Maya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Magnificat
a gond az, hogy te a bump map csatornára kötötted be a képet, nem pedig a color csatornára... nézd meg megint a videó idevágó részét...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

ibor90
a konzerveket alig látni de így abból amit látok azt mondom hogy sztem egy 0.8-ra scaleld õket le meg túl egyformák>>lehetne mondjuk olyan mi kicsit megvan horpadva vagy összenyomva stb
az üveg meg hát soso...ha nincs kedved tovább csinálni akkor hagyd de sztem az még nem okés és ezt te is látod

http://ibor90.webs.com ¡ ǝ ʌ ı ʇ ɐ ǝ ɹ ɔ ° ǝ q :)

Magnificat
a scene file... az, amiben létrehoztad a plane-t, amire ráteszed a textúrát... mert most csak a textúrát kaptam meg...

[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user

schorby
kicsit csiszoltam.
még nem jóminõségû render (1 óra volt)
az üveget sokszoroztam már, meg több van, meg a konzervek színét még javítom. még bal alul meg felül kitöltöm a teret és lassan késznek érzem.
mb file? az micsoda?

Magnificat
mindent elküldtél, kivéve az mb file-t...

elküldtem! Elõre is kök!

Magnificat
felteszem létrehoztál egy lambert2-t, erre tetted rá a textúrát, és ezt adtad rá a plane-re... ugye? esetleg küldd el a projekt könyvtárat csomagolva, és megnézem, mit ronthattál el (8:40-ig, mert utána dolgozni megyek és ma már nem fogok ráérni)

A "Magnificat-mts_RimModeling" nevû videód 18 percénél lévõ sablonnál elakadtam. Hiába csinálom azt amit te csináltál, nem jelenik meg a kép.Próbáltam a 6-os gombot.

Magnificat
ezt fejtsd ki pls... sablont? melyik lambertre? 6-os gombot nyomtál?

Hy all!
Miért van az, hogy ha sablont csinálok, és egy képet rakok a Lambert-re, akkor a kép nem jelenik meg? (amikor elõszür csináltam, akkor megjelent)

Magnificat
a kompatibilitás eddig is megoldott mindkét program felé... a maya-zbrush workflow használhatósága pedig eddig egyértelmûen bizonyított. tehát tökéletesen össze lehet dolgozni maya-ban és zb-ben... innentõl meg a sculptprogram tudása számít szerintem. az meg, hogy lehet, hogy a mudbox 2.0 vagy 3.0 elveri majd a zb-t, nem befolyásolja a jelenlegi álláspontomat a kettõ közt...

ibor90
szerintem ezen inkább akkor kellene gondolkozni ha Max-ot használnál és mellette Mudbox-ot.

Garou
Érdekes. Ahhoz mit szólsz, hogy a Maya felé a Mudbox elvileg jobb lesz a jövõben, hiszen most már egy az anyacég? Vagy tökmindegy szerinted? Nálam ez is belejátszik, hogy esetleg a jövõben jobban össze lehet dolgozni a Maya-Mudbox vonalon, mint a Z esetén. De még egyik progit sem vágom, csak szûkös szabadidõmet próbálom beosztani, ezért hezitálok a kettõ között, melyik legyen.

486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD

Magnificat
gyors kis tesztem alapján, a mudbox kb 4-6 millióig bírta, de már 1 milla felett nehezen forgatta a modellt 6-8 milliónál már a festés is akadt... zb esetén 14 millánál jól ment a forgatás (mindkettõ visszaveszi a modell részletességét forgatáskor), a festéssel sem voltak gondok (ahogy néztem, a jelenlegi gépemmel kb 20 milla körüli modellt tudok zb-ben viszonylag effektíven még kezelni)

Magnificat
hát nem tudom, a zb tudása és használható polyszáma szerintem jóval veri a mudbox-ot. az igaz, hogy az irányítása könnyebb, hisz beállítható a viewport vezérlés, de szerintem aki megtanulja kezelni a zb-t, azzal többmindent tud kihozni, mint mudbox-al... de ez csak az én véleményem...

javítom: nem többet, hanem hatékonyabban. A skill ugyanis skill, bármit is használjon az ember.

Garou
AarPoe, ha totál nulláról kezded, szerintem kezdhetnéd akár Mudbox-al is. Én most ismerkedem mindkettõvel, hogy választani tudjak, és jobban bejön, mint a Z-Brush. A Digitaltutorsnak vannak mindkettõhöz nagyon jó videói.

Magnificat
peet maximálisan teljesen normálisan reagált... ráadásul linket magad is kereshettél volna...

Köszönöm. Akár normálisan is le lehetett volna reagálni, neadj' isten dobni egy linket, hgy nesze. Dehát istenem..."emberek" vagyunk.

Magni, thx 😄
Magnificat
õ a védelmem alatt áll 😛 nem modellezni akar megtanulni, a szakdogájához akar egy fejet animálni a magyar beszédhez illõ mimikával. bár nem tudom , minek neki zb...

