Maya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van azért pl APEX, DMM... utána kell nézni... nem foglalkoztam túl sokat a témával...
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
Hogy lehet egy modellt széttöredezni?Csak annyi,hogy sok paramétert baszogatva tudjam variálni,hogy egy test fel legyen darabolva,amit aztán kiexportálhatok obj-be.
emlékszek,hogy van beépítve,de azt mikor próbáltam vhogy nem akart mûködni a DMM meg bonyolultnak tûnik így elsõ ránézésre.
A másik ehhe tartozó.Lehetne olyat csinálni,hogy amit feltöredez modellt.Ott a törévonalak mentén,a darabok,amik nem látszanak,tehát a belsõ részek,azok külön materialt kapjanak?Tehát hogy ha majd egyszer szétesik a cucc,akkor ne ugyanúgy nézzen ki a belseje,ahol széttört,mint a külseje.Tehát,ha eltörök egy fadarabot,a belseje általában világosabb,mint a külseje.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
[email protected], Asus Z97-Pro Gamer, 16GB DDR3, Sapphire 290X Tri-X 4GB DDR5, 2x 27" Benq GW2760 CG munkás, Maya hív?, Wacom tulaj, Nexus 5 user
boolean tutor
Létrehozod a hengert és a téglatestet a kíván helyen és méretben, majd törlöd az elõ oldali face-eket és ezután olvaszd (combine) össze a két testet. (érdemes leelllenõrizni a normals-ok irányát, és fontos hogy a e henger éleinek a száma és a téglatest éleinek a száma megegyezõ legyen az összekötésnél). Ezután már csak bridge vagy apend to polygon tools-al összekötöd az éleket. majd két oldalalt azokat a face-eket extrudálod, amit szeretnél, hogy kintebb legyen az elején.
Másik megoldás ha csak egy hengerbõl indulsz ki, és az elsõ oldal törlése után az éleket extrudálod...
Vagy esetleg Nurbs-bõl csinálod...
na mára lelõttem magam, már kicsit sok volt belõlem 😛

persze szerintem ez sem mondható teljesen profinak, de most így ilyen homemade dolognak elmegy 😊)
szóval ugye volt a téglalap plusz a henger
a kép szerint hozzáadtam még vízszintes és függõleges éleket a hengerhez és a légtalphoz is, majd split tool-al a téglalpon a vízszintes és a függõleges élek közé beraktam a hengernek a karika részét. tehát konkrétan a henger alakját "ráraktam" a téglalapra. a hengert töröltem és így kaptam egy jó kis karikát a téglalapra 😊 gondolom topológiailag ez így nem túl jó, de hát most így semmi más nem jutott az eszembe.
Addig is itt lehet tud más is könyebb módszert, vagy jobb elmagyarázást 😄
Remélem most jó lesz a kép...
Töröld ki a henger face-eit is, mert addig valamiért nem engedi bridge-elni... ha megvagy, akkor csak simán extrudáld befele a henger edge-eit és merge to centerrel visszacsinálod a henger tetejét.

the world is mine
Esetleg egyet függõlegesen középre,egyet vízszintbe,ez ad egy pontot,megkeresed a chamfer vertexet és kitörlöd a facet.Csak aztán kötögetni kell mert 4+ oldalú facet csinál.Amelyik tetszik, én így csinálnám.De biztosa,hogy nem booleannel,messzirõl kerülöm,mióta nekem is csak a bajom volt vele.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
konkrétan a "mûködési elvét" sem tudom pontosan, így szerintem eleve rosszul alkalmazom
a kijelölt objektumból szeretném kivágni azt a karika részt, de sehogy sem sikerül. a helyzetet csak bonyolítja, hogy az objektumon még van egy bemélyedés is...
alatta található egy lyuk, azt sikerült megcsinálnom, de gondolom az sem jó.
ha split tool-al próbálok új éleket csinálni, akkor random behúz magának még és teljesen szétbarmolja a modellt.
history-t, meg mindenféle törölhetõ dolgot töröltem de nem jó.

