Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

schorby
Nem engedtek minket se le.
Nem lehetett semmit bevinni, telefont se.
személyi ruha meg zsepi ami lehet.
//OFF
A reaktorhoz minket sajna nem fognak leengedni, állítólag csak egy üvegfalon át fogjuk látni. Sugárvédelem c. tárgyból megyünk, tehát gondolom az azzal kapcsolatos részekre visznek minket.
Ybor, fényképezni vagy neadjisten kamerázni lehet?
//ON

Megnéztem az 1/2. videót is, szintén nagyon tetszett, csak néha kicsit gyorsan menüzöl. 😊 A hétvégén megemésztem a felnigyártást is. Aztán jöhet a 3. 😊
Magnificat
hmm... a videóból átment a "minõségellenõrzésemen" az elsõ 4 chapter, csak lassan haladok, mert unalmas végignézni a videóimat úgy, hogy tudom mit mondok elõre... na mindegy, a kard és a fej videót átnézem, és ha jó, akkor épülhet össze egy file-ba, köv héten meg remélem már publikálni is tudom...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
azért nincs most bannerünk mert az extra.hu-n most karbantartást végeznek, de nemsoká lesz elvileg

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

ibor90
jaja jó volt Paks (nagy betûvel írják!!!)
csak annyi hogy beteg vagyok eléggé és úgy mentem, szval végig fájt a fejem mint a...nagyon és még megy is hasam szóval csak vigyázva mentem, nehogy beszaladjon vmi 😊
ja meg sok volt kicsit a lépcsõ, meg amikor a reaktort fogjátok nézni, megfogtok halni a melegtõl és hogy nincs levegõ
és amikor a bicajt kell majd tekerni akkor vállalkozz mindenképp mert kapsz ajándékokat!!! majd ott meglátod mirõl beszélek, csak jusson eszedbe!
meg kicsit sok volt a 3 órás út Szolnokról, aztán meg ugye vissza is.

Paks nem hûtõvizes reaktor, hanem nyomottvizes 😊) de annyira én se értek ehhez. Köszi Bord, ezek szerint legyalulhatom.
schorby
jó volt paks
csak hiányzott a simpsons os kör alakú kémény, de nagyon
mikor láttuk hogy nincs, már azon gondolkoztunk hogy be se megyünk😊
de azért érdekes is volt
király
direct connecttel még nem találkoztam
Sziasztok!Nincs meg valakinek eladó maya a 3d világa könyv?
bordy
én nem tettem fel.

Magnificat
illetve tudom, hogy autodesk termékek közti átjárást biztosítja, de mivel csak maya-t használok, így nekem semmis...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

Magnificat
én passzolom, mire való a directconnect...

most nekiesek megnézem ezt az ext2-t 😄

Egy gyors beszámolót majd kérnék, ugyanis én ápr. 14-én megyek 😄 legalább megtanuljuk a RAYtrace-t alaposan 😄

DirectConnect dolog...?
Magnificat
Paks érdekes hely, élvezni fogod (én legalábbis élveztem)...

ibor90
nah ma go Paks sugárkezelés a faktos fizikásokkal (atomerõmûbe megyünk)
remélem még találkozunk fiúk 😊

bordy
nekem kifejezetten tetszenek ezek a fejlesztések 😊
zsíros.

jah, 7fõn jelent meg, lehet van updates verzió is. én csak complet maya-val jutottam hozzá. külön kell a doksit is feltenni amibõlm meg tudod az újdonságokat.

ibor90
most mi van?
már megjelent az ext2?
mért kell uninstallálni?

Alias DirectConnect 2.0
Ezt használja valami, vagy legyalulhatom? (a mayával telepítette fel magát)
bordy
istenem, de jó ez a ext2.
imádok uninstallálni. fõleg mayat.
fõleg hogy tegnap elött nyomtam fel az sp1-est. XD

right
Magnificat
it's settled then

Magnificat
jah, mellesleg egyszer akkor összefuthatunk, ha gondolod...