Peetmaya
AarPoe, ne haragudj, de rád viszont illik az, amit Imp Iborra mondott. Eléggé kezdõ vagy még ahhoz, hogy ilyesmivel foglalkozzál, szerintem normálisan modellezni sem tudsz még, szóval elõbb inkább azt gyakorold és ne kapj bele mindenbe, mert a vége az lesz, hogy nem sikerül semmi jót csinálnod és az egészre ráunsz. És ne vedd sértésnek, de bárcsak volna annyi ft-om ahány hülye kérdést tettek fel itt a fórumon😊

Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)

Garou
Te Imp mesélj már!

Elõször is gratulálok(!), meg minden, de érdekelne, ez hogy jött össze, mit fogsz kint tanulni, mennyi ideig, mi ez az egyetem, meg hasonlók. Elég kíváncsivá tettél!

Magnificat
esetleg itt:
topic

Az a rendkívül egyszerûen megválaszolható kérdésem lenne a Mayás közösséghez, hogy hogyan kell használni a ZBrush-t? 😊)

Amilyen szintre el szeretnék jutni: egy humán fejre kellene textúrát festenem, amit aztán Maya-val beolvasva szépen ráfeszítenék. Hogyan induljak el, ill. ki tud tutorialt esetleg a témához? Akinek van és ért a cucchoz (a többség itt igen jól 😄), kérem keressen meg!
Köszi!
ibor90
aki nagyon ért a COD2-höz az írjon légyszi privit mert lenne vele egy kis problémám.

ibor90
nem úgy ismétlõdés
olyan mintha szétlenne húzódva egy kép az alagúton (nem hosszában hanem úgy az ívben)
szval elvan nyúlva és ilyen csíkos az egész
mármint egy tisztább csíkot vált egy másik tök egyenes koszcsík

schorby
"még lópolik a kábelek"
A textúrában meg nincs ismétlõdés
Direkt szarakszok ennyit mayaban vele 😊
Egyébként meg nekem nem hobby lesz ez...hanem a munkám...szeptemberben megyek ki angliába, arra az egyetemre aminek a stúdiójába csinálták a mátrix2-t is, 3 évre...

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Peetmaya
Kár, hogy látszik a tetõ szögletessége...

Mag, az elõzõ nem tetszett, ez már egy fokkal jobb, de ezt is le fogom cserélni😄

ibor90
király hogy megoldottad a kopott fém hatást textúrázás nélkül
de az alagút textúráján sztem változtass
az nem túl hihetõ hogy ilyen koszcsíkok lennének végig az alagúton (fõleg a plafonon feltûnõ) egy kicsit randoomabb legyen és sztem jobb lesz

schorby
a kép:
schorby
Csináltam egy kicsit,még lópolik a kábelek, meg a konzerven van textúra de szar lett a blinn beállítása.
De ez is egy 6 órás render
Magnificat
peet... mik ezek a hangulatváltozások? (névkép)

Peetmaya
Ibor egy sima smooth még nem hozza helyre a topológiát. Amúgy nem értek egyet azzal, hogy mindennek tökéletesen négyszögekbõl kell állnia. Természetesen célszerû erre törekedni, de vannak helyek, ahol lehet csalni, tipikusan ilyen a rigid body-k. Amit animálsz, annál célszerû a quad topologyra törekedni és az edge loopokat úgy kialakítani, hogy illeszkedjenek az animációs mozgáshoz. Karakternél pl a száj körül körívesen, illetve a szem körül is, karon az izmokat fogja közre stb.
Amúgy Imp, ha újra hydrát csinálsz, szerintem sokat ne vacakolj vele mayaban. Csinálj egy nagyon base low polyt, az se baj, ha abszolút nem pontos, csak legyen egy jó alap topológia, aztán irány zb/mudbox. A maximalizmus pedig jó dolog, az idõtartammal pedig ne foglalkozz, elvégre ez egy hobbi nem?😊

bordy
sztem szedd össze a gamit. közvetlenül mayából lehet beszedni õket. pláne ha a mapok érdekelnek. msn-en majd meg mit, merre, hogyan. nem bonyi egyáltalán.
másik hogy újra fogom tenni a gépet valszeg most, mert összevissza fagy és a tököm ki van vele már.

