Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Gnomonos Making of Jester milyen?Csak érdeklõdésképp..És hány GB a modellezés ÉÉÉSS a textúrázás/renderelés együtt? 2 X 4,5GB?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat
nem néztem tutorokat már vagy egy éve 😊 inkább csinálgattam a dolgaimat, minthogy nézegessem ezeket... most úgy néz ki kicsit több idõm lesz rá, így lehet bepótolok egy-két darabot 😊
Másrészt textúrázásról nem néztem még csak 1-2-t, mert eleve nem textúráztam még annyira... Erre a texture painting fundamentalsra viszont tényleg kíváncsi vagyok...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

bordy
jah, az eléggé hasznos, sõt, bár én csak átpörgettem, mert már ismertem egy texturázos pdf könyvbõl.
az egy ilyen 4 hónapos cucc, hogygogy csak most nézzel ilyeneket meg 😊

Magnificat
bazz... ez a gnomonology: tileable textures videó ugyan csak 22 perces, de máris tanultam belõle számomra új, jó technikákat...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
sosem lehet eleget tanulni 😊

bordy
az a highteches cucc érdkesnek nézz ki, a többit már láttam 😛
sztem a human sorozatot sztem hanyagolhatod. nekem annyira nem jött be, de azért ki van pörkölva.

Magnificat
az egész maya-t? az egész CG területet 😄 Van ott maya, max, houdini, zbrush, shake, photoshop, painter, és soksoksok tradícionális mûvészi ág (szobrászat, festészet, stb)

Peetmaya
Mag ezek nagyon jók...
Ibor csatlakoznék Mag-hez, én is Alex Alvareztõl tanultam meg a mayat. Sokkal jobb, ha az õ tutorjai alapján tanul az ember, mert az eszközök használatát, a lehetõségeit, kapcsolatait mutatja be más eszközökkel, nem pedig azt, hogy kifejezetten ezt a 4-5 eszközt felhasználva hogyan kell modellezni pl egy fejet. Ez utóbbi szerintem hülyeség. Így soha nem tanul meg modellezni...
Amúgy gnomonnak csak annyi tutorja van, hogy kb lefedik az egész maya-t😄 az újdonságokra nem láttam (pl shave and haircut vagy renderman for maya illetve az újabb mr verziók, de ezekre meg a digital tutors csinált nagyon jó tutorokat.)
Úgyhogy gnomont nagyon ajánlom.

Na mentem síelni, most vagy 13-ig off

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Magnificat
szégyen gyalázat, alig van hard surface modeling tutorom... van egy csomó organikus, de hard surface alig...
viszont bevásároltam tutorokból:
Techniques of Ryan Church Vol3: rendering high-tech architecture
Paul Campion Texture Painting Fundamentals
Light linking in heavy scenes
Digital Tutors Human sorozat 1-4
Digital Tutors Fur és Hair
DT Automotive
SimplyMaya Render Layers and id passes

szóval most kiköltekeztem magam... de a texture painting fundamentalst már különösen várom...

ibor90
nem nincs, júniusban lész, szval valószínüleg évre nézi a dolgokat, nem számít hogy melyik hónap vagy ilyesmi, mert schorby is csak novemberben lesz 18 és már õ is ebbe van

na majd akkor megnézem a gnomon-t..

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
új contest a world3d.hu-n:
öreg épület

Magnificat
szülinapod van, hogy észrevetted? én már lassan kimegyek belõle 😄
a gnomonology a gnomon lóvéért netrõl leszedhetõ kisebb tutorial verziója
az igazi nagy tutorok a gnomonnál vannak, mégpedig rengeteg...
a simplymaya nem magyaráz annyit, onnan inkább topológiát, trükköket és gondolkodásmenetet lehet tanulni... ennek ellenére nagyon bírom õket...
a digital tutor is jó, de nem tudom, számomra nem az a minõség, mint amit a gnomontól megszoktam... vagy csak más...
viccelõdés elsõsorban a c++ tutorjukra vonatkozik, abban viccelõdnek túl sokat... nem mintha a jeremy engelman-os gnomon tutor ne úgy kezdõdne, hogy 4 (!!) intro szöveg felmondás történik, mindegyik kicsit más pózban és hangsúly mellett (persze nevetve) 😄

ibor90
hohó most látom az adatlapomon hogy már a 18-25 éves kategóriába tartozom (én is) 😛

ibor90
-a gnomonology-nak nem sok tutorja van. vagyis én nem túl sokat láttam az oldalukon.
-a simplymaya tényleg nagyon jó csak az tényleg már durvább szint
-a digital az nekem tökéletes.
Hogy érted hogy viccelõdnek? A mayasokban nem tapaszalok ilyesmit...legalábbis nem olyan szinten hogy feltûnt volna hogy viccelõdnek.