Magnificat
nem vagyok íjász, csak szeretek lövöldözni (sajna nincs saját íjam). zöld sárkányba ma szándékszunk kimenni haverokkal...
Az egérkattintás hang mint hibát nyugodtan mondhatod, mert valóban az, megkaptam már párszor 😄 mivel a videó kb 2005-ös, így azóta tapasztaltabb lettem 😊. Amúgy az MTS1 elég sok dolgot (pl a komplett tematikát) a gnomon: introduction to maya-ból vettem...
a második már sokkal inkább egyéni (és érzésem szerint alacsonyabb színvonalú is, de hiába, nem vagyok egy Alex Alvarez... :S)

bakker, és még íjász is vagy, meg a Zöld Sárkányba is jársz?? te vagy az én emberem 😄
csak mert én is 😊
Csak HITTEM én azt, hogy mindent tudok az alapokból! Nagyon hasznos és élvezetes volt a video-d, rengeteget megtudtam belõle - és ez még csak az elsõ rész. Egyedüli negatívumként az egérkattintás-hangot tudnám mondani, de ezt vedd úgy h nem mondtam. 😊
A low poly fejmodell nekem most különösen hasznos lenne, úgyhogy várom a videot!
Magnificat
jepp... uv, elmélet, eszközök, nagyon low poly (29 polys) alakzat mappolása, majd kutyafuttában bemutatom, hogy mappoltam a kardomat (ez már nem teljes, csak a lépések), majd a low poly fej modellt...

ibor90
hazudik 😄
amúgy mi lesz a 3. részbe Magni? UV-zés?

Magnificat
aham

Magni, te tényleg a miskolci egyetemre jársz??? 😊
vegyél fel msnre! [email protected]
légyszilégyszi, a pdf is nagy help lenne
nekem megvan
de ezt csak a cd melléklettel érdemes csinálni
A legelsõt 😊 ebben nagyjából már mindent tudok (a Max-ból jövök), de nagyon tetszik. Egy nagy feladatot fogok csinálni a Mayában, ez lesz a diplomamunkám, így most minden segítség jól jön.
Magnificat
melyiket nézed a kettõ közül?

megvan valakinek a pdf esetleg? sehol sem találom a neten.
Magnificat, még csak az elsõ 3 percet láttam, de máris tudom, h tetszeni fog...az alapokat ismerem, mégsem fogok beletekerni! 😊
Magnificat
a kezdõknek mindenképp javasolt, jó könyv, de aki kicsit már elõrehaladt, azoknak tényleg már max pdf-ben javasolt csak... amúgy itt az egyetemi könyvesboltban láttam még pár hónapja...

egyet értek 😉
Magnificat
köszönöm 😊

Hisz ez egy gyöngyszem! Köszi! 😊)
Magnificat
MTS1
MTS2

hamarosan elkészülök a harmadikkal is...

Met
Mayához a Maya a 3D világa a legjobb szerintem
a könyvet már nem lehet kapni de neten fellelhetõ pdf formátumban

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Valami jól használható magyar nyelvû oktatója van valakinek? (tudom, google, de Ti mégiscsak profik vagytok és jobban tudjátok, melyik a jó)
ibor90
ez így van és ennyi, ha pl nem így lenne akkor meg az lenne a baj hogy mindent körbe kell forgatni ahhoz hogy a hátsó face-ket is ki lehessen jelölni>>akkor már inkább a mostani megoldás mint hogy az

Magnificat
nem probléma ez, csak így van megoldva... megoldhatták volna úgy is, hogy valamit be kelljen kattintani, hogy a hátteret is ki lehessen jelölni, õk erre gondoltak (gondolom azért, mert ha több objektet lasszózol, akkor is értelem szerûen szeretnéd a háttérben lévõket is kijelölni...)

Ahha értem, szóval nem egyedi a probléma. Köszönöm mindenkinek!
Magnificat
nálam nem, de általában én is inkább deselectálom, mint kapcsolgassak másokat...

bordy
nálam ugyan úgy kijelõli. 😊
maradok a ctrl laszózásnál.

Magnificat
vagy a paint selection tool elõtti megoldás: egyszerûen bekapcsolod a backface cullingot, amivel nem jeleníti meg a viewportban azokat a face-eket, amikek a normalja a látómezõdhöz képest több mint 90 fokot zár be, ergo nem feléd mutat, hanem el tõled... ha ez be van kapcsolva, mivel nem jeleníti meg a nem feléd mutatóakat, nem is jelölheted ki õket...

bordy
használ a paint selection tool-t.
3. ikon a tool-on.

Naszóval. Polygon objektumnál (legyen egy gömb), ha kijelölök elõl pár vertexet, akkor a gömb túlsó oldalán lévõ vertexek is kijelölõdnek. Hogyan tudom elérni azt, hogy egyoldalas legyen a gömböc, magyarul csak azt tudjam kijelölni, amit látok?
Bocs a sok hülye kérdésért 😄
Magnificat
nah, véglegesedett a videóm elsõ 3 chaptere (intro, alapok, projekciók) holnap átnyálazom a maradék 4-et (saw+snapshot, kard, fej, outro), és ha azok sem túl nagy baromságok túl sok helyen, akkor vágom össze õket... 1-2 hibáért még nem feltétlen mondom fel megint az 1 órányi szöveget 😄