3. restart után siekrült leírnom ezt is végre...

ibor90
nem tom mi a téma de csináld amit mond 😄

Magnificat
a modellekre és a textúráikra vagyok kíváncsi... exportáld már ki pls mondjuk .ma-ba vagy obj-be, és csomagold már össze (az obj jól tömöríthetõ) a textúráival, és tedd már fel valahova nekünk. amennyi modellt csak tudsz... (azért kérdeztem a háromszögeket, mert a maya quadriangulate parancsa nem azt adja vissza, amit õk is csináltak anno, hanem a triangulált alakból próbál egy quad-osat gyártani, függetlenül az eredetitõl. nekem jó a tri modell is... 😊

bordy
kijönn minden amit akarsz 😊
háromszögelttek, de van egy olyan hogy négyszögelés, úgyhogy most már négyszöges 😄
normalmappel sokat nem lehet kezdeni. valami crytekes normalmap. nem olvassa meg a maya. ps-ben is érdekes...
egésznap ezeket nézegettem.
elküldeni nem tudom. kell az egész hobelebanc hozzá. bár ha elmentem, úgy lehet jó. de úgy se csak ezt akarod megnézni, tudom én 😄

Magnificat
ezt elküldhetnéd nekem is... triangulált? kijöttek a normal mapok is? más modell kijött?

bordy
én ezt csináltam utoljára <#idiota>

ibor90
amúgy ha az a baj hogy sok a 3szög akkor ha adsz rá egy smoothot azok eltûnnek

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

bordy
még nem probáltam, tedd be z-be és tedd vissza mayába, talán rendben lesz a topi valamennyire 😄

Össz vissz eddigi életem során kb fél évet grafikáztam aktívan, rengeteg kihagyásom volt. Volt egy teljes év amikor egy dekát nem modelleztem.

Zerghez már nem nyúlok hozzá mert pocsék szar a topológiája, csinálok majd egy újat de nem a régit hanem a craft2 bõl, megszereztem a concept artokat 😉

A droid 2-3 netrõl szedett perspektívikus kép alapján lett, abszolúte szemre (avagy érzésre).

Én azért tekintek sok modellt nem befejezettnek, mert még nem ott tart ami megszületett a fejemben. 😊

Igen az a nagykerekû kocsi volt az...1 hét alatt készítettem, de rohadtul nem az van a fejemben csak hát le kellett adni 😄 annál sokkal brutálabb lesz, mert sztem rohadt gagyi a mostani állapotában...
Igen sokan dícsérték, mivel sokkal jobban megfelelt a kritériumnak, mint az elsõ kocsi...gyakorlatilag AZ egyetlen egy feltételt nem teljesített 😄😄😄 nah mind1.

Ha vki furcsálná a fogalmazásom az ne tegye, én egy elcseszett maximalista vagyok 😄😄😄😄😄 És nincs több képem, mivel én inkább szarakodok vmivel fél évet mint hogy szarul adjam ki.

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Magnificat
ennyiért jó kérdés, mennyire éri meg, nem igazán. az alaplap korrekt, a proci elég a grafikai munkák tanulásához, a ram kevés (inkább 2 g-t javasolnék még játékra is), a hdd te tudod, elég-e, a videókari meg gyengus, de 3d-t tanulni elég az is. játékra szerintem gyenge lesz ez a gép... (fõleg a ram és a videókari). Ja, és a dx10-et elfelejtheted a 8500-ban, olyan, mint az én 9200SE-m dx9-e... tudja, de gyenge hogy használja. a hd2600 mindjárt más, bár azért párezerrel drágábban én inkább XT-t vennék. ha megmondod, milyen grafikai progira kell, megmondom milyen gépet vegyél 😊

Helló! Szerintetek megéri-e ilyen gépet ennyiért venni? Esetleg ezen a kombináción mit érdemes cserélni?
Sokmindenre használnám, játékokra is, kül. grafikai alkalmazásokra...
Na itt a gép...
- MSI K9NEOV2 NF520
- AMD Athlon64 x2 dual 4200+ 1mb box
- DDR2 1GB (majd bõvítem)
- HDD WD Maxtor 160gb/7200 SATA2
- Optiarc dvd iro/olvaso
- nVIDIA NX 8500GT / 256MB PCI-E DIRECTX 10 MSI
Ez lenne így: 23,134din. kb.: 72000ft kb.: 290eur

Ja és ha cserélem a vga-t: ATI VGA 2600 PRO 256MB PCI-E DX10 SAPPHIRE...Megéri 22000ft-éert?
ibor90
köszönjük 😄

http://ibor90.webs.com &#161; &#477; &#652; &#305; &#647; &#592; &#477; &#633; &#596; ° &#477; q :)

schorby
Látjátok: egy kommentet irtam (amire senki nem reagált) és egybõl egy rossz szó nem hangzott el utána.
ibor90
amúgy a droidos kép nagyon tettszik, meg az az angolna se rossz, a korcsolyán meg a cipõfûzõ teccik 😊
a droidot blueprint alapján csináltad vagy csak érzésbõl?

bordy
télleg kár hogy nincs texturázva a zerg, nekem az nagyon tetszik.

Garou
Te Imp életed 4. modellje, nem életed 6. modelljének (vagy egy Mi24-esnek) a fülkéje két kerékkel megtoldva? Emlékszem arra képre, az ötlet jó volt, díjazták is. De most komolyan eddig 3 projektet fejeztél be? Sakktábla, Stuka, D21 kocsi? Mert a Zergen még nincs textura... Gondolom azért van még pár képed raktáron... Nem kötekszem, kíváncsi vagyok.