Magnificat
jók a digital tutoros videók, bár én személy szerint Alex Alvarez és Darin Krumweide tutorjain nõttem fel (a két gnomon alapító), ezektõl tanultam a legtöbbet, és hihetetlen érthetõen magyaráznak 😊 Elismerésem nekik 😊
Számomra ha rangsorolni kellene a kedvenc "tutormárkáimat", akkor:

-Gnomon / Gnomonology (máig a legjobbnak tartom õket mind 2D mind 3D téren)
-SimplyMaya (kellemesen komplex modelleket gyártanak, de nem feltétlen kezdõknek való)
-Digital Tutors (nekem kicsit túl sokat viccelõdnek (legalábbis a C++-ban mindenképp)

ibor90
a digital tutors-ba én még nem csalódtam soha.
pedig jó pár tutorjukat láttam már. pl épp most fejeztem be a Caracter Setup-os tutort. A végét kihagytam, mert az már nagyon belemegy a dolgokba, nekem meg egyenlõre csak az alapok kellettek csontozásból.

ibor90
melyik részét?

berlinboy6329
Thx!!!Az elsõ érdekes..Majd utánanézek még jobban...A Digital Tutorsos 4 részes ember modellezõs videóról mi a véleméyned?Láttad már?Jó,rossz?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Magnificat

berlinboy6329
Ember modellezõs videó tutorialokat tudtok mondani?Olyat ami tényleg embert modellez vmiféle anatómiai pontossággal,lehet szimplán fej tutor,de egész testesnek örülnék igazán..😊

THX!

Boba
Tulkepp en leszarom.

ibor90
a mostaninak végülis tényleg semmi köze a maya-hoz o_O
nem egyszerõen egy föggõleges gradiensel vannak egymásba blendelve, hanem több réteg van kölünbözõ efektekkel amik átvezeti az egyik képet a másikba. a bal oldalon jobban láttszik ez mint a jobbon de ott is van.

És amúgy meg most jött egy olyan ihlet erre a bannerre, hogy vááá. Ez már Maya-készült lesz.

De maradjunk abban hogy nem verseny és nem az a lényeg hogy kié a jobb, hanem hogy ötletes és szép legyen, ja és hogy a maxos topik bannerét alázza. Fõleg hogy ilyen családias a légkör, mivelhogy kb 10 rendszeresen ide járó ember van itt, de lehet hogy sokat mondtam.

schorby
errõl van szó (háháá)
na mostmár belemerülök a részletekbe 😉
Boba
No offens, de nehogymar egy olyan kepet szoljunk le, aminek latszolag legalabb csak egy kicsi koze is van mayahoz a mostanival ellentetben!😄 (Es szerintem jobban is nez ki, mint 3 kep egymasba blendelve egy fuggoleges gradiensel oszt joccakat...A jobb oldal nemigazan tetszik, de a bal oldal szerintem korrekt.)

ibor90
nem azt mondtam hogy nem tudnál 3 képet 2 perc alatt "összemontázsolni" csak hogy ez szar 😊

schorby
szóval
ez mint ki van adva a feladatban, mayával készült fõképp
fotóboltban csak az egyik layerre betöltöm a renderelt képet és már ok
(ha kell 3 képet 2 perc alatt összemontázsolnék)
Magnificat
lol

ibor90
hehe ezt nem magyarázod ki, ha az még az alap akkor mér renderelted ki, PS-elted, meg feltöltötted ide? nem vágsz át!
Gyenge próbálkozás volt, kicsikrumpli. Azér jobban rákell gyúrnod hogy kiüss a nyeregbõl 😄

Peace<#mf1><#violent><#email>

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
ó
nem ugy értettem
ez az alap
innen indulok, hogy lemodelleztem a feliratot, meg a csíkokat
innen kezdõdik majd a kicicomázás, cizellálás. (hopp milyen magasröptû vagyok eme kései órán)
Magnificat
hát én azért megtarnatám a régit, no offense schorby 😄

