkinek ok, akkor kirakhatod.

Magnificat
szóljatok, ha kész a banner, kiteszem...

Magnificat
na vagyok, csak esküvõn voltam tegnap, utána meg otthon mintegy 17 órát...
azért moderáltam, mégha kicsit késve is... hétköznap az ilyenek gyorsabban fognak halni 😄

ja-ja... 3000x3000pixelre kb.. de 1980xmittoménmennyi amennyit enged...ha magasabb pixelszámot akarok, akkor 7percig csinálja aztán csak csupa szürke lesz a kép....lényegébe szerintem nem is csinál nagyon semmit......

Azt ,hogy mért nem éles a kép nem tudom...próbáltam és sajna nekem is olyan....
hát nem igazán értem hogy a 3000szeres felbontással mire gondolsz, talán a 3000*3000 pixelre. ezt a Render Settings Common fülén tudod megadni, (alapból 640*480) az Image Size-nál van a widht meg a height érték, ezeket módisítsd tetszõlegesen

én is kérdeznék:
az mitõl van, hogy ha egy képet beteszek textúrának, akkor a renderelt képen tök homályos a textúra még akkor is, ha tök nagy a febontása a képnek?

Peetmaya
én a külön layereken manuálisan használnék erase toolt gyenge instensityvel és nagyon nagy falloff-al

Helló! Mitöl függ, hogy a képet amit renderelek, milyen fölbontásba birom megcsinálni?mert nekem legalább kb:3000szeres felbontás kéne....😞
Met
na ez már jobb 😊
a no warezt kicsit hangsúlyosozni kellene, bár tök mindegy mert úgy se olvassák el

bordy
ha szép átmenetett akarsz akkor csinálj a layernek egy maskot és azt a gardien toolal színezd fel ügyesen a forground and transparent-el, csinálhatod fekete-fehérrel is mondjuk.
csak egy 5let, úgy csinálod ahogy tudod és akarod persze.

Peetmaya
Ibor a banner jó ötlet, picit még gyúrjad a jobb oldalát, az átmenet fura picit. Kérlek legközelebb a vulgáris szavakat hagyd ki a monológodból, ez nem egy kocsma.

nekem tetszik, meg több köze van a mayához mint a másiknak

ibor90
még mindig unatkoztam szval én is összedobtam egy bannert
nincs kész vagyis még kellenek rá effektek meg az összemosásokon még kell dolgozni, de azért mutatom

tettszik? csak hogy érdemes-e foglalkozzak még vele többet...

Abszolut igazad van 😄D

the world is mine

ibor90
Bazd meg nem látod a banneren hogy "No warez!"?!!??!
Senki nem fogja megmondani itt hogy hogyan törd fel a maya-t mert nem szeretnénk ha miattad bezárnák a topikot. Egyébként meg ha a leírásból nem jössz rá akkor elég balfasz vagy és nem hiszem hogy a programmal magával tudnál bármit kezdeni. (ne sértõdj meg nem személyeskedés 😄)

Magni: remélem nem haragszol meg a hangemért. Csak épp unatkozok xD

ez így télleg tök egyszerû, meg arra is rájöttem, hogy az F Stop érték álligatásával jobb lesz... nekem nagyon kicsi volt az értéke, azért volt olyan sz*r. de így már egész jól néz ki! THX Magni

akkor most próbálkozok ezt megcsinálni...

Magnificat
jah...

Benc16
ok akkor bocs... 😊

¸.•\'´¯)¸,ø¤°`bbMaister©`°¤ø,¸(¯`\'•.¸

Met
jó, csak a Maya szón kívül semmi köze nincs a programhoz... talán egy rajzfilmes topicban próbálkozz

Benc16
Hellosztok!
Csináltam nektek egy új fejlécet. Használjátok egézséggel. Jó délutánt!

¸.•\'´¯)¸,ø¤°`bbMaister©`°¤ø,¸(¯`\'•.¸

Magnificat
én úgy szoktam, hogy leteszek két locator-t, a kettõ közé egy távolságérzékelést (passz most hogy hívják, talán distance valami), az egyiket hozzáparentelem a kamerához, a másik meg rákerül arra, amin a fókusz van. a distance egy értéket ad vissza, az pedig a kát pont közti táv, a dof-nak azt mondom, hogy távolság = a distance-al, és máris kényelmesen lehet távot állítani...