sehogy sem sikerül kivágnom egyik tárgyból a másikat... egy két tipp, hogy mûködjön?
http://www.hdrlightstudio.com
Én még régebben csináltam egy buszt, ahhoz ezt használtam képként:: link
Az eredmény pedig ez lett - nem egy nagy szám, de én szerettem 😊
...::: http://www.g10design.hu/ :::...
Nyo itt van a HDRI-s változat, legalább is amit sikerült összehozni. Tettem alá Amb. Occ. árnyékolást meg a normál árnyékokat. Köszönöm az eddigi véleményezéseket, várom a további hozzáfûzéseket ^_^ Szépen lassan csak megtanulom ezt a befényelést is a végén 😊
ja egyébként már elõ is jött egy bug mac-en... egyszer csak fogta magát és megbolondult, eltûntek a számok és szövegek a chanel box-ban és szinte mindenhonnan, ha valamin változtattam, akkor nem csinált semmit... stb. kiléptem, visszatöltöttem a scene-t és 1 perc múlva újra elõjött. még jó hogy eszembejutott, hogy már többen írták itt is, hogy volt valami problémája, és úgy oldotta meg, hogy kiexportálta a scene-t, majd egy újba beimportálta. szerencsére ez nekem is megoldotta.
itt egy kép, így talán érthetõbb
szóval így olyan mintha nyitva lenne, de én azt akarom, hogy ne lehessen belelátni, minden oldalról fedve legyen. extrude-al már csináltam, de szerintem az nem a megfelelõ módszer, mert akkor egy adott síkban 2 edge is lenne, ami szerintem nem jó.

Izé... én modellezõ vagyok! Szóval egyrészt nagyon hízelgõ, hogy bárki is feltételezte rólam, hogy profi rigger lettem az utóbbi pár hónapban, de ez sajnos nem történt meg. 😊
De ettõl függetlenül gratula a srácnak aki csinálta, ez bárkitõl emberes teljesítmény!
Legközelebb fûzök hozzá valami kommentet is, nem csak kirakom a nagyvilágba. 😊 Elnézést!
486SX 100MHz, kislemez meghajtó, 2 MBRAM, 160MB HDD
rooney8: próbáltam osx-en mayázni, hát nem lett a kedvencem, azóta se ajánlom senkinek, mondjuk nekem a legnagyobb gondom a plugin hiány volt, nagyon sok minden számomra fontos dolog nem készül el osx-re, meg ugye egy jobb mac árából évekig fejlesztem a pc-met az imac meg hamar elavul hardverileg és kuka...és az osx is ugyanúgy fagyogat mint a windows ha terheled.
Rashen: alakul a render, de tényleg fura a textúra, kicsit olyan bádog hatású...
most pont rendereltem hasonlót, tipikus gyors meló, vasárnap délben szólnak hogy hétfõ reggelre kell, nem a legszebb de nem is a végleges, inkább csak preview az ügyfélnek...
itt valós méretû a model, fényeken physical_light node, kamerán mia_exposure_photographic lens és mi_car_paint_phen_x a kocsi anyaga...
http://www.youtube.com/plastwerk
win 7-en eléggé bugos volt, remélem itt jobb lesz 😄
the world is mine
Miért nem hívják a bajuszt szájöldöknek? :)
kép
Szerintem az alábbiakat érdemes lenne megpróbálnod.
HDRI - Mental Ray
Egyébként meg örömmel fogadok bármilyen "belekötést" 😊 Sõt.
A cél az volt, hogy kicsit túlviaszolt fényezése legyen ami a fényt kicsit random szórja. Hát nem tudom, ennyire gázul nézne ez így ki?
A fényezés nekem fura. Direkt ilyen?
...és engedelmeddel beteszem a képedet, hogy rögtön látszódjon 😊

No közben dolgozgattam a rendereléssel, de hát látszik a lightingban még messze az igazság...