Kösz, Mag....
Sztem jól néz ki, én még lehet, hogy kis fényezést belevinnék a maya irásba, de csak 1 kicsit....
schorby
egy ilyet dobtam gyorsan össze a contestre
ha majd megunjuk a jelenlegit (nem akarom a mostanit egybõl halálra itélni eme remekmûvel)😊
Magnificat
na okés, ennyi jó is volt a megjön témából, lõjjük (tartsuk fenn a látszatot legalábbis 😄)

na vége a vizsgaidõszakomnak, sajna a mai vizsga ismét csak nem sikerült, köv félévben mehetek belõle megint vizsgázni :S amúgy halálra hajtottam magam, végeredménye az eddig általam egy félév alatt gyûjtött legtöbb kredit, cserébe jó idegbeteg vagyok...
következõ félévben sajna még jobban fel kell pörgetni a dolgokat...
de most nincs semmi gond, most csak pihi van, játék van, maya van (hétvégén meg 3 napos lanparty + közben hétfõ hajnalban össznépi játékabbahagyásésnflsuperbowlnézés...)

berlinboy6329
Na haza is értem,neki kezdtem a tutorialok beszerzésének...Csak az a puzy Rapi......,izé a kapcsolataim nehézségekbe ütköztek igy sokáig tart mig megjön... <#ravasz1>

ibor90
most hogy szóbahoztátok meg is néztem az elõbb kb a felét majd holnap meg a másik jöhet 😊

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Nem.
curvékból megépíti a vázat, kitölti nurbssal és átrakja poliba, és ugyan ott vagy mint ha az edgéket extrudálnád, csak jobban megvan az íve.

Én ezt nemes egyszerûséggel ragyakockának hívom.😊
Magnificat
nem subd-be megy át? (csak az elejét láttam)

schorby
nekem eddig a zondás a kedvencem, mármint ami legtöbbet mutatott
igaz nurbsel indul, de csak egy edgéket arrébextrudélõs ritmust hagysz ki ezzel, megkönnyítve a szép ívek létrehozását
utánna átmegy poliba és szépen mutat mindent
Magnificat
gyorsan le, akarom mondani megjött...

bordy
meg is hozta a postás, upc express XD

Magnificat
😊 hasznos, igaz xsi, de a módszer maya-ban is ugyanaz... 12k-t megér szerintem ennyi tudás...

bordy
hmm, ezt nem is láttam next-genest. meg is veszem gyorsan. lesz mit nézni este legalább 😛

Magnificat

Magnificat
a zonda-s nem rossz, bár a Photorealistic Car Modeling in Maya jobban bejött... a zonda-s sajna nurbs alapból, én modellezés téren elsõsorban poly tutorokat gyûjtök... A ZB-s tutor jó cucc... ami még a DT-bõl tetszett, az a game modeling for nextgen in XSI talán...

Magnificat
ingyen nem könnyû jó tutort találni. az igazán jó tutorokban annyi munka van, hogy azért már el szokták kérni a kis kompenzációjukat...

berlinboy6329
3dpalacet ismerem,a Dreadnought meg is van...Még tavaly nyáron csináltam emg...Moste lnéztem megint Digital tutorsra,3 tutorial van ami érdekes is lehet...Az Automotive modeling,ahol Pagani Zondat gyártanak,egy werewolf tut,meg 1 lovas Zbrush3 maya tut...Gnomologyn is lehetnek dolgok ott még körülnézek..

Magnificat
megnéztem, létezik-e még az õsrégi 3dpalace.com, és igen... ha regelsz, akkor tetû lassan (80k/sec max) tölthetsz le pár tutort ingyen ( pl dreadnought, vagy jaguar XJ220... annyira nem profik, mint az elõbb említettek, de lehet ilyet keresel (nekem sosem volt azzal gondom, hogy ne a modellel haladtak volna, az meg természetes, hogy néha ugranak az idõben, mert nem 2 óra alatt hoznak össze egy ilyen modellt, pláne ha még beszélni is kell mellette (tapasztalat, nem könnyû 😄), vagy ha mégsem ugranak, akkor jönnek a simplymaya féle 18,5 órás Apache tutorhoz hasonló szörnyetegek (ami azért persze megvan, biztos ami biztos 😄)

berlinboy6329
Nem muszáj ingyenes...Csak cím..A többit megoldom...Legfeljebb ha wareznek érzed címeket ide írni,akkor privi...😊

Digital tutorson találtam egy pár jót,csak rohadt nehéz beszerezni... 😞

Magnificat
hát ingyeneset nem tudok...
meg kell próbálni szétnézni gnomonology, gnomon, 3dbuzz, simplymaya, digital tutors oldalakon, hátha van valamijük ingyen. ezek gyártanak híres és általában jó videótutorokat...